Jaká je šance IUI u zdravého páru?
Ahoj holky,
ráda bych se zeptala, komu z vás nezjistili žadný problém a povedlo se IUI? Snažíme se rok a půl a oba jsme v pořádku. Tento cyklus jsem podstpupila první IUI a ten samý cyklus i vyšetření průchodnosti vejcovodů, tak si říkám, že je třeba větší šance? Říká se, že po Hycosy to kolikrát klapne hned. Začla jsem i cvičit Mojžíšovou. Prosím, je tu někdo se stejnou situací a povedlo se mu třeba hned první IUI? Případně kolikáté IUI se podařilo? Moc děkuju za odpovědi.
@michelle_michelle Aha, tak snad to tak opravdu je, že určitě prdly, jen teda každý v jiné velikosti. Snad teda nebyl jeden moc přezrálý a ty ostatní zas málo zralé 😂 Držím nám palce 🙂
@omajda88 Přesně tak, lepší něvědět 😅 To je pak konec totiž 😂 Nezbývá než doufat a věřit 🙏 Jinak plán je asi ještě jednou IUI nakonec. Dr, říkal, že by ty insemky dojel a že se teď nemámk stresovat konzultací k IVF... Že tam není dlouhá čekací doba, že nás vezme během 14 dní. Po ms se mám přijít ale domluvit, co dál. Já se totiž na tu 6. inseminaci moc netvářila. Tak asi uvidíme.
@omajda88 Teď mi psala ještě jedna holčina, že ji prý Dr. říkala, že 24 mm, už je cysta. Přitom mě Dr. nic neřekl. Ani, že je tam riziko. Kdyby náhodou se třeba u jednoho cysta stala a ostatní praskly, je nějaká šance na otěhu? Jinak příští cyklus už bych asi Clostík neměla, ale třeba by ještě účinkoval a narostly by třeba aspoň 2... Jinak IVF by teda bylo asi květen/červen. A ty jsi taky snažilka? Teď ani nevím 🙂
@sophinne jojo ale já už jedu vyšší ligu v ivf :D myslím že šance je určitě.. cysta není překážka na otehotneni..hele a ono to fakt nemusí být pravidlo.. mě jednou p8chali ovitrelle a 22 mm takže se určitě těch 24 dorostl taky a ovulka byla..i když máš nejidealnejsi podmínky tak ti nemusí kla0nout.. Tak třeba zrovna teď tu to klapne..hlavne nestresovat..vis jak to jo..klidek,jóga,pohoda,vínko,..
@sophinne myslím,že to je to nejmenší...horsi bude psychika,čekání a covidova nejistota..ted si říkám že jsem ještě mohla počkat až se to trochu uklidní.. protože při ivf je ve stresu člověk normálně.. natož když máš nejistotu z covidu..mam ve skupinách holky co chytly během stimulace covid a nemohly na opu.. zaprvé bolestiva ovulace,zadruhé zhuntovany tělo hormonama k ničemu a za třetí při přerušení ti buď propadne celý ivf pokus nebo.musis doplatit stimulacni léky.. A to je třeba 20 tis..no takže nic moc doba s tím teď začínat..
@omajda88 Ty jo, tak to je teda sila 🙄 Ale tak musis doufat, ze se ti covid vyhne a ze to to nebude tvuj pripad. Ale je to teda od dost vetsi stres navic 😬 Ale je teda drsny, ze kdyz clovek tak nastimuluji, ze to pak nedotahnou a nechaji ho a tolika vajicky, to mi prijde teda sileny. Myslela jsem, ze to se nesim a ze kdyz uz na ivf dojde, tak se to dokonci.
@sophinne tak víš jak to je..kdyby vzali někoho s covidem na dál tak riskují zdraví lékařu i ostatních pacientů.. je zo má dezinfekci atd.. spíš jestli tý sama teď třeba vahas jak si psala,tak si zo taky zvaz..mevto třeba takhle do důsledků nedošlo.. dřív před covidem když si měla enginu,chřipku nebo tak tak tě samozřejmě vzali.. Teď je to extrémní situace co tu nebyla..kdybyxh věděla jaký je to bude psycho,možná bych s tím pockala.. naštěstí nejsme úplně ve finanční tísni ale doplácet 20 za léky plus těch 7 co už jsem dala jen ta li k ničemu aby mi nepropasnul pokus... 😀 legrace..ne snad to bude dobrý...je to o nahode..
@omajda88 Jenže jak dlouho by měl člověk čekat na druhou stranu? Nemyslím si, že se to v nejbližší době nějak zlepší ta situace. Covid už tu bude pořád a táhne se to šíleně. Troufám si říct, že ty opatření budou celý rok a možná ještě i ten další... Jak říkáš, je to o náhodě a člověk musí doufat, že ho to nepotká... Víš, kdy tě čeká cca odběr? Držím palečky 😘
@sophinne ahojky, mi jsme dnes akorat po prvnim iui. Ja ovoluji manzel spermie ok. Doma mame 4 letou holcicku a uz se skoro 2 roky snazime o deuhe a nic... Prvni dcera byla po cca 7 mesicich....takze je to na houby. Testy nam vysly v pohode, akorat mam zvyseny prolaktin, ale jeste v mezich a nemel by mit vliv na otehotneni... Tak uvidime...
@sophinne ahoj, jak se u tebe daří? já dnes 12 DPO, začala jsem špinit... ( ach jo, mám teprve 24 DC, mám pocit, že mi ta stimulace a Ovitrelle akorát rozhodily cyklus.. jsem zklamaná
@michelle_michelle Ahojky. Já zkoušela včera test a bílo ☹ Takže taky zklamání. Bála jsem se vícečetného a nakonec není ani jedno. Ach jo. Mě štve, že nevím, co se tam po šoupnutí spermijek děje. Člověk ani neví, zda se ani neoplodnilo vajíčko nebo se oplodnilo, ale už se jen neuhnízdilo. Nechápu, kde je zádrhel, když je vše, jak má☹ Zkus testík, špinění může být uhnizďování.
@sophinne zkusila jsem teď a test je sněhobílý. přemýšlím úplně stejně...jenže to bohužel nevymyslíme ani my, ani doktoři, co se tam děje potom. jsem teď úplně znechucená, co se týká dalšího pokusu. i když vím, že zachvíli se ty pocity změní a já tomu budu chtít dát ještě jednu šanci s Femarou. ale teď bych se nejraděj dala pauzu a připravila se na IVF, třeba už na květen. to čekání na zázrak je už strašně dlouhý.( jinak my jsme teď měli nic moc spermiogram, přisuzuji to tomu, že byl muž po nemoci, ale prý to pro IUI ještě šlo..uvidíme, jestli se to teď zlepší.
@michelle_michelle Pocitově jsem na tom úplně stejně jako ty. Vůbec se mi do toho poslendího pokusu nechce. Přijde mi, že to nemá smysl... Taky bych se už nejraději připravovala na IVF. Ach jo... Ale jak říkáš, bude zase líp.
@sophinne přesně tak. psala jsem už do CAR, za dva dny začnu s Femarou a chtějí mě v pátek vidět, tak uvidím, na čem se domluvíme. chci si pak dát měsíc pauzu a už se pomalu chystat na IVF. takže někdy třeba konec května, červen. já myslím, že to bude fajn období. 🙂
@michelle_michelle Jaký na to mají vůbec pohlad u vás v Caru? Že jste v pořádku a nedaří se? To je snad nejhorší varianta...
@sophinne no taky se bojim toho, ze prvni iui nedopadne a budu rada, ze treba druhe, treti....to cekani je dlouhe...hlavne kdyz clovek nevi proc se to deje !?! Tak jsem ráda, ze sem nasla tuto ,,zivou,, skupinku, kde jste se stejnym problemem... Muzu se zeptat jestli jsi po iui nekdy mela krvaceni ( hlavne prvni de, dva), potom spineni a naruzovely hlen? Prikladam to spis tomu zakroku, bylo to takove zvlastni, kdyz jsem cetla, ze je zo jako bezna prohlidka...Cca 4 dny jsem to tak mela .. tak nevim zda je to ok? Urcite se potom zeptam i v caru...
@leilinkaa Já se bála taky toho, že první IUI nedopadne a že mě to položí. Zklamaná jsem byla, ale věřila jsem v to 2. nebo 3. No a když nic, tak pak už ten 4. pokus jsem ani nevěřila, že by to klaplo. Teď u toho 5. jsem mělí víc folíků, tak to byla větší šance a zase nová naděje. Ale stejně to nedopadlo. Do toho 6. pokusu se mi vůbec nechce upřímně a přijde mi to jako ztráta času, Obzvlášť bez stimulace. Ty šance jsou fakt malé. Uvidíme, na čem se s Dr. po ms domluvíme. Mně se to stalo myslím 2x, že jsem po IUI měla růžový hlen nebo špinění. Myslím, že to je k tomu zákroku a nebo k proběhlé ovulce. Neboj, není to nic, čeho by jsi se měla obávat. A kolik dní jsi po IUI? Budeš testovat?
@sophinne no myslim si ze dopadnu tak jak ty v tom poctu iui... Dnes je to 5 den po iui, takze si na testovani budu muset chvilku pockat 😂 no ja jsem prestala testovat. Protoze moje ms je jak hodinky. Uvidime mela bych ji dostat pristi tyden v sobotu....tak se uvidi...me prave taky nestimuloval, pre ovoluji, tak to neni problem....hm uvidi se. Tak uvidis treba se uz domluvite na nejakem jinem postupu. U me rikal ze to zkusime 3 x a potom se uvidi zda nepujdem do ivf....

@sophinne Ahoj 🙂 tak to ráda slyším! taky jsem byla, den před tebou. byly tři, rozměry jsme už neřešili, jen byl dr rád, že ještě nepraskly, kvůli načasovaní.) ted dát ještě v klidu to čekání. ale je příjemný pocit vědět, že ta šance je teď větší. jinak po podání Ovitrelle nebo pregnylu k prasknutí dojde. jen je otázka zralosti v tu chvíli.