icon

Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?

janesm
29. pro 2006

Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂

mirda79
14. dub 2018

@petina1811 Teď teda už 7, potom jednom transferu

petina1811
14. dub 2018

@mirda79 promiň ze se stále vyptávat snad nevadí ☺a těch zbylých 7 jsou všechny geneticky zkontrolovany a v pořádku ? Ty se máš ja mam takový strach ze to 1 bude taky špatne a budeme muset jít do posledního 4 ivf 😕

zlobilka4
14. dub 2018

Ahoj všem!
Mám za sebou 2x neúspěšné icsi. Teď jsem byla v Heliosu u MUDr. Texla na konzultaci a mám z ní výborný pocit. Ovšem po těch 2 neúspěšných pokusech jinde (Gynem u Mrázka-katastrofa, zahraničí) jsem více opatrná, slepě nedůvěřuji a sháním info. Můj dotaz je pro snažilky, co podstoupily v Heliosu IVF.
Kdo Vám odebíral vajíčka a dělal transfer?
Nevím, zda to dělá i sám primář Texl ci ne.
Díky moc

denicl
14. dub 2018

@zlobilka4 Ahojky,uplne te chapu,smyslim stejne. Pana primare jsme videli na prvni konzultaci,jednou na utzv..a transfer nam delal jeho syn.. take jsem byla 2krat jinde a na treti jsme sli do Brna. Bohuzel nevyšlo,ale stimulace lepsi jak v lbc v genetu..mame i dva nanucky,to jsme driv nemeli....

denicl
14. dub 2018

@petina1811 Vzdyt mas jedno zamrazene,nevysetrene,to muzete take na Ket ne? Nebo nechces zavádět to nevysetrene?

zlobilka4
14. dub 2018

@denicl Díky za odpověď. Také doufám v úspěšnější stimulaci. Špatně reaguji na horm.stimulaci😞naposled bylo jen jedno embryo bez PGD.

linusha
14. dub 2018

@zlobilka4 ahoj, já si vyžádala na odběr texla, chtěla jsem jej i na transfer ale jednou nebylo co transferovat a podruhé u nich na mě neměl čas takže jej dělala mudr.Filková. Strašně mě štvalo že na utz byl pokaždý jiný dr. A neskutečně mě štval mladý Texl tvrdil mi že nemám žádné folíky a přitom jsme věděla že mám z předchozích kontrol. Takže mi natahoval stimulaci. My jsme z Heliosu odešli a nelituji toho.

petina1811
14. dub 2018

@denicl ja právě nevím jestli ho mám zavadet když je nevysetrene

mirda79
14. dub 2018

@petina1811 Nevadí mi,že se ptáš. Teď tam jsou 4 zdravé, 1 neslo vyšetřit a ty 2 jsou asi s nějakou chybou, mozaikou a když by jsme je chtěli vložit,tak musíš podepsat papír,že jsi s tím souhlasíš.

mirda79
14. dub 2018

@petina1811 S počtem embrijek jsme neměli nikdy problém,ale s tím uchycením. A teď jestli se to teda povede,až do úplného konce,tak jich tam je.moc. Uz sem to říkala doma příteli,jak ráda bych vám pomohla,ale s tímhle nejde. Věř,že bude v pořádku a určitě to vyjde😊,moc vám to přeju

petina1811
14. dub 2018

@mirda79 jsi hodna Děkuji snad se někdy taky u nás zadari😇 Prosím te plati se i za ty embrya co byly geneticky spatne ale byly zamrazene tu dobu co se čekalo na výsledky?

mirda79
14. dub 2018

@petina1811 Já si myslím,že jo,že jsou v tom započítané

zlobilka4
15. dub 2018

@linusha Díky za odpověď. Tak to zkusím taky nějak vychytat.

petina1811
15. dub 2018

Holky sly by ste do 4 ivf ještě s vlastníma vajickama nebo by jste už zkusily dorovane?

apple_tree
15. dub 2018

@petina1811 Jak uz jsem psala vyse, darovana vajicka bych nechtela, ale uplne chapu, ze do toho nekdo jde. Urcite zkus jeste toho mrazacka, co mas a uvidis, jak dopadne to posledni emryjko, ktere je na testu. A jinak, mas poradne vysetrebou genetiku a imunologii? Rekl ti nekdo nejaky duvod, proc to nevychazi?

marlah
15. dub 2018

@petina1811 Ahoj jsem před podobným rozhodnutím. 4x zamlklé přirozené těhotenství, 1x IVF nebylo nic na ET. Teď v květnu jdeme do caru a aktuálně řešíme, zda ještě jednou naše vajíčka, nebo rovnou darovaná. Jsem samoplátce, tak i proto. Uvidíme co na konzultaci....

petina1811
15. dub 2018

@apple_tree genetika v poradku imunologie už také mela jsem zvysene nk bunky ale už je vse v norme takže nevím kde je problém ale musím říct že TY první 2 ivf byly v centru ke vše bylo spatne žádna kontrola stimulace nedělali tam ani masc a pgs takže jsme tam ztratili zbytečné 2 pokusy lituji toho ale co už 😐 kdyby jsem šla hned do heliosu tak by už třeba věděli kde je co za problém jsme rada ze existuje to pgs sice jsme tím ztratili 2 embrya ale oni by se stejne nechytly když měly vadu

petina1811
15. dub 2018

@marlah chodíte do heliosu? Taky by me zajímalo na kolik vyjde cyklus s darovanymi vajíčka a jako samoplátce. Takže ty už máš Všechno 4 ivf na pojistovnu vyčerpane?

marlah
15. dub 2018

@petina1811 Já začala s IVF až v 41 a v Heliosu nás vyšlo IVF na 60 tis. Ale z 9 vajíček nebylo žádné na ET. Mám dvě starší děti. Teď jdeme jinam, chci změnu..

petina1811
15. dub 2018

@marlah aha 😊 tak ty už deti mas to se máš 😁 přeji ať se zadari 😇

linusha
16. dub 2018

@petina1811 ahoj, mám to podobně jako ty jsme před rozhodnutím jestli darovaná či svoje buňky pro 4.IVF. U nás též na nic zásadního nepřišly. V Heliosu nám po druhém neúspěchu řekli že jedinou možností pro nás bude dárcovský program jen kvůli tomu že embryjka se zastavovala ve vývoji během PK. Tak jsme se rozhodli že se poptáme i jinde jestli mají stejný názor (byli jsme ve dvou různých centrech), v obou nám řekli že by zkusily ještě naše buňky ale že záleží na testech u nich provedených. Nakonec jedno centrum nás oslovilo o něco víc a rozhodli jsme se pro odchod k nim. Absolvovali jsme tam 3.IVF s našimi buňkami sice to nedopadlo, ale dostali jsme se dál než v 2 předchozích pokusech. Když jsme po 3. neúspěchu byli na konzultaci co dál tak pan dr. navrhl použít pro 4.IVF opět naše buňky protože jsme dle testů ok s tím že bysme mohli zkusit ještě před 4.IVF jeden spešl test (jestli ten na něco nepřijde) ale když budeme chtít dárcovský program tak jej můžeme mít (dle něj, dalších dr. z CAR a dle testů je zbytečný). Tak si pak vyber 🙂

petina1811
16. dub 2018

@linusha ahojky to je právě ono vybrat si to je těžký, ja si myslím že když u nás se vždycky embrya do stádia blastocysty dostaly tak si říkám proc darovane, zrovna teď to mohla bytbnahoda příroda ze hold byly po pgs 2 spatne ze priste kdyby jsme museli jít do dalšího ivf by mohly byt v poradku 😇 takže jsme spíše pro 4 ivf s vlastníma vajickamá. Teď Teda ještě čekám na výsledek posledního embrya jak dopadne pgs, pak popřípadě zavedení toho našeho nevysezreneho a pak kdyžtak poslední 4 ivf ale to pak budou teprve nervy 😠 už teď se dojím az mi zavolaji z Heliosu 😰 a hodně me štve že jsme první dvě ivf promrhali v jiném centru kde nedělali pgs ani masc atd zbytečné jsme ztratili dva pokusy😠😠 co bych za ne teď v helisu dala tady je opravdu jiný přístup vse mi přijde na vysoke úrovni laboratoře embryologie atd. Hold me nezbývá nic jiného nez doufat že to ted vyjde 😇😇😇😇😇

petina1811
16. dub 2018

Ach ty chromozomy 😕😕😕

marlah
16. dub 2018

@linusha Ahoj, můžu vědět v jakém centru jste byli na 3. IVF, teda jestli nevadí. Nám taky řekli v Heliosu, že jediné řešení jsou darovaná vajíčka. Taky se vývoj vždy zastavil, buď při PK, nebo při těhu kolem 10 tt. My teď jdeme do Reprofitu.

petina1811
16. dub 2018

@marlah mohu se zeptat z jakého důvodu vám v heliosu doporučili darovane vajíčko, vyvijely se spatne do 5. Dne kultivace nebo proc? Taky se bojim ze mi to řeknou ze jediná šance jsou darovane 😢

linusha
16. dub 2018

@marlah jasně, odešli jsme do Repromedy. Kde jsme došli až do transferu krásné z 3/4 vyhatchované blastocysty zkontrolované přes PGS. Bohužel se nepodařilo embryjko udržet. Ostatní embryjka během kultivace byla o něco slabší ale vyvíjeli se. Embryolog nám je nedoporučil mrazit že by následné rozmražení nezvládla. Fakt tam jsme moc spokojeni. Přeji jinde moc štěstí a sil 🍀

marlah
17. dub 2018

@petina1811 Ahoj, nám ani jedno ze 4 oplodněných vajíček z 9 nedošlo po 5 dnech kultivace do stádia, kdy je vhodné jít na transfer. Vzhledem k tomu, že mám za sebou i ty zamlklé těhu a je mi 42, říkali že vajíčka jsou už nekvalitní, tak proto doporučují darovaná. Uvidíme co bude teď, jaké výsledky a co doporučí.

petina1811
17. dub 2018

@marlah tak to ti přeji ať se ti brzy zadari, ja dneská budu volat do heliosu chci se objednat na ket a nevím Kdy se hodi na kontrolní ultrazvuk atd tak se i na všechno poptat

petina1811
17. dub 2018

@mirda79 ahojky tak jak dopadla krev jake jsi měla hodnoty😇😇😇😇😇😇

tynka75
17. dub 2018

@apple_tree
@denicl tak holky byla jsem včera na UTZ kvůli tomu KETU. Byla jsem u mladého Texla, jsem u něj často. Říkal, že mám nízkou sliznici, pouze 3,5mm a je potřeba min.6,5mm aby se embryo mělo kam zahnízdit...tak mi dal do středy ráno nějaký lék na podporu růstu té sliznice, ve středu jdu znova, tak doufám, že to narostlo....:(

Strana