IVF a jeho strasti
Ahoj holky jsem dneska 8.den po ET (6.denní HA blastocysty+AH) na testu ani duch no prostě nic. Příznaky nulové. 6-7. den po ET jsem špinila a od té doby nic(snad to byl příznak nidačního cyklu). Trochu z toho stresuji i když si namlouvám, že to prostě 100% musí vyjít a tečka. Na krev mám jít až 13.8. Na různých fórech jsem se dočetla, že touhle dobou už některé holky měly dálnice, jiné slabé duchy a ty sílily ... Nervy pracují a já si nevím rady. Má s tím někdo stejnou zkušenost a jak to dopadlo?? Jsem po 2 potratech (přirozené těhu) jedno v 9tt (dvojčata) a druhé bylo na samém začátku. Snažíme se už 6 let. Na další IVF už penízky(naše první) nejsou a nechci první dítě ve 30 letech(je mi 25 let). Pořád poslouchám, jsi mladá to výjde ale nervy jsou nervy. Snažím se myslet pozitivně, hodně odpočívám, utroš už zavádím 2-2-2 byla jsem z něj brutálně unavená(když jsem ho polykala) S manželem se o tom moc nepobavím je pořád v práci i když mě pořád hlídá, vaří, uklízí atd .. Tak holky jen do mě a předejte mi trochu naděje a pozitivního myšlení. 🙂
@michaelanavrc Může to vyjít i nevyjít, s tím nic neuděláš - ale pokud to ani nezkusíš, tak to nevyjde. Plus tedy až teprve při IVF máš šanci zjistit, zda a jak dobře ti dorůstají vajíčka ve folikulech a jak se oplodňují a podobně. Já až po IVF vím, že můžu nejspíše bez problémů otěhotnět přirozeně (jen se to prostě nedaří - tedy pokud se to nepodařilo v posledním cyklu, zítra dělám test, pokud nepřijde mrcha 🙂 ).
@merope tak doufám že testík vyšel pozitivně? 😎 přesně vím že když to vyjde tak to bude krásný nový začátek života 🙂
@michaelanavrc Tak bohužel ☹ no, není všem měsícům konec. Případně v listopadu nám "naskočí" další pokusy na IUI a v lednu jsem se domlouvala na další IVF. Vyjít to prostě musí.
@merope jak říkáte není všemměsícům konec! Držte se! Věřím, že jednou se vám to povede ať dříve nebo později! Držím pěstičky ať se to podaří 🙂 hlavně neztrácejte hlavu
Ahoj holky, tak já mám za sebou 1. IVF, neúspěšné, jezdím do CARu do Prahy IVF Europe, zajímalo by mne jestli tu není některá z vás, která tam také chodí, případně bych si ráda popovídala o další IVF, plánuji ji na leden - únor příštího roku. Myslíte, že po druhé je šance větší? Měli jsme 6 vajíček, oplodnili se 4, dvě byli silné, nakonec do transferu 3 dne vydrželo jen jedno, ale neuchytilo se.
@gacinka My půjdeme asi nějak podobně na IVF (pokud se do té doby nezadaří). Podruhé je prý šance větší i proto, že ti můžou líp dávkovat hormony, aby těch vajíček bylo víc. Zpočátku se bojí hyperstimulačního syndromu, takže dají ty dávky spíše nižší. Tzn. příště budeš mít víc vajíček i na prodlouženou kultivaci -> větší šance a případně do mrazáčku.
@merope to jsem právě četla, tak snad bude větší naděje, miminko strašně moc chceme, ze začátku jsem to hodně špatně psychicky nesla, že nám to nejde, ted jsem trošku veselejší, když vím, kde je problém, ale bohužel jsem si od toho slibovala moc, tak snad na podruhé budeme úspěšnější nebo budeme mít aspoň mrazáčka jako zadní vrátka. A kam ty chodíš do CARu? Kolik ti je? V pubertě jsem si říkala, že chci dítě tak v 21, nakonec je mi 29 a bohužel, po dvacítce nebyl správnej partner a teď když tři roky je, už mě zlobí vajíčka , není to fér

@jarkamodra Rada slysim takove dobře reference..tak moc dekuji! 🙂