icon

IVF - jaro 2021

zizitap
16. bře 2021

Ahojky dnes jsem zacala pichat gonal. Za tyden me ceka utz. Mame naplanovany i geneticky screening tak nas pak ceka ket asi nekdy koncem dubna zacatkem kvetna

marselina
12. kvě 2021

Holky tak opět 5folikulu, jsou ale docela malinký (15,14,12,10,10). Zítra další dvě ampule menopuru plus cetrotide, v pa další UZ.tak uvidíme 😞

veeev
12. kvě 2021

@marselina Tak ale to jeste muze vyrust, ne? Ja mela folikuly na poslednim utz pred odberem vetsinou kolem 16-17 mm. Nektere samo mensi, nektere vetsi. Ted naposledy jsem sla na kontrolu pred odberem ve ct, to byly 3(19, 17, 16). Odber v so, jeden prasknul, jeden prazdny a jeden je tyden ve mne 🙏🙏🙏🙏

marselina
12. kvě 2021

@veeev dnes jsem 8den tak uvidíme.třeba to dozenou a v pátek překvapí.případný odber neděle, pondělí

veeev
12. kvě 2021

@marselina Tak to je super vysledek na 8. den. Rostou 1-2 mm denne. Ja byla na utz 10. den, takze to mas myslim fajn 🙏

marselina
12. kvě 2021

@veeev uvidíme, zobu k tomu acidum a dnes ještě cekam na zásilku s fertipronou.

veeev
12. kvě 2021

@marselina To by bylo, aby to nevyslo. Moc drzim palce, at je tam hlavne ten jeden bojovnik 🙏🙏🍀

marcynkaaa
12. kvě 2021

@marselina @veeev. Tak mám u sebe jednu expandující blastocystu kvality A 🤗🤩 tak jsem zvědavá za 14 dnů 🤔😍
K zamrazeni bude ještě jedno stejné co bylo dnes vloženo,u dalšího čekáme ještě jestli dojede v dobré kvalitě. Takže snad budu mít dva sněhuláky aspoň ☃️⛄ kéž by!

marselina
12. kvě 2021

@marcynkaaa juu tak to jsou krásne zpravicky.ať se mimisek krásne zabydluje❤️🙏moc moc drzim pesticky

veeev
12. kvě 2021

@marcynkaaa No tak to je super zprava, moc drzim pesti a miminko uz se snad krasne zabydluje 🥰🥰🥰🍀🍀🍀 Verim, ze to dalsi embryjka jeste dozenou 👍

marcynkaaa
12. kvě 2021

@marselina Moc moc děkuji. Dnes je to jeden velký pěkný den 😍 tak snad už se taky dočkáme

marcynkaaa
12. kvě 2021

@veeev Moc moc děkuji 😍. Jak zvládáš ty a jak se držíš? A můžu mít dotaz? Co zaváděli tobě?
Mám testovat až za 14 dnů...si okoušu snad i nehty ten poslední týden si myslím 🤣

veeev
12. kvě 2021

@marcynkaaa Dneska mi bylo blivno, dopo i odpo. Tak se modlim, aby mi zitra bylo blbe zas a nebylo to jen vsugerovani 🙏 Dneska mam tyden od zavedeni. Zavadeli mi 1 embryo a to 4. den. Byla to morula, ale pri zavadeni mi embryolozka rikala, ze zase embryjko poskocilo a je to zacinajici blastocysta. Udelali i asistovany hatching. Tak uvidim. Testovat mam za 14 dni. Teda, spis o testu nerikali nic, jen mam prijit na krev. Ale ja test udelam ted v nedeli nebo pondeli. To budu bud 11. nebo 12. den. S dcerou jsem taky testovala 12. den po transferu 4 denniho embryjka a uz jsem mela hezkeho dusika 🙏🙏🙏🙏🙏

veeev
12. kvě 2021

@marcynkaaa Jako nechapu, ze normalne ten cas fakt hezky plyne. Ale po zavedeni mi prijde, ze ziju ve zpomalenem filmu. To se taaaaak tahne 🤣🤣🤣🤣

lenauska
13. kvě 2021

@omajda88 potichu gratulujem 😘🍀

marcynkaaa
13. kvě 2021

@veeev Tak to doufám i za tebe že ti bude pěkně blivno ještě dlouho 🤣 a dlouho. Tak to ti zaváděli krásné emryjko! Úžasný 🤗
A může se zeptat co je ten asistovaný hatching?
Máš pravdu že celý cyklus krásné utíkal. I od OPU k zavedení. A od té chvíle? To se vleče. S takovou se pustím i do pořádného úklidu u syna v pokojíčku 🤔🤣 včera jsme měli po ET pěkný den i s procházkou na zmrzlinu. A dnes nám tu prší,tak budeme odpočívat doma 🤭 a vymýšlet všemožné aktivity 😅

veeev
13. kvě 2021

@marcynkaaa No, dneska taky chvilinku blivno 🙏 Jestli to nevyslo, tak ta hlava je fakt vsemocna 🙈 No, dej se vule bozi. Ale na ten se zaroven tesim a taky silene bojim. Ten asistovany hatching je nariznuti obalu embrya. Je to pry lepsi pro uchyceni, kdyz ma "tvrdy obal" to embryo nebo to delaji u zen starsich x let (to si nepamatuju). Ja se ani neptala, proc to delali. Proste v cene toho nativu je, ze ho muzou udelat, tak jsem rozhodnuti nechala na nich. Aby ho udelali kdyz uznaji za vhodne.

Jste vcera meli krasny den pri transferu teda 😊 Za to dneska je to teda silenost. U nas cely den lije a lejt bude 🤪 Navic pritel odjel pracovne do zitra pryc, tak mame s malou damsky dychanek 🤣

marcynkaaa
13. kvě 2021

@veeev No výborně! Já jediné co tak cítím břicho. Sem tam poboliva. Tak nevím. Počítám že to je velmi normální 🤭🤣 a dál už se snad nebudu sledovat. Jinak za těch 14 dnů mě picne.
Gratuluji že ti bylo aspoň trochu blivno 😋😅 dobrá zpráva dá se říct.
Děkuji za vysvětlení. Měla jsem pocit že jsem o hatchingu někdy slyšela. Jen jsem vůbec netušila že se to dělá takto.
Tady prosím pěkně taky leje jako z konve ☔ takže si užíváme se synatorem doma. Probirame staré hračky a oblečení.
Manžel bývá každý den dlouho v práci. Jezdí až večer. Tak máme dýchánek málem každý den 🤭

veeev
13. kvě 2021

@marcynkaaa Tak to muzes mit jeste k opu. Me to taky chvili trvalo, nez se to dalo total do kupy. Preci jen je to vpich do vajecniku. Me ted boli podbrisek furt jako na ms. Tak doufam, ze ta mrcha neprijde. Ale s dcerou me taky bolelo bricho, ze jsem furt litala na zachod, jestli uz a ono tam miminko. Fakt doufam 🙏

marcynkaaa
14. kvě 2021

@veeev No jasně že může. Tentokrát jsem se z OPU celkové dostávala fakt déle než při prvním cyklu IVF.
Já si myslím že to je dobrá zpráva. Mě u syna taky bolelo jak na MS,tak jsem furt čekala že dorazí a už naštěstí nic...Nemyslela jsem si že tam bude a byl 😅😋
Doufám i za tebe 🤗👍
Do kdy chceš vydržet s testováním? A jaké testy doma máš? Já ještě nic tak že bych se inspirovala...jestli Mamatest? Nebo co je fajn?

veeev
14. kvě 2021

@marcynkaaa Ja taky byla pokazde uplne jinak rozbita. Nekdy jsem nemohla ani sedet, narovnat se a jindy uplne pohoda. Asi zalezi, jak to pichnou no. Jinak testovat bych chtela ted nedele nebo pondeli, to budu 11. nebo 12. den po transferu, to uz by melo byt neco videt. Test mam Mamatest, myslim, ze i s dcerou jsem je mela. Boze, ja se zacinam fakt bat ten test udelat 🙈

marcynkaaa
14. kvě 2021

@veeev Tak já po prvním cyklu byla docela fajn. Z narkózy jsem se probrala do skvělé nálady. A bolelo to tak dva dny? Ale teď? Uf to byla jízda. I co se budeni týká i ta rekonvalescence...
Mamatest mám taky ráda! Se synem jsem ho měla taky 🤭😅 hihi.
To jsi ve fázi do které se vždy taky dostanu. Napřed se nemůžu dočkat a pak už si ho ani udělat nechci 😅🙂 úplně stejně. Mám za sebou potrat na začátku těhotenství z loňského srpna a od té doby ty testy nemůžu ani vidět 😅😋

veeev
14. kvě 2021

@marcynkaaa Jedine co nam muze byt utechou je to, ze se stejne po opu dame vzdy dohromady 🤣 Ja ted spis zacinam resit, co to s telem udela do budoucna. Ty opu, leky a tak. Snad ne nejakou neplechu. Preci jen tolikrat propichle vajecniky (ja), hormony. Co by clovek pro ty miminka nevydrzel ale 😍

Ty mamatesty mi prijdou, ze jsou takovy nejrozsirenejsi. Za pomerne slusnej peniz. Ja objednavala z netu ovulacni testy a koukla na tehu testy, pomer cena vykon, tak mi vysly tyhle.

Ja jsem nikdy (krome tehu s malou) nebyla tehotna, takze vzdycky snehobily testy. At jsem ho kroutila na svetle jak jsem ho kroutila, nikdy ani duch. Takze se proste te bile barvy desne bojim 🙈 Ja bych tak chtela jeste jedno miminko 🙏🙏🙏 Aby mala nebyla sama, aby bylo "dilo" dokonano. Roky leti. Jako silenej strach.

marcynkaaa
15. kvě 2021

@veeev Je pravda že nikdy nevíme co to do budoucna s námi udělá. A musím uznat že mé na to navedla kamarádka nad tím taky myslet. Ale prostě ať jsem si představila skoro cokoliv,tak mi to za ten malý uzlíček lásky stojí 🤭😍🤗

Roky letí. To znám. Jak jsem si myslela že to zvládneme. Kdysi před x lety u IUI jsem tomu fakt věřila. Je neskutečné co máme za sebou.
Jednou ta ráda na nás taky vyjde 😋
Už ať aspoň vím jak jsme na tom! Držím nám každý den palce...

veeev
15. kvě 2021

@marcynkaaa Rozhodne za ne stoji cokoliv. Jen ted premyslim vic a vic, ze nevynecham jedinou prevenci, preventivne si budu dochazet i na utz prsou. Jen tak pro klid duse 🙈

Ja se dozvim asi verdikt zitra. Udelam test. Desne se bojim, ze mam ten zaludek od nervu a ne od //. Ale tak nadeje hasne posledni. Porad tam sance je. Tak pak dam vedet. Drzim vsem palce tady. Desne moc. Ale verim, ze na kazdeho jednou prijde rada. Jen nekdo v te rade vic predbiha no 🤣

marcynkaaa
15. kvě 2021

@veeev Zítra? Tak teď už jsem mírně nervózní i za tebe! Úplně chápu co prožíváš!
Že sem dáš test že jo! Musíš dát vědět jak to u tebe vypadá 🤗👍
Ano. Někdo předbíhá a pak to nevychází na nás 😅 to je přesné!
Myslím na tebe! A držím 👍

veeev
15. kvě 2021

@marcynkaaa Dekuju. Je mi uplne zle z predstavy zitrejsiho testu. Zaroven si nedokazu predstavit ho neudelat 🙈 Proc tohle nemuzou prozivat chlapi, fakt 🙈 Nevim, ale ted mi prijde, ze to prozivam ze vsech pokusu nejvic. Tezko rict proc. Pritom ted mam doma malou. Predtim to bylo bez male horsi.

Pokud test nebude snehobily, tak ho sem dam. Pokud bude ciste bilo, tak to asi nema cenu ho sem davat. Ale urcite dam vedet. Az se vzpamatuju bud z negativni nebo pozitivni zpravy 🙏🙏🙏

marcynkaaa
15. kvě 2021

@veeev Byla jsi bez malé? Jakto?
To já u tohohle pokusů mám zvláštně divny pocit že je všechno pozitivní. OPU mi dělal můj Dr, dělal ET,všechno ten den prostě bylo úžasný 😅 a nějak jsem se k tomu upla že je to dobrý a v pořádku a vyjde to 🤔🤣 tak aby mě to pak nepoložilo.

Budu na tebe neskutečně zítra myslet a budu se těšit na tvé zprávy! 🤗 Posílám spoustu sil!

veeev
15. kvě 2021

@marcynkaaa Ja myslela jako nez jsem byla tehotna s malou, tak tech pokusu bylo v CARu taky dost. A nikdy jsem to neprozivala tolik, jako ted, kdyz uz je mala na svete. Ona je taky z IVF. Asi to, ze vim, jak je to vsechno dokonaly. No tezko rict. Ona je teda nejvic, moje dokonale stvorenicko. Ale proste citim, ze tam je jeste misto pro jedno miminko.

Ja jsem byla pomerne v klidu. Stejna doba IVF jako s malou, stejny den transferu, stejna nocni kosile. Jsem pitoma, ale to me drzelo fakt v nadeji. A ted, den pred testem se skoro sesypu 🙈 Nechapu.

Moc dekuju za tvoje zpravy. Dodava mi to dost sily. Dam hned vedet 🙏🙏🙏🙏

A co vubec ty, za jak dlouho budes testovat ty? Ja budu zitra 11. den od ET.

veeev
16. kvě 2021

@marcynkaaa Tak test sem posilat nemusim. Takhle snehobily test neni vubec hezky na koukani 😭😭😭😭

zuzina8887
16. kvě 2021

@veeev myslela jsem na tebe, nestihla jsem včera napsat a mrzelo mě to 🙄. Moc mě to mrzí 😢. Všechny ty neúspěchy si živě vybavuji a vím, co prožíváš. Přeji, ať co nejdřív nabereš sílu na další boj, určitě to příště vyjde 🥰. (Já jsem tohle zažila 4 transfery po sobě, než to vyšlo. Takže ano, jednou to vyjde, jen to nevzdat. Ty tohle taky víš z minula ❤️).

Strana