icon

Jak podpořit psychiku při asistované reprodukci?

mnami
8. zář 2020

Co vám pomohlo, abyste se tím tak netrápila? Nějaké bylinky, meditace, cvičení, psychoterapie, konkrétní činnosti, abyste si psychiku pozitivně zaměřila a přežila to nekonečné období IVF a opakovaných KETů... Ideálně zkušenosti někoho, kdo podstoupil několik neúspěšných pokusů a ještě má sílu, pokračovat dál, ale potřebuje se udržet v psychické kondici, aby se to mohlo povést. Díky 🙂

utrikocku
8. zář 2020

Já 4 kety, 3 potraty, 1 mimodelozni, komplikovana stimulace a chodím dlouhodobe na psychoterapii a moc si to chválím, bez toho bych nebyla tim, kým jsem a nevím, jestli bych to vůbec prezila...

kelerub
Autor odpověď smazal
marticcelli
8. zář 2020

Otehotnela jsem po 11letech snazeni a neuspesnych pokusu v ruznych CARech, nebyt viry v Boha, asi se zblaznim... Tak nejak jsem podvedome vedela, ze se to jednou podari.. modlila jsem se za dite a ted mam 3 ❤

mnami
autor
9. zář 2020

@kelerub To s tím partnerem je určitě pravda.

mnami
autor
9. zář 2020

@utrikocku psychoterapie by měla být povinnou součástí, taky si myslím, je to šílená zátěž

mnami
autor
9. zář 2020

@marticcelli To je pěkné 🙂 Tak hodně sil, ať jste spokojená rodina.

liliczech
10. zář 2020

@kelerub ty blaho... 19 let a takhle pozitivně laděná odpověď 😊... krásný! Ať se daří!!! Ja zvažuju hormonální jógu i kdyby to naaaahodou napoprvy nevyšlo (první IVF po 40ce, jedno zdravý embryjko)... a souhlas - partner v tom jede s nama, tak na sebe musíme byt hodni... štěstí a smích jsou zázrak 🙂)

nita1984
10. zář 2020

Syn je ze 7. KETu, teď to vypadá, že z 8. KETu čekáme druhátko. Mě hodně pomohl osobní kouč, srovnat si v hlavě, kolik tomu ještě jsem ochotná obětovat atd plus akupunktura

marketanova
10. zář 2020

Myslím si, že je důležité být v klidu, nějaké bylinky nebo tak. Hlavně vydržet, dostanete na klinice podporu a taky je darování vekou šancí pro páry, kterým to nejde.