icon

Je tu někdo po embryotransferu?

fonamor
27. lis 2015

Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?

1987katka
3. čer 2016

@vvercatkoo to určitě zvládnou, neboj 🙂

pozi
3. čer 2016

@vvercatkoo určitě to zvládnou,musíš jim věřit,jsou to bojovníci,o víkendu nevolají?Mě volali každý den i o víkendu

pozi
3. čer 2016

@blanch2014 no to je kráásné,moc gratuluji,ať to tak vydrží 😉

merope
3. čer 2016

@vvercatkoo Tak to mi asi hlava nebere při tom použít anestezii. Resp. mi přijde, že člověk je víc omezený a je nepříjemnější ta anestezie než celé vyšetření. A vezmu-li, že k tomu je potřeba odběr krve + kanyla do žíly k té anestezii, tak to bolí asi tak podobně. Uznávám, že já jsem extrém - odběr krve pro mě znamená zpravidla 2 pokusy najít žílu, chvíli šátrání v ruce a potom trefa nebo pokus jít jinam. Občas pokus třetí na vrchní stranu ruky, kde ta žíla někdy praskne. A při anestezii zatím jen při jednom pokusu vůbec zkoušeli najít žílu v podpaží. Takže i započítám-li to, že u mně se nemohli trefit do čípku a museli si ho přichytit, bylo to pohodlnější, krom toho jsem do půl hodiny mohla jít domů a žádné lítání po dalších vyšetřeních v rámci předoperačního.

@vvercatkoo Jj, víkend je vždycky šílený - dokud denně informují, člověk tak nějak tuší co a jak, a pak rázem víkend... ale dvě co se vyvíjí a jedno pomalejší - to je hodně dobrá statistika, to určitě v pondělí vyjde. Ale potom ještě těch 14 dní čekání, zda se vůbec uchytí. Já bych měla dneska 6. den a pořád přemítám, zda mám či nemám hatchující blastocyty v bříšku a jak se jim daří 🙂.

vvercatkoo
3. čer 2016

@pozi ne mám si zavolat až v pondělí před ET

vvercatkoo
3. čer 2016

@merope žádné předoperační vyšetření nebylo. Je to úplně stejné jako když jsem šla na OPU a po hodině max, hodina a půl jsem šla domů

vvercatkoo
3. čer 2016

Holky jinak děkuji, musí to zvládnout

anette30
3. čer 2016

@vvercatkoo musí to zvládnout, jsou to silní bojovnici, uvidis 😊

merope
3. čer 2016

@vvercatkoo A vás před OPU neposílají na předoperační vyšetření k obvoďákovi? To u nás jo a co vím od holek i odjinud, tak taky. Přecejenom je to narkóza - u nás chtějí krevní obraz + EKG (takže 2x k obvoďákovi - nejdřív na krev a potom pro výsledky). A po OPU chodím domů tak po 2 hodinách, protože chtějí naměřit několikrát normální tlak a to u mě asi trvá déle (prostě s narkózou se pořádně prospím a asi trošku déle než je běžné).

anette30
3. čer 2016

@merope záleží na věku, u krátkodobé narkózy předoperační anesteziolog nevyžaduje.

vvercatkoo
3. čer 2016

@merope u mě to bývá vždy rychlovka

1987katka
3. čer 2016

@vvercatkoo tak to se taky divím, bez operačního vyšetření + EKG by mě nevzali...je to prostě celková narkóza a není to úplně sranda, vím, že když měl někdo zjištěné problémy, tak se přistoupí i na OPU bez narkozy 🙂

vvercatkoo
3. čer 2016

@1987katka mě zase překvapuje kolik lítání kolem toho máte. Moje obvodacka ani neví že marodim

markatka
3. čer 2016

Tak úplně potichoučku... Dnes 7+0, srdeční akce v pořádku, plod veliký přesně na chlup stejně jako má dneska být... Uff.. Jen se bojím mít radost, tu jsem měla minulý týden a pak za dva dny bylo krvácení..
Co vy ostatní, co vás dnes něco čekalo, už to máte za sebou?
🙂

tehulka1167
3. čer 2016

@1987katka Když je klasický IVF tak se dělá v klasický narkoze a IVF v nativu se dělá bez nárkozy,protože se nanejvýš odebíraj 2 oocyty.

tehulka1167
3. čer 2016

@vvercatkoo že jsi měla nativ IVF ? To je bez narkozy.

tehulka1167
3. čer 2016

@markatka Gratuluju,at je vše v pořádku 🙂

vvercatkoo
3. čer 2016

@tehulka1167 měla ale s narkózou. Měla jsem 10folikul. Měla jsem léky. Už jsme se přece o tom bavily. Každý doktor má jiné postupy a metody.

vvercatkoo
3. čer 2016

@markatka taky se přidávám a držím 🙂

tehulka1167
3. čer 2016

@vvercatkoo bavily,bavily, nevím nekdo tu psal,že to měl v nativu vzdy...jenže je nás tolik,že už nevím 🙂

vvercatkoo
3. čer 2016

@tehulka1167 já už se v tom taky ztrácím. Podle doktora jsem měla krátký protokol, dlouhý protokol, minimální stimulaci a dva nativy.

markatka
3. čer 2016

@vvercatkoo
@tehulka1167
Moc vám děkuji, vám přeji to samé 🙂

martinek14
3. čer 2016

Holky nema nekdo zkusenost.Dnes jsem byla na kontrole a domluvit se na dalsi ket.Nebyl tam muj doktor ale nejaka mlada doktorka a ta mi rekla ze na dalsi muzu az za dalsi mesic ze jsem brala dlouho utrogestan a ze se to nedoporucuje.Minuly tyden mi sestricka rekla ze ikdyz je krev negativni at pokracuji v utrogestanu do dalsi krve.Nevim co si mam myslet☹️Chci jid uz ten to cyklus

tehulka1167
3. čer 2016

@martinek14 No je to možný. Utrogestan se hlavně nasazuje po ovulaci.

tehulka1167
3. čer 2016

@martinek14 když se bere moc brzy uzavírá endometrium což brání uhnízdění embrya..takhle mi to bylo řečeno.

axi44
3. čer 2016

Ahoj holky, tak dnes 10 den po ET a nemám ani ducha.... béééééé

merope
3. čer 2016

@martinek14 Já minule brala utrogestan kvůli IUI a nikdo neřešil, že hned další cyklus IVF+ET. Ale třeba poslední IUI mi doktorka utrogestan vůbec nepředepisovala, takže jsem měla IUI bez něj a hned poté IVF.

@markatka Gratuluji! jinak mě dneska čekalo hlídání dvou malých svišťů a snad už konečně oba spí (ta mladší tam ještě tak před půl hodinou broukala a teď je potichu - tak snad to není jen tím, že neumím zapnout chůvičku 🙂 ). Jsem totálně groggy, ještě navíc s tím utrogestanem.

@vvercatkoo No, mě když posledně poslala obvoďačka na internu, že mi to tam dořeší (se jí nechtělo - moje je v důchodu a ještě jsem neměla novou), tak internistka pro změnu, že předoperační je předoperační a že podle nějakých norem ministerstva tam v mém věku patří ještě to či ono a tak mě honila znovu na krev, na snímkování plic a snad by honila i jinam. Přijde mi fakt divné, že dělají narkózu bez jakéhokoli předoperačního - netočí vám EKG + nedělají krevní obraz v CAR? Kdyby se něco semlelo, tak to budou mít šíleně na triku, že si neověřili, že vše bude ok. V narkóze se může cokoli rozsypat úplně kdykoli, já vyplňuji i šílený dotazník kvůli anamnéze, aby si byli jistí, že vše bude v pořádku. A když jsem v lednu byla trochu nachlazená, tak anestezioložka přemýšlela i o analgosedaci, ale měla jsem zrovna nejvíc folikulů ze všech pokusů - poslední UTZ říkal přes 10, tak mi jen dali trochu kyslíku navíc. Fakt jsou hrozně opatrní.

pipi39
3. čer 2016

@tehulka1167 prave ze ne a ani vel.neodpovidala. jeste ten den jsem sla na revizi bohuzel. Koukam ze ty jsi se uz take konecne dockala. Moc drzim palecky at ti to vyjde a mimi roste jak ma 😊

vvercatkoo
3. čer 2016

@merope tak musí vědět, co dělají a zase jsme u toho. Každý CAR to dělá jinak.

martinaanet
3. čer 2016

@merope
Děkuji za příspěvek.
Je to opravdu hysterko.Budou mi kontrolovat děložní dutinu nějakou kamerkou přes čípek.Když jsem zvládla porod,tak i tohle vyšetření.
To určitě,budou si dělat pelíšek,to dá práci na tolik měsíců.-)Moc držím palečky,at se drží oba a nebo obě.-)Mě se nějak nechtějí uhnízdit,jsem zdravá,tak zkoušíme další vyšetření,kdyby náhodou bylo něco i u mě,ale určo to budou ty spermíci.

Strana