IVF - jaro 2021
Ahojky dnes jsem zacala pichat gonal. Za tyden me ceka utz. Mame naplanovany i geneticky screening tak nas pak ceka ket asi nekdy koncem dubna zacatkem kvetna
Holky, pokud někdo potřebuje Decapeptyl, Duphaston, Agolutin, Clostilbegyt zbylo mi tu po IVF vždy po pěti ampulích/pilulkách ...ráda daruji protože vím, že doplácení není levná záležitost. A nám se povedlo takže již nevyužiji... 🙂
@veeev ahoj, budu držet palce..já taky ted řeším podrobnější imunologii..vím že to toho půjdu naposled a chci mít všechna vyšetření podchycené...taky u mě na nic nepřišli taky máme genetiku s manželem, imuno u musr maličkové, vše v pořadku , protilatky proti spermiim i vajičku negat...mi ted teda zmenili všechnop ač zjistili že ten první pokus u mě nefungoval jak si myslely...já jen že nezarle vajička nemusí mít žadnou vadou, ale proste tím, že potřebovali více hormonu na dozrání jeste když jich je více....ono v přirozeném cyklu ženy se ten tvuj hormon pak ke konci soustředí pouze na jedno vejce a zbyle zanikají...a to většinou stačí..takže když jich po tobe vlastně chtejí 10 musí tomu odpovídat i davka ovitrele (například)
držím ti palce moc moc, je to sílený boj. snad to prcek zvladne
@europa00 Ach jo, kdyby clovek vedel, kde je problem 😪 Ja ted prave pujdu take k Malickove. Ale objednala me az na 22.9. 🙈 Ale ja si stejne chci dat min 3 mesice pauzu, tak je to ok. Normalni imuno mam z Podoli. Ale vic nevim. Tak at mam svedomi ciste, ze jsem udelala max, tak jeste zkusim tu Malickovou, dam se ted do kupy a uvidime co pak. Mam jeste jeden klasicky pokus ivf na pojistovnu, ale ten zatim nechavam v supliku. Zatim jen nativy. Snad uz vam to klapne......je to desny.
@veeev ahoj aho, ted to čtu je mi to líto...klidně mi do zprávyp isni co máš vše za vyšetření za sebou, atd, třeba mě něco napadne na co zapomněli...u nás jediné co se nedělalo tak genetika embrií..ale vlatně já má za sebou co se týce IVF, pouze 1 x nativ 8 bunečného, a to jsem chytla krátce na to teploty.zánět dutin, streptokoka v krku...malé nemělo šanci...a ted poprvé klasické ivf s minimální stimulací, tam byl zase problem nízká davka ovitrele, takže spatne dozrále vajíčka...na oplození zustslo pouze 1- to bylo dokonale vkladali jako morulu pač druhy den byly velikonoce a chteli mít volno na klinice...no škoda mluvit tak mi pak zpaočetli jen pulku prodloužené kultivace...to se chytlo ale špatně opět zamlklé, prostě jako by ho ve mě něco zabíjelo..prcek bojoval, držel se, ale hcg rostlo spatně, kleslo, pak vzrostlo, a furt dokola- musela jsem na potratovou pilulku...do toho hyperstimulak i po extrmne nizke davce gonalu...ted uz vime zep roces se musi rozdelit na 2 x , píchnout jiný ukončovací proces na dozrani a vzhledem k veku 38 let radeji poslat embria na genetiku aby se pripadne nezavadělo nějake špatné...podotýkam že když jsem měla vejcovod a těhotněla normálně mám geneticke rozboty tkání těch plodů a byyl v pořádku...vše nám vyšlo v pořádku, takže se nemáme čeho chytit...jedine co udelai se mi srusty v děloze po nesetrných kyretažich..to už je v pořadku po hysteroskopii...já u malíčkove byla 2017, ale pujdu jeste jednou na imuno...chci být fakt více v klidu, že jsem nic nepodcenila...je fajn ze si to v pauze vybeháš tu imunologie, malo jsi rodila přirozene? jeste mě napada vyšetření hysteroskopicke, aby mrkli do dělohy jestli tam nejsou polypy nebo srusty...je to bezbolestne bez narkozy se to za zvladnout..to ti nenavrhli jeste?
@veeev ahojkyyy, tak mame genetiku za sebou, dopadla Dobre, ale kvůli mému veku půjdu asi na odber plodovky, nikdo mě nenutí ale myslím ze je to rozumne.
No a jinak se paní doktorka přiklání ke klukovi, nakupovat nemám říkala a na 100% to řekne plodovka. Tak jsem si to oplakala.
@marselina 🙂 gratulaceeee...to je super zprava..riklai ti že se to stejne vyšetření z plodovky da udelat i z krve? at máš případne na výběr....a hlavně mimi je určo zdravé, veř že by už to poznali na ultrazvukách a to vyšetření by něco naznačilo...mladším holkám vycházi falešně pozitibní jen proto že jsou v tabulece 34 a více a když tobě vyšlo vše negativní, tak muzes byt uplne v klidu...tož gratulujiiiiiiii at uz to bude holčička nebo chlapec ❤️
@marselina
@europa00
@veeev
Ahojky holky! Příjemný den přeji 🙂
Po větší pauze se k vám zase vracím.
Potřebovala jsem nějakým způsobem ten potrat prožít a odžít. Bylo to malinko větší trápení než jsem čekala.
Máme teď menší pauzu od IVF. Jednoho sněhuláka co na nás čeká...ale psychicky nejsme v rozpoložení kdy by jsme si pro něj šli.
Čeká mě jeden odběr krve. Myslím reprodukční imunologie? Jinak všechno ostatní máme už dávno za sebou. Zkusím si po pauze nechat nabrat hormonální profil zase. Co se změnilo nebo ne.
Pokusím se dočíst v průběhu co jste psaly a jak se teď máte ❤️
@marcynkaaa ahoj kočko, je super že jdeš na vyšetření, je totiž fajn mít klidnější hlavu, že se na nic nazapomnelo...no vidis ja jedu do prahy přístí středu k mudr maličkové..přesto že mám imuno za sebou v roce 2017, nechám si ji udělat znova, přeci jen už je to doba jooo a jeste co mi doporučili u nas v caru tak je to takova speciální kultivace z dělohy kdy naberou NK bunky přimo z dělohy, což jsem taky rada že podstoupím...aby zjistili jestli v děloze přímo něco nenapada embrio...protože z krve mám vše negativní tyhle protilatky...tak možná i na to se zkus zeptat, na to jdu priští ctvrtek.tak tu imunolku budu mít projetou celou...takže taky vyšetřujeme at máme vše podchycené. Držím plce a hodne sil
@europa00 To je dobře že ti tohle v CARu nabídli. Zkusím se poptat doktora co a jak ještě uděláme. Přeci jen dva potraty takhle 'zasebou' už dle něj něco znamenají. Tak budeme hledat kde kromě PCOS je ještě zakopaný pes.
2017 už je dávno. To je lepší udělat všechno co jde ještě jednou. Rozhodně!
Budu na tebe myslet. Doufám že dáš pak vědět.
Já se teď aspoň nechala očkovat na Covid. Už mám obě dvě dávky. Tak jsem vyplnila mezičas. Teď bude to imuno. A uvidíme co z toho vyleze.
KET plánujeme až na cca konec roku. Uvidíme. Jak psychicky to půjde...
Jinak samozřejmě MS po potratu nikde. Ale zatím nechávám tělo se poprat. Nechci tlačit Duphaston a spol.
@marcynkaaa ahaa jen nevím jestli imuno nebude ovlivněna očkovaním...normalni imuno to určo ovlivní, tak snad tu reprodukční ne...vakciny vetšinou zvedaji bud leukocity nebo lymfocity atd. tak jim t tam určitě řekni, že má po očkovaní a kdy....a kdy jsi objednana na imunologii. Ano jsem stejneho nazoru že potraty dvou bezproblemovych embrií už opravdu něco naznačují....může v tom být uplná blbost, které se da zabranit podaním jednoho léku...nikdy nevíš, je to opravdu rozumné, že na to jdeš. budu držet moc pěsti. JJ na ty NK bunky z dělohy se zeptej- mi ríkali že je to pomerne nový postup ted, že se to nedělá v centrech dlouho.
@europa00 Já naštěstí ještě nemám přesný termín. Tím že teď na to nespěcháme. A máme času dost. Určitě jim to povím že to mám za sebou a oni mi že otec řeknou jak dlouho počkat nebo ne.
Už se nechci takhle trápit a prožívat to pořád dokola. Raději si nechám vyšetřit první poslední a půjdu do toho s tím že máme všechny informace.
Jsi moc hodná. Taky ti budu držet všechny palce co mám ať to dopadne co nejlépe!
Je super že přišli i s něčím dalším jako ty NK buňky. Aspoň je něco na co se dá zaměřit a dostat další odpovědi
@europa00 Tak musím počkat cca 6 týdnů než mi odeberou tu imunologii. Takže očkování na to jistě nějaký vliv mít bude...
@marcynkaaa aha tak to jooo..to bude ok
@marcynkaaa ahojkyyyyyy, no to by byla úplně ta nejuzasnejsi zprava❤️🍀.
Moc drzim pesticky, pak nám dej vědět.
@marselina děkuji moc ❤️ Mám strach se zaradovat. Tak si to nechávám až na zítřek. To by bylo úplně neskutečný tohle.
Dám samozřejmě vědět.
Doufám že ty se máš dobře a vše v pořádku? ❤️
@marcynkaaa chapu tvoje obavy a strach ale věřím ze tentokrat vše Dobre dopadne.
U nás jinak dobrý, jsem už 20tt, nevolnosti jsou pryč, dovolena taky a 23.9.se dozvíme jestli je to tedy chlapeček a nebo holcicka.
@marselina Doufám že když to po 4 letech přišlo takhle přirozeně že to má svůj důvod. Děkuji za tvou podporu.
To tak strašně rychle uteklo! ❤️ To je krása! Fakt neskutečný. Už máš půlku za sebou. Mám z tebe obrovskou radost!
@marcynkaaa docela to utíká. Budu čekat na tvé zpravicky 🍀🍀🍀❤️❤️❤️
@marselina To je naaaadhera ! Krásné bříško! ❤️
@marcynkaaa tak jak jsi dopadla ? Moc na tebe myslím 🍀

@veeev budu čekat na zpravicky a věřím ze se rozjede brouček 🍀🍀🍀🍀💗💗💗💗