icon

IVF červen - červenec. Je tady také někdo, kdo jde poprvé?

twins_sovovi
6. čer 2020
kocila
20. čer 2020

@saja13 u nativu je punkce folikulu take, ktery naroste prirozene a oplodni se vajicko mimi telo..ja mam protilatky proti obalu vajicka (prilis silny obal),takze do vajicka se nedostane zadna spermie a tim padem se vajicko neoplodni,mam vajicek na rozdavani,ale prirozene nejdou oplodnit...
Ja mam ICSI, pak vyber spermii cipem (je to muj posledni pokus,tak at jsou na vyber jen sampioni), embryoskope, prodlouzenou kultivaci,protoze pak mam metodu zonna free,coz je kompletni naruseni obalu embya,aby mohlo embryo opustit obal no a kdyz neco zbyde tak zamrazeni po jedne straw,protoze embrya kvuli věku jeste jdou na genetiku (tu mi plati nastesti pojistovna)...a jeste chci zkusit embyoglue,ktere jsem nikdy nemela... zda vse toto pomuze nevim,ale sama jsem u sebe dosla k zaveru,ze jakekoliv navyseni uspesnosti i o procenta mi za to stoji a nechci jednou litovat,ze jsem to nezkusila,penize budou a my nebudeme...
Pokud jste oba relativne zdravi,staci prodlouzena kultivace a zvazovala bych asitovany hatching,pokud by obal byl silny,ale to ti poradi embryolog dle vyvoje...ty asi nebudes mit horu vajicek,tak to chce tem vajickum co vyprodukujes dat nalezitou peci... manza by mel mit pust cca 5dnu pred punkci,ale to asi v centru ti rikali

saja13
20. čer 2020

@kocila teď o tom pustu nic neříkali ale při iui to nám řekli😊 ten asistovany hatching je co? No kupu vajíček mít určitě nebudu budu ráda za těch 6 možná i jen 3

jasemin26
20. čer 2020

@kocila jsem ráda že mi někdo rozumí jak se cítím, i když mě mrzí čím jsi si prošla, já jsem zvědavá co mi řekne doktor toho 30. Jen nechápu proč mě brali krev dva dny před opu kvůli tomu zda je vše ok a prý je to 100% v pořádku, a pak mi řeknou že nebylo zralé ani jedno🤔, kvůli tomu mi přeci brali tu krev

saja13
20. čer 2020

@jasemin26 je to celé záhada s dr to prober a dej vědět co ti na to řekl...? Hlavně jak se bude tvářit

jasemin26
20. čer 2020

@saja13 jojo mám v plánu se ho na to zeptat

pecenacek
20. čer 2020

Holky doktor mi odmítl udělat cytologii,dát kopii vyšetření a ATB mi na klinice prý dávají (Gennet) podle Dr.,aby si mě nachystali,on má moc zenskych 80% jich má nález a to by řešil jen cytologie,na to nemá čas,proto neřešil,že mám napsaný chronicky zánět,tak sem říkala,že kvůli tomu nelecenemu zánětu nemám ani jeden vejcovod,že mi řekl,ať klidně mimco zkoušíme. A co byl vrchol,ptal se mě jestli budeme řešit inseminaci?(bez vejcovodů?) Tak sem říkala,že to přece u nás nejde a on se zeptal jestli budu řešit dárcovství?řekla sem mu,že vaječníky přece mám. A nakonec mi řekl,že jestli chce Prahy nějaký zvláštní nebo specialni testy(cytologie),tak ať si je udělají sami. 🤔😢

jasemin26
20. čer 2020

@pecenacek to si děláš srandu? Tak takového doktora bych vážně chtěla mít🙄,na tvém místě si najdu nějakého normálního lékaře, vždyť cytologie není žádné spešl vyšetření 🙄

pecenacek
20. čer 2020

@jasemin26 ne nedělám.nevim proč je gynekolog,když neřeší cytologii. Já kvůli němu přišla o 2 miminka. A teď už jen ivf tak doufáme.tesime se. To sem tomu Dr řekla,že si to klidně zaplatím a od mě odbyl,že to dělat nebude a že ať si přijdu po 8.rijnu.

jasemin26
20. čer 2020

@pecenacek promiň mi to ale máš doktora pěkného kretena🙄, snad by měl pochopit že tyhle centra vyžadují nějaké malé vyšetření a měl by ti chtít pomocí ne🙄, nehledě na to že cytologie není pro žádného doktora problém 🙄. Najdi si normálního lékaře

pecenacek
20. čer 2020

@jasemin26 já vim,skoro sem brečela.on mi hlavně dal najevo,že nepřizná samozřejmě,že mi zavinil ty laparoskopie,tak mě pak takhle odbyl a dost hnusně. Teď snad nebudu potřebovat doktora,když budu jezdit do Gennetu a pak kdyžtak budu řešit doktora jinde. 😢

saja13
20. čer 2020

@pecenacek jakého max doktora můžu li vědět?

jasemin26
20. čer 2020

@pecenacek rozumím, tak žádný doktor nepřizná že udělal chybu🙄, no ale stejně je to hrozné jednání jako by ho to zabilo udělat ti to vyšetření 🙄. Na tvém místě by jsem si hledala nového lékaře, až budeš tehulka budeš potřebovat normálního doktora😉 ne takového kterému jsi na obtíž

pecenacek
20. čer 2020

@saja13 doktor můj byl v Příbrami,v Gennetu zatím přístup super,doktorka Jarošová.

pecenacek
20. čer 2020

@jasemin26 jo to já sem mu taky neřekla,obviňují vas že zanedbani.jen sem mu říkala,co sme se dozvěděli v Gennetu a že mě to mrzí a on hned vyjel ze nebude řešit každou cytologii,že má 80% ženských nález. Teď bych chtěla až a pokud to vyjde být v Hořovicích.

jasemin26
20. čer 2020

@pecenacek to ti rozumím, bohužel i takový lékaři se najdou co neuznají svoji chybu. Snad budeš mít klid a vše bude v pořádku

saja13
20. čer 2020

@pecenacek tak držím palce a dej vědět ☺️

kocila
20. čer 2020

@pecenacek cytologie se povinne dela u obvodniho gynekolaga 1x rocne a je hrazena plne ze zdravotniho pojisteni, do Caru jim staci kopie,ktere musi byt mladsi nez jeden rok..nejsem si jista,zda car dela cytologie,to ma totiz na starosti obvodak..najdi si urychlene noveho lekare a tam uz nechod-NIKDY.. (vrchol je,ze placne IUI bez vejcovodu,ten snad nema ani diplom)...
Jinak ti drzim palce pri IVF 👍🍀

kocila
20. čer 2020

@jasemin26 nevim,zda poznaji zralost vajicek z odberu,myslim ze ne,spis hladinu hormonu,kterym stimulujes,ale to jen hadam..
Mne doktorka na vajicka doporucila fertipronu,tak treba muzes zacit uzivat (mela jsem femibion a hned at ho vysadim a beru zminenou fertipronu)..
Rozhodne bych si nechavala pri kazdem vysetreni tisknout zpravu -mel by to byt standard,ale co jsem pochopila,tak si nic nemela..
Jsem hrozne zvedava, co ti doktor rekne na nezrala vajicka (zeptej se ho,na jak velkych folikulech si pichala ovitrelle... presto bych asi na 90% toho lekare jiz nechtela,popripadne jinou kliniku... (priprav se,ze ti bude tvrdit,ze se to stava,ale pokud mas ok horm.profil a dobre rizenou stimulaci,tak v takove mire se to nestava-to je chyba doktora -ze jsou nejaka vajicka nedozrala ok,kazdy folikul je ruzne veliky,ale ne vsechna)...
Leto utece a brzo zacnes stimulovat znovu 👍

pecenacek
20. čer 2020

@kocila já měla kopii z data po první laparo,ale v květnu sem měla druhou a včera sem byla na kontrole tak mě právě říkala Dr v Gennetu,tak to vám udělá novou cytologii,když to je kontrola po zákroku a on to odmítl i když bych si to klidně zaplatila sama.

saja13
20. čer 2020

@pecenacek jo po zákroku se cytologie dělá automaticky ☺️ taky sem ji po laparo měla

jasemin26
20. čer 2020

@kocila děkuji moc, taky jsem zvědavá co mi na to řekne🤔, doktora určitě změním.. krom stimulacniho protokolu kde jsem měla rozepsané ty dávky jsem žádnou zprávu nedostala. A ta fertiprona je přesně na co? Mohuli se zeptat.

kocila
20. čer 2020

@saja13 abstinece se vzdy doporucuje pred testy a zaroven pred oplodnovani...tak si dneska uzijte naposledy,at je dobry spermiogram...
Asistovany hatching se provadi u embrya,ktere ma silnejsi obal,aby hezky vyklouzlo ven a zavrtalo se pak do sliznice a zaroven tato metada zvysuje sanci-udelaji maly otvor v obalu,kde to pak lepe praskne.. u tebe ti rekne embryolog....
P.s. Bradavky mam pekne bolave 😂😂😂

saja13
20. čer 2020

@kocila my máme sex zakázaný 🙄😀 takže musí sám 😀 nechci nic riskovat... Jj určitě to bude mít absitennci 3-5 dní to je jasný

saja13
20. čer 2020

@jasemin26 fertiprona je na kvalitu vajíček myslím ale kup si nosifol nebo inositol to je lepší 😉 já beru nosifol a je to lepší bych řekla

kocila
20. čer 2020

@jasemin26 jsou to vitaminy,listovka ale hlavne inositol,ktery prave podporuje vajicka -ovulaci.. da se pouzivat nosifol,ale ten je zbytecne drahy...jsou to pytlicky a bere se 2x denne..pred tehu i behem...

jasemin26
20. čer 2020

@kocila děkuji moc, určitě zkusím. Já se teď hrozně bojím abych nevyplácela všechny pokusy bez jediného zavedení 🤔

kocila
20. čer 2020

@jasemin26 priste to klapne 👍👍👍 a jeste budes mit fotbalovy team,protoze vajicek mas hodne 😀

jasemin26
20. čer 2020

@kocila děkuji, jsi hodná, nepotřebuji fotbalový team😁 ale aspoň jedno nebo dvě miminka👍.

jasemin26
20. čer 2020

@kocila vajíček bylo dost ale ani jedno jediné zralé 🙄😕. Do druhého dne dozrála pouze tři, to se mi zdá dost málo na takový počet

saja13
20. čer 2020

@kocila tak jak se cítíš? Je všechno v pohodě? 😉

Strana