icon

Inseminace, kdo z ní otěhotněl a jaké příznaky po ní?

marenka244
24. srp 2015

Snažíme se 2roky a máme jít na IUI do Iscare v Praze,pak na IVF,když se nepovedete

hance89
18. zář 2016

Tak jak si tak procitam diskuse, tak si to taky začínám myslet :/ Bylo to moje první iui a zatim čekáme na výsledek , je to teprve 9dni po inseminaci

marenka244
autor
18. zář 2016

Pregnyl je na vyvolají ovulace,takže by se měl píchnout před IUI....ale možná i záleží na velikosti folikulu....kam chodíš do caru??

hance89
18. zář 2016

Folikul jsem mela velký 19mm, tak fakt nevím , musím se pri další návštěvě na to zeptat. Chodim do eurofertilu v Ostrave

marenka244
autor
18. zář 2016

O tomto caru už jsem na konikovi slyšela a ne v dobrém :/ no a když byl 19 mm tak se měl pichnout před iui....a kolik je ti roků??

hance89
18. zář 2016

Právě že já co jsem tak četla , tak dobrém, uvažovala jsem o gyncentrum ,ale tam právě byly same negativa. No uvidíme no 🙂 Přece jenom spermie přežijí několik hodin. Doktor mi právě říkal, že mi to pichnou aby folikul prasknul a.ze pokud chci tak si mužů v pondělí přijít na kontrolu aby jsme věděli jestli teda prasknul nebo ne, ale ze on to nepotřebuje.Me je 26

blauen
18. zář 2016

Ahojky, chtěla bych Vás tady holky povzbudit, my se snažili 2 3/4 roku marně než jsme se rozhodli pro pomoc v Caru kde jsme absolvovali všechna vyšetření imunologie, genetiky, gysteroskopii, sice jsme 7 měsíců čekali než jsme veskera ta vyšetření absolvovali a mohli na první IUI, ale vyplatilo se nám čekat, přišli nám na zvysenou imunitu, likvidovala jsem manzelovo sperma, nasadili léky a díky temto vyšetřením se nám povedl hned první pokus IUI. Jinak pregnyl mi pichli den před IUI (24 hod. Před iui) a pak dva dny z a sebou iui. Držím všem pěstičky a verim ze na každou z vás ceka to miminko!

hance89
18. zář 2016

Tak to mam taky plus endometriozu, a nikdo mi žádnou léčbu nenabídl ani doktor co nás do Caru poslal, řekl nám ze iui by to melo vyřešit jelikož se sperma s těmi protilatkami ani nepotka

hance89
18. zář 2016

Blauen-jinak gratuluji 🙂

blauen
18. zář 2016

@hance89 Děkuji! Jinak nevím jestli to patřilo me to k tem protilatkam ze se sperma s tim nepotká, mi přijde pekna blbost, protoze jsem tři měsíce brala na to léky a nesměli jsme ani sexovat, vůbec se nemohlo dostat sperma po dobu léčby na moji sliznici na to nás v caru upozornovali na striktní dodržení.

hance89
18. zář 2016

@blauen Ano patřilo 🙂 já jen říkám co mi řekl doktor, který nás do toho Caru poslal . Ještě mi řekl , ze s tou abstinenci by jsme to taky mohli zkusit ,ale ze je to pro páry strašně zdlouhavá a psychicky narocna cesta, takže jsme hned kyvli na to iui. Ale jak si tak procitam ty diskuze , tak si začínám připadat jako nějaká blbka :/

blauen
18. zář 2016

@hance89 co ti řekl dr. o tom, že je to zdlouhava a psychicka zátěž pro páry ano s tim souhlasim, s tim měl dr. úplnou pravdu, je to velka zkouška, ale když tři roky se snažíš a marne, kolik je probrecenych noci a výčitek kde je co spatne, tak jsme se s manželem shodli že tři měsíce pustu oproti třem letem neúspěchu není nic. A jinak co jsem na jaře otěhotněla ani jeden jsme nenašli tu odvahu se milovat, ale naštěstí existují i jine metody uspokojení. A jestli se mužů zeptat pročpak si pripadas jako blba?

marenka244
autor
18. zář 2016

My máme za sebou imunologii a vše v pořádku... Já mám crohnovu chorobu což je chronické onemocnění střev a zrovna v období všech iui jsem ho měla rozjetý, tak mě pak bylo řečeno, že tělo vnímá jen zánět a proto nemůžu otěhotnět... Teď mám 4měsíce po odstranění zánětlivého střeva a uz jsme se začali snažit, ale nevyslo to,a ani nějak nebyla extra chuť na sex...teď už se začínáme snažit víc, ale do konce října nesmím na iui,jelikož mám jít ještě na kolonoskoii a bylo by dobré kdybych tehu nebyla,ale snazit se můžeme.... Když se nezadari,tak zkusíme ještě prahu a když to nevyjde,tak zkusime okomouc fertimed....

marenka244
autor
18. zář 2016

@blauen moc gratuluji k miminku 🙂 tonu se říká štěstíčko ;)

hance89
18. zář 2016

@blauen já to zcela chápu , já už si taky kolikrát pobrecela. Ale porad si dávám nějakou tu naději , když to šlo už jednou přirozenou cestou (bohužel to skončilo potratem), tak neni možné aby to neslo podruhé ikdyz s menší pomocí.
A mužů se zeptat proč jste nenašli odvahu?
Blbka proto, ze všude se holky baví jak to cele chodí, léčí apod. A me doktoři říkají nebo dělají opak :/

marenka244
autor
18. zář 2016

@hance89 když jsme šli na první iui,tak jsem si taky připadala jak blbka,ale pak jsem si něco přečetla na netu a už jsem věděla.... Takže si z toho nic nedělej...jo a to centrum jsem si spletla...promiň

blauen
18. zář 2016

@marenka244 moc děkuji! Jestli te mužů trošičku povzbudit mám rodinnou známou, ktera má taky crohnovu nemoc, navíc ještě její manžel měl k tomu hodně špatný spermiogram a po roce se jím podařilo dokonce zázrakem prirozene. Držím pěstičky, ať se brzy zadaří!

hance89
18. zář 2016

@marenka244 by člověk neřekl co všechno ma na těhotenství vliv. Jinak držím palecky, ted už to určité vyjde 🙂

marenka244
autor
18. zář 2016

My už se taky snažíme 3roky,ale teď co mám po operaci to je nový začátek ke štěstí 🙂))

marenka244
autor
18. zář 2016

Hlavně, když se člověk začne snažit mladý a myslí si,že to musí vyjít a ono prd...ale teď už to vyjde,věřím že ano 🙂 a taky je těžké na to nemyslet,když všichni okolo mají děti nebo čekají...

marenka244
autor
18. zář 2016

@hance89 vědí příčinu potratu?? To si vůbec nedokážu představit :( ale tak si řekni aspoň o imunologii,ta se dělá po potratu.... Taky vám to vyjde ;) přeji hodně štěstíčka ;)

blauen
18. zář 2016

@hance89 víš co je ještě zajimave? Ted tim příspěvkem jsi mi to připomněla, dr. mi říkal, že by se nám taky mohlo povest prirozene počít miminko, ale díky te zvysene imunitě by mi hrozily právě potraty, že bych to neudržela. Tak si jen rikam, když máš taky tu imunitu spatnou, že ten potrat mohl nastat díky tomu? Nevím nejsem doktor, a je to hrozne jak se někteří doktoři k tomu stavi, že minimalne po 2 potratech nechtějí nic řešit. My jsme přišli do caru a chtěla jsem hned iui a dr. me z a to málem vyhodil, že když tak specham ať jdu tam, kde to dělají jak na běžících pásech za peníze a vůbec nezkoumaji příčiny proc to nejde nebo neslo za ty roky otěhotnět. Proto jsme čekali 7 měsíců v caru na první iui.

hance89
18. zář 2016

@marenka244 muj gynekolok mi řekl , ze se to prostě stává, taky jsem hned po tom od nej utekla. Plod se přestal v 6tydnu vyvíjet. Jsou to už ,ale 3roky co se to stalo. A znovu jsem se začala snažit az s novym partnerem.
A taky děkuji 🙂

marenka244
autor
18. zář 2016

@hance89 a endometrioza by se mela resit...ted přesně nevim co to je,ale všude v carech pisi tohle jako nejčastější příčinu neplodnosti...

hance89
18. zář 2016

@blauen no vidíš to a v Caru ty výsledky viděli a bavili jsme se o tom a stejně nic :/ Právě jsem se primo toho doktora ptala, jestli to nevadí když mam tu nesnasenlivost a on mo na to řekl, ze větší podíl ma na tom ta endiometroza. Přitom ty ložiska mam u močové trubice. Já už fakt nevím :( a popravdě mi hlavou už kolikrát proběhlo, ze stejne jestli se zadari, tak určité o to přijdu, všechno vidím černé. Hold sepisu si otázky a příští návštěvu s nemá na něj vyrukuju

hance89
18. zář 2016

@marenka244 no řeší se antikoncepci, ale většinou u holcin co se nesnaží. A nebo operativně , ale jelikož já to mam u té močové trubice , tak si to doktoři nevemou na triko , prý by se mohlo stát , ze mu ujede ruka a zadela mi na další problém , protože ta ložiska se vypalují . A stejně ta endiometroza se údajně vrací

marenka244
autor
18. zář 2016

Jo taky jsem to tak dělala.. Papirek a milion otázek 🙂 procti si na netu všechno co můžeš o te endometrioze a vydupej si imunologii

hance89
18. zář 2016

@marenka244 už na to jdu 🙂

blauen
18. zář 2016

@hance89 co návštěva v caru to plno otázek na nektere odpovědi jsou na nektere bohužel ne, na nektere otázky odpověděl az čas. Jedno je hlavní, člověk musí plně důvěřovat caru a hlavně doktorům věřit v tom co dělají, jinak je to naprd. Máme přátele co přebíhají z caru do caru a to je pak spatne.

blauen
18. zář 2016

@hance89 taky jsem všechno viděla černe, spatne, ale manžel je velký optimista a to mi hodně pomohlo, ja jsem hrozny nervák a vstekloun. Nám doktoři dávali šanci 12% na iui Já to viděla černe a byla smirena že budeme bez deti, jelikož ivf jsme nechtěli podstoupit, za to manžel od první iui mluvil ze mam v bříšku miminko, byl jsi tak jisty a věřil tomu, az mi tim nahanel hrůzu a Já se připravovala 10 dni na to jak mu tu spatnou zprávu o tom ze to nevyšlo řeknu. A on se nemýlil a pobreceli jsme si oba štěstím.

hance89
18. zář 2016

@blauen taky si myslim, ze by ti doktoři měli vědět co dělat , já jim zatím důvěřují , jen jak jsem říkala, jsem kapku zmatená z tech postupu u jiných holcin co jsem tady četla 🙂 Nám dali jen 5-10% kvůli te endiometroze.
To jsi mi připomněla mého přítele , ten byl to samé , hned po iui už hladil bříško a říkal , ze tam fazolka určité je 🙂 tak uvidíme za par dni, ale zatím to nevypadá . A jak jsi se cítila po iui? A mela jsi nějaké příznaky ? Já si už jen prošla příznaky co mívám týden pred MS

Strana