Inseminace, kdo z ní otěhotněl a jaké příznaky po ní?
Snažíme se 2roky a máme jít na IUI do Iscare v Praze,pak na IVF,když se nepovedete
@kecka28 já vím, každá v to doufá ☹ tak ztracený to není nikdy, zadařit se může, kolikrát takovou náhodou, že ani doktoři nevěří, jak 🙂 já už měla předoperační vyšetření, předepsaný stimulační protokol, nahlášenou dovču a těsně před tím ta 6. IUI klapla, takže to bylo za minutu 12.
@kecka28 i ten se klidně může konat. Manžel bude po bylinkách o.k. a je to hned 🙂 ale chápu, že člověk je z toho věčného čekání a stálého řešení už skeptický, znám to, procházíme něčím podobným ☹ pořád si říkám, že naděje umírá poslední a taky stále věřím, že se to povede přirozeně.
Holky mě čeká druhá iui a mažel má jen 13% spermii nevím jaká je naděje ,ale prý už to má lepší nasadily mu Clostilbegyt tak uvidíme další měsíc ..a doporučily nám aby jedl Fertilan a málo to pomohlo když to baští 🙂 Jinak v lednu mě asi čeká Ivf
Stači jedna spermijka 😉 my měli poprvé 15mil a podruhé jen 6mil. ale já našemu IUI nedávám šanci ☹
a kdy jdeš na ivf ? Ale muže se stát zázrak a podaří se ..a máte holky někdo endometriozu?
@lenca1212 ještě nevíme ... To doufám nemam,ale za to mám nefunkční levý vaječník ☹ proto tomu nedávám naději ☹
12.den po druhé IUI a test opět negativní ☹ ☹ tak mě teď čeká průchodnost vejcovodů. Budou mě to dělat přes ultrazvuk. Byla jste na tom některá?? Je lepší jít na to laparoskopicky??
@marenka244 přes utz myslíš s tou tekutinou? Já byla na průchodnosti, který říkají HyCoSy, nehradí to pojišťovna, stálo to asi 1500, dělali to ambu - spodem do mě vstříkli nějakou tekutinu a dr ultrazvukem sledovala, kam až prostupuje. Dopředu mě upozornili, že to není 100%. Pokud projde tekutina vejcovody, pak že je to ok. Pokud ale neprojde, kam má, resp. pokud to neuviděj, tak to prý nemusí nutně znamenat, že je to špatně, jenom není to zobrazení stoprocentní a pak by byla lepší laparka.
Já měla kliku, průkazný to bylo, vše ok, takže jsem si tu laparku ušetřila. Dělá se to normálně jako IUI, akorát to vyšetření trvá asi 10 minut. Není to moc příjemný, je to takový nepříjemný tlak, může to trochu i píchat, ale já si celou dobu říkala, že porod bude daleko horší 🙂 Vydržet se to fakt dá a po zákroku už je vše OK.
Prosim dejte mi jeste nejakou nadeji.Mel nekdo pozitivni i pozdeji?
já byla na průchodnosti vejcovodů laparoskopicky ..vše mám ok jen tu Endomezriozu mi našly a je to taky pěkné svinstvo☹
@malenka3 ano taky jdu na HyCoSy,tak jak píšeš. Mě řekli 2000kč,ale tak to už je jedno 🙂
@marenka244 no jiná cena podle jinýho pracoviště, ale tak určitě to za to stojí. Já to brala tak, že můžu ušetřit starosti s narkózou, když to klapne. Držím palce, ať proteče tekutina, kam má 🙂
@malenka3 děkuji
Ahoj holky, mám prosbu...dnes jsem dostala pregnyl, mám ho píchnout v sobotu ve 20 hod a až v pondělí v osm ráno na IUI. Není to pozdě? Děkuji za odpověď
Ahoj pozdě není neboj se toho taky ho mám za sebou ale už jsem si ho píchala 30.9. A 2.10. Jsem šla na iui tak ted se jen modlim aby to vyšlo
děkuji 🙂
@ivhuska76 to je podle velikosti dominantního folikulu. Já ho měla 18mm,pregnyl jsem pichala v nedělu 20.9. a v úterý jsme šli na IUI a teda podruhé nám to nevyšlo ☹
já jsem si ovu test nikdy nedělala ale byla jsem na utz ve středu a dr mi řekl že je vše v pořádku a at si večer píchnu pregnyl a ovu by se měla rozjet do 32hodin a jak jsem šla na tu inseminaci tak dr říkala že to šlo krásně že to bylo na čas 🙂 tak uvidíme jen mě trochu bolelo břicho asi dva dny po tý injekci ale ne každá to tak musí mít 🙂
@marenka244 no ja ho měla včera 17 mm,ale dnes už pozitivni lovu test,tak mám obavy,aby nebylo v pondeli pozdě.
@ivhuska76 neboj, nebude, máš to naprosto přesně. Ovu testy ukazují zvýšenou hladinu hormonů těsně před ovulací, takže nejlepší dny na početí jsou jeden až dva dny potom, ne v den, kdy ti ovu test vyjde pozitivní. K prasknutí folikulu a uvolnění vajíčka dojde až tak kolem 21 - 22 mm, roste dva mm denně, takže dneska jsi 19 mm, zítra 21 a pondělí ráno je přesně podle plánu. Věř tomu, doktoři to spočítali přesně, vědí, co dělají 😉

@kecka28 Tak to fakt není moc dobrý, měnit se to může, ale asi ne nijak zásadně, notabene když už ten Selzink bere. Ve vašem případě asi dr přistoupí radši k IVF, aby fakt vybrali tu nejlepší spermii, inseminaci můžete ale zkusit mezi tím, než k ivf dojde (než se schválí žádost, než se odhodláš do toho jít, než případně udělaj další vyšetření, třeba imuno), asi tím nic nezkazíte a odzkoušíš si, jak reaguješ na hormony, byť na inseminaci je to slabej odvar toho, co je pak na ivf. Ale neboj, oni najdou způsob, jak vám pomoct, věř tomu 🙂