IVF,KET listopad 2018
Ahoj holky, pojďme sdílet své pocity,poznatky... 26.10 si jdu vyzvednout léky a protokol a od první menstruace budu začínat s úplně prvním IVF. Navštěvují Reprofit v Brne, páni doktorku Pospíšilovou.
Děvčata dneska jsem byla s kamarádkou na endokrinologii protože jí tam poslal gynekolog že také nemůže otěhotnět a v papírech má taky PCOS .Endokrinolog a gynekolog se schodli v tom že je obézní a že při redukci váhy a snížení cukrů ve stravě dochází k vymizení pcos.chudak je mi jí líto neříkám že je nějaký hubeňour ale zas tak silná není má navíc cca 10kg.Je z toho smutná že o ní píší jako že je tlustá.
@radovesnickamonika Ja mam navic asi 15kg a taky mi rekli, ze snizeni vahy muze otehotneni pomoct, ale to vymizeni PCOS mi nejak do hlavy nejde. To by to pak mohly mit jen vetsi holky a vsadim se, ze tim trpi i stihlejsi z nas. 🤔
@evawest já mám taky cca 15kg nadváhu a PCOS nemám.Nevim co tím myslí že to vymizí?Z čeho vlastně vzniká to PCOS?
No já mám 175cm a 63kg, takže normální postavy a PCOS prý mám na levém vaječníků. Ale proč to tak je, to nevím 🙄
@radovesnickamonika Ja si myslim, ze je to geneticky, ale taky ti muzu kecat, protoze je to jen moje domnenka. Mne o tom na klinice poradne ani nic nerekli, jen, ze mi kazdy cyklus dozrava vic folikulu, ale nedojde k ovulaci = zadny folikul neni dominantni, nedozraje a nepraskne, takze vsechny ty rostouci folikuly se pak premeni na mini cysty. Mam taky vysokou zasobu vajicek, AMH kolem 15-16, ale opet netusim, jestli to ma s PCOS nejakou spojitost.
Holky, hlásím se po delší době. V pondělí proběhl ET 1 bojovníčka.OPU bylo minulý čtvrtek. Bohužel mám docela silnou rýmu a i trochu kašel, tak se bojím, jak to dopadne. Příznaky žádné nemám, nebo žádné nepociťuji. Holky prosím, co máte pozitivní testy měly jste nějaké příznaky už před testováním? Díky ❤
@gabrielamot já trpím šíleným kašlem a povedlo se 😉 já jediný co, tak mě boleli záda a podbrisek, jinak nic.
@gabrielamot První 3 dny po ET mi bolel podbřišek a pak se k tomu přidaly prsa, hodně bolestivé a citlivé bradavky, ty cítím doteď.
@gabrielamot hele ja treba zatím prsa vůbec necítím. Unavená sem taky, ale na jakékoliv příznaky je ještě brzy. Dnes jsem devátý den po ket a začíná mi být zle.
@gabrielamot každá sme jiná, v prvním těhotenství jsem do čtvrtého měsíce ani nevěděla, že jsem těhotná 😀
Ahoj holky, jsem od pondeli 26.11. po prvnim KET v prirozenem cyklu. Testovat mam az 12.12. to samozrejme nevydrzim 😄 chodim do Sanatorium Pronatal Praha. Z prvniho IVF mame skoro 2 leteho syna hned z 1.ET a ted jsme meli jeste 5 mrazacku. Akorat v den transferu jsem sebou flakla i s malym v naruci na kolena venku, no snad to nebude mit nejaky vliv 😢😢 stesti vsem, ktery den testujete vy?
Zitra prvni ultrazvuk v ramci stimulace,dost se bojim,aby tam neco bylo...tuhle stimulace nejak spatne snasim,jsem neskutecne unavena...
Ahoj holky, já jsem byla na KETu v úterý 27.11., dva dny jsem byla úplně ok v klidu a ode dneška zase trochu šílím :D Minulý ket se nepovedl, v tento mám mnohem větší důveru, to embryo prostě vypadalo o tolik líp než minule. S testem bych chtěla vydržet do čtvrtka ale nevim nevim. Každopádně tentokrát chci testovat s manželem. Byl u transferu tak ať je i u testu 🙂 Minule to totiž bylo dost nepřijemné mu sdělit, že to nevyšlo. Držím nám všem palce a věřím že to vyjde🍀🙂
Ahoj holky, tak jak se máte?
@mufinka26 ahojky dneska jsem byla na krvi a odpoledne si mám zavolat na výsledky a rovnou mě objednaji na kontrolu k doktorovi. pořád nemůžu uvěřit že by se to podařilo hned na poprvé.Jsem na rozpacích a bojím se že něco přijde.
@radovesnickamonika já si dneska taky zašla na krev, ale výsledky budu mít až zítra po desátý hodině 🙂 Věř tomu a bud ráda 🙂 Kolikátý že to si den po et?
@mufinka26 jsem 16 den po ET
ahoj holky, prosím o radu. Dneska jsem 8. nebo 9. den po ET, nevím, jak se to počítá, ale ET byl minulé pondělí 26.11. Už jsem nevydřela a udělala jsem test. Ráno jsem byla velký srab, tak jsem dělala z dopolední moči a na mamatestu slaboučký duch. Zítra zkusím z ranní a doufám, že bude silnější. Snad to není Ovitrele,ale ten jsem píchala už před 14 dny.
@gabrielamot pokud byl et v pondělí tak jsi dnes 8.den po et. Držím palce, ať dusik sílí 🙂
@mufinka26 děkuju 🙂 pevně v to doufám. A také držím moc palce a gratuluji 🍀
Holky, tak u mě asi blbý. Přijde mi, že test vůbec nesílí, že je to stejné jako včera, tak nevím :(

@sadovka proc mas tak male davky?kdyz nereagujes,tak by se to melo navysovat trochu vice, neeee?