IVF červen - červenec. Je tady také někdo, kdo jde poprvé?
@twins_sovovi jeee,zakladatelka se vraci na misto cinu...tak nas hezky informuj a drzim palce
@saja13 ja vim,ze jsi mela velikost ok...vse bylo jak melo byt,ale osud nepral...zanadavej si,udelej cokoliv co pomuze trosku zmirnit vztek a bezpomocnost...
Na stimulaci muzes po 3mesicich,ale uzij si svatbu a pak bych se na to znovu vrhla..treba zvoli jiny protokol,coz asi ano...
@kocila Nějak jsem zase měla špatné období 🙄V noci nemůžu spát stres se mnou mává na všechny strany zvracim a cejtim se hrozně... Tyhle stavy mám od té doby co jsem po té operaci "odebrání vejcovodu. Jak se to blíží tak mám strach, nejistotu a plno dalších emocí který se ve mě míchají jak guláš je to neunosny😵
@mateska11 ne,genetika je ok,ale kvalita spermii a vajicek hrozne klesa,tzn uspesnost IVF takto klesa, + syndromy raketove rostou..
Kamoska zdrava,manzel taky a z 5-ti embryi vyvojeci se ukazkove 3 poskozene -Down,Edw a to nemaji v rodine nic (vek 36)...ale s tim nic nenadelame,takze pokud budi mit neco na mrazeni,chci genetiku at nezavadi zbytecne spatne embryo vypadajici ok -usetreni 7000,- za KET
musim rict,ze statistiky jsou neuprosne a nekdy redeji nevedet...😉
@twins_sovovi vis co mi pomaha,bachovy esence,jinak ze stresu taky spatne spim a cukaji mi nervy..vyzkousej
@saja13 taky si myslim,ze dlouhy prokol by pro tebe byl vhodnejsi...urcite lekar poradi,nejsi prvni ani posledni s takovym AMH...treba bude mit odpoved i na nezralost, (mne doktorka riakla,ze dle AMH,LH,FSH se voli ten nejsparvnejsi stimulacni protokol,ze gonalu je x druhu atd,menopur atd...)
@mateska11 Mozna do totho procenta zahrnuli i jiny veci? Pravdepodobnost potratu z jinych duvodu apod? nevim. Ale nemoci, ktere zkouma PGD se pohybuji kolem pul procenta (z zivych porodu, takze ano, o neco vic, pokud se pocitaji i potraty). Fakt nechapu, proc ti doktori tak strasi 🙂
@mateska11 ja netvrdím ze,70-80 ma zakladni genticke vady vysetrovane PGD ,jen ze se jich uchyti a dojedpu do zdarneho konce pouze 20- 30% s vekem 37 a vice,nad 40+ jeste mene...,takze PGD nejaka nezdrava embrya rozhodne odchyti,zbytek vad se nedozvime nikdy...(pak jsou embrya, ktera se neuchyti bez zjevneho duvodu-protoze se nezkouma vse)..
Kdybych PGD platila,tak by to mohl byt marketingový tah,takhle si rozbor necham udelat obzvlast,pokud mam za sebou 2neuspesne transfery hezkych blastocyst bez uspechu..
Jinak jdu na ET a na zbylých PGD...
@kocila Jasne no, ale PGD proste odhali jen ty, u kterych je to procento porad malinky. A marketingovej tah to snad neni, ale zase oni ty prachy za to stejne dostanou. Nam zase rekla embryolozka, ze by PGD nedelala uz z toho duvodu, ze kolem 35 to % porad nestoupa az tak razantne, ale na druhou stranu PGD je dalsi neprirozeny zasah do embrya.
Ale teda nam by navic downik nevadil.
Holky a co se dělá,když mi řekli,že AMH je malinko nižší?co to znamená? 😢
Holky vezmu to stručně... Je to 5 měsíců co jsem v pracovní neschopnosti v práci jsem odpadla měla jsem brnění od nohou až po kolena, brnění jazyku a v křečích se mi kroutily prsty u rukou... Když mě odvezla rychlá do nemocnice tak jediné co mi udělaly byl odběr krve "hlavně tedy jestli neuzivam drogy" to jsem jim celou dobu říkala že to jako opravdu ne že nejsem zadnej feťák.... Strašně mě nastvaly... Samozřejmě biochemický rozbor byl negativní a řekly mi ať jdu domu nic víc se mnou neudelaly...Den před tím jsem měla nesnesitelné bolesti břicha, zvracení,otupělost, slabost až na modlení... Po koronovirove krizi jsem šla na sono břicha.. Také negativní. Poslaly mě na gyndu kde si doktor myslel že jsem mimodeložně těhotná samozřejmě všechno negativní a prý je všechno v pořádku 🤦♀️Jenže moje stavy stále pokračují je mi špatně cítím se slabá občas zvracim jsou dny kdy nemůžu vidět jídlo "vaření v těchto dnech je katastrofální" napíná mě u toho... Aby toho nebylo málo tak mám návaly motá se mi u toho hlava a když se to spojí mám stresový stavy co se to pořád děje... Nikdy jsem tohle neměla a jen tak něco mě neskolilo.. Je to už skoro půl roku a někdy mi přijde že se to snad i horší "třeba to je jen můj pocit, ale jsem zoufalá... Díky mému psychickemu strachu že zubařů se to nakupuje zubaře nemám a od porodu mám zuby špatný momentálně 5 zubů musí pryč, ale jdu až tehdy kdy od bolesti" mlatím hlavou do zdi" tohle mi k tomu taky moc nepřidává mám strach že mě to chytne v těhotenství atd atd.. Jsem jak jedno velký klubko nervů a už nemůžu 😭😭😭
@kocila mrkla jsem na to je tam toho plno asi vyzkouším

@mateska11 ja mam PGD na pojistovnu,takze nebylo co resit...kdyz mi doktorka rikala,ze kombinace meho veku =70-80%spatnych embryi,coz me teda prekvapilo...