IUI 2019, koho čeká?
Pojďte sdilet zkušenosti z Vašich IUI nebo sdílet pocity ci postupy pred planovanym IUI v roce 2019.
Jak dlouho se snažíte,a kolikate IUI podstupujete?
@zany022 Já jsem po 4. inseminaci, vždycky to bylo v pohodě, ale teď jsem krvácela a celkem hodně, postupně to k večeru sláblo a další den už dobrý, takže se to asi může stát. Doktor se s tím moc nepáral, bylo vidět, že spěchá ☹.
@smyschek Přeci musíš vědět, jestli jsi byla na "koze" a něco do tebe zavedli, ne 🙂? Jinak to ve zkratce probíhá tak, že manžel odevzdá ejakulát, v laboratoři ho pročistí a připraví k zavedení a cca 1,5-2 h po manželovi jdeš na řadu ty a spermie ti zavedou přes děložní čípek do dělohy. Obvykle to nijak nebolí, asi jako stěr z čípku při kontrole na gyndě. Pak si většinou chviličku poležíš a jdeš domů 🙂.
@fatal_error nevim, je to mozny. Je to uz 14dni a byla jsem z toho uplne v soku. Bylo mi tam neprijemne. Ten dr nebyl sympaticky. Rekl lehnete si, jen se kouknu(uz nevim na co), 2sekundy a rekl hotovo nashledanou. Nestihla jsem se na nic zeptat a uz jsem odchazela.
@katule1990 Můžu se zeptat - čtu, že máš po 4 iui, jaká byla menstruace po těch hormonech? Já mám teda šílenej výkyv, bolesti a dnes 7. den mě bolí břicho jak ten první...
@katule1990 na koze jsembyla, tim zavedenim si nejsem jista. Cekala jsem pripravu, vzorek, dlouhou injekci atd. A nic. Ale jestli jsem byla tak v soku z toho dr ze jsem to nevidela/necitila nebo...... Nevim
Jeste holky prosim, braly jste potom untros? A dorazila ms nebo jste ho musely vysadit aby prisla?
@johan7 prosim te, tech 18mm jsi mela v jakou cast dne? a pichala sis to za dva dny v kolik hodin?
asi to mame stejne. ja dneska 18mm v 10:30, pichnout si to mam v sobotu ve 20 hodin. a ty?
a za jak dlouho po pichnuti injekce jsi pak podstoupila IUI?
@fatal_error Promiň, napsala jsem to blbě. V úterý 11 dc byl 18 mm, večer v 18 Ovitrelle a ve čtvrtek 13 dc byla iui.
@johan7 achjo, tak to mi ani neřikej. :/ v tom případě to mám úplně na hovno načasovaný.
když byl dneska 18, v sobotu večer, kdy píchnu ovitrelle, bude mít tak 22mm, pokud už nebude prasklej. a IUI v pondělí, takže s křížkem po funuse. do prčic, proč nemůžou provádět IUI o víkendu?? v sobotu nebo neděli by to bylo naprosto ideální.
@johan7 Já jsem vždycky měla jen injekci Ovitrelle a pak jsem brala Utrogestan. MS přišla vždy normálně v termínu. Bolesti šílený 1. den MS, 2. už lepší. Ale to není hormonama, takhle to mám bohužel odjakživa ☹. Takže hormony mi s MS nic neudělaly, ale nebrala jsem clostil nebo něco na podporu růstu folikulů. Hormony mi jen pomáhají v tom, že v 2. polovině cyklu nešpiním. U nás je problém v manželově spermiogramu, tentokrát vyšel úplně tragicky ☹.
@smyschek Myslím, že u tebe IUI normálně proběhla. Pravdou je, že je to opravdu chvilička a nemusí to nijak bolet. Mě to celkem bolí a teď jsem i dost krvácela, ale já mám dost citlivý čípek, takže mě bolí i klasický stěr. Ale když jsem o té citlivosti řekla doktorce při 3. IUI, tak mě to nebolelo vůbec. Teď se doktor teda vyřádil, přístup hrozný. Navíc mi každou z těch 4 IUI dělal jiný doktor :D.
@fatal_error Myslím, že když se budete ještě snažit i doma, že nic nezkazíte, naopak.
@katule1990 Díky za info. Já už i přemýšlím, že si skočím za doktorem, ať se tam mrkne, protože ty bolesti mám pořád. A kam chodíš do CAR? Proč Ti neudělají rovnou IVF? Pokud má partner spermiogram na prd, tak si myslím, že IUI nic moc neřeší...
@johan7 Chodím do Sanusu HK. IVF by mi udělali, ale mám z toho strach a navíc bych si moc přála, aby to dopadlo co nejpřirozeněji. Ale s těmito výsledky jsou šance mizivé, no, takže nám asi časem stejně nic jiného nezbyde :-/.
@fatal_error to vypadá fakt pozde
@katule1990 Jasný no, chápu, mám to dost podobně. Já teda teď byla na prvním iui, ale na 23.4. jsme objednaní na konzultaci, kde se domluvíme co dál.
@johan7
@loylii nechapu, proc se od toho rovnou neupustilo s tim, ze mam ovitrelle pichnout doma treba zejtra a pak se holt "snazit" doma. a IUI priste, az to nebude vychazet na vikend. fakt nechapu. pritom nejsem urcite prvni ani posledni, komu to vychazi na vikend.
holky, uklidněte mě ještě někdo, že když se udělá IUI třeba 2 dny po reálný ovulaci, že se tim nic nezkazí a nejhorší, co se stane, bude, že to bude zbytečný.
doma na to hupnem dneska, zejtra a v sobotu ráno.
@johan7 A v čem je u vás problém, jestli se můžu zeptat? Vím, že u nás je to čekání na zázrak, ale ty výsledky se po vitamínech postupně lepšily (i když bylo pořád vše pod normou) a teď najednou hrozný sešup, spermií bylo strašně málo. Toho IVF se fakt bojím a mám s ním i etický problém. Ještě tomu chvíli dáme, ale pak budeme muset nejspíš zvažovat i to IVF. Už se snažíme 2 roky.
@katule1990 My skoro 3. Měla jsem endometriozní cysty na obou vaječnících, takže mi je oba resekovali, nižší AMH, ale prý to není překážka. Nevím, nevím, nevím...Spermiogram je v pořádku, ale i tak nám říkal, že může kolísat, tak třeba to příště zase bude lepší. Je to hodně psychicky náročný, ale evidentně je nás tady víc i v jiných diskuzích, takže tyhle pocity jsou obvyklý, obzvlášť po takový době. A kdy budeš vědět, jestli se zadařilo tentokrát?
@johan7 Tyjo, to toho máte hodně za sebou. Je to opravdu psychicky náročný, nikdy jsem si nemyslela, že bych se dostala do stavu, kdy to budu řešit, měřit si bazální teplotu atd. Ale zase poznávám, jak funguje tělo 🙂. Držím pěsti, ať se vám brzy zadaří 🙂. Výsledek budu vědět za necelých 14 dní, byly jsme na IUI teď v úterý, už 12 DC, což mě dost překvapilo, že tak brzo, ovu mívám 13-15. DC. Ale 11. DC už byl folikul prý cca 20 mm, tak jsme jeli hned další den. I proto jsme měli kratší abstinenci (2,5 dne), možná i proto byly výsledky horší. Běžně 2,5 dne stačí, ale když je spermií málo, tak někdo říká, že je lepší počkat delší dobu (to jsme nějak nezvládli :D). Kadopádně místo 8 mil/ml bylo teď jen 0,5 mil/ml, takže fakt špatný, šance asi skoro žádné (norma je aspoň 15 mil/ml). Ale vím, že spermio může kolísat, a to i celkem dost, takže ač nás strašili, že bychom měli na IVF, než to spadne na 0, tak věřím, že to příště bude zase o něco lepší. Úplně první výsledek byl totiž taky 0,5 mil/ml, ale pak se to lepšilo...až doteď.
Snad, když Ti odstranili tu endometriozu, tak budete mít šance o dost vyšší 🙂. Můžu se zeptat, jak se na ní přišlo? Mě s ní taky trošku strašili, protože mám bolestivou MS, ale zase není nijak silná a mám jí bolestivou od začátku. Říkali, že bych mohla na laparoskopii, ale moc se mi na to nechce, když jsem jinak v pořádku a problém našli u muže.
@fatal_error Asi tě moc neuklidním, protože kdyby to fakt vyšlo na 2 dny po ovu, tak už by to mohlo být zbytečný. Vajíčko prý přežívá 16 h, max 24 h. A co kdyby sis píchla to Ovitrelle a snažili byste se tento měsíc jen doma? IUI přeci určitě půjde ještě zrušit a můžete na ni příští měsíc, kdyby to tento nedopadlo. Ale třeba vajíčko do pondělí počká, nebo to bude jenom den po a šance bude, to těžko říct. Nebo se můžete rozhodnout až v podnělí podle toho, jak vyjdou ovulační testy nebo bazální teplota (pokud měříš). Já jsem teď měla 11DC 20 mm folikul a hned další den jsme byli na IUI. Ale myslím, že ovu byla asi spíš až 13DC.
@katule1990 jo, ovulační test dneska zatim nic, teplotu začnu měřit zejtra, dneska sem vynechala (včera 36,3) a kdyžtak tam v pondělí ráno zavolám - v případě, že by ovulace nastala v sobotu. kdyby až v neděli, tak do IUI půjdu. v pronatalu je to zadarmo a 80,- za ovitrelle vem to čert.
a kdybych si píchla ovitrelle v těch 20 hodin v sobotu a ovulace přišla třeba už v neděli ráno, uškodí to nějak? nebo takhle, kdybych si píchla ovitrelle v sobotu dle plánu, ale ovulace se samovolně chystala na nedělní ráno, nezablokuju si ji tim nějak? nezpůsobím, že folikul praskne později a vajíčko bude přezrálý - znehodnocený?
@katule1990 Držím moc palce! A bere partner nějaký vitamíny? Tohle je opravdu málo, ale zase stačí jen jedna pohyblivá, co se tam dostane 🙂 i když můj přítel má spermio nad limitem a stejně nic. Já na tý operaci byla asi před 5 lety už a přišlo se na to obrovskýma bolestma, pak mi už vadil sebemenší otřes a během půl roku ze mi na jednom vaječníku udělali dvě cysty a na druhém jedna, všechny jak mandarinky. Měla jsem ohromné srůsty a na sále byla asi 2,5 hodiny. Pak nějaké polypy a teď poslední odstraněn po novým roce. Endometrioza se většinou pozná podle symptomů, ale to se mohou jen domnívat a pak až když je to někde vidět, třeba v podobě cysty nebo na magnetické rezonanci (prý). Nejlépe to odhalí jedině laparoskopie. Bolestivou menstruaci mám celých těch 7 dní a silnou tak jak kdy, ale bolesti ohromný. Když jsem brala čínský odvary a chodila na akupunktruru, bylo to lepší, ale teď jsme měli stresíky se stěhováním a vážnou nemoc v rodině, takže se to všechno zase zhoršilo a já neměla chuť ani čas na nějaký procedury. Teď chci začít s mojžíšovou a detoxem.
@fatal_error Přesně, uvidíš, jesli to vyjde na sobotu nebo na neděli a podle toho se rozhodnete 🙂. tím Ovitrelle - takový znalec nejsem, ale myslím si, že to nemůže uškodit, když si ho píchneš v sobotu večer, zablokovat to nejspíš nic nemůže, když bude folikul chtít dřív, tak prostě praskne dřív a bude. Ale jak říkám, 100% to nevím. Mně dokonce přijde, že mi dle BT ani Ovitrelle nezpůsobí ovulaci v den, co plánují, ale přijde si klidně až den po, tak nevím, jestli na mě Ovitrelle nepůsobí, nebo si moje folikuly jedou podle svýho, nebo mám jen zmatenou BT :D. Pravdou je, že na mě nefungují ani ovulační testy, měla jsem je vždy negativní (max slaboučká druhá čárka) a přitom podle ultrazvuku i BT vím, že probíhá. Každopádně držím pěsti, ať vám to konečně vyjde 🙂!

@smyschek 28mm? Jsi si jista? Nepreslechla ses?