icon

Je tu někdo po embryotransferu?

fonamor
27. lis 2015

Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?

pozi
18. kvě 2016

@tehulka1167 jo jo,když už je na světě a zase moc přibírá,tak zas řeší nadváhu,prostě jak nezapadá do tabulek,tak stresujou všechny okolo 😠

tehulka1167
18. kvě 2016

@cartago15 jo ty svině už vyléezají. U nás jich taky je jako nasr...všechno sežerou 😠 a jen tak pro uklidnění,nezkoušela jsi test si udělat? Jestli to tam pořád je 🙂

tehulka1167
18. kvě 2016

@pozi jojo,vždyt to je ujetý. 😠

pozi
18. kvě 2016

@cartago15 to je ale síla,takže vlastně stejně nevíš,na čem jsi,ale týden snad nehraje takovou roli,no jsem zvědavá,jak tohle nakonec dopadne

tehulka1167
18. kvě 2016

@pozi to já taky a douám,že dobře. Naše skupina bude úspěšná 🙂

cartago15
18. kvě 2016

@tehulka1167 test jsem nedělala i mě na to upozorňovala ať nedělám, že je to zbytečné, že HCG se mi může snižovat i déle jak 14 dní a testy s dnešní citlivostí budu mít pořád pozitivní.
@pozi no to jsem taky zvědavá, protože když neví doktoři, kdo má vědět. Hlavně ať se to rozřeší protože tohle napínání je vážně skvělý. Hlavně se chci zbavit všech těch léků, ať to stojí co to stojí

cartago15
18. kvě 2016

@tehulka1167 žerou mi rajčata ! člověk pěstuje od semínka a ta mrcha slizká to zdecimuje přes noc

tehulka1167
18. kvě 2016

@cartago15 no jsou to svině hnusný 😀

fille
18. kvě 2016

@tehulka1167 díky.. a to si můžu vybrat, mám 3 mražáčky, tak že bysme dali dva??? 🙂

tehulka1167
18. kvě 2016

@fille jo dali. 🙂

fille
18. kvě 2016

@tehulka1167 zkoušela jsi taky si dát dvě? a taková blbá otázka, ale já fakt nevím, když si dám dva tak platím ket 2x, nebo jenom jednou?

tehulka1167
18. kvě 2016

@fille dávala jsem dvakrát po dvou to nevyšlo a platila jsem normálně za jeden Ket. No a u tohodle Ketu jsem dala jedno a to vyšlo 🙂

martinaanet
18. kvě 2016

@pozi
Jasně,to máte pravdu.
Tak musíme doufat,že se zavrtá a zabýdlí se.-)a vyleze až na jaře.-)
Mě jen znepokojuje jak mě ta pravá strana často pobolívá,ale snad to není špatné znamení.
Už také začínám fungovat,už jsem přeléželá.Půjdem s malou kreslit,pouklidíme a pak odpol se natahnu s knížkou

tehulka1167
18. kvě 2016

@martinaanet me bolelo břicho dost někdy po transferu. Neboj 🙂

martinaanet
18. kvě 2016

@tehulka1167
Děkuju za podporu.-)
Už bych si to tak přála.Budeme se stěhovat v létě do nového domeěku,tak kdyby vyšel i mimisek,tak budu naprosto štastná,jako každá mamča.-)

pozi
18. kvě 2016

@martiaanet každá to máme jinak,někomu nic není a je těhu a někdo to cítí od začátku,mě zas víc pobolívá levá strana,ale tam jsem cítila i ten katetr,když mi zaváděli prďolu,tak třeba to bude ok.Tobě by to teda vyšlo akorát 😉

pozi
18. kvě 2016

@fille většinou je mají holky zamražený po 2 a nebo po jednom,když by rozmrazovali po 2,tak platíš za jeden,aspoň myslím,že to tak je 🙂

pozi
18. kvě 2016

@hanulkavelunka tak jak testy?nic se tu dnes neobjevilo,hoď sem nějaké pozitivum 😉

sisul_ka
18. kvě 2016

@pozi ano, je to tak, aj keby rozmrazovali dve davky, tak platis len za jeden Ket, pretoze to robia na jeden sup 😵

jirikova
18. kvě 2016

@pozi mě tlačí podbříšek od pondělka, teď už téměř bez ustání..ale je to jen takový slabý tlak, nic extra..jinak mi vůbec nic není. 🙂 V neděli a pondělí jsem odpočívala, polehávala, ale od včerejška už zas normálně funguju, jsem v práci. Tak snad už je rozhodnuto a zavrtáno. 😎

pozi
18. kvě 2016

@jirikova já si myslím,u 5-ti denních se musí zavrtat brzo,potřebují výživu,čítám tak 2 dny,teď odpoledne to cítím víc,jak kdyby měla dorazit ms,ale termín mám cca v pátek,ale to by stejne nedorazila,přes léky

tehulka1167
18. kvě 2016

@pozi v patek je brzy,ne? To bys mela krátkou lutealni fázi. A to se pak nestihne zavtrať.

pozi
18. kvě 2016

nee,mám tak 22.-25.denní cyklus,dnes jsem 20.,takže to muselo stihnout,nic jiného mu nezbývá,na ty fáze jsem vůbec nepomyslela,proto asi dr. v caru chtěla už v pondělí a ne až v úterý.ta luteální fáze znamená že sliznice ještě roste nebo jak to je

tehulka1167
18. kvě 2016

@pozi Délka luteální fáze
Luteální fáze tedy trvá od ovulace do menstruace. Její délka bývá u jedné a té samé ženy + - konstantní. Neměla by být kratší než 10 dní a většinou nebývá delší než 16 dní.

Je dobré znát délku svojí luteální fáze. Zvlášť, když máte nepravidelný cyklus. Když zjistíte, že proběhla ovulace, jste schopná určit, kdy přijde menstruace. Pokud od ovulace uběhlo více dní, než obvykle u vás trvá luteální fáze, můžete si pomalu připravit těhotenský test.

Tweet Linkuj.cz!
Hodnocení
4.2/5 Hvězd.1 2 3 4 5
Hodnocení: 4.2 hvězdiček / Hodnoceno: 5x

Autor: Lenka Blažková

REKLAMA

[Nahoru ↑]

Vložit komentář
Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:

submitComment

Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!
Čtěte také...
Jak prodloužit luteální fázi?
Jak prodloužit luteální fázi?
V předchozím článku jsme se podívali na to, co je to vlastně luteální fáze. Zejména ženy, které plánují otěhotnět, se tímto tématem zabývají. Mnohdy totiž zjistí, že délka jejich luteální fáze je nedostatečná, a právě to může být příčinou dosavadního neúspěchu. Lze tedy luteální fázi prodloužit a ja…

Termín porodu: Jak se určuje?
Termín porodu: Jak se určuje?
Přesný termín porodu de facto určit nelze. Vypočítat lze pouze předpokládaný termín porodu.

Zkratky a termíny: co znamenají?
Zkratky a termíny: co znamenají?
Dostala jste do roku svoje první oficiální potvrzení o vašem „jiném stavu“, těhotenskou průkazku. Co ale značí ty záhadné zkratky? Chcete jim porozumět a být tak více klidnější, že už víte, co znamenají?

Rodičovský příspěvek: Na co máte od 1.1.2012 nárok?
Rodičovský příspěvek: Na co máte od 1.1.2012 nárok?
Od 1.1.2012 platí nová pravidla pro vyplácení rodičovského příspěvku. Ten nabízí v nové podobě pružnější možnosti a větší solidárnost se sociálními podmínkami rodiny a tím tak přizpůsobení se rodiny na její aktuální finanční situaci.

tehulka1167
18. kvě 2016

@pozi Krátká luteální fáze
Luteální fáze je období mezi ovulací a začátkem další menstruace. Pro úspěšné početí je potřeba, aby luteální fáze trvala alespoň 10 dní (ideálně 12-16 dní). Otěhotnět lze i s kratší luteální fází, ale je to spíše vyjímečný případ. Embryo se uhnizďuje cca 7-10 dní po ovulaci. Kratší luteální fáze znamená, že se sliznice dělohy začne odlučovat dříve a embryo nemusí mít na uhnízdění dostatek času, aby stihlo tělo začít produkovat HCG a zamezit poklesu progesteronu a příchodu menstruace.

Krátká luteální fáze bývá často způsobena nedostatečností žlutého tělíska. Neboli žluté tělísko produkuje málo progesteronu. Často se u krátké luteální fáze objevuje i několikadenní špinění před menstruací. Za menstruaci je považován první den červeného krvácení.

Pokud má žena krátkou luteální fázi, může vyzkoušet nejdříve nehormonální prostředky - např. vitamín B6 (Pyridoxin), čaj VZ (od Herbaty), nebo přípravky na srovnání cyklu (např. Gynex, Femigard). Účinek by měl být vidět cca po 3 měsících užívání. (Bylinky a potraviny na podporu otěhotnění)

Pokud přírodní prostředky nepomohou, žena by měla problém řešit s lékařem. Zpravidla lékař na krátkou luteální fázi předepíše gestageny (léky, obsahující progesteron např. Utrogestan, Duphaston), které se podávájí v luteální fázi. Gestageny se podávají "na slepo", neboť vyšetření hladiny progesteronu je poměrně komplikované - hladina hodně kolísá i během jednoho dne. U gestagenů bývá účinek vidět na cyklu okamžitě. Někomu cyklus gestageny prodlouží, někomu dokonce pozdrží menstruaci až do vysazení léku. POZOR, gestageny se nesmějí podávat před ovulací, mohly by ji totiž zablokovat. Je proto nutné informovat lékaře o Vašem menstruačním cyklu, kdy probíhá ovulace, aby naordinoval začátek braní Utrogestanu až po proběhlé ovulaci. Pokud by vám lékař lék předepsal např. od 14 DC do 28 DC (den cyklu), a ovulace proběhla až 20.tý den cyklu, Utrogestan by mohl ovulaci zabolokovat a pokud by k tomu nedošlo, tak by mohlo dojít k příchodu menstruace dříve vlivem vysazení léku a embryo by nemělo dostatečně dlouhou luteální fázi pro uhnízdění v děloze. Nejlépší je, když lékař zároveň provede folikulometrii, tzn. ultrazvukem potvrdí růst folikulu a jeho prasknutí.

Po Utrogestanu při orálním požití můžete být unavená a točit se vám hlava. Z tohoto důvodu se doporučuje vaginální zavádění. Zde je ovšem nevýhoda, že lék může po zavedení vytékat a žena se neobejde bez intimky. Vhodné je proto utrogestan zavádět večer.

POZOR! Pokud měříte bazální teplotu a užíváte gestageny (Utrogestan, Duphaston...), tyto léky mírně zvyšují teplotu.

Více zde: http://www.mrnous.com/tehotenstvi-neprichazi/ne...

tehulka1167
18. kvě 2016

@pozi ten druhý článek je lepší 🙂

pozi
18. kvě 2016

@tehulka1167 jj,ten druhý je lepší,já beru Estrofem a crinone,takže jsem pochopila,že tím vlastně zamezuji ovulaci a tím pádem se mi prodlužuje luteální fáze až do té doby,co ty léky beru,takže vlastně je vše ok 😉 nestraš 😀

hanulkavelunka
18. kvě 2016

@pozi ahoj no jasne ze hodim😊😉
Ten 1.test delany rano DR.MAX
2.tes delany pred chvilkou a vsechny po 1.minute 😊

hanulkavelunka
18. kvě 2016

Dusik byl uz 6.den po et s 5den.PK 🍀

hanulkavelunka
18. kvě 2016

Dnes 9.den po ET a uz se tesim na pondeli 😁

Strana