icon

IVF - jaro 2021

zizitap
16. bře 2021

Ahojky dnes jsem zacala pichat gonal. Za tyden me ceka utz. Mame naplanovany i geneticky screening tak nas pak ceka ket asi nekdy koncem dubna zacatkem kvetna

omajda88
23. bře 2021

@europa00 já mám po 3 dnech 225 225 a ted 150 a taky nic necítím.. musíme věřit, že se tam něco děje.. kdy jdeš na kontrolu?🙂

europa00
Autor odpověď smazal
europa00
24. bře 2021

@omajda88 zítra 😉 a ty?

omajda88
24. bře 2021

@europa00 taky zítra ale já budu teprve 6 dc..tal nevím jestli už bude něco vidět 😀 je to poprvé,tak mě chce zkontrolovat brzy...

europa00
24. bře 2021

@omajda88 já budu 7 dc...a od druheho stimulace...takže to bude 6 dni na gonalu...ono tak brzy se stejne jen uvidi základ kolik se vůbec vytvorilo foliku..a pak za ty dva tri dny se uvidi jak rovnomerne rostou ktere zanikaji atd...takže ten den máš celkem jedno...to co tam bude ted už se nezmení myslím počet....pak už se mení pouze to jestli dorostou a v jakem počtu

omajda88
24. bře 2021

@europa00 aha..tak to se toho asi moc nedozvím..myslela jsem že už aspoň budu vědět jestli reaguju nebo tak...asi i na základě tohozitrku mi řekne kdy k tomu už pichat cetrotide... No další kontrolu mám na pondělí..

europa00
24. bře 2021

@omajda88 no budeš vedět jak reagujes...mel by tam být už vidět počet foliků...teda ten maximální (ten 6 den i kdyby ti dávku zvýšili už další nove nenarostou, takže to bude tvuj max ktery tam más...a další ultrazvuk by ses mela dozvědět jak se to vyvyjí kolik jich roste a kolik zaniká...prostě které budou dominantní a vhodné pro odběr...dávku más celkem velkou takže určo tam něco bude neboj.

omajda88
24. bře 2021

@europa00 tak to je pro mě novinka..myslela jsem,že ještě můžou dorust..n tak když tam zítra budou třeba jenom 3 tak už mám smůlu.. 😉 oki.tak děkuju!mně právě říkal že mi dal spíš nižší dávky.. mám teď 150..co tady tak čtu tak mají holky i 300..no uvidíme.taky ti držím palce 🙂

zizitap
autor
24. bře 2021

Holky ja sem po tech injekcich total ko. Spala bych coz nemuzu. Dopoledne je sileny. Po obede lehnu s prckem tak chvili odpocinu a odpo celkem pak dobry. Dneska se mimpodarilo vylit cetrotide. Rozbila se mi injekce a vyteklo toho cast na linku no odsala sem to a tak nejak sem si to pichlla. Vetsinu sem zvladla vytahnout. To michani je sileny. Sestricky v tom praxi maji ale moje lemri ruce🙈

europa00
Autor odpověď smazal
europa00
24. bře 2021

@zizitap a ktery den ted stimulujes...unavu sem tam citim ale nic hrozneho...máš vice kombinací tech hormonu no tak asi proto

omajda88
24. bře 2021

@europa00 tak to tě uplně chápu.. já byla nedávno u svojí masárky, co mi dělá čínský a akupunkturu a ten její klid jak všechno přijímá, že je to na vyšších silách a nestresuje se s tím co nemuže ovlivnit, bych fakt chtěla mít 🙏🙂 je fajn, že už vědí co na tebe pusobí a jaký dávky ti mají dávat.
jinak ted už mám 2 dny 150.. ale FSH zatím 4.6... no uvidíme.. je vidět, že už tomu fakt rozumíš..

@zizitap tak snad bude líp.. kdy jdeš na OPU? seš hrdinka.. já bych si asi netroufla to natáhnotu zpátky do injekce 😉

europa00
Autor odpověď smazal
zizitap
autor
24. bře 2021

@europa00 9.den prvnich 6dni jen gonal. A ted 3.den gonal, menopur, cetrotide

zizitap
autor
24. bře 2021

@omajda88 opu mi rikala sestra ze asi pondeli nebo utery. Ale vic se dozvim zitra odpo na kontrole

europa00
24. bře 2021

@zizitap aha a ten menopur a cetrotidese dava proč? já se v tom moc nevyznám ja zatím 6 den gonal 100 davka zitra ultra

zuzina8887
24. bře 2021

Ahoj holky, za 5 dní mám KET, sliznici mám 7,6 mm, není to málo? Nějak mi po tom estrofemu neroste, v přirozeném cyklu mívám většinou okolo 11 mm 🤷‍♀️.

Jinak k tomu prvnímu utz při stimulaci - mám pocit, že počet folikulů u mě nebyl finální. Na prvním utz se jich ukázalo cca 16, při opu jich bylo nakonec přes 20 (pravda je, že ne všechny byly zralé). Možná jen nešly vidět 🤷‍♀️.

europa00
24. bře 2021

@zuzina8887 ahoj no mě se spíše nezdá že mám v normálním cyklu 11 mm je to celkem hodně...sliznice v cyklu když zena neotěhotní je 4-7 mm...kdyz otehotní tak se tzv načechrá a zvyšuje se právě, když ne odlučuje se..8 mm sliznice stačí na uchycení..a co se týče foliku tak spíše ty malinke nesly vidět třeba..ono dopočitat se přesně 16 a neudělat chybu skoro nejde nejsou v\skladane v řadě ale různě se přkrývají.

zuzina8887
24. bře 2021

@europa00 a víš, že máš ani pravdu? 🙈 Teď jsem koukala do starších lékařských zpráv, většinou byla mezi 8-9 mm. Nějak jsem si z minula zapamatovala 11mm, pardon za mystifikaci, už je těch informací asi moc 🙈. A děkuji za radu 😃🙏.

zizitap
autor
24. bře 2021

@europa00 ja se v tom nevyznam taky. Ted sem cetla cetrotide se dava aby nebylo predcasny odlouceni vajicek a menipur je jak gonal ale obsahuje krom Fsh jeste i hcg. Je to alchymie namichat spravnej pomer leku pro kazdou zenu

zuzicek2013
24. bře 2021

Holky jaký máte režim po KET? ležíte nebo se chováte úplně normálně?

zuzina8887
24. bře 2021

@zuzicek2013 dva dny vždycky držím v klidu, ale pak funguji normálně. Žádné velké cvičení a tahání věcí, hodně spánku a pohody. Naštěstí to teď na home office jde. A ty?

gamora
24. bře 2021

@zizitap myslis po tych cetrotide? Ja odkedy si picham cetrotide som unavena, brucho mam uz ako v 3 mesiaci 🤨
Inak hlasim, dnes kontrola...cca folikuly v priemere uz 18mm (nepovedala mi ale aky pocet, tak dufam ze sa drzime pri tych 14) a opu mam v sobotu rano na 12 dc...cize zajtra posledna Bemfola, Cetrotide a vecer Ovitrelle

gamora
24. bře 2021

@marcynkaaa aach, to mi je velmi luto 😔

marcynkaaa
24. bře 2021

Ahoj holky! Tak už je mi lépe. Už se vzpamatovávam. Zítra jdu na krev,nechtělo se mi ale docela mě donutili že to tak bude nejlepší.
No a prý měsíc pauza. A pak další cyklus. Škoda že nejde navázat rovnou. Aspoň bych měla jiné myšlenky... Nevadí.

zizitap
autor
24. bře 2021

@gamora asi jo. Gonal byl v poho ale co picham i ty dalsi sem hotova🙈tak at to dobre dopadne. Ja uvidim co zitra

omajda88
25. bře 2021

@europa00 tak jak si dopadla?nebo teprve půjdeš? Já už mám pp kontrole a jsem taková ne půl e spokojená.. mám jen 3 větší a 3 menší foliky..a to mi teda přijde na ivf dost málo a mám strach aby z toho vůbec něco bylo :-/

europa00
25. bře 2021

@omajda88 ahoj já jsem až na 2 hod... Hele ale Tak to moc nevidím... Myslím že mám velmi nízkou dávku... Mám sice velkou zásobu ale fsh už mám úměrně svému věku a to si Mysl8m je gonal 100 malinko... Uvidím co na ultrazvuku a proberu to s doktory co a jak..

europa00
25. bře 2021

@omajda88 ale T máš Davky celkem ok... To se divím že jen 3 dominantní... Na druhou stranu třeba všechny tři budou ok a to je dost...

janakijovska
25. bře 2021

https://www.survio.com/survey/d/I5X2V5E9J7A2R7C1Y
Milé ženy, budoucí maminky.
Prosím o vyplnění krátkého dotazníku (8 otázek), který mi pomůže dopočítat náklady žen na IVF a IUI v mé diplomové práci. Práce nese název Nákladová efektivita lečby ženské neplodnosti pomocí metod IVF a IUI. Mohla by napomoci zvýšení věkové hranice pro úhradu IVF ze strany pojišťovny.
Děkuji mnohokrát a přeji jen to nejlepší.
Jana K.

Strana