Inseminace 2018
@zazaja to mě mrzí. Nechápu, proč vám neudělali nejdříve všechny testy. My sice ještě nepodstoupili ivf, ale domluvili jsme se, že nám udělají vše, co půjde a podle výsledků se zvolí postup. Na druhou stranu víte alespoň teď kde je problém a co se s tím dá dělat. To je přeci pozitivní!
Ahoj holky můžu se k vám prosim přidat? O miminko se s přítelem snažíme od ledna 2017... u mě na nic nepřišli, přítel spermio ukazkove... po clostilu jsem měla akorát cysty takže ten nic... teď jsme v Caru zkoušeli Femaru a na tutestu reaguji dobře, ale zatím nepomohla... Všem vám tady přeji hodně sil a brzy vytoužené // 🍀🍀❤
@zazaja Ahoj, prosimte pročítám si tady tu diskuzi.. a koukám že také chodíš do Arlety... my jsme tam od března 2018.. jsem nadšená z pana doktora a hlavně sestřiček všichni jsou moc milý... ale už začínám pochybovat jestli nemám jit jinam 😞 přeci jen ty jejich ceny jsou šílený... jako IUI 3400,- (teď mám za sebou druhé a asi neúspěšné) průchodnost za 3500,- ( to mi dopadlo dobře) nechci vědět kolik bude stát IVF.. někde jsem se dočetla až 60tisíc 😳 navíc mi nedělali žádnou genetiku, imunologii nic.. musela jsis o to říkat?
Ahoj holky 🙂 taky se k vam pridam, ja uz mam 4 iui za sebou bez uspechu. Chtela bych na dalsi. Trochu jste tu nakously tema ceny. Proc platit 3000, kdyz to ma hradit pojistovna, jeste kor kdyz to jde hure a vyuzijete treba opravdu tech 6 do roka, proto se ptam o kterych center vite, ze jsou opravdu zdarma nebo do 1000kc a nejlepe v jihomoravskem kraji
@lela12 ahoj, genetiku nám dělali hned při první schůzce, po první neúspěšně IUI jsme se s doktorem shodli na imuno a na průchodnosti. U mě vyšla špatně imuno - tělo vytváří protilátky na vajíčka. .. takže na další IUI ani nepujdeme. Ještě nemáme přesně vyčíslene IVF ale počítáme tak 50. Míla na recepci nám řekla, že pojišťovna hradí pouze část zákroku a vše okolo (hormony, zamrazeni, další léky. ... si platíme sami)
@zazaja a z čeho se dělá to imuno prosimte? Platili jste za něj? To mě mrzí a nejde to přeléčit třeba atb nebo něco? Mě vůbec nic nenabídli furt jen tvrdí že jsme oba v pořádku tak to sám nechápe proč nam to nejde a cpe nás na to IVF, ale to se mi prostě zatím nechce... přece musí být nějaký důvod proč to nejde... tyjo 50tisic toa jea mazec.. četla jsem že třeba v Sanusu to je kolem 25tisíc.. tak to je nějaký divný...
@lela12 Ahoj, my se snažíme od 07/2015 a taky nám na nic nepřišli. Můžu přidat jen osobní zkušenosti za ty roky, třeba Vám to nějak pomůže: kyselina listová (nepostřehla jsem účinky, ale užívám pořád), kotvičník (bez účinků, přestala jsem užívat), léčila jsem močové cesty - výplachy kys.hyaluronovou (nic), clostil - tvořil mi až 4 folikuly (spíš asi cysty) - (užíváno 4x a nic), tradiční čínská medicína - pila jsem bylinky a ustálilo mi to menses a přestala jsem mít brutální křeče při ms. Zaměřili se na ledviny a teď jsem už 3 měsíce bez zánětů. Dnes mi místo bylin předepsali Cordyceps (prý nějaká superhouba), která by měla vytvořit pozitivní prostředí v těle a navíc má skvělé imunitní účinky (zatím nevím, užívám ode dneška). Taky jsem byla v lázních, můžu jedině doporučit, je to skvělý odreagování. Měla jsem i nějaký slatinný tampony a zábaly a to bylo na ten podbřišek hodně fajn.
Co se týče vyšetření v CAR - doteď jsme za nic neplatili, pouze průchodnost vejcovodů stojí 2.000,-Kč. A dělali nám: u muže spermiogram, včetně apoptózy (fragmentace DNA), oběma testy na pohlavní choroby, chlamydie a krevní obraz, u mě pak hormonální profil (FSH, LH, TSH, AMH,...), vyšetření moči - testy na zánětlivé markry, ureaplasma, mykoplasma - kvůli těm problémům s močákem, dělali mi genetické vyšetření (FII, leidenska mutace,...) a dělali mi imuno vyšetření, folikulometrii. A hlavně nás nikdo do ničeho netlačí, což mi přijde fajn.
Určitě si nechte udělat všechna vyšetření (u spermiogramu abyste měli apoptózu - ta se neplatí, nebo fragmentaci - ta se platí), může být špatná, i když ostatní je ok. A u mých vyšetření budu teď platit jen tu průchodnost (platí se prý ta pěna, nikoliv ten zákrok, ten je hrazený pojišťovnou).
Ještě otázka, pokud ti tvrdí, že jsi v pořádku, pak museli dělat nějaká vyšetření, ne?
Držím palce, ať to brzy vyjde 😉
@bezinka11 Ahoj teda tak to koukám kolik jsi toho už vyzkoušela... Já brala nejdřív inofolic ale to lezlo hrozně do peněz a žádná změna...pak jsem zkoušela: kapky femigard a gynex, jen kyselinu listovou, femibion, drmek v tabletach, materi kasicku, kontryhel, různé čaje, clostil jsem mela taky na 4měsíce a nic jak říkáš tak spíš jen cysty... tak jsem zkusila "přírodní" clostil fytosoju... na tu reaguju dobře folici velky pěkný.. ale to je tak všechno... teď jsem měla dvakrát tu Femaru na tu jsem taky hezky, dva velký folikuly už 13dc tak udělali IUI a nic dnes jsem si dělala test 13dpo a úplně bílo... tak vysadim duphaston a budu čekat na mrchu... a kam chodis do Caru? Já mam právě nejblíž tu Arletu tam chodim a pak Sanus HK ale i tak oboje mam pres 60km... tak zas do Prahy nebo ještě dal se mi nechce... ale ta Arleta je vážně hrozně drahá, my nejsme žádný boháči aby jsme si mohli dovolit jen tak dat 60tisic za umělý a ani nemáš jistotu že to dopadne 😞 setrime spíš na to aby se u nás miminko mělo dobře a tak na tu počáteční vybavu atd.. nas nenapadlo že to převážně utratime za to aby se nam miminko vůbec podarilo 😞 proto přemýšlíme nad tím Sanusem...
Příteli dělali asi jen klasický spermiogram.. a mě vlastně jen hormonální profil, proplach vejcovodu a folikumetrii.. jediný kde je problém je že mam jen jeden vaječník (měla jsem cystu a vzali mi ho celý) ale jinak furt říkají že vše v pořádku... ale jiná vyšetření mi nenabídli 😞 achjo začínám z toho byt zoufalá... akorát rejžujou peníze na našem neštěstí 😞
@zazaja Jakouž to na nás asi lete na všechny... Moje maminka mi koupila čaje na "ženské" věci ( nějaký malinovník atd...)a taky se mě ptá, co a jak, jak to budeme řešit, jestli sem to studovala... Moc by si přála vnouče... ☹ achjo.. není to jednoduchý....
Jojo, taky musím epořád čekat... Protože vždy to jde je v určitý den cyklu, tím se to vše posouvá..:☹
@lela12 Taky jsi toho vyzkoušela dost - Kontryhel a další bylinky - na to jsem už zapomněla, to byly začátky 😀. Moje ségra má taky jen jeden vaječník a má dva kluky 🙂. Jinak já mám folikuly taky veliký, teď naposled jsem měla 10DC 19 mm. My jsme od Plzně a jezdíme do Prahy, máme to 100 km. Jezdíme do Gennetu, přišlo nám to nejlepší. Plzeň nám nedoporučil ani můj gynekolog a vůbec tu na to nejsou dobrý ohlasy. Hradec a Arletu bohužel neznám. Jediné, co vím, že v lázních se mnou byla holčina, která rodila v Ústí nad Orlicí a tu porodnici nakonec zažalovala... Skončila pak v Hradci... Ty ostatní vyšetření bych si nechala udělat, když ne tam, tak v jiném CARu. A pak je na vás, kde budete pokračovat. Asi než to zbytečně vyhrotit a vyhodit peníze z okna bych na to šla v klidu, nikam to netlačila, smířila se s tím, že nejdříve testy a možná otěhotníš přirozeně během toho kolotoče vyšetřování 🙂. Jsi mladá holka, není potřeba pospíchat a hrotit to. Vem si čas a věnuj se sobě. Připrav nejdřív svoje tělo pro mimčo a uvidíš, že přijde 😉
@bezinka11 děkuji moc 😊 jako já bych to taky ani nějak neresila a ještě to nechala tak nějak volně plout, ale přítel už to trochu prožívá bude mu 35 a všichni jeho kamarádi maji jedno a víc děti... teď čekám na ms a pak si zavolam do Caru jestli by mi udělali všechny ty vyšetření a pak se uvidí co a jak 🙂 nějak to dopadne, sice nemáme tak jednoduchou cestu, ale dočkáme se všichni 😊
@zazaja jo to si určitě nechám až dostanu ms tak tam zavolám a zkusim s nima domluvit genetiku a imuno.. snad nebudou mít řeči.. a nevíš jak dlouho trvají výsledky? Někde jsem četla až 8týdnů 😏 a kdy tam máte jít? Držím palce! A já teda na ten HK taky neslyšela nic moc proto jsem šla do Arlety, ale asi záleží na koho se narazí..
Holky prosím můžete mi poradit nebo napsat své zkušenosti? S manželem jsme se rozhodli zkusit inseminaci po 3 letech snažení a jednom zamklém těhu. V Praze je mnoho CAR a dr. mi doporučil Prenatal a Genet..my se v tom vůbec nevyznáme..samozřejmě na webovky jsem koukala..kromě úspěšnosti bych ráda někde, kde mají i lidský přístup..předem moc děkuji za cokoliv 🙂
@lilisis Ahoj, my byli v Iscare, to patří stejnému majiteli jako Gennet, i ty doktoři se tam tak nějak prolínají🙂 Jinak lidský přístup - ono je to sestřička od sestřičky a doktor od doktora asi všude stejný..jednou narazíš na super doktora, podruhý na protivnou doktorku..svého stálýho mít skoro nemůžeš, protože vyšetření, zákroky se řídí tvým cyklem a ne vždy se sejdeme se službama dotyčnýho doktora🙂
@lilisis my jsme navštívili Gennet a Iscare a nakonec jsme se rozhodli pro Gennet. Tam jsme vždy objednání na konkrétní hodinu a v tu dobu nás vezmou. Má nás pořád stejný lékař. Do Iscaru jsme prisli, čekali neskutečně dlouho s dalšími desítkami lidí v čekárně, která byla nacpána k prasknutí a nebylo si kde sednout. Pak přišla na řadu konzultace - doktorka nám řekla, že by bylo nejlepší rovnou ivf, což jsme nechtěli. A když jsme se domluvili, že chceme spermiogram s fragmentaci dna, tak nás poslali do Gennetu, že oni to tam nedělají. No a to rozhodlo definitivně. Zatím jsme v Gennetu a docela dobrý, i když parter z toho má asi lepší pocit než já. V každém případě nás nikdo do ničeho netlačí a udělají vše, co chceme.
Ahojky, tak já včera navštívila Gennet- na konzultaci po HyCoSy co a jak dál...Nejsem z toho vůbec moudrá... Nevím co dělat, třeba mi někdo z vás poradí.
Takže doktorka řekla,že prostě pořádně neví, zda jsou opravdu neprůchodné, že tekutina neprotekla. Že to se bez laparky nezjistí. Ale pokud bych šla rovnou do IVF, hrozí riziko mimoděložního těhotenství a pokud je ve vejcovodech tekutina, tak to také nebude moc dobré jít rovnou do IVF. Takže jsem se ptala na zprůchodnění- je to možné zjistit tou laparkou, a když zjistí, že jsou špatné, otevřou mě a rovnou mi je odeberou...☹ Pokud chci jít do IVF po Novém roce, měla bych si na operaci skočit už teď před Vánocemi. Mě se ale do operace nechce..☹ CO myslíte?? Mám to risknout bez vyndání a jít rovnou do IVF, nebo si je nechat radši vyndat? Musela bych být 4 dn v nemocniciv Praze..☹
@bezinka11 děkuji za zprávu..koukám, že asi více lidí chodí do Gennetu..jsem v tomto úplný nováček a vůbec nevím co bude..na jednu stranu jsem ráda, že už se to někam posune, na druhou z toho mám obavu..pořád doufám v přirozené početí, ale zase jsem realista a nechci čekat dalších x let s tím, že to vyjde..prostě dali jsme tomu dost času a třeba taková menší asistence nám pomůže 🙂 A po úvodní konzultaci vás tedy rovnou poslali na nějaké testy? My už jsme nějaké základní testy měli od mého gynekologa, byla jsem i na lpsk kvůli průchodnosti vejcovodů a hsk kvůli srůstům po revizi..dr. říkal, že když nám dá žádanku a napíše co vše máme za sebou a výsledky, tak to hodně urychlí proces, tak snad..
@lilisis Ano, byznys je to šílenej... Ale tady jsem do teď až kromě v yšetření HyCoSy nic neplatila. Vyšetření za 2000 a zjistíš kde je problém... Takže za mě opravdu super. Samozřejmě asi záleží, jakýho chytneš doktora. ale myslím si že není problém si říci, ke kterému chceš jít.

@burgetka No.. já to nechtěla zakřiknout, ale s pozitivním výsledkem🙂