IUI Prenatal Praha

koikaahoj
14. pro 2018

Ahoj holky, jdu si sem pro pár rad..... 3.12 2018 jsem byla na vyšetření CARu Prenatalu zjistili mi alergii na sperma tak mi dali Ovitrelle ze si mam večer píchnout a ve středu 5.12.jsem podstoupila IUI. Smermie jsou v pořádku. A ted musím čekat 14 dni (uz,, jen" 5 dní) na výsledek. Můj dotaz zní, jestli mate s IUI nějaké zkušenosti? Dali mi ještě po IUI Prednison jednou denně a 2x denně něco na posílení vajíčka Utrogestan. 4 den po jsem to nevydrzela a šla si udělat test a byl tam duch,ale asi je to pozůstatek ještě po tom Ovitrelle,co?? Tak ted čekám.... 😉

merope
14. pro 2018

@koikaahoj Ano, test je nejspíše pozůstatek po Ovitrelle - o moc dřív než 14 dní po IUI ho nemá ani smysl dělat. I po IVF je "něco" vidět nejdřív 9. den - a to je při kultivaci vajíčka 5 dní v misce. Takže jsme na těch 14 dnech a možná ani po 14 ještě test nebude úplně jasně pozitivní. Bohužel nezbývá než čekat, jak to dopadlo. Mimochodem - IUI nemá příliš vysokou pravděpodobnost otěhotnění v prvním cyklu, je to jen o málo lepší než když se snažíte "klasicky" - uvědom si, že ne každý cyklus má žena vůbec vajíčko a ne každé je životaschopné. Takže pokud to po prvním cyklu nevyjde, směle do druhého (pojišťovna platí 6 cyklů za rok - já měla IUI úplně zdarma). Pokud přemýšlíš o umělém oplodnění přes IVF, je dobré třeba 3 cykly zkusit IUI a potom si ty zbylé pokusy nechat na mezičas v "čekání" na nové IVF.

mona91
14. pro 2018

@koikaahoj nemá cenu testovat dřív. Mě po IUI nasadili automaticky Utrogestan na myslím těch 14dni a pak jsem měla zkusit test a v případě pozitivního testu pokračovat a objednat se na kontrolu když negativní taky vynechat a odmenstruovala. Já měla na testu slabého ducha 12.den po bolelo mě břicho jako při MS a šílené prsa ze jsem nemohla ani ležet na břiše a nakonec z toho stejně nic nebylo. Ta pravděpodobnost je nějakých 17% ze se to povede... ale nicméně držím palce a přeju hodně trpělivosti hlavně ať jste si oporou s partnerem 🙂 my měli jít nakonec v září na IVF u Apolinare a já v červenci zjistila ze jsem těhotná... 🤷‍♀️🙂

koikaahoj
autor
14. pro 2018

@mona91 tak to gratuluji ze se to povedlo. A děkuji za info

koikaahoj
autor
14. pro 2018

@merope děkuji za odpověď. Musím vydržet, ja vim nic jiného mi nezbývá 😀

koikaahoj
autor
18. pro 2018

Tak zatím den zpoždění MS..... Zítra to bude konečně tich 14 dni po....

mona91
18. pro 2018

@koikaahoj držím palce 🍀 dej vědět. Koukala jsem ze jsi taky z Prahy 20, odkud?

koikaahoj
autor
18. pro 2018

@mona91 no spíš 21 v 20 pracuji 😀

koikaahoj
autor
18. pro 2018

Ten utrogestan je i na srovnání cyklu? Když se bere tak se může s ním menstruovat nebo ne?

nita1984
18. pro 2018

@koikaahoj někdo menstruuje i s ním, někdo ne. Nedá se to říct předem

koikaahoj
autor
18. pro 2018

@nita1984 tak uvidíme co ukáže zítra test. Zatím nemám žádné příznaky

nita1984
18. pro 2018

@koikaahoj někdo má, někdo nemá. Je to různé. Držím palce

koikaahoj
autor
18. pro 2018

@nita1984 děkuji

koikaahoj
autor
19. pro 2018

Tak pro info - test negativní

merope
19. pro 2018

@koikaahoj Tak další měsíc další pokus?

koikaahoj
autor
19. pro 2018

@merope uvidíme co mi řeknou na kontrole po novém roce.... Ale nevzadavam to

merope
19. pro 2018

@koikaahoj IUI vyjde napoprvé asi tak jako napoprvé vyjde klasický sex - prostě jen málokomu. Když to ale nevyjde několikrát (mě tuším 3x), tak už mi z toho doktorka indikovala genetickou konzultaci a vůbec nějaká vyšetření mi pohonila už před IUI (průchodnost vejcovodů) a další jsem měla nějak v průběhu (imunologie a podobně). Já bych pak měla i genetiku embryí na pojišťovnu (kdyby bylo bývalo co zkoumat ☹ ) - už rovnou při prvním IVF u mě teda kvůli věku, ale právě i kvůli těm neúspěchům IUI. A navíc je IUI větší pohoda než IVF. Držím pěsti, ať to vyjde co nejdřív.

koikaahoj
autor
20. pro 2018

A bolí zákrok IVF? nebo po něm?

koikaahoj
autor
20. pro 2018

@merope děkuji za informaci

merope
20. pro 2018

@koikaahoj Popravdě u mě úplně nejhorší ze všeho byl jeden embryotransfer, přičemž embryotransfery vypadají velmi podobně jako IUI, jenom by na to měli mít mnohem lepší tu "hadičku", kterou používají (protože embrya jsou náchylnější). A po IVF je pochva trošku podrážděná - takže nějaký drsnější sex by asi bolel, ale to jsem nezkoušela 🙂. Pro mě větší problém byl si uvědomovat, že cca od 5. dne se opravdu NESMÍ běhat a to ani dobíhat autobus, protože to potom opravdu bolí břicho (a ještě je riziko poškození vaječníků). Takže žádný sport a tak. Ale jako bolest jako taková, to opravdu v podstatě nic resp. podobně jako při IUI - mám nějak divně zatočené propojení mezi pochvou a dělohou (teda teď vlastně kdo ví, jak se to upraví po porodu 🙂 ).

koikaahoj
autor
27. pro 2018

Byl někdo na IMUNOLOGICKÉ VYŠETŘENÍ co vše se zjišťuje? A následně se děje co? Díky za info.