IUI ve vyšším věku. Ano, ne? Vyšlo někomu?

snazilka14
21. kvě 2021

Ahoj, ráda bych otevřela znovu diskusi k tématu IUI po 39. roce. Já mám z IUI dvojčata, dnes už devítiletá,. Bylo mi tenkrát 32 ( z té doby mám i tu divnou přezdívku ale už se mi ji nechce měnit 🙂). Teď je mi skoro 41 a uvažuji, že bych se doktorky zeptala, jestli by nebylo možné zkusit ještě jedno zlatíčko. Manžel po dvojčatech dlouho nechtěl, pak nějaké rodinné události , no měli jsme si asi vzpomenout dřív. Do IVF bych nešla, ale říkám si, třeba by se IUI ještě povedlo... Tenkrát jsem měla problém s imunitou proti spermiím, a ovulací, ale to (tenkrát hormony a prednison spravily). Mám pocit, že tělo mi zatím funguje stejně jako po prvním těhotenství, myslím tím cyklus. Taky by mě zajímalo, jak se během let mění výsledky z reprodukční imunologie. Je mi jasné že věk a tak...ale jste tu některá ve věku nad 39 co jí IUI vyšlo prosím? A neprosím o názory na pozdní těhotenství, neřeším jestli ale jak otěhotnět.

squezy
22. kvě 2021

@snazilka14 Není mi 41, ale před 3 roky jsem dost bojovala s imunitou. 18 měsícu po porodu jsem byla opět na krvi, jak je na tom reprodukční imunita ted a zase jsem měla dost zvýšené nk bunky. takže jsem se zase musela přeléčit, brala jsem prášek 6 týdnů a pak zase krev a dobré. Nakonec jsem celkem 4 měsíce brala léky, pak jsem vysadila a na 2 kontrolních odběrech je znát, že mi nk bunky samy od sebe klesají. Hrozně pomalinku, ale klesá. Dále k iui - podstoupila jsem 3x a možnáá do toho zase půjdeme, ale 3x a dost. Jestli si rozhodnutá, že bys opravdu chtěla miminko, tak vzhledem k věku jdu do ivf. Jestli ti ted imunita vyjde zase blbě, hrozně se to všechno potáhne..držím palce!

marselina
22. kvě 2021

@snazilka14 je mi 40a tuhle variantu nám hned zavrhli , tak ze ivf

jednaholkaa
22. kvě 2021

@snazilka14 Iui zvysuje pravdepodobnost poceti docela malo, ted si presne nepamatuju procenta. To bych ja na tvem miste zkusila spis nejakou jinou podporu..doplnky stravy, hormonalni jogu, mobilizaci kostrce (pokud je treba), dovolenou apod 🙂

snazilka14
autor
22. kvě 2021

@squezy - to zní docela nadějně, jestli imunita klesla už po 6ti týdnech/4 měsících. NK buňky, to je imunita proti spermiím? Nevím, kolik je Vám/tobě, ale mě tenkrát ve 32 vyšlo 3.IUI a já byla s tou horší ovulací a imunitou rozhodnutá tomu dát šanci i dál. IVF je velký zásah do těla a já bych do toho vzhledem k tomu, že už dvě děti mám (s tím samým mužem) už teď nešla. Tenkrát určitě nakonec ano.

snazilka14
autor
22. kvě 2021

@marselina Aha, ono záleží jaké se nejdou problémy asi. Chápu že u IVF je mnohem vyšší pravděpodobnost. Proč IUI jinak zavrhli, vysvětlili to nějak?

snazilka14
autor
22. kvě 2021

@jednaholkaa Ano díky, tenkrát ve 32 jsem cvičila Mojžíšovou a nechala si odblokovat žebra. Nevím, jestli to bylo třeba. Docela pravidelně piju čaje, kontryhlel a takovou směs s drmkem podle fáze cyklu. V mém případě IUI tak trochu řeší problém se zabíjením spermií, dostanou se dál... Máš s něčím zkušenost, co by třeba podpořilo ovulaci?

snazilka14
autor
22. kvě 2021

Můžu se zeptat kam chodíš na reprod. imunologii? Já tenkrát chodila k Madarovi do Podolí. Pokud tedy chodíš v Praze.

marselina
22. kvě 2021

@snazilka14 problém u nás nebyl žádný, aspoň po zdravotní stránce.
Manzel pracuje v Německu, tak ze je doma Maxim na víkend a trefit se by bylo opravdu snad i nereálné. Dvě deti mam přirozenou cestou z minulého manželství, ale prece jen nejsem nejmladší a není na co čekat .

snazilka14
autor
22. kvě 2021

@marselina Jasné. Myslím, že je to podle situace každé z nás. Uvědomuju si, že nejsem nejmladší. Chci tomu prostě dát jen šanci. Bylo to IVF náročné? Pokud jsi jinak zdravá, tak možná nebyly potřeba ani tak velké dávky hormonů...

snazilka14
autor
22. kvě 2021

@marselina Teda musím říct, že svým praktickým přístupem mě nutíš vážně uvažovat i o téhle variantě.

squezy
22. kvě 2021

@snazilka14 Nechod do iui nebo do ivf bez kontroly na imunologii, fakt. Jsou to pak zbytečně vyhozené peníze. NK bunky mohou být na spermie, ale i jiné, to by bylo na dlouhé vysvětlování 🙂 Každopádně bych si být tebou nechala nabrat krev a poradit se se specialistou, než plánovat ivf nebo iui. A pokud jsi o dítěti rozhodnutá, tak se vyprdni na iui, je to o pár procent vyšší úspěšnost než klasicky sex.

marselina
22. kvě 2021

@snazilka14 byli jsme s manželem v poradně na ivf klinice, nabrali mi hormonální profil a stitnou žlázu.
Vše bylo v pořádku, tak jsme naplánovali hned stimulaci a po te odber vajicek.
První pokus se mic nezdařil, z 5folikulu jen jedno vajíčko a nedozrale tak se ani neoplodnilo.
Tak ze další pokud s vyšší dávkou hormonu, 6 folikulu, tři vajíčka, dvě oplodněná tak mi je obe zavedli a teď cekam na výsledek zda se zadarilo

nase_mimi
22. kvě 2021

U me byla uspesna IUI v 37 i 38 letech. Vzdy prvni pokus IUI.

jednaholkaa
22. kvě 2021

@snazilka14 Me prijde, ze muze pomoct treba inofolic/nositol nebo cokoliv s inositolem (treba i cisty se da koupit. Teda nevim, me to prodlouzilo cyklus, jestli to pomohlo samozrejme kdo vi. Muzes zkusit, asi bych si i treba nechala zmerit amh jako samoplatce..

marselina
23. kvě 2021

@jednaholkaa jaužívám tohle😊

kafr
23. kvě 2021

Netuším jak iui po 40ce, ale ta imunita bude problém... Taky jsem ji řešila, taky Praha Podolí, tak stejně jako já víš, že to není otázka týdnů, ale spíš měsíců, skoro roku = další zdržení. My jsme nakonec po přeléčení už čekat nechtěli, navíc se mi přidaly komplikace- opakované cysty. IVF se povedlo v 37letech hned napoprvé.
Co bych zvažovala teď je i aktuální covid situace: už jsi očkovaná? Prednison potlačuje imunitu. Je to komplikace.

sukendas
Autor odpověď smazal
Zobraz
snazilka14
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz