icon

Iscare Praha. Máte zkušenost?

nikusa
26. srp 2007

Ahoj. Viděla jsem, že tady holky diskutují o Iscaru v Bratislavě. Máte někdo zkušenosti s tím pražským? Prošla jsem témata a o Icare Praha jsem nic nanašla. Navíc nefunguje hledačka, tak se omlouvám, pokud už jste to někde řešily. Jdeme tam na konzultaci v září, tak abych věděla, na co se připravit, kolik nás bude stát případně IVF a všechno ostaní, co bychom měli vědět. Díky za názory.

lussinka88
7. bře 2017

@evelinah na osmy den je to krasny duch!! 😍😍😍

evelinah
7. bře 2017

🙂❤

8karolina4
7. bře 2017

@lagina člověk je v iscare jednou včas a ty zdrzujes 🙂)) jsem ti v patách 🙂))) hodně štěstí

8karolina4
7. bře 2017

Takže Jupi 🙂 máme srdíčko!!!! ❤️ a je tam jedno miminko 🙂) bude o 2 dny mladší kvůli pozdější ovulaci 🙂) Jupi, je tam 🎁🎁🎁

lussinka88
7. bře 2017

@8karolina4 tak už začni šetřit na výbavu ... 😀 kdybych věděla kolik to díte bude ještě stát, tak jsem šetřila už od střední 😀

8karolina4
7. bře 2017

@lussinka88 vse budu mit po tobe, segrach a kamaradkach 🙂))

lussinka88
7. bře 2017

@8karolina4 dobře, budu ti schovávat i pleny 😀

lagina
7. bře 2017

Ahooj devčátka 🙂 konečně doma 🙂) konečně ve vodorovné poloze :D
Mno jsem hrozně ráda, že jsem potkala @8karolina4 to snad ani kdybychom to plánovaly tak to tak krásně nevyjde :D
Nicméně jsem upsaná ke studii, od nového cyklu začnu stimulaci, ještě mě čeká jedna kontrola tento cyklus.... samozřejmě moje rozporuplné období pokračuje takže se nevím, zda se raduju nebo ne... Zapsala jsem se na tu studii, ale je tam taková kopa ALE ... kdykoliv během té doby můžu z nějakého důvodu vypadnout a pak bychom si to museli doplácet atd.
Kdyby nebylo té studie tak určitě ještě počkáme, ale takhle do toho jdeme...
Jaržembovká za mě super, přesně podle mého gusta, na Martina teda asi moc rychlá ale říkal že byla srozumitelná a v pohodě.

lussinka88
7. bře 2017

@lagina Kdyby jste se domluvily, tak se nesejdete, to je jasné 🙂.
Neřeš ALE, na ty nebude čas dojít. 🙂 Říkala z jakýho důvodu by vás z té studie vyloučili? Máte to někde sepsané? Heleď určitě to dobře dopadne. Jaržembovská je férová a když něco slíbí, tak to dodrží. Takže pokud tam budete, tak zřejmě studií projdete 🙂 a kdyby náhodou vás vykopli, tak zřejmě by to pro vás nemělo žádný efekt... Ale myslím, že kdyby měla o vašem případě pochybnosti, tak by vám to ani nenabízela. Jinak ona je vážně super, hlavně dodá hodně energie do dalšího zkoušení, dodá naději a tak nějak všechno... Když jsem k ní chodila, tak jsem nikdy neměla pocit, že by se to nemělo povést. 🙂

Kdy dáme kafe? Přidá se @evelinah a @karlos12???

karlos12
7. bře 2017

@lagina počkej jak ale? To nějak nechápu. Když už jednou v té studii budeš, tak jaké kurňa ale?

karlos12
7. bře 2017

@lussinka88 kdy a kde? Nebudu tam jako exot bez mimča? Ale břicho teď po hormonech fakt mám 😉

lagina
7. bře 2017

Mno oni tě mužou uvést jako "nevhodný vzorek" kdykoliv během procesu IVF - je tam mnoho faktorů, už dostat se tam není snadné - nesmíš mít ty ani partner žádné chronické onemocnění, BMI do 38, max jedno neúspěšné ivf, věk. Potom co se nahlásiš na ivf a necháš si od pojištovny schválit protokol ti udělají odběry tam zase nesmíš mít nějakou zvýšenou hladinu bilirubínu (myslim), pak jedeš stimulaci a když máš po stimulaci víc jak 20 vajec, nejsi vhodná a vypadáváš, vypadneš také ve chvilku kdyby z vajíček nebyly embria - vypadneš znamená, že tě nevezmou do studie a ta studie je to, že si pak vezmeš nějakou tabletu a bude se zkoumat jestli ty co měli ten preparát oproti těm co měli placebo tak zda u nich je vyšší procento, že se to embryo udrží nebo tak něco... Je to poměrně věda. (nějaká tableta co se dává u porodu proti kontakcím dělohy, tak zda by neměla efekt i zde) ale ani ošetřující lékař neví zda jsi v placebo verzi nebo s tím lékem.

21.3. jedu do Prahy, tak bychom mohli dát nějaký oběd třeba 🙂

8karolina4
8. bře 2017

Ja kafco a nebo oběd mohu kdykoliv. Karlos fakt exot nebudeš 🙂)

evelinah
8. bře 2017

@lagina budu držet všechny palce, co mám, ať vám to klapne. Bylo by super ušetříte trocha peněz 🙂. Moc ti přeju, aby se už taky zadařilo.
Setkání by bylo fajn 👍😉

karlos12
8. bře 2017

@lagina tak to je docela maskr a myslela jsem že se jim na studie hodí co nejvíc " vzorků " , ale asi ne . A co považují za chronické onemocnění ? I třeba alergii ? Jestli do toho půjdete , tak to teda fest držím palce 😘

8karolina4
8. bře 2017

@karlos12 uz se upsali dablu 🙂)) urcite jim to vyjde 🙂

lagina
8. bře 2017

Děkuju, holky 🙂
No právě, z toho pramení moje rozpory. My jsme teď dost bez prachů, doděláváme rekonstrukci, takže těch 16 je pro nás fakt na krev... Kdyby nebylo té studie tak bychom do toho nešli, snad to prostě není jen takový tah, aby tam "nahnali" lidi, kteří by jinak ještě čekali...
Alergie nevadí, Martin je alergik. Ani PCO nevadí - ale u PCO hrozí víc jak 20 vajíček, takže je větší riziko že to se studii nevyjde...
Myslela jsem, že to bude probíhat jinak, že tě vyberou do studie a jsi tam a nemusíš už nic platit a ne že ti to mužou říct klidně až po OPU, že vše hradíš. Navíc se musí stejně ta záloha složit... Pro nás je to jeden pokus a když to nevyjde, tak už nám zbývají jen inseminace, protože na další ušetříme až za strašně dlouho. Proto i trochu bojuju s tím, jak to udělat s neschopenkou, ráda bych pracovala co nejdéle, abychom nepřišli o penize ale zároveň to nechci nijak ohrozit...
Doufala jsem, že ráno bude chytřejší večera, ale není :D

8karolina4
8. bře 2017

@lagina no ja taky puvodne myslela , ze platit se nic nebude a je blby to ze te muzou vyradit, ale myslim, ze kdyz uz vas tam vezmou, tak snad nereknou, konec...je tam ted prej asi 10 paru....

evelinah
9. bře 2017

Holky co myslíte, dnes 10.den, je silnější? Bolí mi břicho jako na MS. Bojim se 🙄

8karolina4
9. bře 2017

@evelinah hod je vedle sebe a vyfot

evelinah
9. bře 2017

@8karolina4 jo vypadá, že jo 🙂

lagina
9. bře 2017

Jupíí 🙂 Sílí 🙂

8karolina4
9. bře 2017

@evelinah jooooooooo 🙂 kdy jdes na krev?

evelinah
9. bře 2017

@8karolina4 v pondělí 🙂 Dneska ráno bylo testování šílený, nejdřív bílo, tak už jsem myslela, že je to v háji, ale nakonec se tam ukázala, jsou to tedy pěkné nervy.

8karolina4
9. bře 2017

@evelinah hehe, ja udelala dva testy a pak krev 🙂))

lussinka88
9. bře 2017

@lagina a neptala ses na tu studii v UPMD? Tam jsou stejny podminky? A stimulace je teda nejaka klasicka, ne nejaka zkusebni ne? Heled s bilirubinem mit problem nebudes 😂 proste predtim odberem nic moc nebudes "zrat" 😂. Horsi to bude s tema vejcema. Ja mela odhad 13-15 a nakonec jich odsali 30 😂🙈. On je problem kdyz jich je hodne pac jsou pak nekvalitni. Ale to clovek neovlivni. Ale zas si myslim, ze kdyz musis brat 3clostikx denne a mas jeden folik tak bys mohla mit nejaky normalni pocet vajicek (kolem 10ti)... spis jde o kvalitu nez kvantitu. O ty neschopence uz jsem ti psala. Pokud nechces jit hned na neschopenku tak do transferu bych urcite chodila do prace. A po transferu bych si zkusila vzit alespon 3-5dni dovci 🙂 pak uz stejne budes vedet. 😉

8karolina4
9. bře 2017

@lussinka88 presne, ono je blby byt na neschopence a pak jit do prace a pak zase neschopenka, lepsi vyckat a pak byt uz porad, vid luci, to jsme uz resili 🙂)))

lussinka88
9. bře 2017

@evelinah ty jooooo takovej rozdil!!! 😂😃😍 a prej nevis jestli sili. 🙈🙈🙈 bozinku. S tema dr max musis byt trpeliva, vzdy jsou zezacatku bily!!! Ja jsem zkousela i v 7tt (zbylo mi jich hodne tak jsem to chtela vyzkouset 😁) a taky trvalo nez se vybarvila druha - ta kontrolni najela hned. Malem jsem jela na pohotovost s infarktem 😂. Ja to predtim delala tak, ze jsem namocila test a sla si udelat caj az pak jsem na nej koukala 😁 vrele tenhle postup doporucuju 😂

lussinka88
9. bře 2017

@8karolina4 no tak ja to tal resila az v 5. Mesici 😂 a bylo to blby. Ale vzhledem k tem nervum je lepsi se odreagovavat praci 😂ja bych se doma asi zblaznila. Ted uz je to dobry 😂

8karolina4
9. bře 2017

@lussinka88 no asi jako moje vid? vlastne ty jsi mi zachranila dite z kose 🙂)))))))))

Strana