icon

Je tu někdo po embryotransferu?

fonamor
27. lis 2015

Ahoj holky, taky některá z vás čeká po ET ?

pozi
8. dub 2016

@tehulka1167 to víš že se nedáme,my to jednou dáme 🙂 To by bylo aby nebylo

zuzanaxx
8. dub 2016

Ještěže ty děti nosíme a rodíme my, tyhle problémy by chlapi rozhodně nedali...

pozi
8. dub 2016

@zuzanaxx kdyby měli rodit chlapi,tak vymřeme 😉 Jak jsi dopadla,už víš?

zuzanaxx
8. dub 2016

@pozi výsledky budou až tak za hodinu..celé ivf je jen nekonečné čekání!

tehulka1167
8. dub 2016

ženy, ted jsem četla o Gynexu, a zkušenosti. Tak jsem to objednala. 🙂

xyrina
8. dub 2016

@pozi To je dobře. Myslíš, že nám ty léky nemůžou do budoucna uškodit?

tehulka1167
8. dub 2016

@xyrina IVF je hodně velký zásah do těla. Sice vyprodukuješ víc vajíček,ale jinde to může uškodit. ☹ Ale tak to prostě je.

zuzanaxx
8. dub 2016

@tehulka1167 k čemu jsou dobré?

xyrina
8. dub 2016

@tehulka1167 Dalo by se říct, že když je IVF s darovanými vajíčky, je to bezpečnější - méně léků?

vvercatkoo
8. dub 2016

@tehulka1167 gynex jsem měla a bral ho i můj, ale u nás žádná změna

tehulka1167
8. dub 2016

@xyrina řekla bych ,že každopádně.

pozi
8. dub 2016

@xyrina no určitě si myslím,že s darovanými je to zdravější,protože ty nestimuluješ,jen sliznici a té můžeš pomoci i bylinkami.Já si myslím,že to celé IVF je zásah do těla,je to hormonální masakr,teď budu zas v depresích,protože mi klesnou ty hormony,co jsem tělu dodala nadmíru,posledně mi nebylo zrovna dobře,byla jsem šíleně unavená,možná taky tím,jak z tebe spadnou i ty nervy

pozi
8. dub 2016

@zuzanaxx jj,je to celé o čekání,nejdřív čekáš,až dostaneš termín na konzultaci,pak zas na ms,pak zas na výsledky,pak na další konzultaci,atd.,než se prokoušeš k samotnému IVF,tak je to síla a pak nanovo,čekání na test,na krev,na srdíčko,na UZ no prostě stále čekáš,ale když to klapne,tak je odměna.Když ne,tak já mám pocit,že mám vlastně pročekaný čas od 1.3.-na ms až doteď a kde nic tu nic 😝 Tak budu čekat dál na 19. na konzultaci ohledně KETu 🙄

sisul_ka
8. dub 2016

@pipi39 ahoj, preco ides az 1.6ty? to sa caka tak dlho na termin, ci? Ja si zajtra rano idem pre dalsie vysledky koli stitnej a v maji huraaaa na KET 🙂 Tesne pred transferom mi bude robena akupunktura a hned po transfere druhy krat, plus dostanen cinske bylinky na podporu zahniezdenia a tehotenstva, takze som v klude 😀 Naordinujem si aj 1-2dc cerveneho vinka, ananas a urcite krasne zakvitnem 😎 😵 Zelam ti, aby ti ten cas do juna ubehol co najrychlejsie. Uz chodis do prace?

sisul_ka
8. dub 2016

@pozi ahoj, ja som to tu uz pisala, ze trpezlivost ruze prinasa, takze radsej chvilku pockat a ujistit sa, ze si v poriadku ako neskor lutovat, ze si to surila. To malinke ti neutecie, a telo sa ti odvdaci krasnym mimi 🙂

xyrina
8. dub 2016

@pozi Tak to asi zlepšení nálady jen tak čekat nemůžu. Nemám ani chuť na sexovani. Celkově jsem nějaká mimo. Nebo spis ještě nejsem smirena s tím neuspesnym IVF.

zuzanaxx
8. dub 2016

Tak já nevím na čem jsem:HCG 75. Takže v pondělí nanovo a uvidí se...mám strach z mimoděložního..

xyrina
8. dub 2016

@sisul_ka To máš určitě pravdu. V době stimulace folikulu jsem pravděpodobně dostala od syna chřipku (byla u něj prokázána z krve). Sice jsem neměla teplotu přes 38, ale přesto jsem celé IVF absolvovala ne úplně zdravá. Sice jsem se ptala doktora, jestli to nevadí, ale řekl, že pokud nebyly vysoké teploty, tak není důvod přerušit IVF.
Že někdy je pro zahnizdeni vajíčka lepší, když uz tělo bojuje s něčím jiným. Stejně si trochu vycitam, že jsme mohli transfer udělat až za měsíc, až bych byla zdrava.

xyrina
8. dub 2016

@zuzanaxx A kolik dní jsi po ET?

zuzanaxx
8. dub 2016

@xyrina Dneska 14. V pondělí se uvidí, prý by mělo klesnout. Ale já mám každý den test silnější. I když jen o malinko...

sisul_ka
8. dub 2016

@zuzanaxx nemusi to byt mimomaternicove! Embryjko pravdepodobne pomalsie rastie a preto je HCG nizsie. Mudrejsia budes v pondelok. Viem, ze mas strach a je to prirodzene. Nechcem ti tu pisat, ze to urcite dopadne, no zazraky sa este deju, tak drzim palce aby HCG silnelo. Skus dychacie cvicenia na stranke fertility.sk skusim ti to sem prekopirovat aby si to nehladala 🙂

xyrina
8. dub 2016

@zuzanaxx Já myslím, že to zas tak úplně ztracené není. Na internetu jsem viděla nějakou tabulku, kde hodnota 70 byla minimální pro 13 den po ET. Držím Ti palce. 🙂

sisul_ka
8. dub 2016

@zuzanaxx Relaxačné brušné dýchanie, hovoria, ze je dobre na prekrvenie a prekyslicenie maternice, co embryjko veeelmi potrebuje!
Pri nácviku dýchania zaujmite polohu v sede so vzpriameným chrbtom a prekríženými nohami (tak, aby sa Vám sedelo pohodlne). Konček jazyka umiestnite na podnebie kúsok za prednými zubami a ponechajte ho tam počas celého cvičenia. Pri cvičení sa budete nadychovať nosom a vydychovať ústami.
Príprava: Vydýchnite všetok vzduch z pľúc (ústami) s miernym "zafučaním".
NÁDYCH: Zatvorte ústa a potichu sa nadýchnite nosom do brucha (brucho sa s nádychom zväčšuje, s výdychom zmenšuje), pričom počítate do 3 až 4.
ZÁDRŽ: Zadržte dych, kým napočítate do 3. Tlak v pľúcach pri zádrži dychu nemá byť príliš silný. Ak máte v hlave nepríjemný pocit tlaku, vychýchnite časť vzduchu a zmiernite tlak pri zádrži.
VÝDYCH: Pomaly vydychujte vzduch z pľúc, pričom vždy po niekoľkých sekundách výdych znova na chvíľu zastavíte a vytvoriíte mierny tlak v pľúcach. Keď začnete cítiť nedostatok vzduchu, dynamickým pohybom bránice (stiahnutím brucha pri nehybnom hrudníku) vydýchnite všetok zostávajúci vzduch z pľúc a okamžite sa znova nadýchnite.
Opakujte tento postup (nádych, výdych) ešte trikrát - celkovo štyrikrát.
Prvé cvičenie by malo trvať približne 10 minút, každý deň pridajte 1-2 minúty, až kým sa nedostanete na 30 minút. Ďalšie predlžovanie cvičenia nie je nutné.
Je vhodné vykonávať toto cvičenie jeden až dvakrát denne. Najvhodnejšia doba na cvičenie je večer pred spaním (potom už nejesť), druhýkrát môžete cvičiť ráno nalačno. Optimálne trvanie ranného cvičenia je 10 minút až pol hodina (podľa časových možností), večer sa snažte vyhradiť si na cvičenie plnú polhodinu.

zuzanaxx
8. dub 2016

@sisul_ka, @xyrina díky moc...první, co jsem slyšela od doktorky v telefonu bylo:tak snad to nebude mimoděložní...umí člověka vážně potěšit... 😒

zuzanaxx
8. dub 2016

@sisul_ka děkuji, hned večer se na to vrhnu...

sisul_ka
8. dub 2016

@zuzanaxx to je pipina, no bola uprimna, aj ked si myslim, ze to mohla povedat inak. Nevzdavaj to, male moze zabojovat na tolko, ze v pondelok budes mat HCG Min 260 🙂

xyrina
8. dub 2016

@zuzanaxx Pri mém prvním těhotenství mi řekl doktor to samé, ale navíc mě zavřel do nemocnice až do té chvíle, než bylo jasné že jde o normální těhotenství. Byla jsem tam týden. 🙂

panbaf
8. dub 2016

@zuzanaxx ahoj, byla tu holcina-holky si třeba vzpomenou jak se jmenovala, a ta měla 14. den hcg 58, ale test ji sílil a byla přesvědčená, že těhu je a taky byla☺ za pár dnů jí to vyletělo nahoru! Držím moc palce!!

tehulka1167
8. dub 2016

@zuzanaxx počkej,počkej, proč by mělo klesat????? Jasný,klesat může,ale proto,že je to biocheminký těhu. Ale tobě to do pondělí může normálně narůst.... 🙂

Strana