Iscare Praha. Máte zkušenost?
Ahoj. Viděla jsem, že tady holky diskutují o Iscaru v Bratislavě. Máte někdo zkušenosti s tím pražským? Prošla jsem témata a o Icare Praha jsem nic nanašla. Navíc nefunguje hledačka, tak se omlouvám, pokud už jste to někde řešily. Jdeme tam na konzultaci v září, tak abych věděla, na co se připravit, kolik nás bude stát případně IVF a všechno ostaní, co bychom měli vědět. Díky za názory.
@lagina ty jo, jakto? kdy jdes do iscare?
Ja dnes vecer picham ovitralle 🙂 ve stredu akce 🙂 hehehe
Holky, tak to bylo ale fajné mejdlo 😃
V půl 11 mě propustí a jsem zvědavá, co mi poví embryolog 🙂
Už jsem doma 🙂
Odebírala mi je paní doktorka Musilová a tý se těch 6 líbilo 🙂
Prý jsou krásně rostlý a macaty 😃
Zítra volám co a jak.... ale břichomě bolí fest.
@adusku ty jo tak parada 🙂) at jich je co nejvice 🙂
@adusku Musilova je prej na OPU jedna z nejlepsich. Me taky odbirala u kratkyho protolu. Odhad jsem mela 15-18foliku s tim ze mi bylo receno, ze pokud me bude odebirat ona, tak je mozny ze jich vydoluje 23 😂... nakonec jich odsala 30 a 27 z nich bylo zralych... taky me pak strasne bolelo bricho, ale vecer uz to bylo dobry! Drzim palce!!
Ahoj holky , gratuluji k vajíčkům po OPU , držím pěsti . Asi ukončím poměr v Iscaru , momentálně jsem nasraná jak chceš . Ale na laboratoř , proto ještě budu přemýšlet , až vychladnu . Sestřičky a lékaře i tu atmosféru mám moc ráda . Ale po odběru zbylo 9 zralých , všechna oplodnili , první telefon - 6 zůstalo , před ET - 9 jich roste , 3 TOP , ty budou k zamražení určitě a zbytek se uvidí a dnes opě nic k zamražení ? Prý do blastocysty došly , ale byly pomalejší , proto se jim nelíbila a tak do mrazáčku nic .Když jsem chtěla , že to zkua že to nemá cenu a na otaázku proč nic neřekla . Ani mi ntolik nevadí že není mrazáček , ale ta arogance a nazájem a žádná snaha . Pardén , musela sem ☹
@lussinka88
Ty brďo 😃
Já na krátej reagovala jen těmi 6, tak snad budou všechny ok.
Rovnou mi embryolog (takovej mladinkej slovák) řekl, že ač je spermio výborný, doporučuje ISCI a AH považuje za zbytečný 🙂
@karlos12 chapu... heled zeptej se Mariky!! Ze kdyby alespon zamrazily 2 abys mela jednu pipetu... :-/ to je fakt des...
Me zas rekli, ze k zamrazeni nic a pak zamrazili 4... na to mi Marika rekla, ze spis rikaj spatny zpravy aby pak lidi nebyly spatny z toho ze nic nezbyde. Ze je to nevyzpytatelny... :-/ ale tohle moc nechapu. Heled ted se tim nestresuj. Mas v sobe bojovnicka, treba se chytne a budes uz mit jiny starosti! 🙂 na kontrole se jich na to zeptej. Ze ti nikdo nevysvetlil proc se vsechny vyhodili, ze by sis to zNrazeni byvala zaplatila ikdyz bys vedela ze nejsou nej... a ze s jejich postupem a neinformovani te nesouhlasis. A klidne bych jim rekla, ze jsi k nim jako k celku ztratila duveru a rozmyslis se jak s tim dal nalozis...
@adusku ICSI je jistota. My jsme meli ICSI na 10 a zbytek spontalne - pry na vicero by to byly vyhozeny penize.... Ze spontalniho zbyl jeden hrdina, kteryho jsme preferovali u prvniho transferu a nechytl se... zbyly 4 byly z ICSI a byly zamrazeny po dvou. Z Prvniho KETu se chytli obe, ale jedno se prestalo v 5tt vyvijet. AH jsem pochopila, ze se rozhoduje az ten 3ti den podle toho jak se vyvijej... ale uz si to moc nepamatuju, tak snad nekecam. My jsme rikali, ze to nechame na nich s tim, ze pokud si budou myslet ze to pomuze, tak si to radi zaplatime. Domlouvali jsme se prubezne v dobe kultivace. Ale musela jsem se jich hodne ptat...
@adusku
@karlos12 holky po OPu jsem sedla do knihovny a neco nacetla o embryologii (kdysi na VS na prirodnich vedach jsem Delala IVF i ICSI na xenopovi 😂 to je zaba 🙂)) ale jak rikam je to hodne let).. ted nevim presne ty cisla, ale nejak tak to bylo... bohuzel do toho 3. Dne vydrzi 80% embryi a pak s PK to rapidne klesa... do stadia expandovane natoz hatchujici blastocysty dojde jen male procento embryi... ☹ ja bych pochopila, ze proste jsou ty embrya spatny, ale vadil by mi teda pristup laboratore...
@karlos12 a rekla ti ze to byly jen blastocysty?? Ja myslim, ze se muzou mrazit az expandovany blastocysty...
@lussinka88 děkuji , řekla že došly do blasto a pak se jim nelíbily a usoudili že je nezamrazí . I když sem chtěla . Už na ně prdím ,pak se zeptám Jaržembovský , sice s tím nemá nic společného , ale i tak .
@karlos12 zeptej se Jarzemb... myslim, ze v tech papirech co dostane to tam je napsany... pokud by se nedostali pres tu blastocystu do expandovany blastocysty, tak bych to pochopila pac prej blastocysty mrazit je temer jistota ze neprezijou... alespon co si tak pamatuju... ale pokud se jim jen nezdal vyvoj a do expandovany by se dostaly tak nevim proc je nezamrazili... ☹ no uvidis...
ale jak rikam ted bud hlavne v klidu kvuli bojovnickovi. Na reseni toho dalsiho mas jeste dost casu... 🙂 takze si dej neco dobryho, pust si hezkej film a uzivej si to ze jsi tehotna! Nech se rozmazlovat... stres ti nejak neprospeje... Ju 😘
@adusku to vis ze to bude spratek a v puberte ho/ji budes chtit zabit, ale stejne ho/ji budes milovat 😍
@lagina me to nabidla hned na konzultaci, at si necham udelat genetiku a imunu, pro pripad, ze budu muset na ivf, at pak nejsou zbytecne prostoje.,. 20.2 mam mit vysledky
@lagina ahoj , děkuji . Ne , nikdo mi jí zatím nechtěl udělat , že zatím není důvod , až po nezdarech . I Imuno jsem si musela vydupat a to doslova .Tak jestli bude třeba nenech se obalamutit a nejdřív všechna vyšetření . Já už mám plán při nezdaru . Dodělat genetiku , užívat si v práci , jez do Anglie a v létě na Jižní Moravu na víno , oběhnout nějaká centra a zjistit jejich přístup a tak a po prázdninách znovu do boje . Teď jsem dost naštvaná a nemyslím si že je dobré v tom pokračovat při tomto rozpoložení . Ale třeba tonebude nutné 😉
@karlos12 bud v klidu, ono to ted vyjde 🙂) mas u sebe bojivnika a nemysli na neuspech 🙂
@8karolina4 moc děkuji 😘 , nemyslím ž by se nechytil , ale mám ráda plán , uklidňuje mě to 😉
@karlos12 plan je jasnej!! A to jsou // na testu! Takze nohy nahoru a uzivej si chvilku klidu, kdy se dobre vyspis.. pak uz je to horsi a horsi 😂 ale jinak krasny obdobi
@lussinka88 díky a rozkaz 😘
@lussinka88 krasny obdobi? byt ospala, blejt, nevyspat se a cekat kdy se zse bude neco dit???? 🙂))) ne, asi je to fakt hezky 🙂)))
Tak 5 bylo zralých, 6tý nechali dozrát a 4 se jeví jako oplodněný 🙂
Ve čt si mám zavolat 🙂
Jsem hrozně zvědavá na čtvrtek, ráda bych věděla, co se mi děje v levém vaječníku, bo mě to úplně ohýbá, jak mi tam cuká...
Řeknu jim, že než budu chtít IVF tak chci kompletní výsledky všeho. Imuno mi nabídli hned.

Ahoj holky, já dneska zase omdlívací, musím se na to v Iscaru zeptat... Teď zapíjím poslední Clostík, tak tfuj tfuj, snad to za to stojí. Dnes mě v noci probudila bolest v levém vaječníku... Uvidíme