icon

IVF x přirozeně?

600den994
4. pro 2018

Jdu za zkušenými pro radu...od září skoro po 2 letém snažení jsme začali navštěvovat CAR v Praze v FN Motol...dr. Uhrová.První konzultace proběhla s doporučením spermiogramu,imunologie,genetiky a HSG. Hormonální profil byl proveden letos v únoru se závěrem,nízka hladina progesteronu,ale přesto nasadila obvodní gynekoložka Clostilbegyt na 3 měsíce,bez úspěchu.Proto naše cesta směřovala na vyšší pracoviště. V březnu jsme ještě absolvovali spermiogram se závěrem normospermie a každý výsledek chválil.V září u CAR Motol byl předepsán Ovitrel injekce,odjezd na dovolenou a Gynprodyl (Utrogestan) kvůli sníženému progesteronu.Clostilbegyt jsem prý užívala zbytečně.Po návratu z dovolené jsme absolvovali další spermiogram včetně odběrů krve v Imunii se závěrem teratospermie - u 38% spermií porucha akrosomální reakce (norma do 30%) a u mě zjištěna pozitivita protilátek proti spermiím s významným zvýšením NK buněk - 19%.Genetika v pořádku.HSG se závěrem oboustranně průchodné vejcovody.AMH 2,0 (je mi 31 let).Na konzultaci minulý týden v CAR se všemi výsledky jednoznačně řečeno IVF - nízká hladina AMH (takovou prý mají ženy před 40.věkem života), alergie na sperma,zvýšené NK buňky jsou jasnými zabíječi a špatný spermiogram.Na imunologii mi byl doporučen Metypred 4mg denně což je prý homeopatická dávka na dobu 3 měsíců při pokusu přirozenou cestou...šli byste dle doporučení CAR hned do IVF nebo se pokusili ještě 3 měsíce přirozeně.doporučen Metypred v nejnižší

Strana
z3
lucik253
5. pro 2018

@600den994 🥺🥺🥺

lucik253
5. pro 2018

Je mi z toho hrozne,proc zas...🥺 da se zjistit proc nebo to budu jen vkladat a vzdy nic

marketa1218
5. pro 2018

@lucik253 A kolikátý pokus už jsi podstoupila? :(

lucik253
5. pro 2018

@marketa1218 Dva 😔 ja vim ze jsiu na tom hur

marketa1218
5. pro 2018

@lucik253 Ne ne, to já to neberu tak, že jsem na tom hůř. My jsme ještě v CAR nebyli, chtěla bych se právě bez IVF obejít :( V lednu půjdu na tu laparoskopii a budu cvičit Mojžíšovku, chci to fakt ještě podpořit přirozeně no. Nemám prostě z IVF dobrý dobrý pocit, ale pokud se už vystřílejí všechny možnosti, tak potom ano. My zatím vypadáme úplně bez problému no a to já právě to. Je mi to líto :( A vůbec víte vy, kde je zakopaný pes?

lucik253
5. pro 2018

@marketa1218 Pritel vse ok,u mne byl problem ze vubec nebyla ovulace,ani clostilbegyt nezabral,zkouselo se 2x
Tak jsme sli do CARU a tam zjistili i polycyst.vajecniky.
Zacala jsem pichal gonal,odber 21vajicek,15vajicek oplodneno.Pak se vybralo 8nejlepsich.
Zavedli mi to nej ze bylo uz i krehke na zmrazeni.
Po neuspechu sem si rikaly treba bylo uz moc vyvinute a krehke.
Tak sem doufala ze ted to vlozeni vyjde 🥺🥺🥺

marketa1218
5. pro 2018

@lucik253 no to je smutný, moc se v tom neorijentuji, ale další pokusy jsou možné? Prostě to nevzdávat no a věřit, že se to povede, ale vím, že se to lehce říká. Také každou menstruaci obrečím, ale pak přepnu a jedeme dál..

jednaholkaa
5. pro 2018

@600den994 Jestli mas takovyhle pocity z IVF, tak si myslim, ze se ti to podari prirozene 🙂 Clovek proste tak nejak vi podvedome, ceho je to jeho telo schopne a jak na tom je. Taky jsem si nevyzvedla recept na Clostyl 🙂) Teda ja jsem si o nej rekla sama, i kdyz jsem ovulovala, takze to byla stejnak blbost. Kdyz jsem prisla do IVF centra tak jsem tak nejak vedela, ze tudy cesta nevede, i kdyz me bylo uz tech 37.. No a za pul roku jsem se tam vratila jenom zkouknout mimi v druhem trim. Zkouset vsechno, TCM, fyzio, doplnky stravy, zivotosprava atd..

aselluska
5. pro 2018

@marketa1218 není se čeho bát, nedávno jsem na ní byla neplánovaně a kdyby moje Dr netrvala na tom, aby mi jí udělali, tak bych na ní stejně šla, ale třeba za rok, problém tam byl, ale jinak než laparoskopií se zjistit nedá, takže jsem ráda, že jsem na tom byla, vždycky je lepší se podívat dovnitř, držím palce

lucik253
5. pro 2018

@marketa1218 😔😔😔 jo jeste mam 6 zmrazenych embryi ale jestli to porad bude takhle,ze pak nic 🥺

andys
5. pro 2018

@600den994 nene, diky ICSI 🙂, ale s manzelovym spermiogramem by to ani jinak neslo 🙂

marketa1218
5. pro 2018

@lucik253 no pane jo, už se pak znovu odebrat nedají? Dopadne to! Moc držím palečky

zikinka
6. pro 2018

@xxx3d já myslela,ze Ti je těch 43,tak to chapu.v 45 bych také pravděpodobně nezkousela,ikdyz člověk nikdy neví ( když někdo nemá ani 1 ditko,nebo naopak odrostle a má jiného partnera,tak mají i ditko po 45 roce.Ale to už musí byt velký zahnul.Jak jsem čekala 3.,dceři byl 1rok a synovi 4.do toho nevolnosti ,fakt silné,tak jsem se trosku bála,jak to zvládnu.Ale moc jsem se těšila už do začátku tehu.Bohuzel tromboza placenty a byl konec ve 22tt.)
Tvůj příběh je také hodne dlouhá cesta se šťastným koncem.Take IVF nezavrhuji,ostatně 1.ditko mám diky němu.Ale až z druhého,a to jsem u 1.IVF byla přesvědčena a naladěna,ze to klapne.Mela jsi obrovské stesti,ze to vyšlo ( když beru v potaz věk a ze to bylo 1 IVF)-a moc Ti to přeju. U mě tedy osobně při 1.IVF nebyl problém v hlavě,naopak jsem to brala pozitivně,ale bohužel problém byl v imunitě (ta když není pacifikovana,tak nevyjde nic) a stimulace ne úplně na miru.vubec mi v průběhu nekontrolovali hladiny hormonu,aby se upravily příp. dávky. Takže vajíček hodne,málo zralych, a odběr už 9. Den cyklu ( při délce přirozeného cyklu 28,ovu kolem 15dne).Hodne záleží na centru.
Každopádně gratuluji k detatku a věřím,ze si ho užívas plnými doušky.

zikinka
6. pro 2018

@marketa1218 daji se znovu odebrat,ale je to další stimulace,další IVF

xxx3d
6. pro 2018

@zikinka děkuju. Malýho si užívám, je to zlatíčko, a štěstí jsem měla, hlavně na kliniku, resp. na doktorku, všechna vyšetření zabrala rok a navíc, my jsme chtěli jen minimální stimulaci, přeci jen... je to obrovskej zásah do organismu, takže i po téhle stránce jsem se tomu snažila vyhnout a pak taky jako čemusi nepřirozenému, to je jasný, jenže prostě... byla to jediná šance, po všech stránkách.

zikinka
6. pro 2018

@xxx3d je super,ze to takhle dopadlo a mas rostacka z vlastních vajíček-to je úžasné!ve spouste center tlačí do darovaných.Take fandím tomu,předem vše poradně vyšetřit a zvolit stimulaci,která je nejvhodnější- pokud Mozno minimum hormonu.mene je častokrát více.Nektere CAR perou vysoké dávky hormonu tzv.naslepo a mysli,ze se vytezi nejvíce vajuch a kvalitních.Casto je to naopak a kdy tlačí ženu čas,zbytečně vypláca zásobu vajíček spatnou stimulaci.Mela jsi někde problém,nebo vše bylo OK a proste se nedařilo?Kdyz slyším takový příběh se šťastným koncem,hrozně mě to nabije🙂

xxx3d
6. pro 2018

@zikinka jasně že jsem měla problém, jen jeden vaječník, navíc ovulace nic moc, spíš nic, než moc 🙂 byla jsem lehce při těle, tak o 30 kilo navíc k mé normální váze, tím jsem začala, držela jsem dietu a až jsem shodila ty kila, nastoupila jsem na všechna možná vyšetření, načež proběhla hormonální stimulace v jemnější verzi a pak už byl transfer, jak mi řekla doktorka, nejdůležitější je, mít od vás ta vajíčka, aby vznikla embrya, pak se udělá transfer no a pak budete užívat do prvního trimestru ty léky (název mi teď vypadl) a pak už jen porodíte budete mít miminko 🙂 Bylo to takové hrozně optimistické, tak jsem to přesně takhle vzala.
Přitom dřív, když jsem ještě ani nebyla ve fázi, že bych někam na nějakou kliniku šla, a četla jsem si nějaké příběhy žen, kterým se to povedlo na poprvé, nebo zkazky od lidí, se kterýma jsem chodila venčit psy... brala jsem to jako úkaz téměř z pohádky. 🙂

zikinka
6. pro 2018

@xxx3d je to fantastické,ze Ti to klaplo na poprvé a navíc už po 40tce.Fakt smekám!Patris mezi hrstku žen, kterým to takto klaplo ( myslím v naši věkové kategorii).Muj gyndar ( pracuje v CAR), říká ze po 42 roce je už velmi málo žen, které otěhotní se svými vajíčky. Jsou samozřejmě výjimky, ale říkal priklad-paní v tomto věku měla ukázková embrya počet 4 (5. Den kultivace) chtela jit na jistotu a geneticky si je nechala vyšetřit a ani jedno nebylo v pořádku. A to víceméně platí, ze kvalitní embryo ve stadiu blastocysty (5. Den) je u nej predpoklad, ze bude geneticky OK. Neříkám, ze to platí u všech žen, ale málo žen po 40. roce snadno tehotni a rok od roku ( možná i měsíc po měsíci) je to horší.Mela jsi tedy opravdu kopec stesti a kliku na doktorku, která Té i psychicky krasne vedla, takže jsi neměla pochBnosti. Mám v rodině bratrance, který se svou ženou chtějí potomka cca 11 let. Od jejich věku 29- jsou oba v pořádku, žádné problémy gynekologicke,imunita OK, genetika, atd. Podstoupili více jak 10 transferu z IVF, z toho i datované, a nikdy se jim nic nechytlo. Jsou to moc hodni lidé, deti by milovali nadevse, ale není jim přáno. Žena z toho páru to hodne špatně nese. V prosinci ji už bude 41 a myslím, ze už to vzdává a úplně se uzavřela- na toto téma absolutně s nikým nechce mluvit. Strasne s nimi cítím, bohužel si s nimi ani o tom nemohu promluvit.Jen chci říct, ze jsou bohužel i takové případy. A my jsme vlastně strasne šťastné ženy!

xxx3d
6. pro 2018

@zikinka ano, já to vím, že jsem měla obrovské štěstí, celé těhotenství navíc úplná parádička, žádné nevolnosti, žádná křeč, všechna vyšetření ok, prostě krása. Porod... lahůdka, ve smyslu pohodička. Sice mi praskla voda doma, odjela jsem do porodnice, kde na mě koukali, jakože přeháním, že to asi nebyla plodová voda...no... rodila jsem o dva týdny dřív, v 38.t., navíc jsem byla zcela v klidu, protože jsem si vzala do hlavy, že já, vzhledem k věku a prvoporodu budu mít císaře, takže nějaký stresy kolem toho, jak a co, jakože porodní plán a tak dále šlo vzduchem kolem mě 🙂 a když pak přišly kontrakce, tak jsem to prodýchávala zcela v klidu s tím, že prostě je to normální... kolem mě ženský křičely daleko víc, doslova řvaly a já jsem si i v té porodnici myslela, že prostě počkám na toho císaře 🙂 no a pak mě najednou asistentka vedla na sál s větou, že rodím. 🙂 a já jsem jí chtěla říct, no tak počkat, kdy mě kdo uspí... 🙂 malej byl na třetí zatlačení venku, zdravej, malej chlapeček 🙂 takže ano, obrovský štěstí.
K té tvojí příbuzné... šílený, desetkrát... bez výsledku, se jí nedivím, že o tom nechce mluvit, já jsem taky nechtěla, když to nešlo přirozeně a kolem mě se to malými miminky jen hemžilo, poslední fackou bylo, že se manželové dceři, z prvního manželství, narodili dvojčata a ve chvíli, kdy já jsem procházela neúspěchem a tím, že bych se měla "vyrovnávat" s tím, že nebudu mít nikdy svoje dítě, jsem k nim docházeli na návštěvu a ona ty děti doslova ignorovala... hrozný. Fakticky hrozný. Pro mě.

ivetka1986
3. led 2019

@marketa1218 ahojky já mám úplně to samé 😊

Strana
z3