Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?
Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂
Ježíš,to je věta. Jestli těmi svými problémy neohrozuju mimco
@petina1811 ja bych šla jeste do vlastnich, to jen muj nazor. Ja v Heliosu mela prvni IVF dve embryjka- nezadarilo se ( odebrano pouze pet vajicek z toho 4 oplodneny) .. druhe IVF uz bylo lepsi a nakonec 4embryjka - Stelinka se nam podatila az z druhého transferovaného z druhého cyklu😊
@lenusaak Děkuji za názor 👍 snad se mi taky zadari😊 Prosím te a mela jsi někdy to ze by se vajíčko chytlo ale pak by se potratila nebo biochemicke ? Nebo se chytlo a drželo se az do porodu 😊
@petina1811 neni vubec zač. Vsak to neno tak davno, kdy jsem si sem chodila pro rady taky.
Ano měla jsem to; 1cyklus IVF - 1. transfer se vubec néodaril, 2.transfer se embryjko chytlo, ale prestalo se vyvijet a nasledoval v 10tt samovolny potrat ( chtela jsem se vyhnout revizi).
2.cyklus IVF - 1. transfer pozitivni test, nasledne varka slabla a hodnota hcg malicka- biochemické těhu.
2.transfer se chytl - prokrvaceny prvni trimestr a nervy v kyblu, ale nakonec z toho mám ted 11ti mesiční Stelinku ❤️
A ty uz ted mas posledni cyklus na pojistovnu? Mela jsi tri uz nebo jsis nechavala zavest dve embryjka?
@lenusaak ahojky jo 4 ivf me bude čekat pokud nedopadne teď ket s nevysetrenym embrya jinak 2 ivf jsme bohužel promarnila v jiném caru kde nedalali pisci ktere mi potřebujeme takže jsme přišla zbytečné o 2 pokusy na pojistovnu tak jsem se rozhodli ze 3 ivf bude v heliosu tady jsem mela 7 vajicek z toho 6 oplodnenych a z toho zbyly 4 blastocysty 1 neslo na pgs zbyle 3 ano .pouze 1 bylo po pgs ok tak to mi zavedli a nechytlo se 😕 tak me tam ještě čekám to 1 nevysetrene na to jdu teď v květnu a pak kdyby se nepovedlo tak 4 ivf 😕 me jen zarazí ze ani po jednoho transferu se nic nechytlo a to jich dohromady byli už 5 tak nevím kde je chyba kdyby se alespoň chtělo tak vím že mi to tam dole funguje ale zatím nic 😕 všechna možná vysetreni mam a nic se nenašlo jen to že nemám vejcovody. Fakt nevím proc se nechytne
@absintka19 děkuji moc!!!!
@petina1811 mozna nedostatek hormonu ktere produkuji vejcovody? Jen laicky pohled. Doufam, ze se povede 🍀
@absintka19 vejcovody hormony neprodukuji, hormony produkuji vaječníky😊
@lenusaak diky 😹 rikam laicky, prd tomu rozumim. Jeste me napadla stitna zlaza. No cert vi kde je problem....snad se jim brzy zadari
@absintka19 no jsou ty naše orgány kolikrat hrozna alchimie😀🙊
@petina1811 peti a PICSi delate kvuli spatne fregmentaci DNA u spermii?
No ja mela to stesti, ze mi gynekolozka Helios doporucila, jinak kdyz to jde clovek podstupovat poprve, vubec netusi co ma po tom CARu vubec chtit- nejake oplodnovaci metody, prodlouzene kultivace atd atd.. to zjistuje az postupem času.
No u me jsou problém také vejcovody, ale ja prodelala velky brisni zanet ( od slepáku) a byly dost postizeny i vajecniky a kousek mi i vajecniku vzali, bali se, ze v dusledku postizeni i tech vajecniku bude problem s vajickama. Musela jsem stimulovat vysokyma davkama, abych vubec reagovala. U druhého IVF jsne volili MACS s ICSI a povedlo se.
@lenusaak ahojky jo pisci kvůli fragmentaci pritel má 26% jinka jsme meli pisci masc inkubator geri
No jo jako říkáš člověk nevi do jakého caru jít když se rozhoduje sám no jo škoda tech pokusu ale co už snad se povede
@linusha a šli jste nakonec do darovanych nebo se povedlo jinka? Jestli jsem to dobře pochopila tak vase vajíčka nikdy neprošla 5 denni kultivaci??? Do jakého caru jste šli nebo jste zůstávali v heliosu??
Holky, nevyhýbáte se sexu pred ketem? Přítel mi furt rika, ze ma blbej pocit 😂
@ivivka Naopak my si uzivame tech par dnu mezi et a ket, kdy ten sex muzeme mit 🙂 Na ket jdu v patek.
ahoj holky, já byla dnes nečekaně u doktora. Neděle slabé špinění, stejně tak v úterý a dneska krev, mám hematom v děloze takže klidový režim, vyšší dávky utrouše a bude se čekat, zda to mimi zvládne, tak nám držte palce a já zase vám
@petina1811 Ja už mela 5 transferu, z toho 2 po pgs. Výsledek jedno biochemické tehu a jeden samovolny potrat na konci 6tt. A to jsem zdrava, vejcovody mam a mela jsem i preventivně léky na imuno. Prostě někdy to holt trvá. A abych te uklidnila, tak to jedine embryo, co se zatím chytilo, byla sestidenni blastocysta, nehatchujici, kterou by v Heliosu nevysetrovali. V tomto centru se jim podařilo odebrat vzorek na pgs při asistovanem hatchingu a bylo to jedine embryo, které nam pgs prošlo. Bohužel jsem po transferu chytla virozu, tak asi proto ten SP. To už je ale jiná kapitola. Chci tim jen říct, ze i to tvoje nevysetrene embryjko má šanci. My šli nakonec do 4. IVF, o darovanych buňkách jsme zatím neuvazovali, a ted čekáme na KETy, máme 3 mrazacky, pgs už jsme nedavali.
@tynka75 :( Drzim palce, urcite je to bojovnik a zvladnete to 🙂
@tynka75 moc na tebe myslím a držím palečky ať je vse v pořádku. V heliosu neviděli ze mas hematom? 🍀🍀🍀
@jeanne_g moc děkuji za povzbuzení a uklidnění 😇 takže chodíte do heliosu kdy jdeš na ket ? Já jdu příští týden ve čtvrtek na kontrolní utz před ketem😊
@petina1811 Ne, už jsme jinde nakonec. KET až v červnu, ted resime svatbu 😊
@jeanne_g je tak to moc gratuluji a ať se vse v ten slavný den vydari😇 takže jste po neúspěšných pokusech v heliosu šli jinam chápu to dobře ? Jestli to není Hodně soukroma otázka kam jste Ali do caru po heliosu a důvod byl asi neuspechy v helisu vid?
@petina1811 Po dvou IVF jsme šli jinam, ja Helios nijak nezatracuju, ale prostě mi nesedla ta jejich stimulace, mela jsem málo vajíčeka přitom mam porad docela dobre AMH. Ted jsme v Reprogenesis a stimulka se daří líp. Ono je to individuální, každému sedne něco jiného. No pořád ještě čekáme a doufáme, ze to už vyjde.
@jeanne_g to je hodne těžké vybrat si v brne car jsou tam skoro všechny podle me dobry ja už je směs taky po 2 ivf neúspěšných přešla jinam do helisu 😊 tak doufám že se tady zadari. Cim stimulujes v reprogenessis v heliosu menopur a dipheril . Doufám že kdybych musela donkem ivf tak bude víc vajicek teď jsme mela 8 . Mela jsi oproti 1 ivf více vajicek v 2 ivf
@petina1811 odešli jsme z Heliosu pryč, 3.IVF jsme absolvovali už jinde se svými buňkami protože dle výsledků testů nebyl důvod pro dárcovství (to nám v Heliosu odmítli udělat, prý to je zbytečné). Ano máš pravdu v Heliosu nám neprocházelo nic 5 denní kultivací měli jsme tam pouze jeden transfer na vlastní žádost. Jinde nám po 5 denní kultivaci zbylo 1 embryjko ze 3/4 vyhatchované v top stavu a pak 2 nebo 3 horší, ale jelikož jsme měli požadavek na PGS (z důvodu vrozené vady v rodině) tak se mrazilo jen to 1 nejkvalitnější embryjko. Které po PGS bylo zcela zdravé ale bohužel se po transferu neudrželo. Po třetím neúspěchu jsem čekala že mi doporučí i oni dárcovský program ale pan dr. dle hodnocení embryologa o vývoji našich embryjek řekl že opět k dárcovskému není důvod, nabídl nám speciální genetické testy mě a partnera které se teda platí. Bylo mi řečeno že v Heliosu ty neúspěchy mohly být způsobeny přestimulováním organismu. Každopádně v novém CAR jsem stimulovala krátkým protokolem s Gonalem na který jsem reagovala líp než na 2x dlouhý protokol jednou s Eignormem a dipherline a jednou Menopur a dipherline. Asi se nikdy nedozvím kde je pravda a proč to v Heliosu 2x nedopadlo ale věřím že až jednou půjdeme do 4.pokusu tak ten už vyjde 🙂
@linusha ahojky on existuje nějaký test který zjistí zda je potřeba jít do darovanych nebo ne? Nebo ktere vysetreni vám odmítli udělat v heliosu ? To by bylo super kdyby takový test existoval
@petina1811 V Heliosu to co ty a v Rg Gonal a reagovala jsem na něj lip

@ivivka drzime palce 🍀