icon

IUI 2019, koho čeká?

biedronca
29. pro 2018

Pojďte sdilet zkušenosti z Vašich IUI nebo sdílet pocity ci postupy pred planovanym IUI v roce 2019.
Jak dlouho se snažíte,a kolikate IUI podstupujete?

katule1990
11. dub 2019

@johan7 Děkuju 🙂. Manžel bere vitamíny (selzink, maca, kotvičník...prostě co se dá :D). Má zjištěnou varikokélu (rozšířená žíla, o který chlap ani neví a která přehřívá varlata), takže se ještě sprchuje studenou vodou. Myslela jsem, že to zabírá, když se z 0,5 mil dostal na 8, ale teď po půl roce zase 0,5 mil ☹. Vím, že stačí jedna schopná a pohyblivá, ale samozřejmě v tomhle množství je ta šance fakt malinká. Ale pohyblivé jsou (většinou kolem 30 % dopředu a 70 % celkový pohyb), nejhorší je to množství a taky je špatná morfologie. Asi bychom pak zkusili ještě jedno IUI, ať máme i další výsledky spermia a uvidíme.
S tou endometriozou Tě obdivuju, to muselo být hrozný. Hlavně, že už je to za Tebou a snad to bude dobrý. Já mám jen ty strašný bolesti 1DC, to většinou ani nemůžu vstát, naposledy mě kolegyně musela odvést z práce autem, přitom to mám 5 min pěšky. Mojžíšovou jsem začala cvičit asi před 2 měsíci, moc jsem doufala, že by mi to mohlo pomoct, jsem i po mobilizacích a bolesti stejně hrozný, tak nevím, jestli je ještě šance, že by se to mohlo někdy zlepšit. Teď mi rehabilitační sestra říkala, že si mám dát pár dní po IUI s cvičením pauzu.

johan7
11. dub 2019

@katule1990 Super, to jsou samý dobrý věci, určitě to příště zase stoupne, věřím tomu a moc vám přeju, ať se brzy zadaří a když ne brzy, tak později, ale ať 😉 mě už ty bolesti taky dohnali být první dny doma v posteli...je to na prd, čekám na těhotenství jak na smilování, že ms nebudu aspoň těch 9 měsíců mít, to je můj sen 😀 ty jo...tak třeba to chce to cvíčo praktikovat dýl, ale to jsem teda uplně nechtěla slyšet 🙂 všechno je to o obrovský trpělivosti.

katule1990
11. dub 2019

@johan7 Děkuju za podporu, je to moc milý 🙂. Taky vám to moc přeju, vůbec, když vím, jak je to někdy na hlavu. Ty bolesti při MS jsou fakt peklo. Přijde to zklamání a pak ještě bolest, to jsem vždycky nejvíc na dně, ale 2. den už můžu fungovat, i když to bolí. Prý je velká pravděpodobnost, že se to po těhotenství zlepší, takže až nám to dopadne, tak to snad budeme mít lepší na pořád 🙂. Tu Mojžíšovou budu určitě ještě zkoušet, ale tím, že mi to zatím nezabralo, se nenech odradit, rehabilitační sestra říkala, že většina žen po těch mobilizacích cítí úlevu, takže by ti to mohlo pomoct. Každopádně to minimálně neuškodí, člověk si porovná záda a povzbudí ženské orgány 🙂.

loylii
11. dub 2019

@fatal_error říká se, ze spermie vydrží v tele až 5 dni. Proč radši neukecat doktory na dřív? Já otěhotněla po řízenem styku. Ve čtvrtek folikuly dva dominantní 12mm. Sexik byl doma v pátek večer, sobotu rano. Vím ze mi praskaji kolem 22mm, což vyšlo na pondělí. A mám dvojcata😉 v praxi to znamená, ze spermie vydrzeli 3-4 dny v tele, než došlo k ovulaci 🙂 jinak jsem brala od 16.dc Duphaston na uhnizdeni a od 23dc jsem citila, ze se zadarilo. Bylo to me druhe těhotenství, tak jsem věděla co mám citit, nicméně jsem vůbec nevěřila, ze se zadarilo. Můj vek 38🙂

johan7
11. dub 2019

@katule1990 Mluvíš mi z duše. Určitě je jakékoliv cvičení ku prospěchu těla. Pak tedy už je zapracovat na té psychice a bude to na jedna s hvězdičkou. Dneska jsem byla na boží masáži, kam chodím už pravidelně několik let a to povídání je pro mě taky taková určitá forma terapie. Dle čínské medicíny je teď měsíc jater, takže budu posilovat játra a kopřivou pročistím krev. Také je prý fajn rozhýbat čakry a vůbec to proudění energií dechovým cvičením, což taky zkouším. Ono při těch bolestech je tělo v takové křeči, že se uvolnit moc nedá nebo dá, ale to zatím neumím, takže se to teď učím mimo menstruaci. Obecně se tak celkově zklidnit a povznést se nad to, ale vím, že cesta je dlouhá 🙂 přeju Ti hodně štěstí a budu ráda, když dáš vědět, jak se cítíš a jak se daří.

loylii
11. dub 2019

A snad všechny zdravotní problémy co člověk muže mít ohledně reprodukce.. štítna žláza, špatná genetika, srazlivost krve, mala ovarialni zásoba, nízké AMH a vysoké FSH, nízká sliznice, vek, krátká LF fáze, slabá MS. Ale já proste věřím na vitaminove doplňky a dobre načasování😉

johan7
11. dub 2019

@loylii To je skvělý! Ono je to opravdu všechno nakonec na přírodě, protože dle statistik je tohle známka neplodnosti a všichni budou tvrdit, jak to nejde a nikdy nepůjde a vidíš...přes všechny statistiky a prognózy si takhle krásně těhotníš 🍀 mám také nízké AMH a vyšší FSH, dlouho se nedaří, ale ono se podaří. Tohle mi vždycky dodá ohromnou naději. Díky za to!

loylii
11. dub 2019

@johan7 Já proste věřím na vitaminy, čaje a využila jsem vše co mi medicína nabízí. V době otěhotnění mi bylo přesně 38 a půl, brala jsem 7.mesicem Femibion, 4.mesicem obyc vitamin E, 2.mesicem Wobenzym a 4. mesicem Duphaston na předpis 16.-25 den cyklu. A Kontryhel pila sackovy půl roku.. 5.-15 den cyklu. Ať si každý, kdo nadává, ze vitaminy a doplnky jsou jen tahání peněz z lidi trhne nožkou😉 já se navíc po tehle kombinaci citila děsně zdrave. Trávení, vlasy, nehty...

johan7
11. dub 2019

@loylii To je paráda! Všechno, po čem se člověk cítí dobře je pro něj dobré a každý si taky hledá to své, každé tělo je jiné a neexistuje univerzální návod na každého z nás. Mě je 35 a poznávám to víc a víc.

fatal_error
12. dub 2019

@loylii ukecat na driv to nejde, o vikendu iui nedelaj.

hendrychovadeni
Autor odpověď smazal
johan7
12. dub 2019

@hendrychovadeni Dobrý den, konzultovali jste tuto otázku s ošetřujícím doktorem? Má léčba vliv na potenci? Pokud je spermiogram dobrý a Vy jste v pořádku, pak je určitě možnost zkusit inseminaci - moc nevím, co znamená inseminace mužská...většinou se inseminace procádí ženám.

hendrychovadeni
Autor odpověď smazal
johan7
Autor odpověď smazal
katule1990
12. dub 2019

@hendrychovadeni Nejdřív počkejte, jak dopadne spermiogram. I když by byl trošku horší, tak můžete zkusit párkrát inseminaci, jestli to nepomůže a pokud ne, tak pak IVF. Samozřejmě by ale záleželo, jak moc dobré/špatné výsledky spermiogramu budou. Výsledky spermiogramu se ale můžou dost měnit, muž to může podpořit braním vitamínů (hlavně selen a zinek, taky vit. E, C). Vitamíny se ale většinou projeví nejdříve po 3 měsících, protože takhle dlouho trvá vývoj spermií. Může se taky stát, že nebudou spermie žádné, ale to se dá také řešit - operací, při které se dají získat spermie z nadvarlete. Ale to snad nebude váš případ 🙂. Třeba vyjde spermiogram na jedničku a jen jste zatím neměli štěstí. Prostě počkejte a uvidíte, více vám k tomu pak určitě řekne dotor, toto jsou zatím jen spekulace, co by, kdyby 🙂.

katule1990
12. dub 2019

@johan7 Moc děkuji za milá slova, úplně mě to zahřálo 🙂. Taky Ti přeju hodně štěstí a hlavně vytoužené miminko 🙂. Jinak na kopřivový čaj se taky chystám, kolegyně v práci slibuje, že bude nosit kopřivy ze zahrádky. Taky budu ráda, když dáš vědět, jak se Ti daří. Věřím, že to budou dobré zprávy :-*.

hendrychovadeni
Autor odpověď smazal
katule1990
12. dub 2019

@hendrychovadeni Podařit se určitě může, uvidíte, jak vám dopadnou výsledky. Každopádně živý vánoční dáreček už nestihnete ani kdyby se vám povedlo dnes :D (pokud teda myslíte letošní Vánoce).

fatal_error
12. dub 2019

@katule1990 nahodou je mozny, ze povede, treba u dvojcat je predcasny porod bezny a stacily by 2 tydny. 🙂 napr. pri oplodneni dneska vychazi termin porodu na 4. ledna. 🙂 👶🎁

myrei
12. dub 2019

Holky, co jste byly na IVF.. to si můžete říct, kolik vajíček chcete oplodnit ICSI a zbytek přirozeně, nebo je to jen buď jedno nebo druhý? A mražení si taky můžete říct kolik embryí a po kolika zamrazit, nebo prostě mrazí všechny? Díky

kkacca
12. dub 2019

@myrei ahoj, většinou máš nějaký balíček, kde je třeba ISCI do 10kusů a další navíc si platíš nebo necháš přirozeně a to samý je s mražením 🙂

myrei
12. dub 2019

@kkacca Aha, díky, tak uvidím. A tebe informovali v průběhu cyklu kolik se jich jak vyvíjí?

kkacca
12. dub 2019

@myrei jojo, oni ti řeknou kdy si máš volat a pak ti řeknou, kolik bylo z folikulů vajíček, kolik oplodnili a pak jak se to vyvíjí a kdy bude ET..

myrei
12. dub 2019

@kkacca Príma, a za jak dlouho po odběru je oplodňují?

kkacca
12. dub 2019

@myrei oplodňují je hned a pak podle toho jestli máš prodlouženou kultivaci tak vrací 5.-6. den...

hendrychovadeni
Autor odpověď smazal
katule1990
12. dub 2019

@hendrychovadeni Co znamená, že jsou výsledky dobré tak půl na půl? Z toho se nedá usuzovat, že se to nemůže bez IVF povést. Máte přesné hodnoty výsledku spermiogramu?

karbouda
13. dub 2019

@myrei u nás bud vše icsi nebo vše bez nebo si řekneš půl na půl či jiný poměr, ale cena je stejná jak kdybys chtěla icsi všechny.. Mrazí se všechny kvalitní, můžeš si samozřejmě říct, ale já bych zarazila všechny dobrý, ikdyby jich bylo milion
😂 Jinak u nás je šest tisíc do tří pejet.. Do každé pejety se vejdou tuším tři.. Jinak já ležím od čtvrtka v nemocnici a ohss, hlavně nezapomínej pit celou dobu, ne jen kolem opu.. Teď už se to zlepšuje, což mě na jednu stranu trápí, protože se zvyšující hcg by se to mělo zhoršovat 😞 jinak 12 po et, hcg přes 700

loylii
13. dub 2019

@fatal_error aha a pátek a pondělí znovu, to je asi sci-fi vid...

fatal_error
13. dub 2019

@loylii vzhledem k tomu, ze patek byl vcera, tak jedine se strojem casu, takze ano, sci-fi. 🙂 v pronatalu se dela iui jen jednou. ale zase je to zadarmo, jen 80 doplatek za ovitrelle.
vis, co je divny? ze predevcirem, vcera a ani dneska nebyl pozitivni ovulacni test. 😲 dokonce ani temer pozitivni, proste stale jenom duch. pritom dneska uz me rezalo v podbrisku a to docela dost, jenze na tom je zase divny, ze i na druhy strane nez kde je ten folikul. nerozumim nicemu. 🙂

Strana