Je tu někdo po embryotransferu?
Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?
Holky prosim vas poradte nejake dobre vitaminy nebo bylinky byla jsem na transferu a jsem vnitrne slaba tak potrebuji posilit
@veervit
To je nejhorší,když nevíš proč.Já bych měla být zdravá,partner líné spermie,proto tedy ivf a 2 kety a nic.Zítra jedeme do Pronatalu,tak budu chtít imuno.Jinak také nevím,v čem je problém,proč se embryjko nechce zakousnout.
@1987katka
To je úžasné,moc gratuluji.Já po 2 ketu bílo,tak snad se nám ostatním také do budoucna poštěstí.-)
@anette30 děkuji, budu ráda i za jedno kvalitni 🙂
Holky ja jsem po operaci a už jsem měla prasklý vejcovod a krev v břiše bylo za 5minut 12ct a samozremne mimoděložní těhotenství tak hlavně Nepodceňujte bolesti v podbřišku jako já a raději hned vyražte k lékaři...jinak všem co to vyšlo velká gratulace a ať čárka jen síly 😃a ostatnim držím pěsti ať vše dobře dopadne 😃
@markatka já si necham napsat neschopenku od čtvrtka, v pátek bych měla jít na nandani vajíček. A pak budu týden doma. Nemám s tím zkušenosti, jdu poprvé na IVF. Tak raději budu doma. Tak zítra nápis,jak jsi dopadla.
Také jsem byla poprvé, na neschopence jsem nebyla, jen jsem měla volno v den odběru a den transferu. Já byla na transferu 2.5., všechno vypadalo dobře, akorát jsem v neděli krvácela, proto ta neschopenka..
@klarka011
To je mi moc líto,hlavně že jsi dorazila včas.
Odpočívej a drž se.
Příště už to bude v pořádku a miminko u tebe bude hodně hodně dlouho,dokud se vejde.-)
@verunkadar jsem přenašečka chromozomální vady,ani to nemá název,ale už máme doma právě postiženého syna,díky němuž se to zjistilo,dělají nám extra vyšetření embrijek-3.den jim vemou buňku a 5.den víme výsledky,jestli je to holka-zdravá nebo přenašečka jako já nebo kluk-postižený nebo zdravý,ale z těch 4 embrijek byl vždy jeden kluk a postižený a 2 se třeba přestali 5.den vyvíjet,takže jsem ráda,když nám zbyde jedno ☹
@veervit ty jo,tak oni taky neví,kde je chyba,no je to zapeklitý,já jsem dnes ukončila neschopenku,od čtvrtka si vezmu 2 dny dovolený,objednala jsem se na konzultaci na 17.6.,doktorka mi bude asi promlouvat do duše ohledně darovaných vajíček,ale ještě bych právě taky tak v září viděla 3.IVF s vlastníma,doufám,že už se podaří,tak se třeba zase sejdem 😉 .Taky budu zas pít čaj báby radnické a ani nevím,jestli mi je líp nebo hůř,nějak mi to asi ještě nedošlo,i když už to vím dlouho
@adelinkkaa ty jo,tak to je dobrý,že se povedli pokaždé 2,hlavně,že se chytili,mě ze 4 poprvé zbylo 1 a podruhé 2-jedno zamraženo,ale ani to se nechytilo,bohužel je musíme dávat vyšetřit na jednu chromozomální vadu,jsem přenašečka,proto podstupujem IVF
@pozi jen si dovolím vyjmout z Heliosu toto... Kdyžtak tam koukni
V současné době se však od této metody ustupuje a k PGD/PGS je využívána spíše dokonalejší metoda aCGH, která je výrazně přesnější a vyšetřuje všechny chromozomy daného embrya. V tomto případě je „dobrý/špatný“ výsledek velmi přesný a potvrzují to také naše statistiky – průměrná úspěšnost po transferu jednoho embrya po aCGH vyšetření je u nás 67 % (biochemické těhotenství) a v 65 % tato těhotenství pokračují dál (klinické těhotenství se srdeční akcí). V odborné literatuře se například rozdíl mezi biochemickým a klinickým těhotenství udává až kolem 15-20 %.
Jsme jedni z mála, ne-li jediní, kteří v ČR provádějí PGD/PGS na blastocystách. Proč na blastocystách už jsem vysvětlila výše – vyšetřují se pouze embrya s dobrou prognózou (3. den nelze určit), tudíž je jich výrazně méně než 3. den, což je i pro pacienta finančně méně nákladné. Biopsie buňky třídenního embrya je také více nebezpečná, může embryo více poškodit než biopsie buněk trofoblastu (vznikají z něj zárodečné obaly a placenta, část z které vzniká embryo-embryoblast- zůstává nedotčena) 5. nebo 6. den vývoje embrya, kdy je embryo 150-200 buněčné.
3. den se vyšetřuje 1, maximálně 2 buňky, 5./6. den je embryu ve stádiu hatchující blastocysty odbioptováno více buněk (do 10), čímž je vyšetření přesnější. Také vyšetření v tomto vývojovém stádiu je přesnější než vyšetření 1 buňky několikabuněčného embrya.
@pozi to me moc mrzi😔a nebylo by lepsi mit darovane oocyty? Financne by to pak ve vysledku vyslo asi lepe.ze by jsi mela vice vajicek/embrii..ikdyz chapu ze to zas neni pro kazdeho
@pozi .. Tady je ten odkaz ... http://www.sanatoriumhelios.cz/diskuze/blastocysta
@pozi tak to je stav.. My jsme z toho nějaký přešlí. Nevíme jestli jít do darovaných spermií, nebo vajíček. Nikdo nic neví.. Čaj dle baby mám, v sobotu začnu pít.. Objednám si ještě nějaké vitamíny pro podporu před otěhotněním, třeba to bude k něčemu. Když bych alespoň věděla - jo je to ve vajíčkách, ale takto.. Prosím tě, ten čaj se může pít i před ivf? Nebo jak to je? Nikde se to nemohu dočíst.. Abych to pak zase nějak neovlivnila. Tak tojdeš brzy na konzultaci! Za 14 dní. Nám teď řekli, že 3 měsíce musíme mít pauzu..
@veervit Čaj na otěhotnění dle báby Radnické - užívání bylinných směsí
A: Koupila jsem si u Vás Čaj na otěhotnění dle báby Radnické. Vůbec jsem se ale nikde nedočetla, kdy ho můžu začít užívat - jestli kdykoliv v měsíci, nebo po menstruaci apod..
Dále se chci se zeptat, zda-li ho můžu užívat zároveň s hormonální stimulací na IVF. Moc prosím o rychlou odpověď. Děkuji A.
J: Čaj můžete začít užívat ihned a i při stimulaci. Pokud zjistíte těhotenství, raději vysaďte.
Návod na přípravu a užívání je na etiketě.
@veervit já jsem četla, že se ty čaje nesmí míchat s hormonálními léky. Takže já jsem čaj už vysadila
@adelinkkaa no nevím,50000,- budu šetřit déle než 15 tis.,je mi 37 a abych to stihla do 39 na pojišťovnu bude ještě boj,ještě chci zkusit svoje a pak případně uvidíme,ale tolik do kupy najednou nedám,už teď jsme finančně vyždímaní,musím do práce 😉
@1987katka no asi na tom něco bude,ale já mám málo vajíček a je tam riziko,že ani do 5.dne se jich moc nedohrabe,ale...nepotřebuju celý PGD,jen tu jedinou vadu co má syn a na tu mají udělaný speciální sondy,ale určitě v Heliosu mají s tím výsledky,to je fajn,že to mají takhle zdokumentovaný,proč to zrovna dělat takhle,jen to slyším teda poprvé,ale už jsem zase chytřejší 😉
@vvercatkoo Tak co, jak ti je? 🙂
ahoj holky, dnes jsem 9.den po ET a jsem ale šíleně nafouklá a bolest v podbříšku, jak by měla přijít MS, docela se bojím, jestli to je normální nebo ne...beru utrogestan 2-0-2 a ráno Prednisol 1/2 prášku.
a ještě jsem vůbec nešpinila, což prý není podmínkou...dnes jsem 27 DC
@pozi
@jirikova
Ano uz jsem delala testik ale ten duch je takovy ...ze nevim jestli je to fakt nebo jen carka, ktera se ukaze kazdemu. Byl to mama test citlivost 10...myslite ze kdyby se zadne hcg nezvysovalo, tak tam nebude vubec nic? Moc se omlouvam za panikareni, ale je to uplne poprve tak silim. Moc mi pomahate.

@verunkadar O příspěvek výš jsem tě neoznačila..