IUI 2019, koho čeká?
Pojďte sdilet zkušenosti z Vašich IUI nebo sdílet pocity ci postupy pred planovanym IUI v roce 2019.
Jak dlouho se snažíte,a kolikate IUI podstupujete?
Holky s dlouhejma cyklama, jak moc vam cyklus zkratil clostilbegyt? Podle vyvolany ovulace mi cyklus vychazi kratsi jen o 5 dnu, to nic moc, cekala jsem to lepsi. A to jsem mela 1-0-1. Nechapu. Jasne, muzu bejt rada, ze hlemyzdm tempem vubec dorostl aspon jeden folikul, ale zkratka cekala jsem lepsi efekt, zvlast kdyz je to takovej driak, no. 🙂
A nemate osvedceny nejaky doplnky na zlepseni kvality spermatu? Osvedceny, prosim. Kdyz byl ted spermiogram o dost horsi nez pred cca 2 mesicema, kdy byly spermie jen trochu min pohyblivy, tak to asi fakt kolisa dost a treba by se tomu dalo nejak pomoct. Diky.
@fatal_error S dlouhýma cyklama zkušenost nemám, ale na vylepšení spermiogramu je dobrý Selzink, ještě lepší by měl být Fertilan. Dobré je taky sprchovat pánské partie studenou vodou 🙂. Nicméně váš výsledek nebyl špatný, opravdu to může kolísat.
@katule1990 jo, ja se snazim tomu verit, akorat ta doktorka se tvarila, ze to je docela hruza a jeste to napise se 3 vykricnikama. 🙂 doufam, že se jenom blbe vyspala. 🙂
a taky mi furt vrta hlavou, proc jsem dostala leky rovnou i na priste primo se slovy, ze to mam i na priste. mohla by aspon predstirat, ze veri v uspech, ne? aspon pred pacientkou, kdyz uz nic. aspon ze slusnosti. 🙂 zvlast kdyz je to manzelka toho zakladatele. podle prijmeni.
@fatal_error To je dcera, pokud myslíš Nicole Mardešičovou 🙂 nicméně to asi mělo být jakože pro případ, že by se nezadřilo, jen to asi tedy nebylo uplně šťastně vysvětleno. U nás je tedy spermiogram v pořádku, ale od minula, cca 6 měsíců se hodně parametrů ještě zlepšilo po Maca, co partner užíval. Sice nemusel, ale chtěl to zkusit 🙂 tak třeba to pomůže i vám. Odpočívej a zkus nemyslet na to, co by kdyby a proč tohle tak a ne jinak. Příroda si to stejně sama nakonec udělá jak chce ona a pokud to má vyjít, tak to vyjde. Držím palce.
@fatal_error je to dcera 🙂
@johan7 dcera, aha, ups. 🙂
no, rada bych na to nemyslela, ale pozde, psala jsem do jinych 2 CARu a popsala ten postup, co jsem mela (pronatal jsem nejmenovala) a odpovedi byly stejny - bylo to spatne. 🙂 ovitrelle by pichli uz pri tom folikulu 18mm (ten den vecer) a urcite ne za dalsich 2,5 dne. 🙂 cili pichli by ho ten den vecer a IUI pak za 2 dny. takze, ehm, jeden pokus v prdeli no.
ale furt je sance, ze se zadarilo doma, sex byl v sobotu a v patek vecer. 🙂 takze ja stale doufam!
A recept mas, kdyby to nevyšlo, tak nemusis nikde shánět recept a léky třeba o vikendu, usnadnění pro tebe i pro ne...
@happinesss Jj, ale vlastně jsem docela ráda, že zkusíme měsíc bez IUI a zkusíme to ještě jednou nechat na přírodě.
Mě Uhrová dělala první iui, taky mi pak po minutce řekla, že už můžu, tak jsem se zeptala jestli bych ještě mohla ležet a ona na to, že klidně, že mě nikdo nevyhání 🙂 Tak jsem počkala tak 10 minut a mezitím mi ještě něco vysvětlovala, byla v pohodě 🙂
A s tím IVF.. Já se po neúspěšný 2. IUI objednala na konzultaci, že tam rovnou poprosím o žádost na IVF. A na konzultaci mi to paní doktorka rovnou sama navrhla, takže jsme se takhle shodly.
Tobě držím palce, ať to tentokrát vyjde. Třeba spolu pak budeme ve skupince lednových těhotných 😉
Ahoj holky, za jak dlouho od první návštěvy Caru jste podstoupily iui? Naše první návštěva byla 12.4 já byla 5DC takže jen odběry, další týden 18.4spermio,moč a teď čekám na 2DC zase odběry a mám si zavolat takže nejspíš půjdu i k paní dr.. Tak sem zvědavá co nás čeká dal?
@saja13 zalezi, za jak dlouho od odberu pujdes na konzultaci, kde ti sdeli vysledky. jestli to bude pred ovulaci a jestli se bude rysovat nejaky pekny dominantni folikul, pak by se to dalo provest uz v tom samem cyklu.
ja jsem treba cekala dyl, ale to kvuli tomu, ze se musela ovulace podporit clostilem a ten se bere od 3.dc. pokud ty ovulujes prirozene, tak by se cekat nemuselo. pokud bys ale sla na konzultaci po probehle ovulaci, tak holt az dalsi cyklus.
holky, jak dlouho je v tele ovitrelle? 10 dnu? premyslim, jak dlouho vydrzim netestovat, zvlast kdyz se stale domnivam, ze ovulace byla 2 dny pred iui. treba tak 12.dpo, coz odpovida i 12 dnu od ovitrelle, bych to chtela zkusit.
@fatal_error když sme byly na spermio tak už nějaké výsledky byli tak nám to vytiskly, teď nevím zda zavolat abych šla k dr nebo jak? Jinak tam mám jít 2dc
@fatal_error ahoj, 12. dnů v těle ovitrille nemáš, měla jsem max tři čtyři dny...
Ahoj holky, my jsme byli dnes na konzultaci v Pronatalu a nakonec jsme se po dlouhých úvahách a po podrobném popovídání se skvělým doc.Mardešićem rozhodli pro IVF v červnu. Poměrně na rovinu nám řekl, že IUI je metoda s velice malou pravděpodobností. Že se samozřejmě může podařit, ale vzhledem k době snažení a mojí diagnoze, by byl raději pro IVF a uvedl všechny důvody, naprosto bez omáčky, věcně a nás to urvrdilo v našem rozhodnutí. Doporučil nám i pár nadstandrdů, co podle něj mají smysl a ráda bych se Vás zeptala, jestli máte někdo zkušenost s nadstandadrními výkony v rámci IVF? Rádi si i připlatíme případně, ale za něco, co dává smysl, což jsme po konzultaci s lékařem dospěli k závěru, že je toto: ICSI, prodloužená kultivace, vitrifikace a lepší katetr pro embryotrasnfer. Máte, prosím, někdo zkušenost, co případně ještě přidat/ubrat? Díky moc 🙂
@kkacca Díky za reakci, no nám ani z žádných balíčků vybrat nedal, jen dal soupis a my jsme postupně projeli všechny položky, ale v balíčku to není, jen jednotlivé postupy zvlášť, z čeho se to pak asi sestaví. Poradil, ale samozřejmě říkal, že cokoliv chceme ubrat/přidat je čistě na nás 🙂 ty balíčky najdu někde u nich na netu, nevíš?
@johan7 jojo, je to na netu v ceníku, je to ten balíček za 19, já ho měla nějak levněji, dala mi ještě starý ceny předtím...jinak pak v tom formuláři, taky zaškrtal katetr, stacionář a tak, ale to jsou malé položky...plus teda ještě k tomu bylo pak mražení..celkově s lékama asi 26t...
@kkacca To máš pravdu, jen když jsou ty lidi fakt odborníci a navíc empatičtí a chápaví jako tady, tak se to celé snáší mnohem líp 🙂 říkal, že až to schválí pojišťovna tak se zase sejdeme koncem května a ještě jednou mi vše vysvětlí a předepíše léky atd. Prý budu brát Gonal 900, jestli jsem to dobře zaznamenala 🙂 a jak se daří Tobě? Už by mohlo být na utz vidět dobře, že? Nejen šmouha... 🙂
@johan7 taky jsem měla gonal, oni tam snad nic jiného nedoporučují...měla jsem ho malé dávky kvůli PCO, ale celá stimulace v pohodě. Schváleno pojišťovnou máš hned, já tam šla na poslední IUI a rovnou jsme podali žádost a po těch 14ti dnech, co to nevyšlo se rovnou začalo s hormonama..pak tě kontrolují utz a přidávají nebo ubírají...samotný odběr je taky úplně v pohodě, nejhorší je prostě to čekání a toho se nezbavíš ani když se to povede 🙂)) jojo, já byla minulý týden a je to srandovní, už to začíná vypadat jako dítě a přitom to má něco přes dva cm 🙂
@johan7 prosim tě, já měla jenom 8folikulů, z toho 4 vejce, jedno nepoužitelný, jedno nedozrálý, takže jenom dvě oplodněné, jenom mám v sobě a jedno je u ledu 🙂 ale já měla fakt hrozně malý dávky, báli se, jak budu reagovat..Jo je to srandovní, před 14ti dny šmouha a ted už mi to začíná bejt podobný :D
@kkacca 😀 no ne, je krásnej, to sem ale nemusím psát, to vidíme, že jo 😀 ale co hlavně, je ták šikovnej, že už umí i chodit po stěně, to bude veselo 😀 Myslela jsem si, jak bude složité se k němu dostat, ale napsala jsem mu mail a za chvíli na to jsem šla na první konzultaci. Jsem taky ráda, mám z něj fakt strašně dobrej pocit.
@kkacca bavila jsem se se znamou doktorkou a ta tvrdi, ze dle infa v letaku az 10 dnu, ale s tim, ze v krvi, v moci uz by to byt nemelo.
@fatal_error jj, každý odbourává jinak, ale zkoušela jsem to po každé po IUI a na tetsu nikdy nic nebylo..

Hormonální profil mi udělají ale zrovna sem po MS takže nemohli, čekám na 2dc