icon

IUI 2019, koho čeká?

biedronca
29. pro 2018

Pojďte sdilet zkušenosti z Vašich IUI nebo sdílet pocity ci postupy pred planovanym IUI v roce 2019.
Jak dlouho se snažíte,a kolikate IUI podstupujete?

loylii
13. dub 2019

@fatal_error já ovulacnim testům ani měření teploty neverim.. nikdy se mi tyto dvě metody nepotkaly s realitou jak to doopravdy je nebo ti neumím, nejvíc se mi proste osvědčil Utz u Dr. Vždy když jsem šla v plodnych dnech na vyšetření, tak tam byl 1 dominantní folikul 12-13 den a 14.den byl už praskly. Měsíc kdy jsem otěhotněla s dvojcaty, tak tam byly dva, ale na straně bez vejcovodu😉 takže asi naky zázrak😉

kkacca
13. dub 2019

Sama doktorka v car mi rekla, ze testům sama nevěří, takže bych se tím nijak neridila...

fatal_error
13. dub 2019

@loylii vetsinou mi ovulacni testy nelzou. vetsinou, ne vzdy. je fakt, ze mesic, kdy jsme pocali syna, jsem pozitivni ovulacni test vubec neulovila, ale ten cyklus byl tehdy celej divnej, na gynde jsem byla zpetne vypocitano den po oplodnujici soulozi a tvrdili mi tam, ze nevi, v jaky fazi cyklu jsem, ale v druhy spis ne. takze taky zazrak. 🙂
dominantni folikul 12.-13. den, kterej praskne 14. den, tak to je skvely, to se mas! je pro me pohadka, ja ovuluju az okolo 25. dne cyklu a jeste diky PCOS ne vzdycky.
teplota mi prijde jako vernejsi ukazatel, az na to, ze je vopruz si rano vzpomenout a jeste vstavat v cca stejnou hodinu.

koukam, ze dle profilu mas holcicky 10 mesicu, to uz ted delas na dalsim decku? 😲 teda to je fofr, to jsi ostra, bych se bala, ze hrabne. 🤡 i kdyz my zacali na druhym delat, kdyz bylo synovi 9 mesicu. jenze syn je jeden. 🙂

loylii
13. dub 2019

@fatal_error nesnazim se o další.. to by mi hrablo😉 ale mám přehled i teď o svém cyklu.. ani v budoucnu neplanuju další. Dvě mi stačí😉

fatal_error
13. dub 2019

@loylii ok, myslela jsem, ze se chystas na IUI. 🙂 dle nazvu skupiny "IUI 2019, koho čeká?"

myrei
13. dub 2019

@karbouda V nemocnici? 😯 Co se stalo? Stimulovala jsi před IVF, pak proběhl transfer a pak se to nějak zvrtlo? Ohss jsem si musela vygooglit..
A pít se má, abys měla dostatek tekutin? A test sis zkoušela dělat?

johan7
13. dub 2019

@karbouda Drž se! Všechno dobře dopadne. Tohle je taky jedna z věcí, kvůli které mám z toho případného IVF trochu strach, ale člověk na tohle nemůže asi myslet dopředu, i když jeden nikdy neví. A jak to řeší? Dostáváš nějaké kapačky? To mě mrzí, že na té cestě musí ženský fakt dost zkusit, ale věřím, že to bude dobré a držím Ti palce 🍀

karbouda
14. dub 2019

@johan7
@myrei Ja jsem v pohodě, dnes už mě pustí, jen jsem zadrzovala hodně vody, měla jsem Infuze, spíš že všichni na to upozorňovali, že se to může stát po opu, ale po et už mě nikdo neupozornil, takže to pití jsem lehce flinkala... Test mám pozitivní, už i krev, 12 po et jsem měla přes 700..v pondělí chci jít znovu.. snad je vše ok🙂 dnes bych ráda ukecala doktora k utz, ale možná se mi to nepodaří 🙂

karbouda
14. dub 2019

@loylii nechápu, proč jsi v této skupině???

johan7
14. dub 2019

@karbouda Skvělý zprávy! Drž se a dej vědět, jak Ti dopadl případný utz.

karbouda
14. dub 2019

@johan7 neukecala 🙂

johan7
14. dub 2019

@karbouda 🙂 a kdy bys měla jít na utz normálně?

kkacca
14. dub 2019

@karbouda ono by stejne ssi nebylo ještě noc videt 🙂 drzim palce

loylii
14. dub 2019

@karbouda aby ses měla na co ptát.. vše má nějaký důvod, chci pomoct sestře která podstupuje inseminaci v zahraničí s darcem a moc dobre nerozumíme načasování. Vzhledem k tomu ze je to obrovský nákladné, chceme mít co nejvíce informaci. A skupina je otevřená, nemusela jsem se nikam přidávat.

sticker
myrei
14. dub 2019

@karbouda To jsou teda radosti.. Ale hlavně, že už jsi v pořádku a vypadá to nadějně. Držím palce, ať už to máš bez komplikací. A kdy jdeš na další kontrolu? Nám by teď IUI vyšlo na Velikonoce, tak zkusíme jen doma a třeba to vyjde. A kdyby ne, tak další cyklus půjdeme na IVF, už máme odeslanou žádost.

fatal_error
14. dub 2019

@loylii a na jejich načasování je blbě co?

jinak já už si myslim, že ovulace opravdu proběhla včera (x hodin před injekcí ovitrelle), protože mě řezalo a píchalo u vaječníků a byla jsem nafouklá jak balon, což už ani jedno dneska neplatí. takže pronatalem naplánovaná pondělní IUI proběhne 2 dny po ovulaci. přičemž vajíčko je schopno oplodnění pouze 12-24 hodin. takže IUI zcela k ničemu.

holky, řeknu vám, nedivim se, že je úspěčšnost IUI 10%, když se provádí klidně 2 dny po ovulaci. :/

kkacca
14. dub 2019

@fatal_error tak je to proste jen o malinko lepší sex a to při dobrém načasování...sami v Pronatalu ti reknou, ať od toho nic moc nečekás.:nám řekli, ze s výsledkem manžela, které byly výborně muzeme zkoušet doma a vyjde to nastejno.. tolik to neres a bude ti lip..

fatal_error
14. dub 2019

@kkacca tu posledni vetu asi uplne nechapu. nemam resit, jestli jit zejtra na zbytecnou inseminaci (2 dny po ovulaci) nebo ne? 😲 cim by mi melo byt lip, kdybych to neresila, prosim te?

u nas prave IUI ma obrovskou pridanou hodnotu, protoze jediny nas problem jsou moje dlouhe a nepravidelne cykly a ne vzdy ovulace, coz je presne to, co IUI krasne resi. ja uz jsem 2x otehotnela doma bez jakyhokoli lekarskyho zasahu, z jednoho tehotenstvi je syn, druhy bylo biochemicky. akorat nam to trva a mne uz je 35, takze kvalita vajicek jde strmym smerem do haje, coz mi ostatne bylo receno i v tom pronatalu - ze bych vzhledem k veku mela otehotnet co nejrychleji.

zbytecna IUI jednak zbytecne plytva penize pojistovny, druhak plytva praci personalu Pronatalu a co me nejvic zajima, je, jestli nemuze uskodit. protoze sex byl vcera rano, cili v den ovulace. IUI bude 2 dny pote. asi blba obava, ale jestli zkratka nemuze vyplavit to vajicko, ktery uz tam bude 2 dny.

kkacca
14. dub 2019

@fatal_error pokud ti jde o pokus, tak ho zrus, to není takový problem..čemu by to mohlo uškodit??to nechapu..iui ti v pronatalu o vikendu proste neudelaji..

kkacca
14. dub 2019

@fatal_error jak by to mohlo vyplavit vajicko?normalne lidi mají sex v plodných dnech x dni za sebou..to je úplná blbost..

saja13
14. dub 2019

My byli na první konzultaci a 18.4 jedem zas 😉 už budem mít nějaké výsledky tak se uvidí co bude dál 😉

loylii
14. dub 2019

@fatal_error prave, ze jejich načasování vychází taky na 15 den a já říkám ze je to pozde.. ze by to mělo proběhnout ten 12 nebo 13.den. Nemá smysl se hádat s odbornikama, oni asi ví co dělají, jen mi to nepřijde fer.. říká se, ze spermie čekají na vajicko a to svoji chemickou reakci je přivábí. A ne obráceně. Ze vajicko čeká na spermie. Protože když při ovulaci vystřelí do dutiny břišní a žádný spermie tam nejsou, tak za těch max cca 24h se vstřebá. Mám to načtene, sama jsem otěhotněla řízeným pohlavním stykem od Dr. Přesně na čas vypocitane. Po několika neúspěšných IVF, jelikož už nebyly penízky a pokusy na pojišťovnu.

fatal_error
14. dub 2019

@loylii ale ono preci vubec nejde o to, kolikaty den cyklu, to je uplne nepodstatny udaj, jde o to, jak velky je folikul a jak vysoka je delozni sliznice.
jak mela segra velky folikul nevis?

loylii
14. dub 2019
fatal_error
14. dub 2019

@loylii 20mm kdy? pri 20mm se pichne ovitrelle/pregnyl, na nekterych pracovistich pichaji pregnyl/ovitrelle uz pri 18mm.
no vidis a ja si mela pichnout ovitrelle pri cca 22, to je teprve divny.

fatal_error
14. dub 2019

@kkacca po probehle ovulaci uz se ale znepruchodni cervikalni hlen, ne? cili za normalnich okolnosti se 2 dny po ovulaci uz do delohy nema sanci nic skrz hlen dostat. kdezto mne to tam zejtra striknou kanylou.
ale moc rada bych se pletla, opravdu, kez by to bylo jinak.

loylii
14. dub 2019

@fatal_error no to je úplně divny.. ze až při 22mm u tebe.. Kdy si píchala otvirelle se přiznám nevím..

fatal_error
14. dub 2019

@kkacca holka na jinym diskuzaku (nyx.cz) mi tvrdi, ze v roce 2016 iui o vikendu v prazskym pronatalu delali - pry osobni zkusenost. bud se neco zmenilo, nebo keca.
ale to je jedno, tak holt pristi cyklus uz to klapne nejak lip. 🙂

kkacca
14. dub 2019

@fatal_error vim, že ted o víkendech dělají jenom IVF, IUI pro ně není tak k úplně zajímavé, že jo 🙂 Oni prostě k tomu IUI přistupují tak jako lážo plážo vzhledem k šancím, ale tak doma jste se to tomu pověnovali, tak proč by to i tak nemohlo vyjít....kdo ti tam ted takhle plánoval ti IUI?

fatal_error
14. dub 2019

@loylii no zejo. vsechny holky na ruznych serverech pisou, ze si pichaly ovitrelle/pregnyl pri 18 max 20mm, nektery dokonce i driv a mne budou rikat, ze to nemam tak resit, ze doktori vedi, co delaj. facepalm. co jinyho na to rict. 👎🤮
jestli to ma tvoje segra podobne, jakoze podle vseho je na tom lip, tak chapu tvoje obavy.
krom toho ja delam v nemocnici a lekare si uz davno neidealizuju.

Strana