icon

Iscare Praha. Máte zkušenost?

nikusa
26. srp 2007

Ahoj. Viděla jsem, že tady holky diskutují o Iscaru v Bratislavě. Máte někdo zkušenosti s tím pražským? Prošla jsem témata a o Icare Praha jsem nic nanašla. Navíc nefunguje hledačka, tak se omlouvám, pokud už jste to někde řešily. Jdeme tam na konzultaci v září, tak abych věděla, na co se připravit, kolik nás bude stát případně IVF a všechno ostaní, co bychom měli vědět. Díky za názory.

8karolina4
5. dub 2017

@lagina krásný super zprávy . Takže příští týden jsi tehule 🙂)))
S tím Barackem pohoda. Aspoň bude klid a už budeš jen ladit dekorace a odpočívat 🙂) Ja už čekám na screening - 19.4 🙂 už aby to bylo.....

evelinah
6. dub 2017

Ahoj, včerejší kontrola dopadla dobře. Mimísek má 15,5mm. Hematom stále je, ale snad už neublíží. Ještě jedu za 14 dní do ISCARU. Mezitím kontrolu u své gyn.,mám kontrolu každý týden, což mě docela uklidňuje, že je vše ok.
Jak se vede vám, holky 🙂

adusku
6. dub 2017

@evelinah
To je super zpráva ☺
Důležitý je, že mimís prospívá ☺

Já dnes byla na první krvi, vycucaná jsem jak od upírů, ale bobeš má 36,13mm a pěkně sebou mrskal ☺

lussinka88
6. dub 2017

@evelinah tak to je super zprava!!! 😍😍😍kdyz je to po tydnu tak to rychlejc utika vid 🙂))

lussinka88
6. dub 2017

@lagina jeee tak to uz mas za par. Zitra napis jakej mas odhad. Urcite jich bude dost 🙂)) drzim palecky

lagina
6. dub 2017

Je to tu sama těhule :D :D doufám že se k Vám připojím :D

lussinka88
6. dub 2017

@lagina vsak jsme te uz snad dost poprskaly, tak to musi vyjit 😁

8karolina4
7. dub 2017

@lagina presne, to musi vyjit at netrhas partu, pak zajdeme vsichni na kafe s kocarama 🙂)))

8karolina4
10. dub 2017

ola ola, jaky byl vikend devcatka? 🙂)

lagina
13. dub 2017

Ahoj holky, tak jsem byla včera na OPU.
Stimulace byla v pohodě, řekla bych že mi cely měsíc bylo daleko lépe než měsíce předtím na Clostíku.
Tyden před opu jsem měla děsnou rýmu a teploty, no nic jsem nebrala bo se prý nemá jen jednou na noc paralen, byla jsem tak úspěšná že jsem nakazila i Martina a ten kvuli tomu v utery nemohl do práce... určitě z něj tenhle tyden mají radost, když v pondělí byl se mnou v Praze, protoze mi bylo zle, v utery padl on a ve stredu jel zase do Prahy na OPU ...
Docela mě pobavila anesteziolozka, dobry den nejaké problémy, alergie, rýmy... říkám já mám rýmu a kašel... a ona no al budete si muset dychat nosem :D tak jako zkousela jsem to no.. jeste na sale mi dávali smrkat abych vydrzela co nejdele a bylo to nakonec v pohodě.
Jarza měla klasicky vysmátou naladu, říkala upřednostnuji Vaše vajíčka před studii, kdyz jich bude víc tak si to hold zaplatíte, ale Vaše zdraví a dítě je přednější než studie. Nakonec jsem mela 20 folikulů a v nich 17 vajíček, takže pak přišla uplně nadšená že je to skoro to nejlepší číslo, co to mohlo být protože zůstavám ve studii a zároven jich je dost.
Na vykonu jsme byly tři (ja jediná ve studii, asi jich zatím moc nedelali, bo mi pak embryolozka rikala ze jsem teprve druhá a že se na některé podmínky musí ještě podívat)
Paní vedle měla bolesti, chtěla i tabletu na bolest. Ja sice mám taky bolesti ale jde to přežít, byla jsem hned v pohodě, hned na nohách, sice Martin rikal že jsem bílá ale jinak jsem se cítila dobře. V aute jsem teda usnula a cítila každý vymol na silnici. To člověk přesně pozná, že už jsem kousek od baráku, ta cesta je jak polní :D :D Během dne jsem se nafoukla a zatím nafouklá zůstávám, takže zvyšuju příjem bílkovin a tekutin, jo hrozně mě boli uzliny pod ušima, nevím jestli mě tam třeba tlačili když mě budili, nebo jestli je to k té rýmě... nevím co to je ale je to blby pocit.
Vlastně celá akce byla v pohodě, všichni příjemní až na jednu věc a to mě tedy zarazilo, ač se mě to teda úplně netýkalo... Když přišla embryoložka, každé se zeptala na jméno, znovu zopakovala kolik bylo vajíček a teď se začala ptát, kolik chceš zavést embryy a jakou metodu použít a určete si to teď hned... prakticky žádala o to, aby ona sama mohla rozhodovat jakou metodu použije a kolik se embryy zavede...přišlo mi to jako pěkná svinárna bo jde o docela citlivou a drahou věc ... ty zeny nemají sanci se s nikym poradit a navíc jsou po narkoze uplně zdebilněný... paní říká, já nevím, rekneme si to zítra ja se musím poradit s manželem a ten vyraz té embryoložky.. fakt divná scéna...
Mno dneska budu volat, jak se těm našim bunkám daří, tak jsem hrozně zvědavá 🙂)
Jak se máte? 🙂

8karolina4
13. dub 2017

@lagina musím to přečíst až v praci, takový sloh 🙂))

8karolina4
13. dub 2017

@lagina teď musím nutné pro chlebicek obloženy k snídani. Mimino na nej ma prej chuť 🙂)))

lussinka88
13. dub 2017

@lagina ty jo super!!! Heled ja prvni myslela ze te zarazil ten prepravni system pred sálama 😁😂 to bylo asi jediny co me tenkrat pred opu i po transferech vyvadelo z miry 😂. Jinak jsi statecna!! Me brali 30vajicek a po opu uz na pokoji cekala sestra s injekci proti bolesti. nastesti jsem bolest vubec necitila (jen pri dlouhodobym pohybu), takze jsem ji nakonec ani nevyuzila. Jinak po tom opu je dobry si koupit ty nutridrinky z lekarny se zvysenym pridavkem proteinu.. staly teda majland, pila jsem jeden za den (asi 4-5dni) ale fakt super vec. Segra byla jako darce a u druhyho opu mela stredne tezkej hyperstimulak a to bylo snad jediny co ji zabralo, takze ja uz je mela foma koupeny co kdyby nahodou 😁. Me porad strasili tim hyperstimulakem, ale vsechno v cajku. Ted se musis dat dokupy na transfer 🙂.

S tou embryolozkou. Nevim teda jak to mate vy v ty studii - to si ty metody platite? Me to jarza vysvetlovala a myslim ze maj na to nejak univerzalni postup (dle diagnozy samozrejme)... ale obecne kdyz neni zadnej problem, tak se udela 10vajicek na ICSI a zbytek IVF (prirozene, je mensi sance ze se oplodni). To ICSI se dela hned v den OPU a je to dost narocna metoda pac nejak ty vajicka musi "oholit" a prozkoumat jestli jsou dobry a vhodny k oplodneni, coz je vyhoda... kdyz bude spatny tak vezmiu dalsi vejce a takhle to delaj az jich maj 10 oplodnenejch. U toho IVF se neholi, jsou obaleny takze nikdo nevi jak vypadaj proto je horsi sance k oplodneni i je to narocnejsi pro spermie (nam ze 17ti se oplodnilo as 12, ale PK prezilo jen jedno). Takhke to resi u podle me u kazdyho kdo jde na 1. iVF, platit si vic jak tech 10 nema smysl. A pak resis jeste tu prodlouzenou kultivaci ale tu resis az ten myslim 3. Den a to ti stejne reknou jestli ti ji doporucujou nebo ne (kdyz jich prezije malo tak se doporucuje transfer driv, protoze PK je dost narocna, tak nechtej riskovat to ze ti nezbyde nic) navic v ten 3. Den se nemuzou mrazit... ja myslim ze tam jsou rozumny a vyplati se jim verit, neboj ona to jarza urcite pohlida 😁... ja to nechala na nich a udelali to jak jarza rikala ze to delaj a myslim ze lip bych to nevymyslela..nakonec jsme platili jen ten zaklad. oni s tim maj zkusenosti a vi co a jak... navic to vidi v mikroskopu a taky se rozhodnou podle toho. Kdyz uz jste dosli sem tak se nevyplati experimentovat. Takze ver ze udelaj to nejlepsi, prece jim jde taky o tu studii 🙂. V kolik dneska volas?

evelinah
13. dub 2017

Ahoj holky, dnešní kontrola u dr. dopadla špatně ☹. Znovu to samé jako minule. Plod bez srdeční akce. Jsem na dně, nevím co mám dělat a čím to je, že se to vždy kolem 9 tt posere 😢.

8karolina4
13. dub 2017

@evelinah jezis jakto? a imuno a genetiku mas?
:(

evelinah
13. dub 2017

Měli jsme darované vajíčko. Jsem zvědavá co mi Jarž.na to řekne a poradí. Jsem už fakt vyčerpaná

8karolina4
13. dub 2017

@evelinah aha :( no snad dalsi pokus dobre dopadne

adusku
13. dub 2017

@evelinah
Moc mě to mrzí :(

lussinka88
13. dub 2017

@evelinah a na imunu fakt nic neni? Mas prednison?? Ja to mela takhle 3x zasebou kolem 8-10tt a bylo to protilatkama proti trofoblastu. Pomohl prednison s anopyrinem...

lussinka88
13. dub 2017

@evelinah to me moc mrzi ☹ takze co ted? Revize? me prijde, ze v iscare delaj to imuno takovy ochuzeny... nemuzes si nekde sehnat zadanku do podoli/vfn k Malickovy na reprodukcni imuno?

lagina
13. dub 2017

@evelinah Moc mě to mrzí :(

evelinah
13. dub 2017

@lussinka88 prednison a anopyrin jsem brala. Jsem zvědavá co mi řekne. Jsem z toto na dně.

lagina
13. dub 2017

Já jsem to nevydržela a už jsem volala.
Ze 17 vajíček, deset udělali ISCI a z toho máme 6. A z klasické IVF vydrželi 3. Takže dohromady 9 🙂
Mám si zavolat v sobotu, jak vypadají a jestli bude co transferovat. Transfer mi volali už dneska dopoledne, kvůli studii a tomu, že u toho musí být osobně Jarža a je to ten svátek to bude v pondělí v 7:30.
U studie je prodloužená kultivace automaticky, doplácí se myslim mražení. Ale tyhle věci se zatím pořád mění... takže uvidíme, kolik po nás v den ET budou vlastně chtít.

lagina
13. dub 2017

@evelinah
A kdy jdeš k Jarže?

evelinah
13. dub 2017

@lagina Nevím, nemůžu se ji odvolat. Asi v úterý, když jsou ty svátky. To bude dlouhá doba, už bych to chtěla mít za sebou. Dělají v OSCAR taky revize,nevíte?

evelinah
13. dub 2017

@evelinah ISCAR samozřejmě

fialka77
13. dub 2017

@evelinah Ahoj, je mi to líto. Přeji, aby to příště vyšlo. V Iscare revize dělají, bohužel jsem tam také musela.

fialka77
13. dub 2017

@lagina Přeji, aby to vyšlo 😉

evelinah
13. dub 2017

Díky všem za podporu, teď to musím zase sama v sobě vstřebat a vyrovnat se s tím. Uvidí se co dál. Máme ještě zaplacený jeden transfer.

evelinah
13. dub 2017

@fialka77 A jak jsi tam byla dlouho po zákroku?

Strana