IVF, duben 2010

garp776
16. bře 2010

ahoj holky,
mám za sebou 2 neúspěšné IUI pokusy, takže jdu snad v průběhu dubna na své první IVF. MM má azoospermii, takže máme vždy dárce. Pokud by jste se chtěly přidat se svými zkušenostmi, názory..budu moc ráda.

tirtir
16. bře 2010

Ahoj garp776....
mi čekáme na schválení žádosti na IVF--ICSI.
Já mám úzké vejcovody takže IUI u nás nemá cenu, jdeme přimo na IVF.
A spermoniky máme pomalejší, ale přítel přestal kouřit a papká vitamínky tak doufáme v lepší výsledek.
Jinak IVF by jsme měly podstoupit v Dubnu tak počítám když to všechno dobře pujdeš tak po Velikonocích bych měla začít stimulovat.
Hodně štěstí

garp776
autor
16. bře 2010

ahoj tirtir!
do jakého caru chodíš? Já také čekám na schválení od minulého pátku cca 3 týdny, takže si dám mezi tím ještě jedno IUI v nativu( ale velké naděje si nedávám 😒 ) Já chodím do Iscare Praha

tirtir
16. bře 2010

Čauky mi chodíme do CRM Zlím.
Mi jsme taky volali minulý týden.
Ale prosím tě a co když se to zrovna podaří nevěš hlavu. Já mám taky bobky z ntoho jak to všechno vydržím.
Měla jsem svůj první Preglyn 5000 do bříška a můžu ti říct tě do byl děs. Velké návaly na spaní pořád bych jen spala a co se jídla týče nemohla jsem ho ani vidět. Taklže jsem hoooodně zvědavá co se mnou udělají ty na IVF

lenca78
16. bře 2010

Ahoj holky, muzu se k vam pridat?
Me ceka "prvni cele IVF" snad taky v dubnu. Byla jsem na 1. IVF loni v srpnu, ale ukoncili mi stimulaci po 6 dnech - zjistili, ze mam nefunkcni vajecniky. 2.IVF s darkyni jsem mela podstoupit v unoru, darkyni odebrali vajicka, ale ja jsem zase nemela dostatecnou sliznici. Takze ted v dubnu doufam, ze to klapne jak u darkyne, tak u me a konecne se dockam prvniho transferu. Zacinam stimulovat zacatkem dubna.

tirtir
16. bře 2010

Ahoj lenca78 teda klobouk dolů. Ty nefunkční vaječníky ti zjistili až při IVF stimulaci, oni tě nikdy neposlali na folikulometrii????

lenca78
16. bře 2010

Na folikulometrii jsem byla loni na jare nekolikrat, porad resili problem, ze tam nic nevidi a ze se jim to nezda. Pak jsem si pichala konske davky hormonu pri 1. IVF, aby si potvrdili, ze ja opravdu vlastni deti mit nebudu. Mam za sebou prechod - ani jsem si nevsimla, ze mi biologicke hodiny dotikaly 🙂) Brala jsem antikoncepci 14 let, nikdy zadny gynekologicky problem jsem nemela. Holt se stane.

nana.76
16. bře 2010

holky muzu k vam?mam taky za sebou prvni IVF v Listopadu mimisci se neudrzeli,mela jsem dve embryjka,ale bohuzel.zitra zacinam stimulovat Gonal a nekdy kolem 27brezna by to melo vypuknout 🙂

tirtir
16. bře 2010

Teda to je mi líto, ale věř že se na jaře zakulatíš
To snad ani není možné, teda podle nicku jestli jsi 78 roční to je na přechod nějak strašně brzo.
A že tě nechali podstoupit to prvni IVf bez potcrzení jestli se ti něco děje ve vaječníkách----to bych jim za to nadala, nebo aspoň změnila car.
Pro Vás to byla stráta peněz a pak psychyka pro tebe.
Vím jak to zamávalo se mnou když mi řekli že mám minimálně průchozí vejcovody skoro vůbec a to ji zjistili při laparce.
Holky věřit to je jediné co nám zbývá 🙂

ifet
16. bře 2010

AHoj holky, mě čeká druhé IVF někdy v květnu...první bylo neúspěšný, měli jsme jen dvě embrya a ty se neuchytily, tak doplňujeme vyšetření o genetiku, imuno a urologii...máme oligoasthenoteratozoospermii 😀 tak že málo, pomalý a ještě geneticky poškozený...no super kombinace 😀

tirtir
16. bře 2010

promiň 76 ročník

tirtir
16. bře 2010

ifet mi jsme na tom podobně ani si nepamatuji co tam bylo všechno psané, jen vím, že málo pohyblihé, pak že málo jako málo, a pak že tam bylo poškození hlavičky krčku byčíku, ale byly tam i zdravé a to nás trochu uklidnilo.
Můj už nekouží 5 měsíc a já jsem nekořačka a tak doufáme, že se to spravilo aspoň trošku

ifet
16. bře 2010

No tirtir můj nekouřil nikdy, ale má stresy v práci, tak že to přijde asi na stejno, jako kouření...

eustoma
16. bře 2010

ahoj holky, tak nas pravdepodobne caka prve IVF koncom aprila (dubna). o tyzdne mame konzultaciu a uvidi sa co a ako. my mame spermijky v poriadku a neviem co je mne. neovulaovala som, ale uz pol roka ovulujem. skusili sme IUI bohuzial bez uspechu a pred IUI vraveli ze postup bude IUI, ak by sa nahodu nezadarilo, tak mesiac pauza, teda sledovanie, ale bez hormonov. a potom bude IVF. co akurat sedi na 4 mesiac. tak uvidime. inak skoro vobec nereagujem an lieky, a ani na hormony moc nereagujem. tak som zvedva co mi nasadia za davku. bojim sa ze ked nasadia nejaku moc silnu, ze skoncim na hyperstimulaku..... no ale snad dr. vedia co robia a budu ma kontrolovat.

iriel
16. bře 2010

Ja vam sem budu taky nakukovat, uz jsem nakoukla do Breznovek, ale na dalsi kozultaci jdeme az 2.4., tak treba to v dubnu jeste stihneme 🙂 Chodime do Gennetu v Praze.

ifet
16. bře 2010

Mě to taky vyjde asi až na květen a stejně nakukuju, kde se dá 😀

eustoma
16. bře 2010

ono mne sa sem tam cyklus zblazni, pretiahne, tak kto vie ci to vyjde na ten april, ale snad ano.

hlavne nech sa zadari 😉 to je dolezite.

tirtir
16. bře 2010

eustoma

přesně tak hlavně, že se zadaří

ifet

jo stres taky dělá hodně můj má celkem klidnou práci, teda až teď a to je tak 7 měsíců, před tím byl taky ve stresu, ale KDO DNESKA NENÍ

iriel
16. bře 2010

Jo tak muj muz nema spermie vubec zadne, takze my budeme mit darce, vtipne je, ze on nikdy nekouril ani nepil alkohol, sportovec, zdrava strava, ale znicila mu je asi chemoterapie.

ifet
16. bře 2010

No viď...my máme stres zase z těch IVF...

garp776
autor
17. bře 2010

ahoj holky,
iriel..my taky nemáme vlastní spermijky, příčina je v genetice. Zkoušeli jste nějaká IUI?

iriel
17. bře 2010

Garp - nezkouseli, mam jeden vejcovod a zjizveny, tak se mame ted rozhodnout, jestli nejdriv zjistit pruchodnost a zkusit IUI a nebo rovnou IVF, ja se klonim k tomu IVF, kvuli pravdepodobnosti, navic mam pocit, ze to s pruchodnosti toho zbyleho vejcovodu nebude slavne, koukali na nej pri laparce, kdyz mi brali ten prvni a rikali, ze sice nee na 100%, ale ze staci jedna dve cysty, na ktere bohuzel trpim a bude nepruchozi uplne. Tak ted trochu vaham, co a jak, ale spis pujdeme do IVF.

garp776
autor
17. bře 2010

ahoj Iriel,

asi máš pravdu IVF je jistější, než se trápit s IUI..já mám za sebou 2 neúspěšná IUI a jsem dá se říct ok, HP ok, genetika ok, laparo ok (mimo malého ložiska endometriozy, které bylo odstraněno). žádost už máte vyřízenou?

zazy
17. bře 2010

Ahojky Garp,tak toto je ta nová diskuze,tak já se taky přidávám.Jdu ted na druhé IVF,první vyla začátkem únoraa,dvě embrijka,bohužel se neudržely.Ted stříkám synarel a pokud to dobře půjde tak začátkem příštího týdne začnu píchat.Holky neuděláme si tabulku aby jsme měli přehled co která podstoupila a podstupuje?

iriel
17. bře 2010

Garp, zadost jeste ne, my porad na neco cekame 😀 Priste jdeme 2.4., tak to teprve budeme oznamovat, ze nechceme operaci pro L. a ze jdeme do IVF, pak se teprve daji veci do pohybu...

garp776
autor
17. bře 2010

ahoj iriel..2.4.je už za rohem, tak snad se i vám dají věci již do pohybu. My byli v Gennetu na genetice..ale nakonec jsme se rozhodli pro Iscare, jelikož androlog, který mm operoval spolupracuje s Iscarem(tehdy jsme si ještě mysleli, že spermijky se nějaké najdou a já půjdu na IVF-ISCI, poté jsem na doporučení dr. s Iscaru podstoupila laparo před IUI no a tento rok 2 IUI, dám si ještě jedno v nativu bez stimulace než se schválí pojišťovna.
Zazy dobrý nápad:
Garp 34 let, 1 dítě z předešlého manželství, 2 IUI s dárcem-negat., čekáme na 1IVF

zazy
17. bře 2010

Zazy - 1.IVF+ICSI,8.2.2010 OPU,PK,ET 13.2, 2 embr., test 26.2, neg.,2IVF-příští týden
Já jsem napsala vše cojsem podstoupila.Holky ono se to zadaří,já tomu tentokrát budu věřit,stím prvním jsem moc nepočítala,že se to zadaří,tak snad ted už jo,a všem ostatním taky.Musí některá z nás přecito těhulkování začít,co?

iriel
17. bře 2010

Garp - Nebyl to MUDr. Vik? Jak dlouho priblizne trva, nez to schvali pojistovna?

garp776
autor
17. bře 2010

iriel: ne mudr. Hejtmánková, schválení trvá přibližně 3 týdny VZP.
zazy: věřit se musí!!
Zazy - 1.IVF+ICSI,8.2.2010 OPU,PK,ET 13.2, 2 embr., test 26.2, neg.,2IVF-příští týden
Garp 34 let, 1 dítě z předešlého manželství, 2 IUI s dárcem-negat., čekáme na 1IVF

iriel
17. bře 2010

Ne, ja myslela toho androloga, u Hejtmankove jsme byli take, ta je fajn, ale ta neni androlog, ne?

garp776
autor
17. bře 2010

aha, tak to byl Mudr. Kočí