IUI 2019, koho čeká?
Pojďte sdilet zkušenosti z Vašich IUI nebo sdílet pocity ci postupy pred planovanym IUI v roce 2019.
Jak dlouho se snažíte,a kolikate IUI podstupujete?
Ahoj holky, v pondeli jsme byli s pritelem na prvni konzultaci. Bylo nam sice doporucene IVF, ale pan doktor rekl, ze zkusime 2-3x inseminaci. Holky jake mate zkusenosti a na jaky pokus se Vam to povedlo? Dekuji za odpovedi 😊
@evikste my jsme absolvovali 3 inseminace, po 2 druhé jsem otěhotněla, ale bohužel se mi udělal hematom na děloze a v 9 týdnu potratila, další pokus nevyšel, doktor říkal že šance při IUI je cca 15% naším problém je alergie, proto se volilo IUI, vzhledem k tomu, že můj muž je 3 týdny pryč a 3 týdny doma, vzdali jsme další pokusy o IUI protože už se čekalo i několik měsíců na vhodný termín, ty tři termín nám zabrali více jak rok ... takže my jdeme do IVF, i sám lékař ho navrhl protože se snažíme už více jak 2.5 roku ...
@kamcatkad ty blaho, tak vy jste si zazili ☹️ Ja mela v utery slabouckeho ducha, ale vecer jsem zavala krvacet. Bylo by uzasne kdyby se nam to povedlo prirozene, ale bohuzel ☹️ My tedy rok a pul, a 4 mesice stimulace vajecniku. Ted mi vse vychazi na vikendy 😬 uvidime no. Tal drzim moc moc palecky, a mate uz termin?
@evikste do IUI určitě jdete, a vsechny pokusy vycerpejte. Ja byla na IUI 3x a z toho 2x to vyšlo !! Jo sice to nedopadlo, mam za sebou 4 potraty,ale to je jina kapitola.
Ja IUI doporucuji, ma to smysl a efekt. a hlavne to NIC nestoji. Proč to nezkusit? Do IVF bych automaticky hned nešla, kdyz IUI můze byt 6x za rok a ZDARMA!
@biedronca myslím, že už jsme na sebe narazily, proto se ptám. Dobře, že to nevzdáváte. Budu držet palce.
My se snažíme 2,5r. Před týdnem 6.IUI (během 2 let), tak čekám na výsledek..Byla pauza, rozdychavala jsem neúspěšné minim. IVF a 2 biochemická těhu. Ještě zabojuji, moc času už nemám..41let. Jinak imunita i genetika vyšla v pořádku, přítel i já jsme zdraví. Jen našli problém u obou s kys.listovou. Tak teď beru vysoké dávky od Mudr. a uvidíme.
Ahoj holky, tak my mame za sebou 3 IUI a bez uspechu. Nutno podotknout, ze partner je po onkologicke lecbe, kdyz mu byl 1 rok a nema zadne spermie..takze IUI darcovske. Uz tomu neverim, domluvili jsme se doma na IVF..takze pred nami, tedy jen prede mnou stoji vysetreni k tomu potrebna..
ahoj holky,kdo mi poradí?v úterý mě čeká 1 konzultace v caru,na co se mám připravit? 😀 jdu do caru,kde jsme chodili před 4 roky,ale to už je taky dlouhá doba.sestřička mi říkala,že už mi asi ani krev brát nebudou,protože jsme tam už kdysi chodili,tak by mě zajímalo co všechno se řeší na 1 konzultaci?mohlo by příští cyklus proběhnout 1 IUI anebo to je ještě brzo? 😀 😀 v úterý co tam jdu tak budu asi 1DC 😀 😀
a který DC se vlastně chodí na folikumetrii?a je pravidlo,že po IUI se automaticky dostává utrogestan anebo ne?u nás je,že jsem alergická na sperma tak přirozeně neotěhotním,pokud otěhotním tak to stejně odejde,protože ta látka na kterou jsem alergická se dostane do vajíčka,která ho zničí.
@juliemichal Ahoj, tak je to povidani a vsem dulezitem. Tedy aspon u nas, pak krev a mela jsem mit i sono, jenze jsem cekala MS. Takze to bude az 30.8. Na kontrole. Me chtel dat nejaky prasky, nebo injekci, jenze jsem nevedela, jestli nejsem tehotna, tak aby to do me zbytecne nerval. Co jsem cetla, tak slecna nebo pani sla na konzultaci a druhy den na zakrok, mela to akorat 😂
@evikste ahoj no tak to je taky pěkné,že šla hned druhý den na zákrok 😀 a toho 30.8 budeš kolik DC? 😀 já budu jezdit do caru 110km od baráku 😀 😀 do Fertimed Olomouc,předtím jsem chodila do Fertimed Polanka nad Odrou,ale tam už IUI ani IVF nedělají 😀 😀 ale aspoň tam mají mojí kartu.tak říkala,že možná ještě nějaké krevní testy budou dělat,ale není si jistá 😀 😀 sono mít taky nebudu,protože v ten den nebo následující den mám mít MS 😀 😀 těhu test je negativní a to jsem 10DPO tak to zase neklaplo.a jaký problém je u Vás jestli se můžu zeptat? 🙂 kontrolní spermiogram dělat nebudou,protože manžel je OSVČ pak dojde jen v den IUI aby odevzdal sperma 😀 😀
@juliemichal no ja jsem mela taky zpozdeni a slabouckeho ducha a nic no ☹️ Jdu 11 den, protoze 13 je nedele 😡 tak doufam, ze to vydrzi do pondeli 😬 ted jsem mela praskly folikul o 4 dny driv 🤦🏻♀️ My jsme z Plzne, mame to diky bohu kousek. Ja nemela vajicka a nejspis zase nemam, protoze jsem 4 mesice brala a pichala si hormony na stimulaci vajecniku a ted dve Ms nic. A pritel je ma pomale, prvni 32% ale malo, ted hodne, ale 12% 🤦🏻♀️ No ja mam krav z cervna a rekl, ze musime, ze se to muze menit.
ahoj holky tak dnes či zítra mělo proběhnout první IUI,ale bohužel první pokus nevyšel ☹ mám anovulační cyklus a to jsem v pátek měla folík 10mm a sliznici 7,5cm.no a dozvěděla jsem se,že manžel má špatnou morfologii spermií a pak i málo pohyblivých a má jich málo.tak uvažuji co mu nasadit na zlepšení spermii,co se Vám osvědčilo?děkuji 🙂
@juliemichal my měli také málo a málo pohyblivých a i v cyklu prvního IUI a i tak to vyšlo 🙂 jinak bral energyman a mezi prvním a druhým spermiogramem byl pozitivní obrat....pak to vynechal a bylo to znát...držím pěsti!🍀🍀🍀
@moncheris jé moc děkuji za povzbuzení 🙂 🙂 řekla jsem,že chci zkusit 2IUI a pak třebas IVF,ale na něj se necítím,bojím bojím hah,doufám,že se nám taky povede IUI.a tobě gratuluji 🙂 a děkuji za doporučení 🙂
Promin vedle 😊
@juliemichal u nas nejdriv prvni spermiogram pomaly spermie, asi za 2 mesice pred iui pomaly nebyly, ale zase teratozoospermie, jen 5% bylo v poradku. spermiogram je vec, ktera se meni, jeden mesic tak, druhy mesic uz uplne jinak. prej ma vliv i nachlazeni, stres...

@folik1 vo je et a vo ket jako vím něco ze se to dělá ale nevím co to je ne googlila jsem ještě