IVF - jaro 2021
Ahojky dnes jsem zacala pichat gonal. Za tyden me ceka utz. Mame naplanovany i geneticky screening tak nas pak ceka ket asi nekdy koncem dubna zacatkem kvetna
Ahoj holky.....tak ja jdu v patek do CARu uz domlouvat nativni pokus, na kontrolu a tak. A ted jsem nasla mega pozitivni ovulacni test, takze posledni snaha doma pred rozjetim pokusu v CARu 🙏🙏🙏
@omajda88 Gratuluji k transferu, hezky pár dní odpočívej, držím palce 🍀.
@zuzina8887 ahojky,no já jsem 12 den dneska a ještě jsem netestovala, pěkně se bojím.od 3 dne mě bodalo dole a tak tlačilo,tak do 7 dne a pak už dobrý...dnes jsem měla pocit jako na MS,tak mě bublalo v břiše...tak se bojím,no ale teď s tím stejně už nic neudělám..ty se cítíš jak.a kolikátý máš transfer?
@zuzicek2013 ahojky, 12.den, to docela utíká 😏. Já jsem 8.den, taky se bojím testu 😬. Půjdeš do toho nebo počkáš na krev? U mě se pořád nic moc neděje, žádné špinění, mám jen slabší ms bolesti (spíš nárazově, pak zmizí), samozřejmě když si na to vzpomenu, hned mě někde píchne 😂🙈... Tohle je můj 5.transfer 🙄. U těch minulých jsem měla více těhotenských příznaků (migrény, píchání v podbřišku, ale i nárazové špinění, které pak přestalo) a vůbec nic to neznamenalo (ani 👻), asi hormony 🤷♀️. Takže už ničemu nevěřím a odevzdaně čekám, co se bude dít 😏. Ty máš kolikátý transfer?
@zuzina8887 budu testovat asi dnes,ale hrozně se bojím.Věřìm tomu,ale zároveň se hrozně bojím,...člověk má tolik příznaků, které nemusí nic znamenat a taky můžou že...mám teď 3 transfer...loni jsem měla dva,jeden v nativu, druhý stimulovány KET a ani jeden neklapl..😔,teď mám v sobě třetího Bobka,tak mu věřím,že to snad zvládl a zavrtal se a zůstaneme u mě až do porodu..jinak máme už jen 2 mrazàčky,a pak konec...do dalšího IVF nejdeme.a ty máš ještě nějaké mrazàčky?
Drzim palce co budete testovat. Me vzdycky vychazela tmavsi carka z odpoledni nez ranni moci 🤷♀️
Jinak ja za 45min telefon s primarem co a jak dal.
@zuzicek2013 ten strach před testem dobře znám, vždycky u toho málem omdlím 🙈. Budu na tebe myslet, dej pak vědět. My už žádné mrazáčky nemáme, tohle jsou poslední 2 z 5ti (k tomu v prvním ivf další 2, takže tohle je číslo 6+7 😍). Pokud to nevyjde, půjdeme do 3.ivf a necháme poslat embrya na genetiku (ale modlím se, aby k tomu nedošlo). Máme diagnózu "bez příčiny", všechny výsledky máme ok. První rok v CARu jsem otálela s ivf a říkala jsem si, že ho přeci nepotřebuji, když nám nic není, ovulaci mám pravidelně a nic tomu nebrání 🤷♀️. Teď se děsím, že ani ivf nám nefunguje a cítím se popravdě dost beznadějně, už těch 5 ztracených embryí je pro mě pořád šok 🥺, když každý transfer slyším jen o "učebnicových hodnotách, ideálních pro transfer". Každopádně budu bojovat za každou cenu dál... 💪🥰. Proč do dalšího ivf nechcete jít?
Ja mela konzultaci s primarem. Zitra na utz a bud zacnem stimulovat uz ted pri MS a nebo jeden cyklus vynecham a pri dalsi MS uz zas zacnu. Ale to az po utz. Stimulace bude vysoky davky nejakyho novyho leku Pergoveris. Ze ma lepsi vysledky. Tak uvidim
@zizitap tak to zní dobře a pokud to může takto brzo navazovat, tím lépe 😏. Věřím, že to bude úspěšnější 🍀💪🤩.
@zuzina8887 ty jo,tak to toho máte teda taky dost za sebou a fakt vám nikomu nic není?tak to je mazec.No u nás má manžel azoospermii,-spermie se mu tvoří,ale nemůžou ven,takže abychom mohli oplodnit embrya,tak byl na operaci.a kdybychom chtěli do dalšího IVF tak by musel znova na operaci a to nechce...což chápu,my už totiž máme 2 deti-dvojčàtka ,ty se podařili před 5 lety na druhý pokus,takže teď nechápu,proč to nejde....mám za sebou dva transfery,a teď mám v sobě třetí embryjko...
@zuzicek2013 na nic se nepřišlo, a že těch testů bylo... vlastní menstruace/ovulace pravidelná, spermiogram ukázkový, hormonální profil v normě, vejcovody průchozí, imunita ok (lehce zvýšené NK buňky jsme po kortikoidech před rokem a půl v normě), párová genetika ok, gynekologická fizioterapie ok (vyšetření zevnitř, jak reaguje pánevní dno, čípek atd.), dodělávali jsme teď stěry na skryté záněty - negativní. Reakce na stimulaci v pořádku, embria kvalitní. Skryté psychické problémy jsme na terapii s psychoterapeutkou neobjevili... No... 🤷♀️🤦♀️ Kdyby vás kohokoliv napadlo, co dovyšetřit, dejte vědět 😏🙈.
@zuzicek2013 dvojčátka jsou tedy na 2.pokus z ivf? Takže druhý transfer? Budu moc držet palce, mohla to být zatím jen smůla... Za chvíli budeš vědět víc 🙏.
@zuzina8887 imuno byla zakladni nebo nejaka hlubsi?
@zuzina8887 ano,byl to zázrak,dávali jsme jen jedno a ono se rozdvojilo. Teď bych brala ještě jeden takový zázrak,ale už jen jedno ke klukům,další dvojčátka by byla.mazec 😀.a jak dlouho se snažíte?a cítíš něco po transferu?
@zizitap na to ti úplně neumím odpovědět 🤷♀️. Ale byla to žádanka z CARu do Immunia v Praze, testovali nás společně s manželem, výsledky byly celkem obsáhlé a za měsíc ještě pro jistotu další kontrolní odběr 🤷♀️.
@zuzicek2013 tak to je krásný zázrak, to jste museli být překvapeni a šťastní 😍. Ten test jsi dnes nezkoušela?
@zuzicek2013 snažíme se 3 roky, je mi 34. Po transferu pořád stejný stav 🤷♀️, tentokrát je to nejvíc klidné. MS bolesti jen občas na chvilku, ale dost slabé. Jinak nic. Kromě těch prsou, ale ty mám z Amelgenu (začaly mě z něj bolet už před KET). A u tebe?
@zuzina8887 ajo tak to bylo asi naky hlubsi. Tak to pak tezko rict🤷♀️Co dalsiho
Vcera v telefonu dr rikal ze ildyby prisla MS ze mam dojit a podiva se. Ty jo ani ne za hodinu pote...MS🙈
@zuzina8887 no já včera nakonec udělala test a zázrak se nekonal...negativní.uz po 3 :(.vůbec nevím kde může být problém,mám základní imunologii,profil, Hysteroskopii....mě vždy tak od 3 dne začalo pichat ve spod a táhnout jak kdyby měla dojít MS,prsa mě bolelo jen lehce,ale to z těch léků...no a 8 den jsem měla pocit jak na MS,takže léky asi drželi menstruaci..:(.ach jo,máme poslední 2 mrazàčky a já už nevím co dál dělat...
@zuzicek2013 to me mrzi. Zkus poprosit dr at ti udelaji imunologii v Praze v Iscaru treba. Cetla jsem v ruznych diskuzich ze muzou byt i u zdravych paru problemy v imunite ale ta zakladni to neukaze

@lenauska ahojda.melajsem jednu pěknou blastu,kterou mi zavedli.a ty 4 zbyly jsou opožděný,byly to moduly dnesku ráno (5.dni),tak je ještě nechávají do zítra,jestli některá dojede do blastocysty na zmrazení.. doufám ze to jedna nebo dvě ještě dají... mají ji volat..vůbec nevím jaká je šance,že to dají...