IVF vs. ICSI. Jakou metodu vybrat?
Rozhodujeme se mezi klasickým IVF a metodou ICSI. Jak to na klinice probíhá? Doporučili vám rovnou nějakou konkrétní metodu, nebo jste si mohly vybrat?
a na jaké klinice jsi byla? Byli jste spokojení? Četla jsem hodně pozitivních recenzí na IVF Zlín skrz lokalitu, personál a i úspěšnost, tak doufám, že tohle provádí na každé klinice 🙂
Ahoj, my teď jdeme do první stimulace a doktorka v CAR nám vysvětlovala, že bez ICSI to vůbec nemá smysl. Prý už se to ani nedělá, že se takto přijde o velké množství vajíček. Doporučila nám ještě MSS čipy. Manžel má horší morfologii.
@viktorie586 ICSI určitě,to dle mého názoru je základ a každý tuhle variantu volí už tak nějak automaticky, my navíc měli ještě MACS metodu magnetická selekce spermií. Vyšel hned první pokus,měli jsme KET kvůli genetice

Icsi navyšuje počet oplodněných vajíček, spermie je injektována přímo do vajíčka. My jsme si to zvolili sami. Ten příplatek nebyl až tak hrozný a nakonec z 21 vajíček bylo oplodnění 19.
Zároveň jsme nechali spermie projít metodou MACS nebo jak se to jmenovalo. Vyselektovaly se tím ty s možnou genetickou či morfologicjou vadou, pokud si správně pamatuji, takže do vajíčka píchly jen ty lepší 🙂
Pak jsme si nechali udělat pgt všech 6ti embryí, tím pádem v tom už je i asistované hatching, protože se odběrem na pgt naruší obal vajíčka a pomůže se mu vyhatchovat. Něli jsme všech 6 euploudních. Ale že 3 transferů zatím ani jeden nebyl úspěšný. Příště bychom do pgt možná ani nešli. Četla jsem různé studie v aj že se tím může embryo nenávratně porušit 🤷♀️
A embryo glue prý nemá vliv. Řekl nám to přímo doktor na klinice.
Tak jsem se trochu rozepsala🙂 ale třeba se to bude hodit ty informace 😅