icon

Je tu někdo po embryotransferu?

fonamor
27. lis 2015

Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?

77lentilka
7. říj 2016

@tetalucina škoda, že to nevyšlo 😒 kolikátý už to byl pokus? Ten průběh jsi nyní měla hodně podobný jako já. Příště nám to všem vyjde!

panbaf
7. říj 2016

@kolbena ahoj, takže pozitivní krevní testy? Gratuluju!! Myslím, že to tu holky moc potřebují slyšet, aby dostaly naději... v době kdy mně KETy nevycházely tak to pro mě bylo hrozně důležitý číst, že se to někomu povedlo.. Přišlo mi totiž, že si ty centra snad tu úspěšnost musí vymýšlet, protože to nevycházelo nikomu..

Holky moc mě to mrzí, že vám to teď nevyšlo a naprosto přesně vím jak vám je, ale nebojte - ono to vyjde!!! všem!! Kdyby to nestálo takový peníze tak by to bylo o dost snazší..

tetalucina
7. říj 2016

@panbaf @hanyas holky dekuju...
@77lentilka podruhe transfer s darovanym a uz nic dalsiho nemam:(

tetalucina
7. říj 2016

@panbaf jj verim, ze se to podari a presne jak pises,je dulezity vedet, ze se vam to pdarilo,abychom meli nadeji🙂

mandlicka25
7. říj 2016

@77lentilka Bohužel ne. Ze 14 vajíček dozrálo 5, třetí den byly ještě 4 z toho 4 kvalita jedna, ale do pátého dny zbylo jen jedno :(, které bylo prý krásné, ale nestačilo to :(. Kdyby člověk aspoň věděl, kde je chyba..

mandlicka25
7. říj 2016

@kolbena To je hezký číst, že se to nekomu takhle vydařilo! :* Můžu se zeptat, jestli z těch testů po prvním neúspěchu něco zjistili? Děkuju

tetalucina
7. říj 2016

@mandlicka25 to bych taky chtela vedet proc mi jich vic nezustalo:(

mandlicka25
7. říj 2016

@tetalucina to byla pro mě první srážka. Když mi řekli krásné čtyři a vyvíjeli se dobře, tak jsem to nechápala a pořád si říkám, kde je chyba. Jestli to je ve mě, nebo třeba, že jsem si píchala krátce a jen malé dávky hormonů. Jestli kdybych se píchala víc nebo dýl, tak jestli by jich nedozrálo třeba i víc. Je mi jasné, že doktor nemůže vědět, jak na to tělo reaguje, ale přeci jen, je to drahé "zkoušení". Proto se taky uklidňuju, že na po druhé to bude lepší. Kdyby byli nějací mrazáčci, tak by bylo veceleji, další měsíc by se to dalo zkusit znovu... Ach jo :(

kolbena
7. říj 2016

@mandlicka25 jj,zatím je to ok,ale moc si to nepřipouštím, hlavně po tom, co jsem tady četla, kolika holkám krev sice vyšla, ale pak nic nebylo na uz nebo bylo zamlklé těhu, přestalo bít srdíčko atd...takže to spíš beru jako úspěšný 1.malý krůček,ale ta cesta bude ještě hodně dlouhá...po 1.neúspěchu se u mě dělala imunologie, tam nic tak zásadního nezjistili, ale hlavně bych řekla, že teď hrála hodně velkou roli technika transferu..minule bylo nádherné embryo, opravdu to nej nej, ale transfer dělala jiná doktorka a i když šlo všechno skvěle, tak oproti tomu transferu teď to trvalo déle, embryjko ještě před zavedením prohlíželi na sále pod mikroskopem a to bylo asi to zásadní,protože prý to není tak úplně ideální je nechat dlouho stát otevřené a zkoumat ho a je lepší prostě vzít a okamžitě zavádět, což se teď s jinou doktorkou udělalo a celý transfer trval max 3minuty..a i když embryo bylo horší kvality než to první,tak vypadá,že se chytlo...ale opravdu nejásám a spíš to beru s nadhledem,nerada bych se pak hroutila,že to zase nevyšlo...

mandlicka25
7. říj 2016

@kolbena jasný, ale jsi na dobré cestě! Tohle je strašný, protože člověk do toho nevleze :(. Takhle vyšiloval manžel, že my se tady stresujeme a chyba taky mohla být při zavádění :(.

kolbena
7. říj 2016

@mandlicka25 jj, nevleze...neříkám,že to napoprvé nevyšlo kvůli tomu, protože vlastně nic špatně se na tom sále nestalo, ale bohužel to embryjko tím prohlížením utrpělo, což mi teď nepřímo potvrdila i doktorka, když jsem se jí ptala, jestli neví, jak to embryo vypadalo..dokonce minule mi dali do ruky i fotku z toho mikroskopu, z čehož jsem teda byla úplně paf, ale když to tak vezmu zpětně, tak bych mnohem radši,kdyby se chytlo hned to první a nejkvalitnější,takhle pořád trochu hlodá červíček, jestli bude vše ok,když nebylo úplně tak nej 😖

tetalucina
7. říj 2016

@kolbena nebala bych se pokud se chytilo treba dvojkove🙂porad je to super a jsou z nich zdrave deticky;)taky jsem ket mela zavedeno to horsi ptz lepsi neprezilo roznrazeni:(a proto jsem hledala hodne infa ohledne kvality🙂

lussinka88
7. říj 2016

@kolbena Ahoj, především moc gratuluji!!! 🙂 a ještě jsem se chtěla zeptat jakou kvalitu embrya Ti zavaděli? Já měla jen vajíčka Béčkové kvality (2. kvality), ET se nepovedl a ted čekám na KET dvou embryí a mám strašný pochybnosti jestli se může vajíčko 2.vality chytit.... :-/

itworks
7. říj 2016

@kolbena budu ti držet moc palce, ať se to vyviji spravne, už potřebujeme číst dobré zprávy a mít motivaci na další pokusy 🙂 kdy jdeš na utz?

kolbena
7. říj 2016

@tetalucina
@lussinka88 no to je právě otázka, co jsem koukala, tak v caru embryologové používají úplně jiné označení než se běžně dělá (soudím jen podle diskuzí,co jsem četla tady) a ani na netu jsem tohle označení nedohledala,tak vlastně ani sama nevím..jak jste je měly označené vy?

@itworks na utz jdu až 4. listopadu

lussinka88
7. říj 2016

@kolbena já jsem měla ET expandované blastocysty kvality 4BB a zamraženo mám jeden straw 4BB+4BC a druhy straw 4BC+4BC... co jsem pochopila, tak 4 je 4buněčné embryo a AA je kvalita 1, AB je kvalita 1-, BB je kvalita 2, BC kvalita 2-, CC kvalita 3, CD kvalita 3- a Dčka už by se něměli zavádět

kolbena
7. říj 2016

@lussinka88 jj,takhle to mají značené všude, já mám v papírech BI+kombinace malých písmen a čísel + hing. a tohle značení v téhle kombinaci jsem nikde nenašla,takže čert ví..a já to vlastně už vědět snad ani nechci..ale pokud bych měla možnost, pokusila bych se zeptat embryologa, ale dál už se po tom nějak pídit nebudu,stejně už to neovlivním...

itworks
7. říj 2016

@kolbena tak to bude teda dlouhé cekani. U nás v car bylo značení A+ nejlepší,A, B.

ledge
8. říj 2016

@kolbena Taky moc držím palce, ať je bobek v pořádku a pěkně se chytne. A přesně jak říkáš, je to běh na dlouhou trať. Jedna vyhraná bitva neznamená vyhranou válku... Ale musíme prostě věřit, že to konečně vyjde.

klarka011
8. říj 2016

Mám dotaz od rána špinim a jsem dnes 20den po Ketu a testy jsou jasné pozitivní mám hrozný strach že se něco deje a bohužel na krev nejdu jedu rovnou až na ultrazvuk a tovsz 17cteho myslíte že bych měla jet na pohotovost ja jen aby na mě nekoukala jak na blbce ....

pajala
8. říj 2016

@klarka011 u nás třeba navysuji dávku agolutinu

klarka011
8. říj 2016

Já právě beru estrofem 1-1-1 a utrogestan 2-2-2
@pajala

panbaf
8. říj 2016

@klarka011 ahoj, já bych na pohotovost určitě jela pro klid duše.. určitě to nic nebude a jen se ti roztahuje děloha nebo mohla prasknout nějaká cévka.. ale zbytečně bys byla ve stresu..jsem si jistá, že takových případů tam mají hrozně moc a jsou na to zvyklí..i když bavila jsem se s jednou sestřičkou z gyndy a ta říkala, že nejvíc jim na pohotovost jezdí ženský s tím, "že je svědí" takže na tebe se určitě nikdo blbě dívat nebude a aspoň se uklidníš a uvidíš embryjko 🙂 držím palce kočko!!!

ledge
8. říj 2016

@klarka011 Ani nevíš, jak ti rozumím. Já začala špinit před hodinou a 2dny do MS. Jsem teprve 8 den po transferu, takže panika narůstá a pozitivní myšlení zmizelo mávnutím proutku...

lussinka88
8. říj 2016

@ledge to nemusí nic znamenat... kdyžtak si vem utroš 2-2-2 jestli máš nižší dávku! Hodně štěstí 🙂

klarka011
8. říj 2016

@panbaf už jsem raději byla a řekli mi že podle ultrazvuku jsem v 5tt ale že jde vidět jen jedno Embyo a to my zaváděli dvě že se jedno asi vstřebalo tak nevim no pořád mám strach ale doktor mě trochu uklidnil ale do srdíčka se pořád budu bat :(

kukla.zizi
9. říj 2016

Ahoj holky já mam po 3IVF a dnes jsem 16 den po ET a začlo mě bolet břicho jako na MS a začla jsem špinit testy mám už od 10 dne pozitvní a stále čárka sílý.
Mám srach že je to zas špatný

itworks
9. říj 2016

@kukla.zizi a na krev jdeš nebo jsi už byla?Zkus více odpočívat, držím palce, ať je to jen zahnizdovanim.

kukla.zizi
9. říj 2016

na krvi sem bylo v patek ale vysledek bude az v pondeli 🙄 ... na zahnízdovani uz je pozde ne?

lussinka88
9. říj 2016

@kukla.zizi jestli sili tak je to dobry 😉 treba je to jen praskla cevka. Vem si ascorutin jestli mas a utros 2-2-2

Strana