IVF v listopadu 2014
Ahojte děvčata,v listopadu nás čeká první ivf ,přidá se někdo do diskuze?Máme krátky protokol jen se bojím těch injekcích.
@nektarinka_k Tak to držím moc palce!!!Dopadne to dobře 🙂
Tak u nás se žádné veselí nekoná. Muž chce, abych mu podepsala příslib, že půjdu na redukci plodů nebo mám ještě dnes vypadnout z jeho domu (žijeme tu pět let, ale je napsaný na něj). Takže vám všem přeji hodně štěstí, radosti, zdraví a pokud máte pozitivní testy, tak si to moc užívejte i se svým protějškem.
@hnedoocka83 cože??? Tak tomu fakt nerozumím! 😲
@arciklip děkuji! Nápodobně! 😉
@nektarinka_k Já také ne. Celou noc jsem nespala. Prý si nepřipouštěl, že by se nám mohla povést dvojčata, když byla tak nízká pravděpodobnost. Dvojčata prostě nechce.
@hnedoocka83 No gratulace 🙂 Zazrak se deji.. 🙂 Mi davaly dve bublinky,meli jsme vysokou sanci a mame jen jednu...ale zaplat panbuh za ni 🙂
@hnedoocka83 No ted to ctu...jsem Ti gratulovala k dvojcatkum... :-/ Co blazni ten Tvuj chlap?
@hnedoocka83 reakce tveho manzela me mrzi, nejak ani nevim co na to napsat. Kazdopadne se rozhoduj v klidu a ne pod tlakem, chce to urcite jeste v klidu probrat. Ted je to od nej zbabele, pri vkladani dvou proste musel vedet, ze ta sance tu je, i kdyz jen 3%. Nekdo v te skupine proste podle statistik je a tak jste to ted zrovna vy. A kdo vi, treba to jeste priroda muze vyresit po svem, takze ani tohle nemusi byt definitivni.
Ja za me ti tedy moc zavidim (samozrejme v dobrem 😉 ) sance mit dvojcatka me utesovala v tom do toho IVF jit, ja je proste vzdycky chtela a manzel se jim ani ted nebranil a to uz 2 deti mame. Je to proste radost a melo to tak u vas byt.
Kdybyste vkladali jedno a nevyslo to, tak byste zase resili, ze zustanete u jednoho ditete, kdyz jsi psala, ze do dalsiho IVF byste uz nesli, tak ono co je ted prijatelnejsi varianta, to si musi ujasnit.
Drzim palce a dej vedet, ja to s vami tedy vypada.
@donia Moc děkuji, za tak hezkou reakci. Já ho chápu, vím, že má obavy, jak to budeme zvládat finančně, protože jsme realisté a uvědomujeme si, jaké jsou náklady na dítě. Na druhou stranu, nejsme žádní chudáci. Nějak jsem si tedy mylně myslela, že oba počítáme s tím, že se dvojčátka povést mohou. Muž v to prostě nedoufal a ani nevěřil a teď je nemile překvapený. Oba potřebujeme čas a máš pravdu, třeba příroda vše rozhodne za nás. Koncem prosince jdu na kontrolu a uvidí se, zda obě miminka mají srdíčko.
@barussa Já jsem se vrátila do minulosti. Chtěl se mnou mít miminko a když se nám před 4 lety zadařilo, začala šílená masáž, abych šla na potrat. Celých 9 měsíců bylo nesnesitelných, takže jsem občas musela odjet k rodičům nebo do nějakého hotelu. Když se potom syn narodil, byl z něj úplně poprděný a je dodnes. Je to skvělý táta. Hrozně si přál druhé dítě, ale já jsem odolávala a vzpamatovávala jsem se z toho, jak se ke mně choval v těhotenství. Omlouval se a sliboval, že druhé těhotenství bude úplně jiné, budeme si ho oba užívat a těšit se. A ono je to tu opět.
@hnedoocka83 No tak mam trochu pocit,ze vykyvy nalad ma misto Tebe on.. :-/ Ty sis Devce tedy vytrpela... Ale verim,ze ho ten blaznivy napad,aby jste jedno daly pryc prejde.. Vzdyt preci musel pocitat s cimkoliv,kdyz jste do IVF sly.. Vis co bych udelala? Dala bych mu tady precist par zivotnich osudu nekterych holek,paru...ktere se snazi x let a nedari se jim,kteri bohuzel prisly o miminko..To jsou osudy,ktere se deji a nikdo s tim nic neudela..Dala bych mi to precist,aby si uvedomil,ze VAM se ten zazrak povedl a mel by si vazit,preci.. :-/ Ano,muze rozhodnout priroda...ale taky muze rozhodnout radikalne! Moc Ti preji silu! 🙂
@hnedoocka83 Muzu se zeptat co jsi negativniho videla a prozila ty pri IVF, ze bys uz do dalsiho nesla? Ja mam pocit, ze takhle hnusne to prozivam snad jen ja. Psychicky jsem si myslela, ze v pohode, ze to jsou proste ty hormony a to teda silene vykyvy. Vcera jsem tu zase mela zachranku, tlak 180/115 ☹ Takze za me dalsi rozhodne ne, tohle uz bych proste neriskovala. Ted jsem spis takova psych. sevrena, protoze se bojim kdy zase nejaky naval muze prijit, to je proste nevyzpytatelne.
@donia Už samotnou stimulaci jsem snášela blbě. Zvracela jsem, břicho nafouklé a bolavé. Po OPU mě vezl muž domů a byla jsem v pohodě. Šla jsem si lehnout a vzbudili mě šílené bolesti a křeče v celém břiše a zádech. Břicho nafouklé a tvrdé jako před porodem. Nakonec jsem bolestí omdlela. Dle lékaře to byla alergická reakce na léky, protože jsem se i osypala. Bolesti jsem měla několik dnů, chodila jsem v předklonu, spíš ležela. Jak v tom břiše bylo vše oteklé, tlačilo to na bránici a nemohla jsem dýchat, jen mělce. Každé sousto jídla či polknutí vody vyvolalo křeče. Na ET jsem jela s bolestma, ale domnívala jsem se, že to k tomu prostě patří. Vaječníky jsem měla hodně zvětšené, ale ET bylo možné. Jelikož mám srůsty po sekci, nemohl se lékař dostat do dělohy a musel použít nějaké kleštičky. Tekly mi slzy bolestí a sestřička mi držela nohy. Spíš ale bolelo to, jak sestra tlačila ultrazvukem do těch zduřelých míst, aby lékař vše dobře viděl. Po ET stále bolesti břicha, zad, zvracení. Musela jsem vysadit Prednison i Utrogestan a tím se bolesti zmírnili. Teď už dobré. Nikdy bych ale nic podobného už neabsolvovala. Jsou holky, které to snášejí úplně v pohodě a my dvě jsme spíš vzácnější případ 🙂 Přeji ti, ať se tlak srovná a je ti brzy dobře. Musí být těžké být v nejistotě, kdy to zase přijde a udělá se ti zle. I tvůj muž musí být vynervovaný a mít o tebe obrovský strach.
@hnedoocka83 no teda to je taky silene co pises. A vidis, me OPU delali bez narkozy a dalo se to vydrzet, to bolesti od toho tlaku a navaly jsou fakt horsi a bricho me nebolelo vubec. To je stejne zvlastni jak to proste kazdy snasi jinak. Kamaradka byla taky nekolikrat na stimulaci a nikdy nic nepocitovala.
Tak se hlavne nenervuj (i kdyz to jde asi v tehle situaci tezko), vytrpela sis uz dost, tak ted mas narok na trochu klidu. Ja myslim, ze to manzel vydycha. A jak pise @barussa po precteni nekolika srdceryvnych pribehu tady by to urcite videl jinak.
@hnedoocka83 @donia No teda holky,Vy jste si vazne vytrpely.. ☹ Ja sice chytla hypersyndrom po odberu(vzali 42 vajicek) a trpela jsem jako cert,bolesti,nafoukle bricho,sotva jsem chodila a i proto jsem nemohla na ET a mrazilo se,ale oproti Vam,jsem snad mela prochazku ruzovou zahradou.. :-/ Pri KET me museli nastrihnout cipek,mela jsem otocenou delohu,a to teda tu bolest,bych neprala nejvetsimu nepriteli...bulela jsem jak mala holka pri prvnim KET,nakonec se nezadarilo,ale pri druhem KET opet nastrihnuti,ale byl tam semnou manzel a ja chtela byt za statecnou 🙂 tak jsem slzy doslova polykala...a ted jen cekame na potvrzeni srdicka. 🙂 Kazdopadne hnedoocko,Tobe vazne preji silu! Snad se muz umoudri a dojde mu,ze mate stesti,ze se Vam zadarilo..Verim,ze k tomu dojde,vazne 🙂
Tak takový je konec? Nejobdařenější z nás je z toho daru nešťastná!
Jak já si přála dvojčata, když jsem se dozvěděla, že se podařily víc než 2 špičková 5-denní embrya, vzdala jsem se pro ně jednoho pokusu na pojišťovnu a vypadá to, že se nezabydlelo se ani jedno, dnes 13.den po OPU ani dojem ani duch ☹
Jdu studovat poruchy nidace a implantace, zatím se objednám na mobilizaci kostrče, na akupunkturu, hledám si psychoterapeuta (a jestli ten můj nepřestane kouřit, tak asi i náhradníka 😖 )
@etajenka Nešťastná nejsem v žádném případě. Nikdy jsem nic takového nepsala 🙂 Tobě přeji hodně štěstí.
@hnedoocka83 tak jak doma, uz se to nejak uklidnilo? Myslim na tebe.
Ja byla v pondeli konecne u sveho gyn. uz jsem mela tu sila tam dojit na kontrolu. Tak vse uvnitr ok, jen dostat do normy ten tlak, to jdu zitra jeste na kontrolu na internu. Mam nechat probehnout alespon jednu MS, mezitim se dat do poradku s tlakem a v lednu prijit na stery a ze se pobavime co dat.
Tak me prani byt do Vanoc tehu se bohuzel nevyplni, no jo no...
ahoj holky, mám prosbičku, v lednu bych měla začít stimulovat a chci se zeptat, jestli jste si první den MS volali do centra, že by jste chtěli přijít nebo jste šli rovnou ten první den bez zavolání? Nějak mi to uniklo 🙂 Bylo mi řečeno, že si budu 14 dní píchat injekce, ale ještě nevím jaké, a budu chodit na kontroly a pak mi odeberou vajíčka, a protože budou dělat genetické testy budeme mrazit a další cyklus na transfer, teda pokud se nějaké vajíčko oplodní. Nemáte některá podobné zkušenosti??Díky moc 🙂 Přeji hodně štěstí 😉
@smekalice ahoj, zalezi asi jak v jakem CARu, ale v Gennetu treba chteli, at tam zavolam 1DC a oni ze musi vyzadat z lekarny ty injekce, domluvit sestru atd. atd. Takze pak mi dali orientacni cas kdy mam jeste ten samy den dorazit a hlasit se tam.
Jinak my ze zdrav. duvodu take nemohli hned mit ET, takze se take mrazilo. Jak to pak je dal uz nevim, bylo to nase prvni (a urcite posledni ☹ IVF
Holky, tak jak, nejak se to tu zaseklo. Jak ktera pokracujete? 😉
Ja ten ET ze zdrav. duvodu mit nemohla, takze se zamrazilo. Ted mam prasky na tlak + jine, takze se nejdriv musim dat po te stimulaci do poradku, coz je tak 1-2 mesice a teprve pak se muze neco dit. Takze u me je to bohuzel na dyl. ☹
Ja dneska 13.den a // tak snad se tam fazolky udrží 🙂 zitra volam do centra co a jak-kdy prijet atd. 🙂
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala 🙂 Mám PCO a protože se stále nedaří, čeká nás v lednu ivf. Dnes jsem 28DC. Nic neberu, takže čekám na MS. Vzhledem k PCO mám bez léků hodně dlouhé cykly - takže nepředpokládám, že by příští týden MS dorazila. Plán je tedy takovej, že po svátcích na vyvolání a začínáme stimulovat. Na pojišťovnu se už všechno poslalo v prosinci, takže to snad bude nachystané. Tak neuvěřitelně se těším, že to až možný není. Snad všechno klapne a leden už bude vítěznej 🙂
Ještě bych se ráda zeptala - kdybych náááhodou MS dostala před vyvolávačkou, mám zavolat do CAR a hned se zastavit (teda pokud tam budou..) ? Neprošvihneme něco?

@arciklip nikdo mi ani neřekl, ať doma zkusím test. Objednali mě na kontrolu. Zítra se dozvím co a jak!