icon

IVF červen - červenec. Je tady také někdo, kdo jde poprvé?

twins_sovovi
6. čer 2020
twins_sovovi
autor
4. lis 2020

Poslaly nám ji na pitvu snad nám řeknou ten důvod proč... 😭😭Mám výkyvy myšlenek nikdy jsem nic podobného necítila zmatek, stres, absolutní selhání, mlčím, brecim, šok, prázdná náruč a vina všechno se to ve mě mixuje strašným způsobem pořád ji mám před očima jak tam leží a já ji mám na ruce tohle asi jen tak nezmizi😭😭😭😭asi možná lepší když to maly prostě ta žena nevidí.Prijdu si jak na hraně útesu a podemnou se řítí zem a nemůžu nic dělat.😞😞😞Tím že tu mám ještě dvě děti tak to nedávám vůbec znát držím v sobě časovanou bombu která jen čeká na to až v bouchne... Nedokážu se soustředit vůbec na nic všechno mi přijde nesoustredeny. Vím že tohle bude na dlouhou trať a já se budu bát posunout dál.... 😭😭😭Všechno co jsme měly jsem nechala odvézt než jsem se vrátila domů teď mám prázdný místa ve skříni a prázdno pod srdcem😭😭😭😭😭

saja13
4. lis 2020

@twins_sovovi achjo je mi to tak líto 😭ani si nedokážu představit jak ti je, já bych se asi zhroutila, musí to být něco strašného 😭 určitě je lepší když to žena nevidí, seš silná a zvládneš to❤️ drž se a kdyby jsi cokoli potřebovala jsme tady a ten přístup Teda katastrofa 😬🤮 nechápu jak se takhle může chovat ženská, ono na ni dojde, ještě jednou posílám hodně Sil a drž se

jasemin26
4. lis 2020

@twins_sovovi bohužel pro tvou bolest nejsou teď žádné slova útěchy dostačující 😭, hrozně nás to tady všechny vzalo co se ti stalo, jsme tu všechny pro tebe kdykoliv budeš potřebovat. Jsi statečná že to dáváš jak to dáváš. Vybrec se, vykric se, ať to v sobě nedusis. Každopádně si myslím že byla velká chyba Tojo personálu že ti malou nechali u sebe, to by se nemělo stávat, pak je ta bolest mnohonásobna. Mrzí mě to drzte se celá rodina😭😘

sticker
kocila
4. lis 2020

@twins_sovovi drz se holka..😢
Pisi zkusenost me kamaradky,ktera ztratila vymodlena dvojcatka,ktera v ni kvuli infekci zemrela asi v 18tt,byla nakonec rada,ze je videla a mohla se s nimi rozloucit,i kdyz pohled na ne byl bolestivy.Rozlouceni ji pomohlo tu bolest snaset lepe...
Cas a podpora rodiny je nejlepsi lek,mluv o tom,klidne i pred detmi brec,je ti smutno a nedrz smutek v sobe...sdilena bolest je vzdy mensi ...

pecenacek
4. lis 2020

@twins_sovovi jak tu píšou holky, piš vše, co máš na srdci, brec, kdykoli máš potřebu.nedrz to v sobě. Cokoli chceš aby šlo ven, ať vztek nebo lítost, smutek, ať jde, ulevi se ti rychleji. Pochybení personálu jednoznačné.Kazdopadne si to nedávej za vinu. Jak já obrecela ztrátu v 9tt a pak v 6tt. Nedá se to srovnat, ale je potreba mluvit a brečet. Bude líp.

luciebelohradska31
5. lis 2020

@twins_sovovi ahoj to že jsi dokázala napsat sem svoji příhodu a podělila si se o svoji bolest tě dělá nesmírně statečným člověkem nedokážu si představit čím jsi musela projít a jak se právě teď cítíš ale věřím tomu že láska rodiny a všech kolem tebe tě postaví znova na nohy. Neztrácej víru a buď silná protože ještě tě může v životě potkat spoustu krásných věci. Drž se a buď statečná

terezarys
6. lis 2020

@jasemin26 ahoooj tak jak se máme? 🙂 ty dny se táhnou jak smrad 🤣 ikdyz mě teď o víkendu čekají i manželovi děti, takže budu mít o zábavu postaráno.. Tak snad to už uteče do toho úterka...
Vnoci jsem myslela že nevydržím docela mě trápí mocak, a nevím jestli to je tím těhotenstvím nebo se o mě pokouší zánět... :-/ jak si na tom ty? 🙂

jasemin26
6. lis 2020

@terezarys ahojky u nás to celkem jde, a souhlasím s tebou to čekání do úterý je nekonečný 🙄, jinak u mě pořád panuje únava🙄, a s tím mocakem buď v klidu, nikdy jsem v noci nechodila na WC a teď se vzbudím třeba 3x🙄... Snad už to rychle uteče a bude úterý. Jinak si víkend s dětmi užij 😉👍

terezarys
6. lis 2020

@jasemin26 no u mě byl spíš problém že jsem šla na záchod a než jsem došla do postele tak už se mi chtělo zase ale už to nešlo tak nevím jestli jsem spíš neprochladla někde... :-/ únava je u mě taky brutální a strašná lenost 🤣 na to že mě čeká "full house" bych měla začít fungovat...

jasemin26
6. lis 2020

@terezarys aha tak to naštěstí nemám to by mě trefilo😁... Jo lenost u mě převládá taky😁🙄 ...jako ten akční víkend ti tentokrát nezávidím 😁.. ale to dáš aspoň ti to do úterý rychle uteče 👍😉

terezarys
8. lis 2020

Ahoooj holky tehulky, prosím o zkušenosti... Dneska jsem skončila s bolestma v podbřišku na pohotovosti, mám tam prasklou cystu, od toho byly bolesti... Každopádně v děloze je gestacni Vacek 8mm velký ale zatím bez plodu... Kdy se vám ukázalo embryo...? Podle těch výpočtu jsem teprve 5+3, doktor říkal že To odpovídá stáří ale víte co... Červ hloda a hloda... :(

marky125
8. lis 2020

@terezarys ahoj, já byla tenkrát také na pohotovosti v 5+3 kvůli krvácení a také jen gestační váček. 6+5 kontrola už tak byla 10mm fazolka a tlouklo srdíčko. Snaž se být co nejvíc v klidu 🍀

mateska11
8. lis 2020

@terezarys měla jsem to podobně jako marky 🙂 7. Týden bylo srdíčko.
Já včera v noci taky malém jela na pohotovost. Přibrala mě rezava bolest v podbřišku. Naštěstí po 10 minutách to ustalo. Snad se to nebude opakovat. Fakt to bolelo.

anoanonym1
8. lis 2020

@twins_sovovi je mi to hrozně moc líto 😖. Drž se, vím jak ti je.. Poprvé jsem přišla o mimi v 6tt a podruhé v 19tt jsem si musela porodit holčičku. Je to neskutečná bolest a prázdno v srdci, doma žádné mimi nemám a o to víc mě to vzalo.. Holčičku jsem vidět nechtěla a po přečtení pitvy jsem za to byla i ráda. Vybrec se, vykric se.. Mě pomohlo o tom mluvit, pořád to bolí a porad bude, ale bohužel se nedá nic dělat 😖 je to 4 měsíce, co se mi to stalo a teď jsem v procesu ivf a modlím se aby to vyšlo, ale člověk nikdy neví, co nám osud přichysta.. Přeji ti hodně sil 🍀🍀🍀🍀

twins_sovovi
autor
8. lis 2020

@anoanonym1 😞je to strašný mi Teda čekáme na výsledky z pitvy o to je to horší že porad nevíme co se stalo 😔😞 jak dlouho jste na to čekaly? Mi Teda malou měly prez ICSI a chtěly by jsme to řešit hned po šestinedělí akorát každej říká různý intervaly to čekání je strašný....

anoanonym1
8. lis 2020

@twins_sovovi tak já měla mimi přirozeně a kvůli mé vadě chromozomu musím na ivf aby se tomu předešlo.. Já dostala zprávu z pitvy asi za 14 dní a měla jsem miminko na kaši 😭. Držím palce a zkuste zvážit PGT..

twins_sovovi
autor
8. lis 2020

@anoanonym1 mě nic právě o chromozomu neřekly... Já ji porodila a viděla a byla celá neviděla jsem na ni právě nic špatného ani rostep nebo že by byla nějak narušená😞 a co je to PGT?

anoanonym1
8. lis 2020

@twins_sovovi já ji vidět raději nechtěla a hlavně se mi při porodu zasekla, takže měla oddělenou ruku a nohu od těla a totálně na kaši bříško a hlavičku... U mě zjistili balancovanou aberaci a pgt je právě vyšetření embryí aby se těm vadam předešlo, tak uvidíš, co budeš mít v potevni zprávě.. Jinak držím palce do dalšího snažení a pevné nervy 🍀🍀🍀

twins_sovovi
autor
8. lis 2020

@anoanonym1 ježíš to je strašný 😭😞 já jsem zvedava co tam bude hlavně mě braly jen krev když mě příjmuly pak už nic ani ster nic prostě.. To se zjišťuje jen z malý a placenty?

anoanonym1
8. lis 2020

@twins_sovovi budou dělat pitvu miminka, řekla bych že celkově, nejen z placenty.. Uvidis, co budes mit napsáno v pitve, popřípadě, jak budete potom pokračovat dál.. Vám neřekli, proč k tomu došlo? Nějaké vady nebo tak?

twins_sovovi
autor
8. lis 2020

@anoanonym1 ne neřekly právě ani popel jen mi vyvolaly porod pak pod narkozu na vyčištění a druhý den ráno hned domů a jen v propouštěcí zprávě bylo napsáno že byla malá i placenta odeslány to bylo celý....

anoanonym1
8. lis 2020

@twins_sovovi ahaa 😔 tak to netuším, teď musíš počkat na tu pitvu abys věděla víc 🍀🍀

mateska11
8. lis 2020

@twins_sovovi já přišla o miminko v 16t (krom jiného teda, ale tohle bylo nejpozději), ale mrtvé bylo od 13t, tak jsem šla jen na revizi. Zjistili pak, že měla Edwardsův syndrom.

twins_sovovi
autor
9. lis 2020

@mateska11 😞 a ty jsi byla taky už po 1 screeningu ne? Já to prostě nechápu řekly že je v naprostém pořádku mimo moji hodnutu z krve která byla kvůli progesteron vyšší... Řekly mi že je 3 týdny mrtva ale na pohled po porodu nebyla prostě nějak "v rozkladu nebo jak bych to měla popsat" vypadala jako když se narodí miminko růžová barva žádna viditelná známka toho že by byla nemocná nebo měla rostep... Hlavně nechápu ten ultrazvuk já i doktor jsme tu akci srdce viděly a pak už neviděl jediny shodný co bylo byla poloha malý to je celý nechápu to a nevěřím tomu prostě mě to zabiji😞

mateska11
9. lis 2020

@twins_sovovi Ano, byla jsem po screnningu, kde spocitali trochu vetsi pravdepodobnost Down. a Edwardsova syndromu, proto jsem sla na zacatku 16t (meli dost plno a ja jsem taky mela mezitim svatbu) na odbery choriovych klku. K nemu ale nedoslo, protoze doktor zjistil, ze nebije srdicko. Pak delali genetiku a potvrdili Edwardse.

twins_sovovi
autor
9. lis 2020

@mateska11 a měly jste taky z umělého? Mě to prostě hlava nebere když dělají veškerý vyšetření před injekcema a i partnerovi a jsou oba v pořádku tak nechápu jak k takovým věcem může docházet.... Vždyt ty embria také nějak musí vyšetřovat nebo ne? 😞

mateska11
9. lis 2020

@twins_sovovi To nebylo z IVF. Jeste to slo prirozene. Delali pak genetiku i mne a tehdejsimu manzelovi a nic nenasli. Proste pry nahoda... Ale musim rict, ze ted jsem se hodne bala. Navic uz jsem starsi a i u IVF jsou vetsi pravdepodobnosti tehle veci. Uvidis, co ti reknou, asi i genetiku budou delat.
Pamatuju, jak jsem z toho byla v haji. Vubec si nedovedu predstavit, cim prochazis ty :( Myslim na vas, posilam hodne sil 🍀🌹

terezarys
9. lis 2020

@jasemin26 ahoooj kde tě máme? 🙂 tak jak si připravena na zítřejší kontrolu? Těšíš se? Já mám trochu obavy aby se tam něco pohlo... Celkem když něco dělám tak pořád chytám ty křeče... Tak si tak říkám že kdybych nebrala utrogestan tak bych třeba už dávno potratila... Mám takové zvláštní pocity... 🤷‍♀️ ☹

jasemin26
9. lis 2020

@terezarys ahojky jsem tu stále 😉... Hele mám úplně stejné pocity jako ty😕 a zitrka se bojím jako čert kříže, nemám z toho celkove dobrý pocit🤷😕.. zítra si dáme určitě vědět 😉.. budu držet palce🍀👍

terezarys
9. lis 2020

@jasemin26 i já tobě... Jsem na to zvedava... Pocity pořád stejně? 🙂

Strana