icon

IUI 2019, koho čeká?

biedronca
29. pro 2018

Pojďte sdilet zkušenosti z Vašich IUI nebo sdílet pocity ci postupy pred planovanym IUI v roce 2019.
Jak dlouho se snažíte,a kolikate IUI podstupujete?

johan7
6. dub 2019

@fatal_error Ono to s tím Clostilem asi nebude tak horký, protože teď mám menstruaci po Clostilu a Duphastonu a je to peklo na zemi, co ze mě leze. Fakt zkus ten kontryhel nebo řebříček. Já jsem objednaná na 23/4 na konzultaci, co dál, ale teď mi nic nepředepsal, takže tento cyklus bude “bez” 🙂 mám tady jeden detox, na který se už dlouho chystám, takže to pročistím a uvidíme, s čím na nás přijdou. Ale když by chtěl nový IUI, tak už mi asi dal zase Clostil teď, takže mám tucha, že už to bude chtít dát přes IVF, čemuž se nebráním 🙂

fatal_error
6. dub 2019

@johan7 dneska jsem vyzahla uz 2 hrnky kontryhelovyho caje a budu pokracovat 2 hrnky denne i dal az do ovulace. mela jsem ho koupit uz ve ctvrtek cestou z gyndy, ale vubec jsem si nevzpomnela.
tak drzim palce, treba se ti povede otehotnet doma. 👍

johan7
6. dub 2019

@fatal_error Super! Já už dva dny jedu kopřivu 🙂 No...třeba jo, i když by to byl asi zázrak po takový době, ale děkuju za palce, jsi hodná. Kdy Ty jdeš na další kontrolu?

fatal_error
6. dub 2019

@johan7 jdu ted v pondeli ve 13 hodin, to bude ten prvni utz v pronatalu po dobrani clostilu (13.dc), kdy se mela naplanovat inseminace. jenze kdyz byla ve ctvrtek sliznice ty pouhy 2mm, tak pocitam, ze do pondeli to moc neposkoci, ne? a zadna inseminace se nenaplanuje. :(

kopriva je na co? tu doma jeste nemam. 🙂 mam kotvicnik, kontryhel a malinik. piju jen kontryhel.

johan7
6. dub 2019

@fatal_error Ajoo, vždyť už jsi to psala, promiň. Tak budu držet palce, dej vědět, jak jsi dopadla. Kopřiva je super teď na jaře na takový očištění krve a celkově na detoxikaci. Spolu s kořenem pampelišky je ideální na játra. S maliníkem bych byla opatrná, já ho pila a vyvolával mi stahy dělohy a až později mi došlo, že ho vlastně těhotné pijou na vyvolání kontrakcí, což mi potvrdila i moje gynekoložka.

karbouda
7. dub 2019

Ahoooj sedmý den po et... Tak snaaad, mám radost obrovskou 🙂

kkacca
7. dub 2019

@karbouda super, paráda, ať všechno vyjde 🙂

karbouda
7. dub 2019

@kkacca díky díky díky, už jsem dělala v pátek, ale tam mohl furt hrát roli ovitrelle, teď už jsem 14 dní po, takže teď už je to jasny, hlavně ať tam vydrží🙂) už chci taky srdíčko.. Jaké je v porovnání s ostatním čekáním to mezi testem a srdcem? Stejně bídný? 🙂

kkacca
7. dub 2019

@karbouda pro mě to teda bylo ještě horší čekání a ted po potvrzení srdeční akce, to stejně není lepší 🙂))

johan7
7. dub 2019

@karbouda Super! Krásnej testík, tiše už gratuluju a držím palce ať je vše ok.

fatal_error
7. dub 2019

@karbouda parada, drzim pesti. 👍🍀👶

karbouda
7. dub 2019

@kkacca a sakra :D pro mě asi zvítězí čekání, zda se vajíčka oplodnila, to byl fakt horor

kkacca
7. dub 2019

@karbouda tak tebe hlodáo to isci, me zase zamlkle tehotenstvi, co mam za sebou ;))

karbouda
7. dub 2019

@johan7
@fatal_error moooc děkuji! Vám též držím pěsti, za chvíli se přidáte!❤️

myrei
7. dub 2019

@karbouda To vypadá skvěle! Blahopřeju 😊

fatal_error
7. dub 2019

Holky, jsem nedockava, vim, ze se vsechno dozvim zejtra v Pronatalu, ale presto...
Neni tu nektera s douhymi cykly, ktera po clostilu proste mela uchazejici sliznici a zraly folikul treba o tyden nebo i vic pozdeji? Pozdeji nez prvni kontrolni ultrazvuk.

Porad si rikam, jestli uz to je zabity nebo je jeste sance, ze se IUI tenhle cyklus provede. Vetsinou mivam v prirozenem cyklu ovulaci okolo 25. dne cyklu. Co kdyz tedy sliznice 9.dc 2 mm a nejvetsi folikul 9 mm neznamena, ze je to v prdeli? Bylo to 2 dny po dobrani clostilu. Zejtra budu 13.dc., takze folikul by mohl poporust na dejme tomu na 15, tomu verim, takze sliznice bude preci porad treba 4 dny cas. A uz ji nebude blokovat clostil...
Nebo ne?

johan7
7. dub 2019

@fatal_error A on s Tebou doktor tohle neřešil? Na všechno se ho zeptej. Ráda bych poradila, pomohla, ale jak jsem psala, já mám sliznici naopak hodně vysokou...

fatal_error
7. dub 2019

@johan7 ve ctvrtek to byl obycejnej gynekolog, jako rikal mi svuj nazor a jak by to udelal on, to jo, ale protoze inseminaci resim v Pronatalu, tak to necha na nich a nebude do toho postupu nijak zasahovat. jen mi popsal, co by udelal on pristi cyklus jinak, to ale udelaj i v Pronatalu.

jak rychle roste sliznice, to je podle nej individualni, ale 2mm jsou proste malo. podle nej mi clostil nezabral (folikul celkem nic), ale co mi udelal, to je ta nizka sliznice, coz je u nekterych zen bohuzel vedlejsi efekt clostilu. takze pristi cyklus by mi dal ke clostilu gestageny, nejaky ktery neblokujou ovulaci a pak jeste neco, znelo to jako metformin, ale metformin to nebyl, neco na tu inzulinovou toleranci, ale zapomnela jsem nazev. metformin jsem mela v tehotenstvi a nefungoval, tak jsem si tehdy pichala inzulin. vim, ze metformin se dava i na podporu otehotneni u lidi s pcos, coz ja mam hranicni, kdyz jsem zrovna vyzrana. ted teda zrovna vyzrana nejsem. 🙂

johan7
7. dub 2019

@fatal_error Tak máš alespoň nějaký odborný názor k zítřejší konzultaci 🙂 Zeptej se ho zítra na vše, co Tě zajímá a ať Ti nastíní i několik variant, pokud se bude dít to a to. Myslím, že tam jsi fakt v dobrých rukách. Dej zítra vědět 😉

fatal_error
Autor odpověď smazal
fatal_error
8. dub 2019

Mam dobre zpravy! Sliznice od ctvrtka povyrostla na 3,5 a folikul na 12,5 na jednom a 8mm na druhym vajecniku, takze ve ctvrtek jdu na dalsi utz a inseminace je stale ve hre! Doktorka v Pronatalu rikala, ze si mysli, ze ty folikuly porostou a s tim i sliznice. Ze je to presne jak jsem doufala - kvuli mym dlouhym cyklum to jen trva. Takze ja zas doufam v dvojcatka. 🙂
Holky, prosim, kolik mm musi mit nejvetsi folikul, kdyz se v Pronatalu jde na inseminaci? A jak to tam probiha? Sperma se odevzda rano a za 1,5h mi ho vlozi? Vzdy takto?

johan7
8. dub 2019

@fatal_error Skvělý zprávy! Folikul praská při cca 20-22 mm, někomu až 24 mm. Půjdeš na ultrazvuk, kouknou se a pokud se jim bude zdát folikul akorát, tak si večer píchneš Ovitrelle a za dca dny půjdeš na to. Půjdete s partnerem, ten ráno odevzdá matroš a Ty pak půjdeš na řadu za cca 1,5-2 hoďky. Lehneš si jako na prohlídku a za chvilku je po všem, nic nebolí, nic necítíš. Dostaneš asi Utrogestan nebo Duphaston a čekáš 🙂

fatal_error
8. dub 2019

@johan7 jestlize od ctvrtka do dneska vyrostl o 3,5mm, tak 20mm bude mit az pristi stredu. nebo se to takhle spocitat neda a rust se muze klidne zrychlit?

johan7
8. dub 2019

@fatal_error To netuším, ale ve čtvrtek budeš vědět víc dle ultrazvuku 😉

kkacca
8. dub 2019

Ahoj, iui mi delali v pronatalu když měl folikul 16-18mm, vecer jsem si píchla ovitrille a za dva dny inseminace..

fatal_error
8. dub 2019

@kkacca podle mejch vypoctu bude mit ten nejvetsi v pondeli 18 a pul, takze tedy asi pondeli. jsem rada, jasne, ale trochu me mrzi, ze bude asi zralej jen jeden. 🙂 16-18, to je docela malo, cekala jsem, ze od 20 vejs. sliznici netusis?

johan7
8. dub 2019

@kkacca Měla jsem to stejně.

johan7
8. dub 2019

@fatal_error Podle mě nezáleží ani tak na kvantitě jako na kvalitě, já měla dva a je z toho prd. Stačí jeden se super vajíčkem než dva lajdáci ;) buď ráda, že tam vůbec něco roste.

kkacca
8. dub 2019

@fatal_error netusim, ale nikdy ji neřešili, ka se teda prolejvala kontryhelem ve velkým...

fatal_error
8. dub 2019

@kkacca kontryhelem se prolejvam taky, pro jistotu jsem to dneska v Pronatalu rikala a ta doktorka mi tvrdila, ze to neuskodi, ze ho pit muzu, ale ze to nema absolutne zadny efekt. 🙂

Strana