Ivf a akupnktura/jóga. Máte zkušenost? Jak zvýšit šanci na úspěch?

tynka2904
6. kvě 2020

Ahoj!! Chci se zeptat.. S manzele jsme ted podstoupili ivf, bohuzel neuspesne. Chystame se na KET a rada bych pro to neco udelala. Doporucili by jste mi nekoho/neco co by mi mohlo pomoci a zvysit tim sanci na uspech? Mate treba zkusenost s akupunkturou pred ET/KET?
Diky a hezky den!!

pavlatkos
6. kvě 2020

@tynka2904 dobrý den, mohu doporučit Řádku Dohnalovou, centrum Fénix.

tynka2904
autor
6. kvě 2020

@pavlatkos Je to v Praze? 🙂

tynka2904
autor
6. kvě 2020

Jinak jeste doplnim: Manzel v poradku, ja mam pcos. Mne je 21let a manzelovi 23 let.

pavlatkos
6. kvě 2020

@tynka2904 ano je, na Kotlářce 😉

andyskarsgard
6. kvě 2020

Ahoj já jsem byla na ivf prvním teď v březnu, měla jsem ET, taky mám pcos, a manžel je v pořádku já mám 30 a manžel 35,nemame žádné dítě.. A já jsem otěhotněla.. Hned na poprvé.. Priplacela jsem 39 000, prodlouženou kultivaci, embryo glue a asistované hatching, a asi 5 měsíců před jsem začala brát kyselinu listovou.. A povedlo se nam hned na poprvé. 😳 Tak snad ti to vyjde také.

tynka2904
autor
6. kvě 2020

@andyskarsgard No my jsme doplaceli nejakych 32tis. Uplne krasny embryo po proflozene kultivaci.. Bohuzel se chytlo jen na chvilku a pak prisla ms. Ted se pripravuji na KET, pujdu na nej koncem tohohle mesice nebo zacatkem cervna.
Chtela bych pro to udelat co nejvic, nejake bylinky a akupnktura, pripadne cviceni. Tak snad to tentokrat vyjde.. Uz jsem z toho na palici. Hodne jsme na to sazeli, ze to bude dobre. A nic samozrejme..

andyskarsgard
6. kvě 2020

@tynka2904 vyzkoušej příště ten embryo glue, a asistované hatching a tu kyselinu listovou taky. Prej to hodně pomáhá. Snad ti to vyjde. My jsme si přáli dítě 8 let, a konečně se nám to podařilo I když jsme na začátku a pořád ve strachu.

tynka2904
autor
6. kvě 2020

@andyskarsgard No ma zamrazene 4 embrya supr kvality. Tak prave doufam ze to uz ted vyjde, kdyz telo bude odpocate.. Tak snad🙈 Diky!

tynka2904
autor
6. kvě 2020

@andyskarsgard Ale AH nejde uz udelat kdyz mam blastocysty ne? To se dela treti den ve vyvoji ne?
Jinak embryoblue asi zkusim.

marketanova
6. kvě 2020

Dobrý večer, já cvičím a jím zdravě a stejně nic, přemýšlíme nad klinikou, jinak už to nevidím, jsem celkem zoufalá.

zuzkka88
6. kvě 2020

@tynka2904 Nene hatchuji prirozene prave blastocysty, takze AH se dela prave tem (jestli i driv, to netusim).

andyskarsgard
6. kvě 2020

@tynka2904 me právě pan doktor na začátku říkal že ET je hlavně abychom vyzkoušeli co na to tělo, ať nejsem smutná když to nevyjde že ket většinou vyjde. 😳

andyskarsgard
6. kvě 2020

@tynka2904 já jsem četla na to embryo glue strašně výzkum a ta co to vymyslela říkala že má i vysokou úspěšnost. Ale tak já raději zaplatila co šlo, abych prostě pak neřekla jej nedala jsem do toho vše. 😳 I když těch 39 000 co jsme doplacely jsme taky byly hodně překvapení.. 😳 😳 😳 Každopádně já mám taky ještě 4 zamrazene. 🙄

tynka2904
autor
6. kvě 2020

@andyskarsgard Tak moc dekuji za dodane pozitivni mysleni! Snad nam KET vyjde!!
Jinak, udelali jste dobre! Mozna ze kdybych si priplatila, dneska by to bylo jiny.
Drzim palce at je vse ok!!
V kolikatem tydnu jsi?

lennus
6. kvě 2020

@tynka2904 Lázně, dr o nich moc neříkají, ale při delší snaze, kdy se nedaří, je na ně nárok, byla jsem a píšu o nich články tady, chodila jsem i tam na akupunkturu, cvičila Mojžíšovou. Doporučuji nechat si zkontrolovat nejen kostrč od dobrého fyzioterapeuta

lennus
6. kvě 2020

@marketanova Zkuste taky lázně.
Já neměla problém otěhotnět, ale donosit a pomohly

tynka2904
autor
6. kvě 2020

@lennus A po jak dlouhe dobe na to ma clovek narok? Snazime se rok a pul. To je asi malo :/

lennus
6. kvě 2020

@tynka2904 Přiznám se, že nevím, zkusila bych napsat na pojišťovnu, on to pak rozhoduje revizní lékař, asi záleží i na věku, píšu tady na to téma články - jak jsem žádala o lázně, taky to nejdříve nevypadalo úplně jasně, že mám nárok, spíš že ne, ale klaplo to a od podání žádost i celkem rychle, byla jsem ve Františkových a byly to jedny z nejkrásnějších týdnů v mém životě, o lázních píšu taky článek, mrkni.

andyskarsgard
6. kvě 2020

@tynka2904 já jsem v 8+2, chodím každý týden na kontroly. 😳 Celkem jsem se bála ale dneska mi rekly že to vypadá velice dobře.. Já jsem Teda I na nemocenské. 😳 V práci mám hodně stresu a dost to tam mám špatné.. Hlavně lidi... Teď mám kontrolu až za 2 týdny a pak říkala paní doktorka že už mě předají I normálne moji gynekolozce. 😳 😳

andyskarsgard
6. kvě 2020

@lennus ty jo to jsem ani nevěděla že je.. Snažily jsme se 8 let ale doktorka mi nikdy nenabidla.. Vždy me hnali jen do ivf a já se strašně bála.

lennus
6. kvě 2020

@andyskarsgard To oni nenabídnou, nic z toho nemají, mně lázně poradila kamarádka, proto to šířím, kde můžu, s paní doktorkou z rizikové poradny, kam jsem chodila teď v posledním těhotenství věříme, že to mělo vliv na to, že jsem teď v pořádku donosila, vlastně první donošené dítě ze čtvrtého těhotenství.
Určitě zkuste, holky a nenechte se odbít, vše píšu v článcích!

tynka2904
autor
6. kvě 2020

@andyskarsgard To ti zavidim! Snad bude vse v poradku, drzim palce!!!

@lennus Diky, kouknu se!! Hrazene lazne bych si nechala libit!

kkacca
6. kvě 2020

Ahoj, u et jsem si priplacela embryoglue, ikdyz jsou na to různé názory , v car doporucili, AH u et rikala, ze je zbytecne, u ket se myslim dává..jinak mam taky pcos, tak proto ivf..

tynka2904
autor
6. kvě 2020

@kkacca A jak to vse dopadlo??

andyskarsgard
6. kvě 2020

@tynka2904 ono není co závidět.. Taky jsem si prošla hroznými věcmi, 8 let snažení manžel odmítal ivf že prostě ne. Že to musí jít přirozeně. Musela jsem chodit k psychologovi jak jsrm na tom byla zle. Nakonec jsem měla při odběru komplikace a v polovině mě probudily, že jsem měla alrlergicky záchvat, a doktor řekl že z druhého nestihl nic odebrat a že znovu mě už pod lehkou anestezii nedá, že se bojí.. Tak řekl můžeme vyzkoušet prostě odběr druhého jen z nějakými proti bolesti které vlastně nepomůžou že všechno ucitim atd.. Nakonec jsem všechno citila I tu jehlu. Atd.. A pak mi říkal že super že jsem to zvládla.. Byly to šílené bolesti, řekla jsem si že pokud to nezvládnu znovu už nejdu.... Nakonec jsme to vše zvládly.. A doufám že zvládnem I do konce.
Jsem ráda že nemusím ani do práce tam roznaseji že mám milence a to děcko beztak ani nevím s kým mám. Jen aby mi udělali zle.... Prostě cesta není vždy jednoduchá. 😳

kkacca
6. kvě 2020

@tynka2904 měla jsem dvě vajicka a jednomu je pul roku a druhé zamrazene..drzim palce, vzhledem k tomu, ze mas další embrya, tak to urcite vyjde..

tynka2904
autor
6. kvě 2020

@andyskarsgard Noo tak to bud doma!! Debilove..
Ja jsem to vse taky snasela hur. Jakoby bylo mi porad blbe.. Nakonec me vyhodili z prace protoze jsem tam chodila malo. Vecne u doktoru nebo jsem byla uplne mimo a bylo mi zle.
Takze jsem ted zapsana na ÚP a snazime se dal. Snad mi KET vyjde a ja budu moct byt doma brz vycitek!!

andyskarsgard
6. kvě 2020

@tynka2904 ono me pomohla dost ta psycholožka promluvit si o všem, atd. Jinak bych to taky nezvládla, pořád jsem jen brečela, manžel pracuje a jezdí hodně do práce tak že doma byl jen na víkendy a ani mu to jako nepřišlo. Pořád říkal že o nic nejde. Že 8 let je nic. Že někteří se snaží déle. Ale mě to přišlo jako věčnost a hlavně já už nejsem nejmladší.. 😳 Já jsem předtím četla dost diskuze a holky psaly že ty kety jim víc vyšly. Ale asi záleží jak kdo.

katule1990
7. kvě 2020

@tynka2904 V únoru jsem byla na ET, ten nevyšel. Měli jsme zamražená 2 embrya a první KET vyšel. Samozřejmě jsem po prvním ET taky propadala zoufalství, že když už nám nevyšlo ani toto, tak asi opravdu zůstaneme bez dětí. Teď jsem 12tt a doufám, že bude vše v pořádku. Takže hlavu vzhůru, když máte ještě 4 embrya, určitě to vyjde 🍀. Jo a dávali jsme si při KET asistovaný hatchig, při ET ho ani nenabízeli. Nabídli ho až při KET, protože po tom mražení může mít embryo trochu tvrdší ten obal, tak mu to takhle usnadnili. A dělá se opravdu na 5denních blastocystách 🙂.

katule1990
7. kvě 2020

@tynka2904 A ještě k tvé otázce. Nedělala jsem nic navíc, aby to vyšlo. Ba naopak. Byla jsem psychicky na dně nejen z neúspěchu, umřel nám kocourek (kotě) při kastraci, do toho jsem měla šílenou střevní chřipku a při cestě na ultrazvuk před KET jsem 7x zvracela. Když to přešlo, dostala jsem normální chřipku/nachlazení, bylo mi hrozně týden (neměla jsem teda teploty) a do toho mi zavedli embryo a vyšlo to. Asi opravdu, když to má vyjít, tak to vyjde.