icon

Je tu někdo po embryotransferu?

fonamor
27. lis 2015

Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?

markatka
31. kvě 2016

@verunkadar O příspěvek výš jsem tě neoznačila..

monicka0038
31. kvě 2016

Holky prosim vas poradte nejake dobre vitaminy nebo bylinky byla jsem na transferu a jsem vnitrne slaba tak potrebuji posilit

martinaanet
31. kvě 2016

@veervit
To je nejhorší,když nevíš proč.Já bych měla být zdravá,partner líné spermie,proto tedy ivf a 2 kety a nic.Zítra jedeme do Pronatalu,tak budu chtít imuno.Jinak také nevím,v čem je problém,proč se embryjko nechce zakousnout.

martinaanet
31. kvě 2016

@1987katka
To je úžasné,moc gratuluji.Já po 2 ketu bílo,tak snad se nám ostatním také do budoucna poštěstí.-)

vvercatkoo
31. kvě 2016

@anette30 děkuji, budu ráda i za jedno kvalitni 🙂

klarka011
31. kvě 2016

Holky ja jsem po operaci a už jsem měla prasklý vejcovod a krev v břiše bylo za 5minut 12ct a samozremne mimoděložní těhotenství tak hlavně Nepodceňujte bolesti v podbřišku jako já a raději hned vyražte k lékaři...jinak všem co to vyšlo velká gratulace a ať čárka jen síly 😃a ostatnim držím pěsti ať vše dobře dopadne 😃

verunkadar
31. kvě 2016

@markatka já si necham napsat neschopenku od čtvrtka, v pátek bych měla jít na nandani vajíček. A pak budu týden doma. Nemám s tím zkušenosti, jdu poprvé na IVF. Tak raději budu doma. Tak zítra nápis,jak jsi dopadla.

markatka
31. kvě 2016

Také jsem byla poprvé, na neschopence jsem nebyla, jen jsem měla volno v den odběru a den transferu. Já byla na transferu 2.5., všechno vypadalo dobře, akorát jsem v neděli krvácela, proto ta neschopenka..

martinaanet
31. kvě 2016

@klarka011
To je mi moc líto,hlavně že jsi dorazila včas.
Odpočívej a drž se.
Příště už to bude v pořádku a miminko u tebe bude hodně hodně dlouho,dokud se vejde.-)

pozi
31. kvě 2016

@verunkadar jsem přenašečka chromozomální vady,ani to nemá název,ale už máme doma právě postiženého syna,díky němuž se to zjistilo,dělají nám extra vyšetření embrijek-3.den jim vemou buňku a 5.den víme výsledky,jestli je to holka-zdravá nebo přenašečka jako já nebo kluk-postižený nebo zdravý,ale z těch 4 embrijek byl vždy jeden kluk a postižený a 2 se třeba přestali 5.den vyvíjet,takže jsem ráda,když nám zbyde jedno ☹

pozi
31. kvě 2016

@veervit ty jo,tak oni taky neví,kde je chyba,no je to zapeklitý,já jsem dnes ukončila neschopenku,od čtvrtka si vezmu 2 dny dovolený,objednala jsem se na konzultaci na 17.6.,doktorka mi bude asi promlouvat do duše ohledně darovaných vajíček,ale ještě bych právě taky tak v září viděla 3.IVF s vlastníma,doufám,že už se podaří,tak se třeba zase sejdem 😉 .Taky budu zas pít čaj báby radnické a ani nevím,jestli mi je líp nebo hůř,nějak mi to asi ještě nedošlo,i když už to vím dlouho

pozi
31. kvě 2016

@klarka011 tak hlavně,že zachránili tebe,to je teď důležité,drž se 😉

1987katka
31. kvě 2016

@pozi sice toto neřeším, ale dá se to zjišťovat až ve fázi blastocysty... Může díky tomu vydržet holčička ...ve 3 dni nejsou kolikrát embryjka ještě dost silná, ale v 5.dnu už ano... Viz stránky a poradna caru Helios 🙂

pozi
31. kvě 2016

@1987katka no jo,ale z blastocysty už nejde odebrat buňka,musí se vzít z moruly,kde se ještě nahradí,u blastocysty je to už riziko,že ten kousek nedoroste a na PGD právě berou vždy 3.den,tak já nevím,ale všechny holky,co mají PGD to tak mají,že 3.den odebírají vzorek

pozi
31. kvě 2016

@adelinkkaa ty jo,tak to je dobrý,že se povedli pokaždé 2,hlavně,že se chytili,mě ze 4 poprvé zbylo 1 a podruhé 2-jedno zamraženo,ale ani to se nechytilo,bohužel je musíme dávat vyšetřit na jednu chromozomální vadu,jsem přenašečka,proto podstupujem IVF

1987katka
31. kvě 2016

@pozi jen si dovolím vyjmout z Heliosu toto... Kdyžtak tam koukni

V současné době se však od této metody ustupuje a k PGD/PGS je využívána spíše dokonalejší metoda aCGH, která je výrazně přesnější a vyšetřuje všechny chromozomy daného embrya. V tomto případě je „dobrý/špatný“ výsledek velmi přesný a potvrzují to také naše statistiky – průměrná úspěšnost po transferu jednoho embrya po aCGH vyšetření je u nás 67 % (biochemické těhotenství) a v 65 % tato těhotenství pokračují dál (klinické těhotenství se srdeční akcí). V odborné literatuře se například rozdíl mezi biochemickým a klinickým těhotenství udává až kolem 15-20 %.

Jsme jedni z mála, ne-li jediní, kteří v ČR provádějí PGD/PGS na blastocystách. Proč na blastocystách už jsem vysvětlila výše – vyšetřují se pouze embrya s dobrou prognózou (3. den nelze určit), tudíž je jich výrazně méně než 3. den, což je i pro pacienta finančně méně nákladné. Biopsie buňky třídenního embrya je také více nebezpečná, může embryo více poškodit než biopsie buněk trofoblastu (vznikají z něj zárodečné obaly a placenta, část z které vzniká embryo-embryoblast- zůstává nedotčena) 5. nebo 6. den vývoje embrya, kdy je embryo 150-200 buněčné.

3. den se vyšetřuje 1, maximálně 2 buňky, 5./6. den je embryu ve stádiu hatchující blastocysty odbioptováno více buněk (do 10), čímž je vyšetření přesnější. Také vyšetření v tomto vývojovém stádiu je přesnější než vyšetření 1 buňky několikabuněčného embrya.

adelinkkaa
31. kvě 2016

@pozi to me moc mrzi😔a nebylo by lepsi mit darovane oocyty? Financne by to pak ve vysledku vyslo asi lepe.ze by jsi mela vice vajicek/embrii..ikdyz chapu ze to zas neni pro kazdeho

1987katka
31. kvě 2016
veervit
31. kvě 2016

@pozi tak to je stav.. My jsme z toho nějaký přešlí. Nevíme jestli jít do darovaných spermií, nebo vajíček. Nikdo nic neví.. Čaj dle baby mám, v sobotu začnu pít.. Objednám si ještě nějaké vitamíny pro podporu před otěhotněním, třeba to bude k něčemu. Když bych alespoň věděla - jo je to ve vajíčkách, ale takto.. Prosím tě, ten čaj se může pít i před ivf? Nebo jak to je? Nikde se to nemohu dočíst.. Abych to pak zase nějak neovlivnila. Tak tojdeš brzy na konzultaci! Za 14 dní. Nám teď řekli, že 3 měsíce musíme mít pauzu..

pozi
31. kvě 2016

@veervit nee,jen jdu na konzultaci,jak a co potom,po 1.IVF jsem taky musela mít min. 3 měsíce pauzu,nakonec jsem to nechala po půl roce 2.IVF.Čajík se pije až do transferu 😉 já jsem zvědavá,co na mě ještě dr. vymyslí,ale už asi jen ty darovaný

zuzanaxx
31. kvě 2016

@veervit Čaj na otěhotnění dle báby Radnické - užívání bylinných směsí

A: Koupila jsem si u Vás Čaj na otěhotnění dle báby Radnické. Vůbec jsem se ale nikde nedočetla, kdy ho můžu začít užívat - jestli kdykoliv v měsíci, nebo po menstruaci apod..

Dále se chci se zeptat, zda-li ho můžu užívat zároveň s hormonální stimulací na IVF. Moc prosím o rychlou odpověď. Děkuji A.

J: Čaj můžete začít užívat ihned a i při stimulaci. Pokud zjistíte těhotenství, raději vysaďte.

Návod na přípravu a užívání je na etiketě.

vvercatkoo
31. kvě 2016

@veervit já jsem četla, že se ty čaje nesmí míchat s hormonálními léky. Takže já jsem čaj už vysadila

pozi
31. kvě 2016

@adelinkkaa no nevím,50000,- budu šetřit déle než 15 tis.,je mi 37 a abych to stihla do 39 na pojišťovnu bude ještě boj,ještě chci zkusit svoje a pak případně uvidíme,ale tolik do kupy najednou nedám,už teď jsme finančně vyždímaní,musím do práce 😉

pozi
31. kvě 2016

@1987katka no asi na tom něco bude,ale já mám málo vajíček a je tam riziko,že ani do 5.dne se jich moc nedohrabe,ale...nepotřebuju celý PGD,jen tu jedinou vadu co má syn a na tu mají udělaný speciální sondy,ale určitě v Heliosu mají s tím výsledky,to je fajn,že to mají takhle zdokumentovaný,proč to zrovna dělat takhle,jen to slyším teda poprvé,ale už jsem zase chytřejší 😉

anette30
1. čer 2016

@vvercatkoo Tak co, jak ti je? 🙂

1987katka
1. čer 2016

ahoj holky, dnes jsem 9.den po ET a jsem ale šíleně nafouklá a bolest v podbříšku, jak by měla přijít MS, docela se bojím, jestli to je normální nebo ne...beru utrogestan 2-0-2 a ráno Prednisol 1/2 prášku.

1987katka
1. čer 2016

a ještě jsem vůbec nešpinila, což prý není podmínkou...dnes jsem 27 DC

jirikova
1. čer 2016

@1987katka já jsem dnes 17.den po ET a taky jsem ani jednou za celou dobu nezašpinila (což jsem samozřejmě ráda!). Kolik toho datumu ms se může stát, že budeš mít všechny příznaky a budeš si myslet, že to dostaneš, ale věřím že bude vše v pořádku a ms se ti vyhne 😉

pozi
1. čer 2016

@1987katka špinění není podmínkou,buď ráda,člověka to spíš vyděsí a bolesti mít můžeš,ale neboj,věř tomu prďolovi uvnitř 😉 Teď jsem si jen nevšimla,už jsi dělala tt nebo ne?

1987katka
1. čer 2016

@pozi
@jirikova
Ano uz jsem delala testik ale ten duch je takovy ...ze nevim jestli je to fakt nebo jen carka, ktera se ukaze kazdemu. Byl to mama test citlivost 10...myslite ze kdyby se zadne hcg nezvysovalo, tak tam nebude vubec nic? Moc se omlouvam za panikareni, ale je to uplne poprve tak silim. Moc mi pomahate.

Strana