IVF září 2018
Ha uz si pichal injekce davam si
Diferelin u pera gonalu jsem mela vajíčka mala a většinou se pak vyhodila takže se zkusilo toto a melo to lepší účinky. Jinak v sobotujdu na odběr krve pak 3 ultrazvuky a ccca 4nebo5.10 mam odbery vajíček
Tak jsem dnes byla na kontrole. Ve středu byla doktorka smutná, že folikuly nerostou, ale dnes už je to v pořádku. Hurá! V pondělí mám odběr a zhruba v pátek nebo v sobotu embryotransfer, když to dobře půjde. Tyhle momenty jsem si tak dlouho představovala a teď je to tady. Hrozně to uteklo. Mám pocit, že jsem předevčírem začala stimulovat 😀
Ahoj, holky. Dneska jsem byla na skrabani endometria a zacnu pichat injekce. Vlevo cca 13 folikulu, vpravo videl doktor asi 5 plus je tam cysta, takze jsou tam nejspis jeste nejake schovane. Stimulovat zacnu kolem 5.rijna. 😊
Ahoj holky, včera jsem byla na konzultaci a odeslali jsme žádost na pojišťovnu. Čeká nás první IVF - dlouhý protokol, ale nejsem si jistá, mám endometrickou cystu - 3 cm, doktor mi řekl, že to ještě na laparoskopii není. Že by první zkusil IVF a když se nepodaří, tak laparoskopii, řešila jste některá podobný problém? Stimulujete i s cystou?
@beedrunka @janca209 Ahoj, na tehle klinice to delaji rutinne vsem, na me prvni nam to nabidli jako extra po prvnim neuspesnem pokusu. To male "zraneni" v delozni stelce ma podporit tvorbu tzv. anti-killer cells, ktere by mely pomoci prijeti a uhnizdeni embrya. Tohle bylo moje seste skrabani, pokazde to bylo jine. Je to hrozne rychly zakrok, doktor roztahne cipek pomoci zrcadla, pak vlozi takovou pruznou tenkou tycinku (mozna nejaky katetr), celkem asi 30cm dlouhy a "objede" s nim dokolecka vnitrek delohy po dobu cca 5 vterin. Je to docela ostra bolest, ale vzdycky mi rekli, at si vezmu dva paracetamoly hodinku pred zakrokem. Jednou to treba nebolelo, jindy ta bolest byla nehorazne silna, ale jen na vterinku. Porovnala bych to k hodne silnym menstruacnim bolestem, ktere ale citis uvnitr. Tentokrat jsem trochu spinila, ale ne pokazde. Dneska, den po, uz zase nespinim. Menstruaci dostanu az tak za tyden, jeste mam na dva dny antikoncepci. Skrabani endometria nema na prichod a prubeh menstruace vubec vliv.
@lentiluse Ja sice nemam cystu endometrickou, ale ovarialni. Tentokrat ji doktor nemeril, ale minule jsem ji mela kolem 45mm. Tohle je treti cyklus, co jsem ji mela vzdy pred zacatkem injekci. Vzdycky me nechali stimulovat, akorat kontrolovali, jestli neroste=neprodukuje hormony. Jak rostly folikuly, vzdycky se mezi nimi cysta ztratila a pokud uplne nezanikla sama od sebe, nejspis ji odsali spolecne s ostatnimi folikuly pri odberu vajicek.
@evawest dekuji moc za informace. A jeste posledni vec, pomohlo to? Uhnizdilo se embryjko? Pokud ano, kolikrat? A na kterou kliniku chodis? Ja do Reprofitu Brno. Dekuji. Mas zkusenosti i s Embryoglue? Taky to na klinice doporucuji? Preji hodne stesti. Snad ten zakrok bude v pohode.
@beedrunka Neuhnizdilo, pred par dny jsme zacali IVF c.7. Ale my jsme vzdycky meli problem s vyvojem a kvalitou embryi, takze nemuzeme posoudit, jestli to mohlo pomoct nebo ne. Ono to skrabani endometria, stejne jako treba infuze intralipidu, neni osvedceny a prokazany zakrok, o kterem se na 100% vi, ze tomu uhnizdeni pomaha. Je to stale 'experiment'. Ale studie ukazuji, ze procento uspechu na IVF klinikach vseobecne vzrostlo od doby, co skrabani provadi. Ale na druhou stranu se nevi, jestli je to fakt diky tomu zakroku nebo diky jinym faktorum. Ja ziju v Anglii, takze chodim tady u nas. Na prvni klinice jsem embryoglue nemela, ani se o tom nezminili. Ted na druhe jsem ho mela pokazde, myslim, ze to doporucuji vsem jako to skrabani endometria.
@evawest teda, to klobouk dolu za to, ze bojujes. Jak zvladas psychicky ty vecne neuspechy? Pozitivni mysleni uz asi chybi, vid. Moc drzim pesti, at je 7 prinese stesti. Ja jdu na KET v rijnu a tak moc si preji, aby uz se konecne zadarilo. Je to opravdu psychicky narocne, ale bojujeme a doufam, ze se tentokrate stesticko usmeje i na nas.
@beedrunka Je to narocny, ale neda se s tim nic delat, nez to bud vzdat nebo vytrvat a zkouset to znova a znova. Je pravda, ze my nemame ten extra stres ohledne penez - pokud to nevyjde tentokrat, muzeme si dovolit uz jen jeden cyklus a tim to pro nas nadobro konci. Takze v tomhle ohledu je to pro nas jednodussi. Pozitivni mysleni urcite nechybi, ja jsem od prirody sice realista, ale tyhle 3 uplynule roky naplnene nadeji a naslednymi neuspechy me hodne naucily a zmenily muj pristup k mnoha vecem. Pro me je spis tezky, ze je hodne znamych okolo me tehotnych nebo uz maji male deti, takze me to porad 'fackuje'. Zvlast me to mrzi, protoze vsechny otehotnely na prvni dobrou, ani se nesnazili, nekteri se uz i stihli rozejit, protoze otehotneli po par mesicich znamosti. To zalezi, kdyz my se snazime roky a opravdu moc to chceme.
Ahojky tak uz injekce doma.Ted cekat na ms.Ten Gonal musi byt porad v lednicce ze?
Tak dnešní kontrola zatim vse ok mam 22 folikulu a odber cca zatim 4.10.
Zítra mi holky držte palce. Ráno jdu na transfer 🙏
@janca209 hlavně se nenervuj, že ostatní něco má a ty nic. Stres a nervy jsou daleko horší než to, že nic necítíš. Já jsem necítila vůbec nic při stimulaci, na clostil..jsem nereagovala a takže jsem to viděla černě, kor když jsem měla minim.stimulaci kde bylo cílem jen pár vajíček. A nakonec odběr 15 vajíček, 13 zralých, 13 se oplodnilo a 6tidenní kultivaci jich přežilo 7 krásné kvality

@janca209 Joo presne...pocitam kdy bubu pichat,jak asi dlouho a kdy bude odber 🧐