Jaká je šance IUI u zdravého páru?
Ahoj holky,
ráda bych se zeptala, komu z vás nezjistili žadný problém a povedlo se IUI? Snažíme se rok a půl a oba jsme v pořádku. Tento cyklus jsem podstpupila první IUI a ten samý cyklus i vyšetření průchodnosti vejcovodů, tak si říkám, že je třeba větší šance? Říká se, že po Hycosy to kolikrát klapne hned. Začla jsem i cvičit Mojžíšovou. Prosím, je tu někdo se stejnou situací a povedlo se mu třeba hned první IUI? Případně kolikáté IUI se podařilo? Moc děkuju za odpovědi.
@sophinne přesně tak, u mě se nikdy nic nenašlo, manžel měl horší spermio, ale vitamíny to vytáhly na normu, někdy dokonce i lepší. tak nevím, je to strašně frustrující...říkala jsem si, že je třeba nějaký problém s čípkem, mám ho špatně dostupný a tím pádem by to iui vyřešilo, ale NIC! (
@michelle_michelle já už teď dokonce i omezila kofein, kávu si dávám jedině bezkofeinovou a jednu denně.) už nevím, co na podporu vymyslet.
@sophinne Ahoj. 🙂 děláte tento měsíc iui? vše ok? u nás pauza, po minulé stimulaci se objevila cysta, takže snad tedy příště...
Ahoj holky, tak u nas ma ms prijit v sobotu, dnesni ranni test snehobily....takze prvni iui spis nevyslo... Ted si dam mesic pauzu a potom zkusime dalsi pokus....
@michelle_michelle Ahoj, ms dorazila. Na kontrolu půjdu asi příští týden a zvažuju, co mu řeknu. Nechce se mi už asi ani do posledního pokusu IUI. Přijde mi, že to nemá moc smysl a moc nevěřím, že by se to povedlo. A přemýšlím, že si dám chvíli oraz, než bychom šli na IVF. Chtěla bych se zkusit od toho úplně odprostit a nemyslet na to, nehlídat si plodné dny a prostě to nechat plynout. Ale je to těžký rozhodování... Ta cysta mě mrzí. Jak se to u tebe projevilo?
@sophinne Ahoj. vůbec nijak, jen mě pozvali 4 DC na ultrazvuk, aby věděli, jaká je situace po minulé stimulaci. a na UTZ se ukázala cysta (prý žlutého tělíska). měla by samovolně zmizet prý. já ti rozumím, nakonec jsem za tuhle pauzu i ráda, vyloženě od všeho odpočívám teď, i když mě nejdřív štvalo, že opět nic. je to těžký rozhodování. člověk by to nechal plynout a druhý den by šel na ivf zrovna hned teď.) ono všechno musí dozrát.
@michelle_michelle Přesně jak říkáš. Mám stejně pocity. Jednou to chci nechat být a druhý den bych šla na IVF 😒 Je to náročný. Tak si budeme dál držet pěsti 😘
@sophinne určitě! 🙂 moc nám držím palce, ať se brzy dočkáme. budu ráda, když dáš vědět, jestli půjdeš na 6 IUI (stimuluješ?) u mě zatím pauza, za týden jdu na kontrolu, zda cysta zmizela..
@michelle_michelle Děkuji, také nám držím palce 🙂 Nestimuluju. Na kontrolu jdu tento týden ve čtvrtek, taks e domluvím s Dr. co a jak. Včera jsem měli s partnerem debatu a on do poslendího pokusu IUI chce jít. Pak by šel na IVF. Já bych nejraději nešla teď nějaou dobu ani an jedno. Je to těžký. On říká, že když už jsme začli s Dr., že nechápe proč najendou obrat a měli bychom čekat na zázrak, když se 2 roky nepovedlo. Tak jsem z toho taková špatná a nevím, co dál ☹
@sophinne hlavní je v tomhle samozřejmě tvoje psychika a rozpoložení. člověk by se do toho neměl přece nutit. uvidíš po té schůzce ve čtvrtek, jaký si na to uděláš nazor. není to přece obrat, jen to jen pauza na to se hodit do pohody a správného naladění. ono ty neustale kontroly u dr a sledovani jaky je den a testovaní nejsou jen tak. pro naší psychiku je to nápor. hlavně ta zklamání. drzim palce, at je to v tom brzy lepe. taky mám teď takové smíšené pocity, spěchat se mi nechce, není to závod. z druhé strany, má nej kamarádka bude brzy rodit po prvním svém úspěšném ivf, vždycky jsme to snažení řešili spolu a já se tady už půl roku "patlám" s IUI a nic a kdybych šla hned na IVF, třeba už mám taky jiné starosti jako ona. ale nějak teď spíš rezonuju s myšlenkou, že vše má svůj čas a důvod a budu to řešit podle sebe, ne podle ostatních. i když si v tom teď přijdu v okolí opuštěná.bezdětný a netěhotný mi nezůstal skoro nikdo.
@sophinne ahoj, jak se ti daří? co tvá konzultace minulý týden?
@michelle_michelle Ahojky. Nakonec jdeme do IVF. IUI už mi nedoporučil, takže teď máme volenj cyklus a s příchodem ms si jdu pro injekce. Partner už nechce čekat. Jak vy pokračujete?
@sophinne tak o budeš o krok napřed! moc držím palce, ať jde vše hladce a úspěšně..budeš mít chut' o sobě dávat vědět? mě bude určitě zajímat tvoje zkušenost atd.. já byla v pátek na kontrole, vše vypadá dobře, ta cysta, kvůli které se nestimulovalo Femarou tenhle cyklus sama zmizela, takže jsme domluveni na posledním IUI další cyklus. cca začátek května. případné ivf asi tedy červen.
ahoj holky, držím všem palce. krátký update u nás. první IVF / ET bohužel nedopadlo.. takže ta jistota, že když se nic nepovede, tak mám aspon tuhle možnost, mi zmizela pod nohama.. jsem o 30 tis lehčí o něco pesimističtější a o pár kg těžší...🤐 ted hledám ztracenou naději a pozitivní myšlení..😴 venku už snad bude hezky, tak se to bude hledat líp. tak se držte!🍀
@michelle_michelle No původně jsem nechtěla chodit na žádné weby a nic číst. Ale vám to tady ráda napíšu. Jen si nechci zjišťovat informace a statistiky. Nechci se na nic upínat, ptz nic není jistota a spoustě lidem to na první pokus nevyšlo. Pokusím se to brát tak, jak to je a nechat to plynout. Ono to nějak dopadne... Jsem ráda, že cysta zmizela a držím plce na další IUI.
@omajda88 Tohle jsem přesně nechtěla číst. Moc mě to mrzí. Přeji hodně sil. Víte nějaký důvod, proč by se to nemělo chytnout? Máte nějaké mrazáčky a kdy by byl případně KET?
@sophinne promin, jsem ted asi nějaká sebraná a do toho MS, tak mi jedou hormony. mám ve skupinkách holky, co jim to klaplo na poprvé.. je to prostě 50 na 50... uvidíš a víra je hrozně duležitá. prý je to první ivf takové testovací na hormony a tak vše a i na psychiku.podruhé už člověk víc co čekata do čeho jde, takže je i víc v pohodě.. je to prostě souhra okolností a věřím, že vám to klapne, když jste se tak rozhodli. ano máme bojovníčka v záloze, tak doufám, že do ket budu moct jít co nejdříve brzy znovu.. a důvod nevíme.. mudr í naopak říkal, že není důvod, proč by se chtynout nemělo a tvářil se že tak na 60% to podle něj vyjde..
@sophinne já to chápu, mám to hodně podobně. ze všech těch statistik kolem je člověk jen zmatený, tak se to snažím vypouštet taky. ale moc ráda od tebe uslysim, kdyz budes mit chut, klidne napis sz. 🙂
Ahojky, tak mi jdem v nejspis v pondeli na druhe iui, co vy? Jak jste holky pokrocili? Nam porad nikdo neni schopen rict proc se nedari, kdyz vsechny vysledky jsou zatim ok....manzela poslali jeste na nejake dalsi vysetreni na genetiku zkrs to, ze prosel onkolecbou...tak se uvidi...
@leilinkaa ahojky, u nás bezúspěšně 6 IUI , 2 se stimulací (u nás údajně mužský faktor - špatná morfologie, ale ne beznadějná) . teď se chystáme na IVF.
@michelle_michelle tak to drzim palce a uz mate termin IVF? Mi mame doma uz 4 letou holcicku, tak anad se postesti i druhatko 😁😄
@leilinkaa holčičku máte s pomocí car, nebo úplně přirozeně?) taky držím palce. měli bysme začínat v nejbližší době.
@michelle_michelle prave ze holčičku přirozeně, po cca 7 mesicich....tak je to za nami a hura na cekani 🤣

@leilinkaa Jasný, to je ještě brzo. A Ovitrelle jsi píchala? Já taky normálně ovuluji, proto mě taky nestimuloval. Ale holky mi poradily, že než jít hned do IVF a do takové hormonální zátěže, že není na škodu zkusit nejdřív Clostík, že se vytvoří víc folílů a je větší šance. Tak jsem to Dr. navrhla a neměl problém, jen mě upoznoril na rizika s tím spojená. Ale stejně to neklaplo. Mně se do toho moc nechtělo zbytečně, když je u mě vše, jak má, ale na druhou stranu jsem ráda, že vím, jak na hormony reaguji a třeba i podle toho nasadí adekvátní dávku na stimulaci před IVF. Myslím, že mi bude stačit jen minimální stimulace. No uvidíme. A vy jste s IVF případně smíření?