IUI v CAR Podolí - kdo se tam taky chystá nebo byl?
Ahoj. Je tu nekdo, kdo se aktualne chysta (nebo ted nekdy byl) na IUI v Car Podoli? Ja jdu zitra prvne a jsem z toho tak nejak vypleskla. Tak ze bychom se vzajemne podporily, hlavne pak pri v tom otravnem cekani? 🙂
@tuuliipaankaa myslím, že to je spíš čistě praktická záležitost. I na sedaci je potřeba anestezioložka, nějakou dobu trvá příprava, kanyla atd., takže v rámci ušetření času a hlavně času anesteziologa, který je potřeba hlavně u operací, dělají UPU při nativu bez ničeho. To 1-2 vajíčka se vydržet dá 😀
@tuuliipaankaa Presne, myslim, ze ma @sagema naprostou pravdu. A vazne se to da prezit. Oni i ty oblbovacky nebo narkozy nejsou nic dobreho, takze to clovek vazne i rad vydrzi 😂
@tuuliipaankaa Jinak ja zase s ms mam ted pravy opak. Zpozdeni 5 dni a vetsinou to mam tak 5 dni a ted 3. den a uz to skoro nemam. Jako super, ale clovek si rika, cim to zase je 😕 Ale pro me fajn to zpozdeni, mela jsem to dostat v laznich a ted kdyz to dostanu, tak snad jen uplne na konec pobytu v laznich 😁
@veeev Aspoň něco pozitivního. Já jsem také ráda, že to přišlo dřív, víc prostoru pro IUI. Kdyby to přišlo na čas, tak by to bylo dost těsné, spíš by se to nestihlo do svátků. Hele a když jsi brala Femaru, tak se to považuje furt za nativ? Já se v tom nějak nevyznám. Já jí začnu brát ve středu, jsem zvědavá. Na clostík jsem i divně reagovala, folikuly rostly pomalu a nic moc. Tak do tohoto vkládám naděje. 😀
@sagema To je fakt, že i u tohoto musí být anesteziolog. No, studovali to, tak asi vědí, co dělají.
@tuuliipaankaa ano, s Femarou je to Nativ 😀
@sagema Hm.. takže "nenativ", nevím, teď jak to pojmenovat, je teda až když probíhá opravdu stimulace pro získání většího počtu vajíček? Jako že IUI probíhá i s tou Femarou v nativu a to samé případné IVF, ale bez injekcí.. Zajímavé. 😀 To jsem vůbec netušila. Díky za vysvětlení.
Jinak teda já dneska 4DC a MS furt docela silná, jako už to nejsou ty "jatka" jak o víkendu, ale furt je to docela mazec. Nechápu to.
@tuuliipaankaa ano, přesně tak. Jinak ten "nenativ" nazývají celý cyklus a je to stimulace s antagonisty 😀
@tuuliipaankaa Tak to je fajn, že stihnete do svátků 😉!
Jinak normálně 19 DC pozitivní ovulační test a ovulační bolest též proběhla, takže myslím, že mi to fakt utla předčasně. No nic, zvolili jsme konzervativní metodu 🙂 a aspoň mě to nakoplo k tomu, dojít si na fyzioterapii k paní, co se specializuje též na Mojžíšovou, a mám prý syndrom pánevního dna jak vyšitej. Tak mám aspoň čas se teď věnovat cvičení a možná i to IUI nakonec trochu odložím, abych se napřed trochu spravila.
@vineta To mně přijde, že já tu ovulku dle bolestí asi fakt ani možná neměla. Ale kdo ví, moc se v sobě nevyznám.
Tak cvičení zdar. Hlavně, aby to pomohlo. 🙂 Taky jsem chvíli cvičila, ale já jsem na tohle flink. 😔
Ahoj holky, tak ve středu jdeme na IUI. Dneska 10 DC a folikul jeden 20 mm a druhý 14 mm.🙂 Femara udělal své...
Jen je hrozný, jakou já mám deska chuť na tulení.. 😀 Ale už sexovat nemáme...
@tuuliipaankaa Tak drzim moc moc palce 😊 Vidis, ze Femara pomohla. A nejsou to injekce, takze je to lepsi 😉 Ja uz se pomalu pripravuju do lazni, uz jen necely mesic. Tak snad pomuzou 😊
@tuuliipaankaa To je paráda, držím moc palce 🍀
Díky holky, no, radši ani nedoufám. To by byl vánoční zázrak. 🙂
@veeev No, osobně mám pochybnosti i o té Femaře, ale určitě lepší, než tvrdá stimulace. Kéž by tohle stačilo. Aspoň si v lázních odpočineš, už i to pomůže a pak kdo ví.. 😉
@tuuliipaankaa Tak jak se dnes citis? 😊 Ver ve vanocni zazrak. Clovek nikdy nevi 🙂
Na lazne uz se tesim. Tri tydny klidu a nic nedelani. Paradicka. Po vanocich balzam na dusi 😁
@veeev Já nevím, normálně 😀 IUI šlo strašně rychle, byla jsem u Krčmáře, je to bručoun. Ale udělal to rychle, ani jsem si pořádně nevšimla, že je to hotové. 😀 No a teď uvidíme. To čekání...
@vineta ahoj. No to je parada. Moc drzim palecky. Letos je to na ty "vanocni zazraky" nejake plodne. Tak hlavne, at je vse ok a dopadne to. 🙂 Jinak uz jsi druha za posledni cca mesic, kdo mel zacit brat v dalsim cyklu femaru a klaplo to bez ni i dalsich zasahu od doktoru. 😀
@vineta Ahoj, tak jak to vypadá, doufám, že testíky sílí a vše je ok. 🙂
@tuuliipaankaa Ahoj, děkuju moc, no asi sílí, mám jinej typ testu, tak to úplně nepoznám. K doktorovi jsem objednaná až na Silvestra, tak snad to bude v pohodě... Už mi začaly nevolnosti, přijde mi to tedy hrozně brzy, ale není pochyb 🙂, tak snad to bude dobrý. Co ty? Kdy testuješ?
@tuuliipaankaa Tak co, pořád odoláváš testu? Nebo se už chystáš testovat? To by byl parádní vánoční dáreček 🙂
@vineta Mno hele, já s prvním "poznala", že jsem těhotná z nechutenství. Nezvracela jsem přímo, ale žaludek jak na vodě, jedno sousto a pocit, že jsem snědla tři porce. A to začalo nějakých 14 dní po ovulce.. Nečekala jsem, že bych mohla být, když se tyhle divno pocity stupňovaly, tak jsem udělala test a ejhle. 😀 Takže možné to určitě je.. Ale počkat mohly, to chápu..😀
@veeev Taky ty anovulační cykly mívám a rozhodně bez takových pěkných výsledků. 😂
Testování mě nějak tentokrát nebere... Ono je to ještě asi i brzy, je to devět dní po IUI. Odhaduju, že něco by moooožná šlo vidět kolem štědrého dne, ale dle doktora mám testit až 18 dní po IUI, to vychází tuším na 28. No, neříkám, že kolem svátků netestnu, ale zatím mě to nijak nebere. Řeším spoustu věcí okolo, lednový nástup do práce, doktoři (abych to neřešila hned po nástupu), vánoce... A teď teprve začne ten pravý šrumec. No, jestli je pravda, že pomáhá na to nemyslet, tak to teď vyjít musí, páč jsem to po většinu času fakt nějak zazdila. 😀 Ale testu se bojím, teda ne testu, ale že to bude zas bílý jak sníh.. ☹
@tuuliipaankaa Ty jo, 18 dni je myslim az moc. To uz bych mela i ms. Ale za tech 14 dni uz jednoznacne musi byt neco videt....i kdyz treba po IUI to dyl trva, to je pravda. Tak drzim palec, at to dobte dopadne. Ja taky vzdycky oddalovala test na co nejdele, abych si uchovala alespon ten pocit, ze mozna to klaplo.
Uz jsem si rikala, ze by bylo fajn, kdyby to mimco prislo neplanovane....samo. Protoze ted jsem faaakt nemela cas na nejake mimino myslet 😂
Ahoj, tak jsem dneska zkusila test. Není tam ani náznak druhé čárky. je to 14 dní DP IUI, takže kdyby to vyjít mělo, tak myslím, že už by něco mělo být vidět, aspoň duch.. Asi by mi ani nevadilo, že to dostatnu, že test je bílej.. ale zase mám PMS na pěst - od cca 10 DPIUI je mi blivno, nejsem schopná se podívat na jídlo, o jezení radši ani nemluvím. Břicho bolí, záda bolí a to dost hnusně, prsa jak kdybych měla kojit dvojčata. A navíce se to stupňovalo. Nechápu, proč to prostě nemůžu normálně dostat...:´(
No nic, klidný zbytek svátků...
@veeev Ahoj, tak jak je v lázních? 🙂
@vineta A jak se daří těhulce? 🙂
Já dneska byla na 3. IUI. Tento měsíc jsem tam byla už po 4., vždycky jsem kápla na Řezáčovou, kterou zrovna nemusím (nebo se jí spíš nějak podvědomě bojím), tak nakonec mi ho dělala ona, ten doktor druhý měl plno. Pochopila jsem, že normálně IUI nedělá, z hovoru sester. Tak uvidíme, co bude. Testovat mám za 18 dní. Ale řekli jsme si, že když to teď nedopadne, tak si dáme pauzu. Už mi z toho hrabe, kort teď po 4 návštěvách během týdne. Dneska, místo abych jásala, že teda bude IUI, třeba to klapne, tak jsem byla zpruzelá, že tam musím.
NO nic, zatím se mějte, pááááá
@tuuliipaankaa Ahooooj, no co ti budu povidat. Je to tu super. Ale taly z toho tady jde citit, ze se to dela pro prachy a ne proto, aby pomohli zenskym. Absolutne neindividualni pristzp. Spis rikam, ze to je takova fabrika. Prijed, utrat tu co nejvic a tahni. Ale tak na tu hlavu to tady funguje. Vycistim si mozek, odpocinu a o tom to hlavne je 😉
Ja na IUI taky nemela nikdy Rezacovou, jednou Darebneho a jednou Krcmare. Tak drzim ted strasne moc pesti....snad zacnete ten novy rok co nejlepe 😊
@tuuliipaankaa Ahoj, u mě bohužel nakonec ZT a čekám teď, jestli to odejde samo, tak je to teď takový neveselý období... Ale na druhou stranu jsem ráda, že se vůbec ty dvě buňky dokázaly spojit. Musím ještě promyslet, jestli potom teda zajít nejdřív na konzultaci, jestli třeba neudělat ještě imunologii nebo tak (ale doufám, že prostě jen došlo na špatný vajíčko) nebo jestli jít rovnou do IUI. No uvidíme... mezitím plánuju nějakej výlet někam hodně daleko, abychom si s mužem trochu od toho odpočinuli. Držím moc palce, ať ten třetí pokus je úspěšnej 😉 🍀
@veeev Jeee, skoro ti to závidím. 😀 Já teď lítám jak hadr na holi, návrat do pracovního procesu mi dává dost do těla. 🙂 ale zas se člověk zaměstná a nemyslí na kraviny. Myslím, že to asi nevyjde. Dost mě bolí břicho, špiním.. No nevím, je to nějaké divné..
@vineta To mě moc mrzí. :( tak snad nebudeš muset na revizi, když už to takhle dopadlo. Drž se a užij si výlet. 🙂 Uvidíš, na co se pak budeš cítit, každopádně budu držet palce, ať to zase brzy klapne. 🙂

@veeev
@sagema To sice chápu, že narkóza je také svinstvo, ale proč ti nemůžou píchnout aspoň náladovku, aby to tak nebolelo, resp. zapomínačku? To za chvíli vyprchá a můžeš jít domů. Měla jsem to při kolonoskopii kdysi. Otupělo to, takže si nic moc nepamatuju a po vyšetření jsem měla sedět 15 minut v čekárně a pak jít domů. Asi to tak dělají i jinde, přežít se to dá,ale proč č to ženské trochu neulehčit? NO, asi ví, co dělají.
Jinak holky, já to včera dostala. O dva dny dřív, bez varování a s intenzitou, kterou teda moc neznám. :( Normálně to mám pár dní špinění, pak to sílí a a nejsilnější to bývá 2, spíš 3. den. Tentokrát rovnou a v síle výraznější, než normálně nejsilnější den. A dneska to zatím není o moc lepší. Nechápu to. Jestli je to po tom hycosy? Nebo kdo ví. Nicméně jsem na jednu stranu ráda, že to nepřišlo se zpožděním. Mám šanci, že do vánoc stihneme IUI. Tak jsem na to zvědavá. I když mi nepřijde, pravděpodobné, že by se to povedlo v prosinci, to by bylo až moc dokonalé.. :D