IVF 2019 (obnovená skupina)
Holky, co jste byly ve skupině autorky @nikinu, která nakonec celou skupinu v rámci svýho duševního klidu a štěstí celou smazala, ráda bych s Vámi zůstala v kontaktu, ale nepamatuju si všechny Vaše nicky, tak když budete chtít, můžem pokračovat třeba tady.
@karbouda
@evunkas
@kackaa91
@lucik253
@catchulinecka
@kkacca
@bambulka247
Ahoj holky mam dilema,pokud pujdeme do dalsiho pokusu tak zvazujeme darce,mame geneticky problem,darcem bychom tenhle peumarni geneticky problem vyresili a ja ted resim otazku,zda si i presto nechat geneticky vysetrit embrya nebo ne.Jsme sice samoplatci,ale poj. by nam tu genetiku asi i tak zaplatila.doktorka tiksla,ze by se na genetiku vykaslala.Odkyvala jsem ji to,ale ted si nejsem jista...
@evunkas Já když jsem se tenkrát ještě v Gestu před x lety na tohle ptala, tak oni prý dělali genetiku jak u dárců, tak u dárkyň, takže teoreticky by to snad ani nemuselo být třeba, ale pokud byste na tom trvali, určitě by neměl být problém to prověřit. Je skvělý, že jste pouvažovali i o týhle variantě, že tomu dáte šanci. Četla jsem tady hodně příběhů, kdy se nedařilo a s dárcem hned napoprvé, budu na vás moc myslet 💙
@johan7 páreček ;) princezna co se ráda už v tomhle věku čančá :D a jeden milovník bagrů ;) taky jsme dlouho přemýšleli zda by jsme zkusili případně dvě, nakonec tedy zbylo jen jedno, ale my bychom asi do dvou nešli, manžel pracuje v zahraničí, jsem 3 týdny sama a být tak dlouho sama na dvojčata by byl asi mega záhul ...
@johan7 no u nás je to tak že manžel je zcela v pořádku, já mám PCOS, alergii na sperma a amh17 ... takže varianta je vrátit se k IUI, při které už se otěhotnět podařilo a nebýt toho hloupého hematomu už jsme se mohli dávno radovat, protože těhotenství bylo v pořádku, srdíčko tlouklo jak mělo, HCG v pořádku... alergii mám utlumenou prednisonem, tam jsou aktuálně výsledky v normě, takže můj jediný problém ve své podstatě je ten, že díky PCOS se mým vaječníkům nechce ovulovat a když už k ovulaci dojde, ne vždy je vajíčko zralé a tedy schopné oplodnění, ale dobře reaguji na léky ... trochu nám tu IUI komplikuje manželova práce, když je 3 týdny doma a 3 týdny pryč, často to vycházelo špatně, takže jsme vlastně za 2 roky v CAR stihli jen 3 IUI a 1 IVF, to bylo s mraženým, protože to nevycházelo časově vůbec, musím zjistit, zda z mraženého něco zbylo a zda jde případně použít na IUI, že by třeba nějaký pokus byl s tím, kdyby manžel byl zrovna pryč ... druhou možností je jít znovu do IVF, ale uvažuji o změně centra, často v mém okolí změna a jiný přístup pomohl ... tím, že mám amh17 je ta stimulace komplikovaná, hrozně se báli, abych neměla takový OHSS, aby mě neohrozilo na životě, prý mají OHSS už při amh4 ... naštěstí jsem měla jen středně silný, ale popravdě i to mi bohatě stačilo a nějakou dobu se asi budu odhodlávat jít do toho znovu, každopádně pokud půjdu, počkám si až bude vycházet aby byl manžel na punkci i transfer doma, protože bez něj bylo náročné ... ale stejně přeci jen to IUI je po všech stránkách klidnější a méně náročné ...
@kamcatkad A kam chodíte do car? Také jsem slyšela dost holek, co po výměně car otěhotněly, možná je to náhoda, ale věřím, že by třeba nové možnosti, návrhy léčny a změna prostředí mohly pomoct. Ten ohss je pěkný prevít, měla jsem tedy asi mírný, ale i tak to bylo dost nepříjemné.
@azby neuvažovala, zákrok má jen krátkodobý účinek, je zde riziko, že poté dojde ještě k zhoršení stavu a v mém případě kdy nemám problem, že bych neměla menstruaci a bez problému reaguji na léky jako je clostylbegyt, po kterém bez problému ovuluji, dokonce i bez následného Ovitrille, se k němu nepřistupuje ...
@johan7 chodíme do Pronatal Nord v Teplicích, co mi vadí je neustálé střídání lékařů a to i během samotné stimulace (nevím jak chodí jinde) a při celém tom procesu IVF, jsem se cítila, trochu jako zboží na páse ... no uvidíme, teď mě čekají Vánoce a Silvestr v Nizozemsku, tak bude relax a změna prostředí a už se na to moc těším ;)
@kamcatkad Také chodíme do Pronatalu, ale v Praze. Já mám to štěstí, že máme jednoho “svého”, ale jinak to chodí obdobně a i jsem měla u prvního ivf stejné pocity jako Ty, ale nejsem si jistá, jestli by zrovna tenhle pocit, že to lítá jak na běžícím pásu, změna car vyřešila, obávám se, že tak to v car asi chodí. Také mě to trochu zklamalo, čekala jsem více individuální přístup, ale jinak jsme tam moc spokojeni od začátku. Tak to budou super svátky, moc si to užij a nabij baterky do dalších dní 🙂
@johan7 jj to jsem si myslela, že tenhle pocit asi bude stejný bohužel, no více spíš očekávám ty jiné zkušenosti, jiné postupy, ale teď asi zatím zůstaneme v Teplicích a zkusíme to IUI, než já budu připravená na to jít do dalšího IVF... jj to budou 🙂 a baterky se budou snad dobíjet do plna 🥳
Já dnes dostala ten nejhezčí vánoční dárek - 2 krásné expandované blastocysty a 2 embrya vyšší kvality. Poprvé za ten boj máme co mrazit. Díky z celého srdce za dárkyni a holky co do toho jdou a hlavně manželovi, že ty moje depky, nálady a rozhodnutí všeho nechat, vždy zkousne, rozdýchá a že mě ještě nezapleštil 🙂
Ahoj holky prosím vas dnes jsem 22 dni po ET jedne blastocysty a dnesni HCG je 93157. Prijde mi vysoké, jake jste meli vy? 14dni po ET byla hodnota 2477

@kkacca Kéž by 🙏🏻