IVF minimální stimulace - kliniky v Brně

jesie28
22. srp 2016

Ahoj holky. Máte některá zkušenosti s IVF s minimálkou v centrech v Brně. Který centrum mi můžete doporučit?

soleilll
22. srp 2016

@jesie28 Reprofit. Z druhé minimálky mám druhé dítě. Jestli jsi samoplátce, pak určitě doporučuju tenhle postup.

jesie28
autor
22. srp 2016

Už mám 3IVF placené pojišťovnou vybraný :-/ Můžu se zeptat na kolik to vyjde cca? Rozmýšlela jsem mezi Reprofitem a Reprogenesis. Jak to chodí u minimálky. Taky se píchají hormony? Děkuji

soleilll
24. srp 2016

@jesie28 To je strašně individuální, nemůžu ti říct, kolik tě to bude stát. Obecně desítky tisíc, min. 15 a maximum není omezený. Záleží na postupu, který dokor u vašeho páru zvolí, množství hormonů, formě IVF, počtu vajíček i embryí... Koukni se do ceníků, podle toho se můžeš rámcově orientovat. A samozřejmě každá klinika ti umožní bezplatnou konzultaci, kde postupy nastíní a trochu si ujasníš předpokládaný náklady.

jesie28
autor
25. srp 2016

@soleilll děkuji. Tak to jsou fakt pálky. Myslela jsem, že to bude levnější než klasický IVF za to jsme platili 25-30 tis.

tofife
25. srp 2016

@jesie28 Byla jsem v Reprofitu, můžu doporučit. U nás neproběhl ET, takže jsme platili jen cca 4000,- Jednání je tam férové i co do peněz. Předem řeknou, zeptají se na vaše finanční možnosti atd. Byla jsem spokojená 🙂

soleilll
25. srp 2016

@jesie28 No, to jste měli hodně levné IVF. 😀 My platili za každý cyklus skoro 3x víc i přes příspěvek pojišťovny. Když napíšu optimistickou předpověď - pokud budeš reagovat na hormony dobře, pak třeba aniž by ti jich museli dávat hodně, získají ideálně 1-2 kvalitní vajíčka, nebude potřeba asistenci při oplodnění a proběhne transfer, zůstanete na spodní cenové hranici, která je v Reprofitu 19 tis. plus spotřebovaný léky. Nemůžeš to ale srovnávat s cenou za plné IVF, protože celkový náklady na ně byly řádově někde jinde - stačí si požádat zdr. pojišťovnu o výpis úhrad a uvidíš, že si klinika účtovala určitě ke 100 tisícům.
Každopádně do Reprogenesis odešla část lékařů z Reprofitu, takže tam bude přístup nejspíš podobný, ale nemám osobní zkušenost.

jesie28
autor
25. srp 2016

@soleilll jj to vím. Když se podívám na částky IVF bez pojišťovny, tak je to dost. Zvažuji kam jít 🙂 To až řeknu částku manželovi, tak to si bude chtít rozmyslet 🙂

soleilll
26. srp 2016

@jesie28 Tak držím palce, abyste vybrali pracoviště, ke kterému budete mít důvěru.

moravka12
26. srp 2016

Ahoj, ja chodim do Uniky. Libi se mi jejich pristup, vzdy mi vysvetlili co a proc doporucuji. Ted jsem skoncila prvni KET-bohuzel neuspesny, ale s Unikou chci zustat. Nas 1. Cyklus vysel na 25 tis a KET cca na 12 tis.