icon

Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?

janesm
29. pro 2006

Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂

kyticka569
4. čer 2018

Ahoj holky, chci se zeptat, jestli je tu nekdo, komu se nepovedlo otěhotnět ani po 2 Ketech z embrya vysetreneho PGS? Nebo jsem fakt jediná? Už jsme z toho hrozně zoufalí. Celkově to byl už můj 5 transfer. Myslela jsem, že PGS nam pomůže, ale stejně pořád nic.... ☹

petina1811
4. čer 2018

@kyticka569 ahojky nám se taky nepovedlo a to bylo vysetrene pgs meli jsme 1 a to se nechytlo a teď mi zbývá poslední ale to už vysetrene není tak uvidíme, nevím proc se nechytne když je vysetrene co ti na to řekli v heliosu? Hold je to asi o štěstí a musí do sebe zapadnout moc věcí aby se povedlo 😕

kyticka569
4. čer 2018

@petina1811 Nám zatím nic moc neřekli. Jen že je to o štěstí.... Ale moc se mi to nezdá.... Tolik neúspěchu přece musí mít nějaký důvod

petina1811
4. čer 2018

@kyticka569 ja už mám taky 5 transfer ale jen jeden transfer s vysetrenym embryem takže taky nevím kde je problém vysetreni mam snad všechna jen me teď ještě zajímá ta infuze intralipidu nebyla jsi na ni NĚKDY? Mám posledního mrazacka a pak kdyžtak do posledního 4 ivf tak snad už se zadari když budou vysetrene předtím v caru tohle pgs nedělali tak teď v helisu se snad povede

jeanne_g
4. čer 2018

@petina1811 Ta jsem mela infuzi inralipidu a povedlo se mi otěhotnět, ale bohužel se neudrželo. Ted pujdu na transfer v cervnu a ty intralipidy chci zase. Stoji to 1000 za infuzi a jednu mas mit před ovulaci v tom cyklu, kdy je transfer a pak cca po 14 dnech.

apple_tree
4. čer 2018

@jeanne_g
@petina1811 Holky, co to je prosim za infuzi? Nikdy jsem o tom neslysela, tak si rada rozsirim obzory 🙂

petina1811
4. čer 2018

@jeanne_g ahojky a chodíš do heliosu ? Tam dělají tu infuzi nebo kam musím a kde si o ni musím rict?

jeanne_g
4. čer 2018

@petina1811 Prave už jsme v jiném centru, v Heliosu jsme měli první dvě ivf neuspesna, intralipid nam nenabidli, ale zeptej se jich. @apple_tree Intralipid utlumuje činnost nk buněk a brání tak napadeni embrya imunitnim systémem.

petina1811
4. čer 2018

@jeanne_g mohu se zeptat kolik transferu jsi podstoupila v heliosu než jsi přešla jinam? A kde teď jsi v jakým caru ? Já jsme právě po 2 ivf přešla do Brna do heliosu tak snad se zde povede ale zatím první ket neúspěch 😕

jeanne_g
4. čer 2018

@petina1811 V Heliosu jen 2 transfery, z každého ivf jen 1 embryo, ale jedno z nich bylo pgs vysetrene a v pořádku a bylo jen biochemické. V novem centru jsem mela víc embryi ve 3. cyklu, ale pgs prošlo jen jedno. Tam jsem mela ten intralipid a chytilo se, ale bohužel jsem mela chřipku, tak mozna proto se neudrželo 😞 Ted podstupujeme 4. cyklus, pgs už jsme nechteli.

petina1811
4. čer 2018

@jeanne_g tak to držím palečky ato už se chytne a nepustí a dočkáš se miminka. To me se zatím nikdy zadne nechytlo a to bylo i jedno po pgs v pořádku a stejne se nechytlo takže nevím kde je chyba kdyby se alespoň 1 chytlo a pak třeba pustilo tak bych věděla že se už alespoň chytlo takhle me stále běží hlavou proc a kde je co spatne jestli mi rozumys ja vím že je strašne když zjistíš ze mas // a pak třeba za tyden o to přijdeš ale ja jsme nikdy ještě ty // neviděla tak nevím kde je co blbe a co ještě navíc udělat

linusha
4. čer 2018

@jeanne_g Hodně štěstí se 4.IVF 🙂 Doufám že tentokrát Ti to vyjde až dokonce 🙂

petina1811
4. čer 2018

Holky nebyla jste nejaka v heliosu a mela jste infuzi intralipidu potřebují info Děkuji

zirafka1988
5. čer 2018

Tak já jsem dneska 10 den po Ketu a na testu pusto prázdno 😣 u prvního těhu jsem už 8 den měla ducha takže teď nám to asi nevyšlo. 😭

apple_tree
5. čer 2018

@zirafka1988 To me mrzi :( Mate jeste nejake mrazacky?

zirafka1988
5. čer 2018

@apple_tree máme ještě 2. Tak snad se zadaří aspoň v jednom případě. Akorát nevím jestli třeba měsíc dva počkat nebo jít rovnou teď jak dostanu MS.

apple_tree
5. čer 2018

@zirafka1988 Zalezi na tobe, jak se citis. Ja jsem si ted dala mesic pauzu a hodlam si ten mesic uzit a v cervenci chci jit znova na ket.

zirafka1988
5. čer 2018

@apple_tree no uvidíme. Ještě počkám na tu krev a pak to budu řešit. Je pravda že už ž transferu jsem měla divný pocit. A to ho dělal texl. Když mi ho dělala u prvního dr Filkova tak si tam fakt skoro pět minut a on šup šup a během půl minuty hotovo. Ještě vtipkoval že stihne oběd.

ivivka
5. čer 2018

@petina1811 Ahojky, posílám odkaz https://sanatoriumhelios.cz/hodnota-hcg-12-den-...
V Heliosu tedy nepodávají, docetla jsem se, ze se na to dela specifické vysetreni a o podání rozhoduje imunolog

petina1811
6. čer 2018

@ivivka Děkuji
Já jsme minuly rok mela zvysene nk bunky a byl mi na pul roku nasazen prednison a vse se srovnalo ale už je to něco málo přes rok tak me napadlo jestli se třeba zase nerozjely ty nk bunky tak jsme si myslela že by ten intralipid byla takova prevence ale fakt nevím zkusím se zeptat asi přímo v heliosu ale u nich mi inumologie vyšla v pořádku

petina1811
6. čer 2018

Holky kam na akupunkturu ? Nejake doporučení ?

ivivka
6. čer 2018

@petina1811 tak jsem měla uz vcera dostat ms a nic, no tehu by byl fakt gol

petina1811
7. čer 2018

@ivivka tak to by bylo super 😀

maki617
7. čer 2018

@petina1811 @ivivka
ahojte holky, ozyvam se trocha se zpozdenim. Musím říct, že jsem po Opu - samotný zákrok v pořádku. Ale teda den po tom jsem byla uplně rozbita. Strasně mne bolelo bricho, chtelo se zvracet a hlava jak strep. Vyfasovala jsem solu medrol a tak picham jeste ten. Uz se to trocha zklidnuje. Ale teda vzali mi 13 vajicek z toho 4 byli nezrale a z tech 9 se oplodnilo pouze jedno a to je dneska teprve 1.den kultivace. Jsem z toho hodne spatna. Myslela jsem si, že zabojuje vetsi pocet a ted vubec neim, jestli se nam udrzi aspon to jedno :( Tak snad se Vám daří lépe. Moc zdravim :*

apple_tree
7. čer 2018

@maki617 Ahoja 🙂 A meli jste nejakou zvlastni metodu oplozeni nebo jen tu normalni v misce, co plati pojistovna? Moc drzim palce, at to to jedno dobojuje do konce, urcite to bude sampion. Solu medrol jsem si taky musela pichat, jeste dalsi tri dny po opu, vzdycky me pak z toho jeste pul dne bolela pulka zadku a noha.

ivivka
7. čer 2018

@maki617 ahoj, musíš pevne verit, ze se to jedno uchyti a ze to bude to prave. Spis bych asi pak pidila po tom, čím to bylo - to je obří neúspěch při oplodnovani

pokaja
7. čer 2018

@maki617 Ahoj, já si myslela, že jsi to Ty, podle toho, co jsi včera říkala na pokoji 😀. Snažím se sem nechodit a nestresovat. Už ani nikam nepřispívám, takže výjimka. Každopádně Ti přeji hodně štěstí, aby to to jedno vybojovalo. Bohužel jak jsem říkala včera, moc dobře to znám z vlastní zkušenosti. Ale musíme věřit, že to dobře dopadne 🍀😉

maki617
7. čer 2018

@apple_tree @ivivka
Sli jsme na poprve do klasiky a platili jsme si k tomu MACS. Vubec jsem nevereila, ze by se to tak moc nechytloo :( budeme doufat v jednoho bojovnicka! Mate zkusenost pak treba s lepsim vysledkem pri IMSI nebo PICS?
@pokaja opravdu jsi tady? :D tak to je pekny, nakonec se tu vsichni z pokoju potkame! A jak Vám se zadařilo? Jsli jste take do klasiky? Myslím, že jsi rikala, že jste doplaceli za PICS? Moc díky všem 🙂 budeme doufat!

petina1811
7. čer 2018

@maki617 my meli masc a pisci a ze 7 vajicek 4 blastocysty jo a meli jste zjišťovanou fragmentaci dna spermii a jakY byl.spermiogram?

apple_tree
7. čer 2018

@maki617 My jsme meli macs a picsi kvuli fragmentaci dna ve spermiich. Odebrano 13 vajicek, z toho zralych 12, oplodneno 7 a nakonec nam zustaly 3, ale ten paty den byly vsechny trochu opozdene, ale i tak jsme jedno zavedli, a dve nechali zamrazit. Ted uz nam zbyva jen jedno zamrazene a to zkusime pristi cyklus.

Strana