icon

Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?

janesm
29. pro 2006

Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂

anitram16
4. led 2019

@simeramis Nechci, aby to vyznělo nějak špatně, ale myslím si, že ve výsledku není podstatné, jestli se doktor díval nebo nedíval na partnera, alespoň já bych to osobně nebrala. Myslím, že ani J. Texl to nedělal se zlým úmyslem. Možná to tak i působilo z toho důvodu, že většinou vždy denně komunikuje převážně se ženami (profesní deformace 😀 ), tak se více zaměřil na tebe, nebo je zde i možnost, že intuitivně hovořil k tobě, protože některým mužům (možná bych řekla i většině) není úplně příjemné řešit tohle téma. Pan doktor se posléze stal i mým ošetřujícím lékařem, jsem s ním velmi spokojená. Ale tehdy nás jako pár na konzultaci přijímal primář.
Co se týká té biopsie, 100% už si nejsem jistá, ale poprvé mi řekl primář, že mi to kompletně pojišťovna proplatí (měli v ceníku uvedeny 2 pojišťovny, které to proplácí) no a podruhé mi primář zatrhl v ceníku taktéž doplatek 14500, takže když jsem se na to zeptala, proč se má za to doplácet , když před tím mi řekl něco jiného, tak mluvil o nových smluvních podmínkách z pojišťoven a že si není jistý, ale 205 už to zřejmě neproplatí celé a budu muset doplatit těch 14500, nakonec mi to proplatili celé. Jak je to teď, v roce 2019, nevím.... zkus se zeptat. Jinak na pojišťovnu jdou jen 3 embrya, každé další stálo už 9000 Kč (v roce 2018).

Přeji hodně štěstí, ať se zadaří! 🙂

anitram16
4. led 2019

@lenusaak KET mě v roce 2018 stál v Heliosu 7000 Kč, jestli může být partner u transferu, to nevím a fotku embrya dávají pořád

ivivka
4. led 2019

@simeramis zdravim a tsky přidávám reakci, kolečko jsme začali vloni v březnu a dneska jsem v 17.tt, v létě se ket také chytl, ale v 9.tt jsem musela na revizi -zřejmě genetika, nemáme vysetrena embryjka. Prvni konzultaci po obdržení všech výsledku jsme měli s primářem, ale bylo to na nas jaksi hrrr, takže nám to znovu vysvětlil Jakub, preregistrovala jsem se k nemu i na gyn, jsem s nim velmi spokojena, všechny transfery mi dělal, vždy se o me stará, takže si myslim, ze to, ze se nedival příteli do oci zřejmě neovlivní to, ze je to člověk na svém miste a uz udělal šťastných spoustu páru. Co se tyče plateb, tak je to různé i od jednotlivých pojišťoven a změny výše úhrad proběhly 6/2018, tak je možné, ze ted se to mění znovu
Hodne stesticka 🍀🍀🍀

simeramis
5. led 2019

@anitram16 mockrat dekuju za odpoved,urcite to pro nas neni tolik smerodatne, jen jsem chtela zjistit, jestli to tak nekdo taky ma a pozastavil se nad tim😊zas na druhou stranu, kdyz jde o takove citlive tema jako je pomoc k diteti a kdyz jim tam nechame tolik penez, chteli bychom se tam stoprocentne citit a vedet, ze z nas jen ty penize netahaji, ale chteji nam pomoct.. u nej se tak moc necitime.. ale stejne rozhodne ta biopsie, protoze ta castka 14500,- je uz pro nas ve finale hodne, takze bychom sli zas jinam..v utery tam jedem na genetiku, tak se poptam
Ale moc dekuji za reakci, jsem rada, ze jsi spokojena a popravde me to zas trosku uklidnilo☺️

simeramis
5. led 2019

@ivivka ahoj, dekuji moc za reakci, super, ze vam to vyslo😍ohledne te biopsie si to zjistim v utery a to asi rozhodne.. pro jistotu jsem nas objednala i k Machacovi do Olomouce, na neho slysim jen samou chvalu, ale asi bych stejne chtela radsi zustat v Heliosu, prece jenom jsem si ho vybrala na zaklade recenzi a hlavne bych uz na konci ledna mohla zacit stimulaci, tak uvidime, kde nakonec skoncime🤷‍♀️🙂dekuju a preju hezky vecer

ivivka
5. led 2019

@simeramis není zač 😉 také tam jedu v úterý - na kontrolu. Jezdím za nim 90km tam a 90 zpet, protože mu proste věřím, i kdyz prvni ket skončil revizi, za to on nemohl, myslim, ze za vše mluví jejich výsledky, tzn., jiste, je to business, ale to dnes naprosto ve všech centrech a i ja si myslim, ze mnohdy je třeba “levnější” cesta, na druhou stranu.... pokud vede ke zdárnému konci ta, kterou určí oni, je to v poradku.

anitram16
5. led 2019

@ivivka chtěla jsem se tě, zeptat, v tom 9.tt, měla jsi nějaké problémy? Nebo jak se to zjistilo? Já měla 2 embrya s geneticky špatně, 1 ok, to se transferovalo, ale neuchytilo se, zbytek mám nevysetrena embrya. Teď jsem 8.tt s nevysetrenym a pořád mě to hloda, aby to bylo ok, ale na 1.screening jdu až na konci ledna.

ivivka
5. led 2019

@anitram16 začala jsem masivně krvacet, jela jsem do nemocnice, plod byl v děloze, ale měla jsem silene bolesti, skoro jsem omdlivsla, půl dne jsem tam byla po injekci, pak jsem podepsala revers a ležela doma jen se spinenim, na kontrole ale zjistili, ze tím dnem krvácení se plod přestal vyvíjet, i kdyz zůstal v děloze, tak proto 😢😢😢

anitram16
5. led 2019

@ivivka to mě mrzí.... A kdy jsi mohla znovu na KET?

ivivka
5. led 2019

@anitram16 šla jsem hned v prvním cyklu ms, kolem 10.8. jsembyla na revizi a 1.10.dalsi ket

lucik253
6. led 2019

Dobre rano, muzu se pridat ☺️
chodím na kliniku Reprogenesis.
V říjnu jsem podstoupila IVF.
Píchala jsem si injekce Gonal 150 jednotek a stimulace byla ukončena Dipherelinem 0,1
5 den bylo vloženo embryo 6AA a nasazen Estrofem 1-1-1 a Utrogestan 4-0-4 vag.
Bohužel embryotransfer nevyšel.
Koncem listopadu jsem podstoupila KET a bylo vloženo embryo 5AA a nasazen Estrofem 1-1-1 a Utrogestan 4-0-4 vag.
Bohužel zase vložení nevyšlo.
Mám ještě zamraženo 6 embryí ( 5AA, 5AB, 5AB, 5AB, 4AA, 4AA )
Slyšela jsem, že je dobré mit reprodukční imunol.vyšetř. Ale to mi nedělali.
Helios to prý dělá hned na začátku, ano?
15.1. jsem obj k prim.Mudr Texlovi na konzultaci.
Prý je možný převoz embryí k nim.
Kolik v Heliosu stoji KET? V Reprogen. jsem platila 5000,-

denicl
6. led 2019

@lucik253 ano dela všechna vysetreni hned na zacatku,i dna spermii partnera. Ket u nich stal ve 2018 7tis ted nevim.

lucik253
6. led 2019

@denicl děkuji za odpověď. Tak snad se zadaří už, chci k nim jít.

anitram16
6. led 2019

@denicl pozor, určování DNA spermii není v základním spermiogramu, to se za to připlácí

lucik253
6. led 2019

@anitram16 A kolik? A když už máme zmražená embrya z jiného Caru...to se taky ještě dají vyšetřit atd.

anitram16
6. led 2019

@lucik253 tak to už ne, jen pokud byste si dělali nový spermiogram.... a nové ivf. Oni stejně doporučuji dna vyšetřit, i když základní vyjde v pořádku. Prý i dobře vypadající spermie můžou mít poškozenou DNA uvnitř. My jsme za to doplaceli něco přes 3000 Kč.

lucik253
6. led 2019

@anitram16 Tak uvidíme 15.1. co nám mudr řekne atd no, už aby to bylo

ivivka
6. led 2019

@lucik253 zdravim, myslim, ze dva nevydařené transfery jeste nic neznamenají, čerstvý transfer bych nepocitala vůbec, tak je šance velmi nízká. Nám Texl říkal, ze nevysetrena embrya jsou vždy 50/50 a ze se úspěšnost transferu tím pádem posouvá ze 2., na 3. Nebo 4. A u nas to vyslo na třetí pokus, ťuk, ťuk

lucik253
6. led 2019

@ivivka Jako myslíte že nemám přecházet k Heliosu a být ještě ve svém caru jo
držím palce

anitram16
6. led 2019

@ivivka Já měla vysetrené a neuchytilo se. Teď mám v sobě nevysetrene a zatím ok..... Doufám, že to bude v pohodě.

anitram16
6. led 2019

@lucik253 uvidíte, co vám primář řekne, ale co čtu v jeho diskusích, tak odpovídá tak, že do toho příliš nevidí, protože každý CAR mají jiná vyšetření, jinou kultivaci, jinou laboratoř....... Pro srovnání, já když se geneticky ptala, jaká embrya mi zamrazili, jelikož jsem všude četla embrya různých typů AA, AB.... vlastně co jsi psala, tak prvně nechapa, co po ní chci..... Až po vysvětlení mi řekla, že oni (Helios) mrazí jen ty nejlepší, jiné ne..Prý tu selekci dělají hodně přísně. Já měla do 5.dne ještě 15 embryí, ale 6.den už jen 7 a ty se mrazily. To je taky důvod, proč někteří i z Heliosu odchází, jelikož vidí šanci i v těch "zhodnocenych jako horší". Myslím, že vás nechá vložit zbyla embrya, která máte, ale můžu se mýlit.....

ivivka
6. led 2019

@lucik253 to neříkám, to se musíte rozhodnout, nicméně ted uz s těmi zamrazenymi nic neuděláte, resp prý se da, ale je to hodne drahé
Jak probíhá u vás cyklus pred transferem - léky, měření sliznice?

ivivka
6. led 2019

@anitram16 to chce asi opravdu tu správnou konstelaci všeho - embryo, tělo, mysl.... ja jsem nevěřila, ze tak brzy po revizi to klapne, ale verila jsem Jakubovi a mel pravdu....

anitram16
6. led 2019

@ivivka Já právě na ten první KET nechtěla, vnitřně jsem cítila, že to tělo není připravené, měla jsem hyper. syndrom a odsunulo se to až na 3.mesic...porad jsem nebyla v pořádku a dodnes si myslím, že to s tím KETem i po čtvrt roce bylo na me tělo brzo (měla jsem pořád problémy), takže na další KET jsem šla až po 5 měsících po odběru

ivivka
6. led 2019

@anitram16 ja jsem se cítila Ok i po te revizi, byli jsme na dovolené a pak hned mi řekl, ze je to krasne zhojene a ze muzeme hned do dalšího transferu, celkem jsem si myslela, ze to bude k nicemu, ale dobry
Ty se hlavně opatruj, ted je to důležité nic nepodcenit!

lucik253
6. led 2019

@ivivka 2dc nasazen Estrofem 1-1-1, 10dc ultrazvuk-sliznice 6,9mm, 13dc Utrogestan 4-0-4, 18dc Ket a sliznice 8,5mm

anitram16
6. led 2019

@ivivka děkuji🙂

ivivka
6. led 2019

@lucik253 tak to je podobné Heliosu, tam asi noc nevymyslis, hystero Ti dělali, nabízeli? Vim, ze nektere holky po ni otehotnely hned, nicméně opravdu si myslim, ze bych jeste do jednoho pokusu sla a teprve potom se začala pidit dal, zvláště pokud prvni pokud byl čerstvý transfer hned v odberovem cyklu

ivivka
6. led 2019

@anitram16 držím moc pesti, jdu v ut na kontrolu, měla bych byt cca 16+5, tak snad bude vše ok

lucik253
6. led 2019

@ivivka ne nenabzeli

Strana