Je tu někdo po embryotransferu?
Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?
@pipi39 Děkuji 🙂
Dekuji holky tak nevim ci pockat mesic nebo to risknout☹️
Holky, můžu mít prosím dotaz ?? Dnes si mám píchnout první injekci na IVF. Krátký protokol od 2 DC. Včera jsem měla MS uplně normálně a dneska vůbec nic!!!! To se mi v životě nestalo! Mám vždy velmi silnou menstruaci a dneska jsem 2DC a prostě NIC!! Nevím co mám dělat jestli si tu injekci píchnout nebo počkat do zítřka nebo co radíte?? Mám zavolat do CARU?? Jsem dnes celý den v práci a nemám ani test, že bych si ho udělala! Je to fakt divný...může to být z nervů?? Musím si tu injekci píchnout do 9 hod. Děkuji moc za radu.
@jennyy12 zavolej do car.
@1987katka To už je hezký 🙂
@1987katka gratuluji, jsem na tom stejně 🙂
Holky máte některá zkušenost s hematomem v prvním trimestru?
@1987katka držím pěsti 🙂
@jennyy12 Copak ti řekli? Jinak chápu paniku, já minule omylem píchla o den dřív než jsem měla v protokolu a taky jsem z toho panikařila - a doktoři, že to je v pohodě, že se klidně mohlo začít i tak a nevadí. U nás se začíná 3. DC (aspoň já měla začít). U první injekce je asi trošku větší volnost (např. u mě po utrogestanu se i velmi špatně definuje, co je to 1.DC).
@1987katka
Je nádherný,krásné čárky.Moc gratuluji.
@merope řekli mi, že si tu injekci mám píchnout i přes to, když nemám MS. Že jsem ji měla poprvé v životě jenom 1,5 dne mi fakt nejde do hlavy ☹. Před MS jsem byla na ultrazvuku a měla jsem sliznici 14 mm. Kvůli výšce sliznice VŽDY fakt hodně a dlouho krvácím. A ted nic. Jsem z toho dost nervozní, jestli bude vše v pořádku. Jinak děkuju za uklidnění. Když jsem mluvila s doktorem, tak říkal, že je to taky v pohodě. Tak snad!!
@pipi39 Ahoj pipi ...tak ja tehu nejsem, jsemv procesu 4 ivf, dnes 9 den po et, ale opet se to nepovedo, uz druhy den mam bolesto na menzes a yakovou migrenu,ze me to prikovalo k posteli ... Je to mas posledni pokus.Uz to nechi, jsem zdravotnevycerpana nabrala jsem za ty dva roky 18kg a psichyka v hajzlu ... Koupime si psa
@princezna22 ahoj.....mozna to nakonec dopadne uvidis. Kdyz se mi ket chytil i kdyz pak nedopadnul take me bolela hlava asi 3dny pak to preslo a za par dni opet. Neves hlavu a doufej. No a s tim psem hi hi to znam mam dve kamaradky co to tak udelali a nakonec i mimi bylo. Psychika se uvolnila a slo to najednou 😊. Tak i kdyby tak ...je to dobry napad.
@blanch2014 ahoj stejny test nebo i stejné dny? 😀 ukaž ať se také pokocháme 😉
@1987katka ano stejný jako mas ty 🙂 foto zespoda čtvrtek, uprostřed Pátek, nahoře dnes vpoledne ;)
@1987katka na KET jsem byla 24.5. 🙂 zavadeli jsme 2 pětidenní 🙂
@blanch2014 super, krásně sílí, ted jen zjistit, jestli tam jsou oba nebo jedno 😉
Můj test z dnešního odpoledne vypadá následovně 🙂 jsme jen 1 den od sebe, odkud jsi?
@princezna22 Já si donedávna myslela, že během IVF se musí šíleně přibrat, za loňský rok jsem přibrala skoro 15 kg. Od února do května jsem z toho 5 shodila. A děsila jsem se, co bude na váze teď. Dneska (cca týden od OPU, po ET) je váha na stejné úrovni co byla před začátkem stimulace! Zjistila jsem, že jak jsem se rozjela před a během stimulace jsem jedla samé masíčko a jiné bílkoviny, sem-tam taky zeleninu a hlídala si snídaně a pitný režim, tak jsem fakt nepřibrala. Uvidím teda za dva týdny, ale stejně to vypadá nadějně. Ale taky jsem po 3. IVF unavená a dávám si aspoň půl roku pauzu.
@princezna22
To je mi moc líto.Víš,kolik pokusů to vlastně bylo:
Já se chystám na 3 ket,měla bych být zdravá,ale pořád se nechce embryjko uhnízdit.Ted se chystám koncem července znovu.Můžu se zeptat,jaký máte problém vy?
@pipi39 ahojky, zatím jenom z genetiky, na imunologii jedeme v úterý pro výsledky, tak jsem zvědavá. Jinak na genetice manžel ok a mně zjistili nějakou mutaci na srážení krve, takže se musím objednat na hematologii a je dost možné, že to právě byla příčina zamlklého těhu. A co ty, už jste byli na imuno??
@1987katka Havířov, a chodíme Gyncentum Ostrava a ty?
@merope No tak nepopírám, že jsem jedla pravidelněji, než dřív, ale já neměla nikdy nic zadarmo ... celý život jsem musela na postavu tvrdě makat, minimálně 4 x týdně jsem chodila na hodinu a půl bruslit, v zimě jsme běhala na pásu a .. dieta .. no spíš jsem jedla hodně málo ... a halt ten pohyb když jsi v procesu IVF není ... buď stimuluješ, nebo jsi třeba po inseminaci, nebo přímo v IVF ... a máš mít klidovej režim ... jedu v tom kolotoči dva roky ... teď mi to končí a veř nebo ne těším se že ot zkončí ... tak nebo tak ... ale už nemůžu ... v prosinci jsem měla z IVF mrtvici - brala jsem metypred, bylo mi po něm fkat zle a zhustil mi krev natolik, že mi to chytlo pravou část tváře ... ale dopadlo to dobře .... takže tohle je můj poslední pokus a ....asi je to osud ... a dál ho nebudu pokoušet, mám dvě děti z prvního manželstí a přítel má syna ... tak si holt spolu pořídíme pejska, ale do 5. IVF už nejdu.Teď mne bude ščekat tvrdá dřina a zdravá strava ...a docela se na to těším 🙂
@martinaanet Ahoj 🙂 ... tak kde začít .. je mi 39 let, mám dvě děti z prvního manželství - dvojčata chlapce, (Nyní je jim 16 let( počaté přirozenou cestou a v podstatě na první nástřel 🙂 ale to mi bylo 22 let .... Nyní jsem rozvedená a mám 5 let přítele, který má 8 letého syna ... snažíli jsme se spolu o miminko bez doktoru asi rok ... já naivka si myslele, kdo ví jak nejsm plodná, když jsem měla dvojčátka hned jak jsem si řekla že chci miminko ... nějak mi nedošlo, že jsem trochu zestárla 🙂 ... no tak jsem se vydali do Gennetu ... a tam zjistili že partner má trochu horší spermio, což není probílém při ICSi ... já mám k tomu nějaký jeden vadný chromozom - nic vážného, prostě některé embryo se může rozpadnout protože mu řetezec chromozomu nebude držet pohromadě ... asi 3 až 4% riziko. Dál mi po prvním IVF poslali na laparoskopiii a v Podolí mi odstranili srůsty v děloze po císařském řezu. Myslela jsem haleluja, problém je vyřešen, protože moje hladina AHM je dobrá ... no šli jsme do dalšího pokusu a opět jsem málo reagovala na stimulaci (NIdko neví proč( ale vydolují ze mě maximálně 4 vajíčka ... a zbyde tak jedno embryo ... v misce mi nevydrží do 5 dne, takže pro jistotu transferují již 3 den ... no další pokus nevyšel .. \jinak mám sníženou funkci štítné žlázy a vysoký krevní tlatk. .... Dál mi dali metypred na protilátky ... bylo mi po něm strašně zle ...noa pak se to stalo v prosinci 2015 mě lízla mrtvice ☹ ochrnula mi pravá tvář, spadla mi ´pusa .... dopadlo to dob protože jsem sama sebe do hodiny dovezla na HOmolku do nemocnice kde mi dali Trombolízu a sraženinu v mozku rozpustili ... vyšetřili mi uplně vše od magentické reoznancne mozku, sono cév, vyšetření srdce přes jícen atd ... jednoznačná příčina mrtvice byl Metypred .... který mi natolik zhustil krev, e mne to lízlo .. no dala jsem si pauzu a pak šla do 3.IVF a to už s ředením krve - píchám si Fraxiparin .... takže třetí IVF - dali mi dvě embrya nevyšlo .... na 90% je na vinně kvalita embryí ... no a nyní jsem v posledním pokusu, zbylo jen jedno embryo .... a myslím, že to také nevyšlo ... alespoň cítím bolsti jako na menzes, a to jsem 9. dne po et což je u mne klasika, že přijde menzes ...
@blanch2014 tak ja do Prahy do Pronatalu, ale také pocházím původně z Moravskoslezského kraje 🙂

@1983ingrid
Tak to je super,snad ani u mě nic nenajdou.
Děkuji,jdu na to ve středu,ted už se nebojím.-)