Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?
Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂
@tynka75 Tak to zkus jeste podporit. Na sliznici je cervene vino, cerveny grep, chilli. Tak si udelej rano nakopavaci stavu z vymackaneho grepu, na obed pekne chilli a hezky vecer se sklenkou vina 🙂
Jinak ja jdu zitra konecne na opu, tak uz se nemuzu dockat. Vcera jsem pichla pregnyl a docela me zacalo bolet bricho...
Tak ja jdu ve čtvrtek na kontrolní ultrazvuk pred ketem ale stále nevím jak dopadlo to 1 embryo na pgs jezisi to jsou nervy 😠
@denicl jj estrofen, nemohla jsem si vzpomenout 🙂 no já vím, že tu sliznici mám vždy nízkou...
@apple_tree tak tyhle nakopávací věci, co píšeš, vůbec nejím a nepiju 😀 Ty si měla krátký protokol? uběhlo to 🙂 tak budu na tebe myslet a napiš jak si dopadla 🙂
@petina1811 já bych si zavolala...to čekání musí být hrozné...
@tynka75 Jj, kratky. Ale i tak se to strasne vleklo, nejdriv cekani na opozdenou ms a ted na opu, zitra uz budu 16 dc a to jsem si myslela, ze na odber pujdu nekdy kolem 13 dc :D Ale mam 20 folikulu a vsechny na sobotnim utz mely kolem 14 mm, tak doufam, ze jeste pekne poporostly.
@apple_tree tak to máš krásný počet 🙂 ale i my měli 14 zralých a oplozených a vydrželi 2 :( tak držím palce, at je vše jen nejlepší 🙂 mě taky došla opožděně ms, když ji prostě chceš, tak se opozdí a opačně :D
@tynka75 Dekuju a samozrejme drzim place i tobe 🙂 Zitra bude urcite dobry den 🙂
@tynka75 ahojky Prosím te kolikaty den cyklu si byla na prvním ultrazvuku před ketem? Já se ted Tak chytám na ket tak pak budeme čekat spolu teda podle toho Kdy na ten ket půjdeš 🍀🍀🍀
@tynka75 kolikaty ivf uz podstupujete?
@petina1811 chodi se podle cyklu..kdyz mas 28 tak myslim 12cty den kdyz mas kratší tak 11dc..no a pak ses 19-22dc na Ket
@petina1811 vy jste se rozhodli dat to nevysetrene? To je dobre,ze to zkusis,jsem zvedava jak ti to dopadne..držím palečky🍀
@petina1811 no já dostala ms 31.3. a na ultrazvuku jsem byla až 15, ale ms mi počítali až od vysazení utrogestanu což bylo 3.4. Takže asi podle mého 16DC a podle nich 13DC. Je to naše 1 IVF a bude to 2 transfer. Jo a cykly mám krátké 24-25, ale po té stimulaci odběru a ET jsem měla i 30....takže těžko říct...
Ahoj holky, na začátku května si jedeme vyzvednout injekce, skladují se v lednici nebo není potřeba. Jsme z daleka tak aby se něco nepokazilo.. Díky 🙂
@iwettka V lednici byt nemusi, to az pak ta posledni, Pregnyl, ale ten dostanes az pozdeji na posledni kontrole.
Tak to jsem ráda 🙂Děkuju.... ještě se zeptám, mám domluveno se svým gynekologem že k němu přijdu na dvě kontroly během stimulace abych nemusela jezdit tolikrát do Brna, dělala jste to taky některá takhle? proběhlo vše v pořádku?
@denicl ahojky no rozhodli jsme se ted podstoupit ket a uvidíme ktere vložíme podle toho jak dopadne to 1 ktere je na pgs kdyby spatne tak vložíme to nevysetrene ale doufám že to pgs dopadne dobře alespoň u toho 1 embrya 😇 některé holky me psaly ze jim taky zbylo jen nevysetrene a otehotnely tak malou naději mam jinka kdyby to nedopadlo tak půjdu hned do dalšího posledního 4 ivf . Jakpak se máš ty jak bylo u te lecitelky????
@tynka75 Děkuji za informace 👍 kolik ste měly vajicek a jak ti seděla stimulace ? Já mela 5 oplodnenych a z toho zbyly 4 blastocysty ale pgs to pěkně vyřadilo takže máme jen 1 nevystrenou a na 1 čekáme to jsou nervy 😡
@petina1811 měli jsme 14 vajíček, 14 oplozených do 5 dne kultivace zbyly pouze 2 blastocysty...tak jsem z toho byla v šoku, že to tak razantně kleslo...čím to je? kvalitou vajíček?
@tynka75 tak to je velký úbytek Teda to ti neřekli proc to takhle rapidne odpadalo?? Já sem byla tak šťastna ze z 5 jsou 4 pěkný a 3 muzou na pgs ale pak přišla pěkně ledova sprcha když zavolali ze 2 jsou s chybou v chromozomech a zbylo jen 1 a na to čekám taky jsem netušila ze by to takhle moho dopadnout bylo nám řečeno že se to hold takhle stává že je to příroda a ze každý cyklus je jiný ze priste to muže byt lepší nebo klidne horsi😠 takže ja už jedině ivf s pgs pac se vyhnu zbytečným ketum ktere by byly neuspesne. Jinak to asi mohla taky byt kvalita vajicek ale to si říkám ze by se přestaly vajíčka vyvíjet kdyby to bylo kvalitou ale cert vi😕 na to bych se poptala kdyby se šlo do nového ivf embryologu co si myslí jestli je to kvalitou nebo hold náhoda ,příroda ze vznikají chromozomalni vady.
@petina1811 ano taky jsem to cetla a nebo naopak vysetreni byly a stejne se jim neuchytila,taky si myslim ze je to ,,příroda,,ta bezmoc je příšerná. K te lecitelce jdu zitra v 17hod.,jsem na to zvedava. Porad se necítím psychicky dobre,kazdy den je jak na ,,houpačce,,jsou dobre i zle dny. Tak moc se bojim,ze to zase nevyjde,ze se nam do toho nechce,doma o tom nemluvime...
@denicl ano to je taky další věc ze mohou byt ok ale nechytnou se 😕 my jsme si doma řekli kdyby to neklaplo tak půjdeme hned do dalšího posledního ivf nechceme už to nějak Dyl protahovat tenhle rok se hold rozhodne bud se zadari nebo se stim budu muset smirit ze nebudeme Mít deti je to pro me tada zatím věc se kterou se nechci smirit ale časem budu muset nic jiného mi nezbyde ale zatím mám ještě nadělila tak doufám😇😇😇 ten den co mi volali ze jsou ty 2 embrya spatne jsme byla tak psychicky v prde.... ze jsme se i v noci budila se strašnými pocitem ze si nedokážu představit život bez deti fakt ten den byl hodně špatný ale čas vse vyléčí 🍀🍀🍀
@petina1811 já se ptala a řekli mi, že to je normální že zůstane z počtu oplozených vajíček pouze 30 % dobrých...nic víc k tomu neřekli. Ale oplodňovali to ICSI, tak jsem čekala něco víc no...Genetička nám zase řekla, že jsou naše chromozomy v pořádku u obou a že není nutné vyšetření embryí, že jsme i mladí, kdyby se ale z ivf nic neuchytilo, tak by prý bylo dobré to pak vyšetřit, ale když to tady čtu, jak si to necháváte vyšetřit a stejně nic....tak mi to přijde jako vyhazování peněz (teď si to neber osobně 🙂 )
@petina1811 jo a stimulace byla pro mě strašně dlouhá asi 3týdny...kolik jsem toho měla jsem psala výše...kdyby jsme museli do dalšího ivf, tak bych chtěla zkusit krátký protokol, jestli by to bylo s těma blastocystami lepší...
@tynka75 v pohodě ☺ my taky máme genetiku v pořádku karyotyp ok, pritel má fragmentaci spermii 26% tak jsem oplodnovali pisci a masc a me je 26 bude 27 let pritel je starsi 38 tak proto jsem dali nejlepší výběr spermii atd ale stejne ty chromozomy jsou jaky jsou prostě se to stává a nezbývá doufat že priste to bude lepší 😕 a my pgs neplatili bylo to na pojistovnu
@petina1811 jaktože jste to neplatili? mě řekli 40 tisíc a přes pojišťovnu až při neúspěchu 1ivf....tak jsem zmatená
@petina1811 jakou mas pojišťovnu? Po nas chtěli tech 14500,- take
@petina1811 ono to v nas dost zanechá i kdyz si myslíme,ze ne..jak jsem psala,jsou lepsi dny a pak ty horsi..je to hrozna beznadej,zivot bez deti si neumim a nechci predstavit..

@tynka75 Ahojky,ti dali estrofen? Tak to urco poroste,ale uz zase ty nervy co bude vid😊 ja bych na to ted nemela,tak hodne sil a držím palečky..