icon

Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?

janesm
29. pro 2006

Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂

denicl
9. lis 2018

@ivivka obojí je blby..zase mozna je lepsi,kdyz je špatný tak at radeji odejde s menstruaci nez se trápit pozdeji..😏 i kdyz obojí je bolestivé a smutné. Je to o stesti a souhře náhod,o nicem jiném. Po takových neuspesich uz si to neumim jinak vysvetlit. Tak uvidime. Treba listopad bude patřit nam😊

ivivka
9. lis 2018

@denicl moc Ti to přeju, to vis. J.Texl vždycky rika, ze v tom nesmíme hledat žádnou spravedlnost, ze ta tady proste neni

denicl
9. lis 2018

@ivivka ja vim,ze ano😊

siocka
10. lis 2018

@ivivka @denicl ...tak to vypadá, že se tu musím dr. Filkové omluvit 🙂 I když prcka zaváděla na 3x, vypadá to, že třetí pokus byl úspěšný a opravdu ho tam "dopravila". Dnes byl na dvou testech od jiných značek slabý duch, tak uvidím v pondělí, co řekne test z krve. Mám strach, abych to nezakřikla, vzhledem k přechozímu těhotenství (byť nakonec se šťastným koncem), vím, jak je štestí vrtkavé.
@denicl držím pěsti, abych se tu mohla v prosinci radovat s tebou.

denicl
10. lis 2018

@siocka tak potichounku gratuluji😊kolikaty den jsi?

denicl
10. lis 2018

@siocka uz to vidim,dnes jsi 11.den tak to uz by mohlo opravdu vyjít. Nebi zkus jeste za dva dny zda sílí. Vydrzela jsi necestovat? Testila jsi az dnes? Asi neni problem u tebe v uchycení,tiše zavidim😊jeste se zeptam..mela jsi vysetrena embryjka?

siocka
10. lis 2018

@denicl jj, 11. den. Přiznám se, že jsem o nevydržela a testovala tentokrát už v pondělí, protože vzhledem k průběhu KET červík ve mě pořád hlodal, ale test byl sněhobílý. Tak jsem si řekla, že to zkusím až v neděli a nakonec jsem to vydžela jen do dneška :D Ráno první,a když jsem se vrátila z nákupu udělala jsem si druhý, protože jsem tomu nemohla uvěřit....s uchycením zřejmě problém nemáme, ale mám tam cystu, tak trnu, jak to dopadne. Embryjka vyšetřená nebyla. Šla do 1. IVF s tím, že to určitě neklapne, že je to jen pokus. Podařilo se oplodnit jen 5 vajíček a z toho nám do 5. dne přežila 3. Zaplatili jsme si jen prodlouženou kutivaci a vzhledem k manželovému spermiogramu i ISCI. Ptala jsem se tenkrát embryoložky, jestli si nemáme zaplatit nejakou "lepší" metoda a říkala, že není potřeba. Z prvního pokusu máme rok a půl starou holčičku, druhé je teď ve mě a třetí ještě čeká, jestli na něj přijde řada.
Závidět nemusíš, zatím jsem na začátku a za týden můžu napsat, že je po všem. I minule jsem se začala těšit až jsem byla v 25tt a věděla jsem, že už nepůjde o potrat, ale doktoři se ji pokusí zachránit.
Vám řekli důvod, proč se to zatím nepovedlo?

denicl
10. lis 2018

@siocka taky se nam podařilo oplodnit 5vajicek a 3 nam vydržely do uplne konce s pk. Ale porad ne a ne se chytit. I kdyz ten minuly mesic Ket byl zvlastni,mela jsem spozdeni a na testu 7.den duch,ale nesílili,tak nevim zda to byl jeste ovitrelle,ale ten jsem si píchala 26.9 a testik byl pozitivni 7.10.to uz by nemel byt v těle. Pak jsem si delala dalsi testy a nesilili. Nebo byly vsechny falešné,ja nevim. Po tom vsem jsem sla na krev a ta byla 0,6 sice to neni nic,ale porad si myslim ze se tak neco dělo. Ale neuchytilo nebo malo,my nevime. Na to konto jsem mela telefoni hovor s primářem a ten mi práve doporučil hystero. Ale z te je vse v poradku..no jeste uvidime jak dopadne ta hystologie endometria,ale za 3tydny uz budu mit mrazacka v sobe..nebo jestli budou vedet nez pujdeme na Ket,opet nevim. Nikdo mi asi nerekne proc se nechytaji a budou to určitě svádět na nevysetrene embryjka..sami asi nevědí..😏nebo je to tim,ze nemam ten vajecnik a vejcovody a moje telo to nepřijímá,pze se cítí jako neplodné...😊muze to byt čímkoli...

siocka
10. lis 2018

@denicl Těžko říct "takto od stolu", asi bych na vašem místě zkusila genetiku (třeba VZP ji hradí). případně nějaké imunitní testy u tebe. U kamarádky zjistili, že má tak dobrou imunitu vajíček, že spermie při průniku zabíjí, a když už se povedlo vajíčko oplodnit, byla spermie natolik poškozená, že se prcek do 12. týdne neudržel. Taky chvíli trvalo, než na to přišli, ale přišli 🙂 Neplodná určitě nejsi, jinak by na vás nečekal ještě jeden mražáček 🙂

denicl
10. lis 2018

@siocka ano to hradí,ale doplatek po nas chtěli 14tisic...porad si myslíme,ze genetiku nepotrebujeme. Kvuli te gragmentaci urco ne,jinak jsme v poradku. Spousty holek z Heliosu nemeli vysetrena a otehotnely a jsou starsi jak my..ty imuni testy mi delali,hned na zacatku..nic tam nebylo a nebo se na to radeji jeste poptam..pze mi to porad vrtá hlavou proc to moje telo odmítá. 😔 budu tam v pondeli volat a zeptam se koordinátorky. Jedna mi dokonce rikala do telefonu,ze by treba nasadila menopur pred Ket ale nevim proc.

siocka
10. lis 2018

@denicl doplatek je hloupý, tak bych o tom pak přemýšlela.
Já patřím k těm nevyšetřeným a první těhotenství jsem měla v 34 a teď mi je 36, takže věkem to nebude. Tento pokus byl v přirozeném cyklu bez ovulace (už cca půl roku krvácím skoro nonstop), takže beru hormony vždy od 15. dne cyklu), takže teď jsem jen změnila medikaci a 15. den jsem začala brát utrogestan. Kdyby to nevyšlo, taky bych přemýšlela nad větší stimulací, aby se tělo "připravilo".
Nemůže to být u tebe ještě stresem z náročné práce? To dělá taky hodně.

denicl
11. lis 2018

@siocka dekuji za vyčerpávající odpovědi..😊🍀taky myslim,ze věkem a pokud je genetika v poradku neni to potreba,je to proste jen smula,ale bavili jsme se s drahým ze pokud to nevyjde a pujdeme dob4.ivf tak s pgd,za to nic nedáme. 😊doufam,ze ted nam treba taky vice pomůžou,jedeme na kontrolu za 12dni tak si predem zavolam at si muzu promluvit s doktorem nebo primářem. Stres to mohl byt pred Ketem,ale ja sla na neschopenku 3.10 a od te doby jsem doma,pze mam hodne stresovou praci,tak jsme to chtěli zkusit,ze budu doma a mit cas pro sebe.😊

siocka
11. lis 2018

@denicl Přiznám se, že jsem v diskuzích přehlédla, že už je to 3. IVF. To ty pěsti budu držet v den D ještě pevněji 😉 Určitě bych si s ním promluvila, protože pokud tě nestresuje ráce a ani nic doma, na stres a včerpané tělo to svádět nejde.

denicl
12. lis 2018

@siocka tak jsem dnes volala do Heliosu objednat se na ultratvuk a chtela jsem taky vedet kdyz budou ty vysledky z biopsii endometria za 3tydny tak jestli mam jit na Ket,koordinátorka mi rikala,ze si mam zkusit zavolat za 15-16dni. Pak jsem ji chtela požádat o schůzku s primářem nebo doktorem Texlem. Odpoved byla pan doktor J.Texl ma v pondeli onkologic.laborar a pan primář je vytížen az do prosince. Uz me stve ten jejich přístup, jediná konzultace byla ta prvni a pak uz na běžícím pase. Nikdo se o nas nezajima,to je jako ke vsem takhle? Tam pojedeme 300km na pet minut a pak na Ket,zaplatit a bud a nebo.

denicl
12. lis 2018

@siocka jak dopadl test z krve? 😊🍀

ivivka
12. lis 2018

@denicl ja jsem se dnes dopo objednavala k Jakubovi na příští utery a bez problemu

denicl
12. lis 2018

@ivivka my tam jedeme v pondeli a to on nemuze,pro nas je to hrozne daleko,oni to vědí,ale asi je to nezajima...😔proc ses objednavala?

ivivka
12. lis 2018

@denicl v pondělí ráno ma ultrazvuky - kontroly (7-8), takže tam bude! Ja normálně na kontrolu a bude mi plánovat testy (down)

denicl
12. lis 2018

@ivivka rikala mi koordinatorka,ze ne. Ma pry onkologickou laboratoř. A primář pry nema cas az nekdy v prosinci. To mi bylo řečeno. Chtela jsem s jedním z nich mluvit treba neco po 8hod. Abychom tam nejeli jen na změření sliznice a domu,to muzu zajít tady u nas.😓 myslela jsem,ze mi treba navrhnout zmenu,treba ten menopur,pry podporuje sliznici. Mela jsem ji 12den 6,4 a pak uz nevim a pri podání utrogestanu pry jeste klesá,tak jestli v tom neni problem. Brala jsem 2x0x2 po Ketu.

ivivka
13. lis 2018

@denicl mi říkal minule pondělí , ať prijedeme v po ráno nebo se objednam na ut, tak tam urcite bude, to je divny, nebyla to spis ta protivna koordinátorka? To je mi jasny, ze 300km kvuli rychlému utz je na nic, taky to mam 100 a i to je dost
Menopur jsem měla v červnu, embryo se pak chytlo ale v 7.tt konec, ted jsem menopur odmítla a chytlo se taky a taky nemám sliznici nijak vysokou

denicl
13. lis 2018

@ivivka tak to nechápu, mluvila jsem s tou silnější čenovlasou, má takový uječený hlas😀 pořád přemýšlíme jestli tam jet nebo zajít ke své gyndařce..☹ Chceme udělat co nejvíc pro poslední embryjko...

denicl
13. lis 2018

@ivivka kolik jsi měla sliznici 12.den , pamatuješ si?

ivivka
13. lis 2018

@denicl Ta brylata? Je protivna mi prijde. Sliznici si fakt nepamatuju a nebudeš-li moct mluvit s doktorem, jsk chces, tak bych asi sla ke tvy doktorce

denicl
13. lis 2018

@ivivka vid🙂 brýlata není,menší, silnější hnědovláska, není tam úplně dlouho, ona právě nic neví mi přijde, ptala jsem se jí jestli máme vyšetřenou imuno a ona, že mi to nemůže říct..to taky nechápu...😀 že prý není doktor a nerozumí tomu, tak co tam dělá😀

ivivka
13. lis 2018

@denicl zavolej na recepci, ze chces mluvit s dr.texlem, ať Te prepoji a popros ho, ze jsi z toho trochu hotova a ze to potřebuješ objasnit a je to. Mel by tam tak do 15hodin urcite byt

denicl
13. lis 2018

@ivivka už jsem volala🙂 budu s ním mluvit v pátek mezi 15:30-16:00...recept na léky mi můžou poslat i emailem vid?

ivivka
13. lis 2018

@denicl tak super a s kym teda?, Jj, pošlou ti mailem

siocka
13. lis 2018

@denicl byla jsem až dnes a HCG 123, což asi není moc, ale je to pozitivní, tak uvidíme za 14 dní na UTZ

denicl
13. lis 2018

@siocka ahojk, holky měli přes 1 tis apod. co znamená když je takhle málo? že stoupá pomalu hcg? je to v pořádku? Proč nejdeš ještě za dva dny jestli stoupá?

denicl
13. lis 2018

@ivivka telefoní hovor s primářem...🙂podle toho se pak rozhodnu, zda půjdu ke sví gyndařce nebo pojedeme do Heliosu..🙂

Strana