Podolí nebo Krč?

alexsan
14. bře 2021

Ahoj, zítra bych se měla přihlásit k porodu do některé z nemocnic a nějak úplně nevím...Podolí, zřejmě super péče o mimco v případě komplikací, super porodní sály...je to ale prý trošku továrna na děti a bojím se toho lidského přístupu a případně prý bez nadstandard pokoje, který není vůbec jistý předem nic moc pokoje bez soukromí po 3...Krc prý super lidský přístup a krásné rekonstruovane pokoje, kde budu mít soukromí...ještě jsem přemýšlela o Bulovce, ale tam jsem neměla dobře zkušenosti na gyn.pohotovosti....mate aktuální zkušenosti..? Moc díky 🙂

slecnami
14. bře 2021

@alexsan Ahojky, já se minulý týden registrovala do Krče..naštěstí jen dobré zkušenosti na pohotovosti a všichni okolo dost chválí a když jsem tam za někým byla na návštěvě, cítila jsem se tam (na rozdíl oproti třeba tomu Podolí) moc příjemně a bylo to tam hezké. Vždy je to o tom, na koho natrefíme, ale snad budeme mít štěstí 🙂

merope
14. bře 2021

Já rodila na Bulovce 2 roky zpátky a super. Slabé články jsou oddělení PO gynekologické JIP pokud rodíš císařem nedonošence - a gynekologická pohotovost. Zbytek oddělení by měl být v pohodě. Rizikové je super, byla tam jedna taková drsnější sestra, ale co jsme si vyříkaly, že ona to myslí dobře, jen blbě podává, tak už taky pohoda (byla jsem tam 2x - jednou kvůli blbým výsledkům na pozorování a podruhé když už bylo jasné, že to skončí porodem).

Šance že budeš rodit císařem nedonošence a ještě budeš mít problémy, že tam budeš zůstávat nějak déle, ta je mizivá (a JIP je tam suprová, maličká, ale moc fajn, mají teda atest jen od tuším 30tt, 1500g porodní hmotnosti a nekomplikované novorozence, ale pak je to fakt skvělé oddělení).

Na tu gynekologickou pohotovost se jako těhotná v podstatě nedostaneš - od jistého týdne už chodíš automaticky na porodní sály (a tam jsem teda jednou čekala dlouho, když se zrovna sešly 3 porody hned za sebou, ale pravidelně mi to chodili hlásit a omlouvat se - většinou je doktor odvolaný k porodu tak max 1x a to ještě spíše málo, zase tolik porodů denně tam není). Já tam chodila pak po porodu na převazy jizvy. Doktoři tam byli v pohodě, ale čekání šílené (je potřeba důkladně hlásit, že máš doma kojené dítě - to to trošku zkracuje, ale občas to zasklili).

draceka
14. bře 2021

@alexsan Ahoj, já jsem rodila v Podolí třikrát (naposledy před dvěma měsíci) a vždy jsem byla spokojená;)

monilee
14. bře 2021

Tiež som rodila v Podolí 3x, naposledy pred 3 týždňami, a za mňa spokojnosť, nemenila by som.

alexsan
autor
14. bře 2021

@draceka jj ja Podolí věřím, i kvůli te péči, kdyby se cokoliv pokazilo...jen se trošku bojím toho, ze tam prostě natrask je no...a ještě jake jsou prosím pokoje a hyg.zazemi? Já určitě budu žádat nadstandardní - jakýkoliv, jde mi o soukromí hlavně, ale samozřejmě nemusí být volný, tak abych věděla... 🙂

monilee
14. bře 2021

@alexsan Celé šestinedelí je zrekonštruované, bola som chvíľu na nadštandarde, pretože so ma splietli s nejakou inou pani 😀 a potom na klasickom pokoji, a obidva čisté, nové, nemám čo vytknúť. Je tam plno, to je fakt, ale nijako ma to neovplyvnilo. Ja som teda rodila vždy predčasne, ležala som tam aj na rizikovke a ďalších asi 3 oddeleniach, deti prešli od RESu (najvážnejšie novorodenecké prípady) až po klasické šestinedelí a až na pár výnimiek všade milý personál, nič nám nechýbalo.

daasqua
14. bře 2021

Já byla 2x v Krči a naprostá spokojenost. Šestinedělí je opravdu luxus - pokoje po 1 nebo po 2 (ale ubytovávají tam třeba po 1, když není nátřesk), sociální zařízení většinou pro 1 pokoj nebo pro dva jednolůžkové. Já si tam velmi libovala, bylo to jak v hotelu. Přístup sester super. Taky mi šlo o soukromí.
Porod v pohodě, přirozený, bonding, chránili hráz, povzbuzovaly, bez medikamentů (ale měla jsem je obecně dobré a celkem rychlé). Samostatné zděné porodní pokoje/sály, soukromí, u několika i sprcha (v mém tedy byla).
Podolí nevím, jak vypadá, ale na pokojích určitě po více lidech a někde jsem četla, že je sociální zařízení někde v dáli na chodbě, ale jiný zase říkali, že to tam nějak upravili a jsou na pokojích, takže možná je to na každém oddělení jinak, to nevím (jen jsem si před časem něco googlila pro svou info).

alexsan
autor
15. bře 2021

@monilee tak jsem nakonec v Podolí...nějak jsem to tak cítila...a prosím tě, WC a sprchy jsou na pokoji nebo na chodbě? Já jsem hledala fotky pokojů a nejak jsem nenašla... 🙂

monilee
15. bře 2021

@alexsan Sú na pokoji, kde som bola ja, tak sme to mali spojené pre 2 pokoje, tj. pre 3 maminky. Tak gratulujem a prajem hlavne pohodové tehotenstvo! 🙂

draceka
15. bře 2021

@alexsan Omlouvám se,ze píšu až dnes.Já jsem byla vždycky na standardních pokojích a v podstatě to bylo pokaždé lepší a lepší. OmPodolí prošlo velkou rekonstrukcí a snad už na všech pokojích je i sociální zázemí a pokoje jsou většinou po dvou.Kdybyste měla ještě nějaké dotazy, tak se klidně ptejte;)

draceka
15. bře 2021

@alexsan je e,
Jee, koukám, ze už jste odpověď dostala;)tak přeji, co nejklidnejsi těhotenství a krásný porod!držte se!

alexsan
autor
16. bře 2021

@draceka moc děkuji 🙂 mě každopádně potěší jakákoliv informace. Ale tohle je dobrá správa, ohledně těch pokojů. To Podolí jsem tak cítila a jsem ráda, že jsem se tam dostala. 🙂 Ono na někoho nepříjemného se dá narazit asi všude. 🙂 U porodu na vás byli v pohodě - milí? 🙂

draceka
16. bře 2021

@alexsan Já jsem právě taky cítila,že to Podolí je správná volba,ale obava z toho, že si tam budu připadat jen jako jedna z mnoho, mi taky hlavou několikrát probleskla.Já každopádně měla štěstí na příjemné porodní asistentky i lékaře a to i v době covidu.Je to vždycky o lidech...přeji i Vám hodně štěstí na fajn personal;)

petulkadodo
16. bře 2021

@alexsan Podolí má komplet zrekonstruované šestinedělí. Standardní pokoje jsou dvoulůžkové s vlastní koupelnou, jídelním koutem, terasou, krásné světlé a prostorné. Získat nadstandard je hodně o štěstí, ale já byla i na standardu maximálně spokojená, spolubydlící nadstandard nakonec i odmítla, jak se na na obyč pokoji líbilo 🙂 Všechen personál, co jsem potkala, byl moc milý a ochotný.

alexsan
autor
17. bře 2021

@petulkadodo moc děkuji, to ráda slyším 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru