IVF v listopadu 2014
Ahojte děvčata,v listopadu nás čeká první ivf ,přidá se někdo do diskuze?Máme krátky protokol jen se bojím těch injekcích.
@smekalice Manžel má v rodině genet.poruchu PGD u nás nebylo možné, tak nám rovnou řekli, že jako jediná varianta je dárcovské sperma. Po rozvažování jsme nakonec souhlasili a pak už to šlo samo. Vzali mi krev a čekala jsem než přijde MS. Pak jsem brala Proveru na stabilizaci cyklu a čekala jsem na další MS. Pak jsem si začala píchat diphereline na potlačení funkce vaječníků a pak k tomu Menopur na samotnou stimulaci. Jak jsem začala stimulovat, tak jsem co tři dny chodila na ultrazvuk a krev a cca za 14 dní byla punkce a 5 dní na to ET. Takže od začátku až do ET to byly cca 2 měsíce. Ale mám dlouhý protokol. Ty už víš jaký budeš mít?
Holky tak dneska jsem si volala, jak to vypadá. A z 9 odebráných - bylo použitelné jen 5 a z těch pěti se vyvíjí 3. Takže v pátek si pro jednoho bojovníčka jdu 😀 .
Ahoj holky, od ET se mi postupně nafukuje břicho:( jsem jak pučmeloun, ani se nevejdu do kalhot:( bolí to a nějak žádné babské rady nezabírají. Včera večer jsem vypadala jak na konci 5. měsíce:( Trochu se bojím, že je něco špatně:(
@aanisekk Také se mi z plochého břicha stala pěkná vanička. Ráno to ještě jde, ale večer vypadám jak v pátém měsíci. A lepší už to asi nebude. Teda doufám, že to lepší nebude 🙂 Mám krásné pozitivní testy, které jsou čím dál tím silnější, i když si myslím, že ta čárka už víc sytější být nemůže .-) Držím pěsti.
@hnedoocka83 to je paráda🙂 tak doufám, že se k nim také dopracuju🙂 pak by mi ta vana ani nevadila.... právě že jsem zvyklá na plochý pupík.... a tohle? :D no musím si počkat na test do 5.12. i když mi to přijde docela dlouho po ET... uklidnila jsi mě, docela jsem se bála...
@aanisekk Četla jsem, že to nafouknuté břicho dělá hodně Utrogestan, hajzlík jeden 🙂
@hnedoocka83 já už ho právě brala několikrát a nikdy nic.... ale přeci jen jsem těch hormonů do sebe tento měsíc narvala hodně
@falca1 ahoj! Já si taky zítra pro jednoho pojedu 😉 Měla jsem 8 použitelných, ale vyvíjí se jen 3! Trošku ve mě hlodalo, že bych nechala zavést 2, ale už jsem si řekla jen o jedno, tak je vlastně rozhodnuto 😉
Tak hodně štěstí! 😉
@aanisekk ahojk a kolik si mela vajicek? Protoze ja jsem bxla nedavno taky na ET a pri punkci mi odebrali dost vajicek a po Et se mi v podstate rozjel hyperstimulacni syndrom a vis proc? Protoze se zysovala hladina HCG 😉 10 den uz jsem to fakt nedavala to bricho a doktor mi rekl,at udelam test,byl pozitivni,ale mazala jsem do caru a mela jsem v brise 2 litry tekutiny a museli ji odsat,takze nic nepodcenovat...drzim pesti! 😉
@catchulinecka a kurňa, tak jdu volat.... měla jsem jich 13
@catchulinecka volala jsem do CAR, paní na recepci nezněla vůbec dobře a mám dneska dorazit a nebo na pohotovost:( no .... to se mi asi nepovedlo, je mi takhle už pár dní:(
@hanach111 škoda, je mi to líto. Držím pěsti v dalším boji. Pokud máš mražáčky tak už to nebude takové náročné ani žádné injekce ani tolik UTZ. ☹
@aanisekk catchulinecka má pravdu - může to být i rozjetý hyperstimulační syndrom - to jsem měla při minulém IVF ale i při "jen" 9vajíčkách. Tak to bacha - měla jsem břicho v 2měsíci jako v 6. Jediné pozitivní je na tom to že to podporuje těhotenství. Ale já jsem měla tolik vody a přetočenej vaječník že mi ho museli vzít. 😠
@aanisekk neboj se, to bude dobré, mně tak bylo taky několik dní, vlastně tak nějak cca 5 dnů než jsem šla na to odsátí, taky je samozřejmě možnost, že si člověk poradí sám a to je hodně pít a jíst bílkoviny a pak si jen hlídat, kolik z tebe jde ven močí v poměru kolik toho vypiješ...mně se ale zdálo, že se to břicho vůbec nelepší, tak jsem šla radši do CAR a zrovna mi odsáli tu vodu...promiň, nechtěla jsem tě vystrašit, nýbrž vlastně potěšit, že to bude nejspíš tím, že ti stoupá HCG 😉
@ewicka tak to je celkem kratka doba ty 2 mesice 🙂 no ja jeste nevim nic, genetiku pritele jsme resili uz na jare a ted teprve jsme se rozhodli, ze uz chceme miminko, takze nam vzali krev v listopadu a ted na zacatku prosince si jdeme pro vysledky a tam nam reknou co se bude dit dal, jeste resime koupi domecku, tak doufam ze v lednu nejpozdeji v unoru uz zacnu stimulovat, ale zalezi jaky mi daji protokol, jak jsi to mela s neschopenkou??nechci aby v praci neco vedeli a chodit co 3 dny na ultrazvuk by mi asi taky neumoznili
@smekalice Pracuju na služby a ještě ke všemu si můžu vyškrtat, kdy ty služby nechci, tak jsem všechno zvládla bez neschopenky. Ale jen díky tomu, že to takhle u nás funguje. Ale jinak se to stejně profláklo. Jsou zvyklí, že jsem 500% výkonná a teď, když to nemohlo být, tak hned že mám rakovinu nebo že jsem těhotná. Ale máme super kolektiv, tak to je v klidu. Držím pěsti, aby vše dopadlo, jak si přejete a v domku už jste byli tři 🙂
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala. Před 14 dny jsem absolvovala ET, od neděle 10. den od et mám pozitivní test a včera jsem byla na krvi, kde mě bylo potvrzeno HCG 300, zítra jdu znovu na krev, tak snad bude stoupat, uvidíme. Do caru jsme šli kvůli třem přirozeným neúspěšným těhu...
@catchulinecka jsem ráda, že si mě vyděsila, díky tomu jsem konečně zavolala do CARu a nechala se prohlédnout... má radost i muž, protože ten mě prudil o telefonát několikrát denně. Ultrazvuk vypadá dobře, ještě zítra krev a příští týden zas kontrola.
@aanisekk tak dej určitě vědět jak dopadneš na krvni, držím pěsti!

@smekalice já právě čekám, jak to všechno dopadlo 🙂 V pondělí jdu na krevní testy, ale už dnes jsem si dělala těhotenský test a byl krásně pozitivní! 🙂 🙂 🙂 tak snad se to všechno bude dál dobře vyvíjet budeme mít miminko. Kéž by 🙂 přeju vám hodně štěstí a ničeho se neboj.