icon

IVF PO ČTYŘICÍTCE 40+. Kdo si tím prošel nebo prochází?

liliczech
9. zář 2020

Ahoj. Je tu některá 40+ (budoucí) maminka, která prošla nebo prochází IVF? Najednou mi přijde, že jsem jedina na svete, ale vim, ze nejsem 😀
A prijde mi, ze 10-15% sance, o který me informovali v centru, je titěrná, ... čekám, bojim.

Strana
z3
liliczech
autor
27. zář 2020

@pet43 Nedopadlo... a ted jen čekám na telefonát s doktorem. Jasne, ze budem zkoušet dal 🙂 Nakoupila jsem Koenzym q10, D, AcaiBerry... a jdem do toho. Držím pesti jak blázen! ať to tobe dopadne ❤️

pet43
28. zář 2020

@liliczech To mě moc mrzí 😪...a doufám, že další info bude o dalším novém úspěšném začátku..Já ještě čekám a doufám, ale nedělám si iluze, že to bude snadná a rychlá cesta...Jsi hodná, díky moc 🤗..a budu ráda, když budeš informovat o dalším postupu, jak budeš vědět🙂Moc na tebe myslím...

liliczech
autor
29. zář 2020

@pet43 Držím pesti! Fakt! Dej urcite vědět! A nevim jestli umíš anglicky, ale našla jsem docela rozumnou ženskou, američanku, která mluvi o těhotenství po 40 úplně s klidem, hezky, racionálně (https://draimee.org) Uz mam za sebou par jejich videí na youtube a jsem docela nadšena, nakoupeny vitaminy, uklidnena... je na fb, instagram, youtube... tak kdyby náhodou ... a ted jdi držet ty pesti 🙂

merope
29. zář 2020

Za mě zpětně - vykašlala bych se na vlastní oocyty mnohem dřív. Měla jsem 4 cykly s vlastními, než jsem to vzdala a šla do darovaných. Takže pokud se budou vajíčka "rozpada" a budeš mít cykly bez ET, tak na to kašli a jdi do darovaných. Protože pokud budeš chtít případně i druhé, tak prostě není čas a ta únava je fakt velká.

Ale zase to za to opravdu stojí. Malý je úžasné zlatíčko a jsem ráda, že ho mám.

rosalline
29. zář 2020

@liliczech ahoj, mrzí mě, že ti to nevyšlo... a přeji, aby další pokus byl úspěšný ❤️

rosalline
29. zář 2020

@merope ahoj meroupku, mně se podařilo s vlastním na první pokus ve 43. Ale je pravda , že zvítězilo jen jedno ze 17 (minulý týden jsem se dívala do papírů.. ne 14, ale 17 vajíček)

merope
30. zář 2020

@rosalline Však neříkám to nezkusit s vlastním, ale pokud to s vlastními nejde, tak to vzdát mnohem dřív a jít rovnou do darovaných. Já měla z prvního pokusu 1 embryo, druhý bez ET, třetí a čtvrtý jsme pak dávali vždy třetí den "vše co zbylo" = pokaždé dvě embrya, z toho jedno značně nevalné kvality.

pet43
30. zář 2020

@liliczech Určitě kouknu, díky ta typ😗...A pěsti budu držet,to je jasný 😊...a čekám na další díly mimi seriálu.😍

pet43
30. zář 2020

Já měla z odběru jen tři vajíčka, jedno bylo nedozrálé, ty dvě v pohodě. Jedno oplodnili bez zásahu a po třech dnech šlo na transfer, druhé bylo s pomocí a další kultivací,ale sněhuláka z něj nakonec neudělali. Takže další pokus by byl zase komplet. Díky malému množství folikulů jsem měla odběr bez narkozy a dobrý. A taky teď řeším, jestli to dopadne/ nedopadne, darované/vlastní. Jsme u Apolináře a celý proces mě stál 46,což není taková raketa, jak jsem se bála, tak si říkám, že jedno vlastní kolo bych tomu ještě dala a pak bych zvážila jestli do třetice všeho dobrého nebo darkyni. Zase je výhoda, že to bude 1x a zbudou na 100% sněhuláci na potencionální sestřičky a bratříčky😊...Jenže vlastní geny jsou vlastní no...Je to velký vnitřní boj 😐

rosalline
30. zář 2020

@pet43 mě ten jeden pokus stál asi 85 tis, ale bylo to včetně genetického vyšetření 7 vajíček. Část z toho genetického vyšetření hradila pojišťovna.
A věřím to s tím vnitřním bojem, byla to jedna z alternativ....a říkala jsem si, kdoví, jestli nebudu mít raději první přirozenou dceru, která je mýma genama. Pak nám to tedy vyšlo. A malého tolik miluji, že kdyby k nám nyní přišli, že mi ho vyměnili, jestli stojím o výměnu za to své....tak bych do toho nešla. Chtěla bych vidět, jak se má to mé, ale nevyměnila bych ho ani za milion.

rosalline
30. zář 2020

@merope je jasné, že po té 40 už kvalita stojí za prdlačky.... už to , že jen 1 ze 17 bylo ok svědčí, jak byla malá pravděpodobnost otěhotnět přirozeně a odnosit zdravé dítě... ale mrkej na vendulu....zázraky se dějí :o)

merope
30. zář 2020

@rosalline Však jo, dějí. Já jen vidím, že je mi 45, chtěla bych, aby malý měl sourozence a pořád zvažuji, zda si pro ty mrazáky fakt vyrazit. 5 let zpátky bych neváhala. Proto říkám - zkusit a když to nepůjde, jít do darovaných, jen se tím ušetří peníze.

jadviga
30. zář 2020

@pet43 Ahoj, tebe cele ivf stalo 46tis???

jadviga
30. zář 2020

@pet43 a jinak hodne stesti at to dopadne🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

bassetlady
30. zář 2020

@rosalline otázkou je kolik IVF Vendula podstoupila. Nevěřím, že to dala přirozeně. To samý Jermanová.

bassetlady
30. zář 2020

@merope přesně, po 2 IVF kdy zbylo jedno bídný embryo, který se nechytilo a několika minimálek jen tak ze sportu, z kterých nebylo vůbec nic. Jsem doktorovi řekla, že nebudeme mámit z jalový krávy tele a jdu do darovaných. Povedlo se hned a ještě máme 3 sněhuláky. Ale nevím jestli jim dám šanci, bude mi za měsíc 40.

merope
30. zář 2020

@bassetlady Mě 45 a přemýšlím. Ve čtyřiceti bych ani nepřemýšlela (pokud jsi v těhotenství neměla zdravotní problémy).

pet43
1. říj 2020

@jadviga Na korunu přesně. Jediné, co jsem ušetřila cca 3000 byly injekce,prý měnili balení a tak ba ně byla velká sleva. A nemám po et noc navíc,jen Utrogestan takže ještě nějaký třeba 400?Já vím, že když jsem se jednou byla zeptat v nějakém soukromém a za tu první konzultaci jsem hned dala 3000,tady ne..Tady se ani neplatí prodlouženou kultivaci,prostě když zváží, že je to třeba,nechají max.Ale zase nečekej,že ti budou volat jak se máš a 100x tě pozvou na vyšetření. Prostě zavolejte výsledek testu a pak až ultrazvuk cca 7. týden, nic mezi. Klasická nemocnice 🙂

jadviga
1. říj 2020

@pet43 diky za odpoved. Tak to cumim, me v Brne stalo jedno IVF cca 140tis vc.genetiky a za kazdy dalsi ket 8.5tis. Zatim 2x ket, prvni nic,druhy se neudrzelo. Jedno dite mam prirozene pred 12lety. Bude mi 41let i kdyz mame jeste 2 mrazacky,premyslim,ze kdyz to nevyjde,zkusim jeste jedno ivf.....ten financni rozdil je teda obrovsky 😲😲😲.

pet43
1. říj 2020

@jadviga tak to je raketa,to mám za jednu cenu 3.U nás je myslím KET za 3000 nějak. Genetiku mi řekli,že je zbytečné platit, že se opolodni vše a vyselektuje se samo😐Že kdyby mi bylo 25,tak to smysl má, ale v mém věku ne🙄 Teď jsou i různé slevové akce,třeba-20%...

rosalline
1. říj 2020

@pet43 tak to mě řekli naopak, tedy mluvím o genetickém vyšetření embryí.....za prvé, že děti s down syndromem pocházejí z nejkrásnějších embryí, za druhé, že by byl zbytečný pokus a hormonální stimulace před transferem s vadnými embryi a za třetí díky věku mi na to přispěla zdravotní pojišťovna....

rosalline
1. říj 2020

@bassetlady myslíš? jako je to fakt zázrak, ale taky máme ve skupince maminku, která otěhotněla přirozeně po 40 a pak ještě jednu mamku holčiny, která tam s námi je......já tedy měla 2 zamlklá těhotenství po 40.

pet43
2. říj 2020

@rosalline Aha...A kolik tě stála?Jenže já stejně neměla moc co vyšetřovat 😐Já se bojím pořád, že něco bude špatně...😔

rosalline
2. říj 2020

@pet43 to si bohužel nepamatuji....ale buď jsem doplácela 2,5 tis. nebo 5 tis. za kus. Bylo jich 7. Velkou část přispěla pojišťovna, ale klinika o to musela žádat a bylo vyhověno

pet43
2. říj 2020

@rosalline Aha,my to měli v ceníku 18500 za celek a byl tam počet od do, kdyby to šlo na ks,tak bych do toho šla..No kdyby bylo nějaké příště, hned se na to zeptám 🙂

bassetlady
3. říj 2020

@rosalline no je brutální rozdíl mezi zázrakem v 41 a “zazrakem” ve 48.

blondys007
13. říj 2020

Holky, ananas a banán jsou dobré? Že bych také zkusila? Jsem 8 den po transferu a čekám, jak to dopadlo. Z 3 dny mi bude 39 🙏🙏🙏a snažíme se o první mimco🙏🙏🙏

blondys007
13. říj 2020

@jadviga a kam v Brně chodíte?

blondys007
13. říj 2020

@bassetlady asi se zeptám blbě, ale jak to probíhá s darovabnym vajíčkem? To se oplodni spermií svého partnera a zavedou vám ho jako by bylo vaše nebo je tam ještě něco jinak? 🙊🙈🙉

jadviga
13. říj 2020

@blondys007 do Repromedy

Strana
z3